Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 216
  • 707
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета,
да ви попитам чули ли сте какво се прави при събиране на лимфа в кухина в гърдата след операцията?
Не става въпрос за отичането на ръката, а за усложнение след операция, което може би се премахва чрез втора операция?
Знаете ли къде мога да се образовам по въпроса?

На мен са ми правили няколко пъти такова източване на лимфата след операцията, моята гърда също е голяма, така, че може би размера в случая има значение Mr. Green.Нямах никакви усещания при самата манипулация, даже не усещах бодването на иглата ,защото хирурга каза ,че има прекъснат някакъв нерв заради махането на лимфите и аз се успокоих, че за следващите пъти няма да ме боли.Дори след проведеното лъче на контролния видеозон се показа, че все още имам малко задържана лимфна течност и това може да ми създава  малко дискомфорт понякога, но било прекалено дълбоко разположено ,за да се източи със спринцовка.Казаха ,че вече ще се резорбира само.Не се притеснявай от процедурата, това не е усложнение след операцията, а просто не може да се отече нормално лимфата.Ще се оправиш.
 Момичета, всички сте на линия, което много ме радва!Само дето ни мъчат горещините, морето ми е до колене дето се казва, аз така и не се наканвам все да ходя.
Хайде, хубав ден на всички, днес е малко по-хладно, наслаждавайте се на ветреца ,че пак жеги ни чакат ...ми лято е!Целувам ви!

# 436
Благодаря за отговорите на всички ви!
В случая с операцията на мама се оказа, че са махнали дренажа много рано -на 2 ден след операцията, а се е образувала доста голяма кухина, която ще продължи да събира лимфа и понеже нищо не са и обяснили се ошашкахме доста. Сега сме спокойни и то най-вече благодарение на вас.

bouquet

# 437
unna, сега си спомням, че и на мен са ми източвали лимфа от гърдата със спринцовка, но това се случи още в болницата, 2-я или 3-я ден след операцията. И аз съм с големи гърди...
Докато бях в болницата /10 дни/, всяка сутрин, когато ми сменяха превръзката ми източваха по една голяма спринцовка лимфна течност...след това не съм имала проблеми, както вече споменах по-рано...вече 4 години. Моят проблем си остана с ръката, тъй като имам 17 извадени лимфни възли, непрекъснато ми оттича, особено сега на жегите...

# 438
  • София
Привет на всички момичета!!!
Времото сякаш се смили за два дни над нас и ни даде малко лятна прохлада! От утре отново на тръстиката! Mr. Green
Вчера ми мина прегледа при д-р Марков успешно. За сетен път се убеждавам колко малко му е нужно на човек - две благи думи! Излязох от кабинета му с мисълта "Ще живея!" Praynig Стана ми хубаво и леко на душата!  Laughing Не ми се връщаше отново на работа, но не ми се и прибираше у дома. Ей така безцелно се разхождах по улиците и ми беше толкова приятно! С една дума - един щастлив ден за баба Маргич! newsm44

# 439

...Излязох от кабинета му с мисълта "Ще живея!" Praynig Стана ми хубаво и леко на душата!  Laughing Не ми се връщаше отново на работа, но не ми се и прибираше у дома. Ей така безцелно се разхождах по улиците и ми беше толкова приятно! С една дума - един щастлив ден за баба Маргич! newsm44
[/quote]
 Hug Hug  Hug  Само такива вести!!!  Wink

# 440
Благодаря на всички за информацията. Поуспокоихме се, а и говорихме с други жени лекували се или лекуващи се в Хасково. Сега чакаме да се успокои оперираното место.
Знаете ли след колко време след операцията се започва лъчетерапия.

# 441
"Ще живея!" - Обичам я тази мисъл! Преди години,  ходих да си взема блокчето да го занеса за изследване в МА и там един доцент-грехота е, че не му помня името, като ме видя такава разтреперена и оклюмала и след като гледа, гледа, гледа под микроскопа , рече - "Спокойно госпожо, не всичко е загубено-не е толкова страшно положението".  Не можете да си представите как всичко стана светло и  красиво, а мен ме обля едно спокойствие - сякаш бях нов човек! И както се бях отписала, започнах да си правя планове:) Така, че няма по приятна мисъл от тази и честичко си я повтарям!

# 442
И аз да се отчета!
Вчера ходих на контролен при докторката със специалните хапчета.Всичко е наред! Надрусвам се и съм ок! Не ми пука нито за раци,нито за ни-що! непрекъснато съм с розовите очила и се чувствам прекрасно!
Само дето нещо много започнаха да ми отичат глезените! Та доФторицата реши да ми изпита нервната система и ме прати на кръвни изследвания и ехограф на бъбреците.
Та докато чаках в Санданската болница пред кабинета на д-р Ехографистката,се нагледах на грозна сцена и ...пак скачах на кавга...
Та...Кабинета на въпросната лекарка е в спешния център,където приемат спешните случаи и им оказват първа помощ.
Докато чаках ,докараха един възрастен човек с инсулт.
Бяха го метнали на една количка-метална и без никаква постелка отдолу.
Вкараха го с една от стаите . Незнам какво са му правили,надявам се необходимото и по едно време решиха да го местят някъде.
Един от санитарите изкарва човека с количката в коридора,а сестрата държи банката. И се разиграва следната сцена-сестрата вика на бабата,която дойде заедно с болния :
-Ела да го преместим,не ми дреми там!
Бабката беше толкова ошашавена,хванала в едната ръка кърпа,в другата някакви гумени чехли и тича...
Санитаря хваща дядото за раменете,а бабата горката,както си държи багажите се опитва да го хване за краката  и да го местят на друга количка.А дебелата сестра просто държи банката...
Само си предствете картинката...Бабата милата се опита ама не можа,изпусна чехлите...
А оная-дебеланата и каканиже-Хвани го хубаво! Дай го малко насам!
Е казвам ви в този момент вече не издържах и като се разкрещях....Направих я оная за две стотинки.
Тогава скочиха двама мъже които бяха в коридора и чакаха нещо.
Верно,те наблюдаваха сцената,но са само странични наблюдатели,незнаят какво да направят в такава ситуация.
Та така-вдигнаха го дядото!
А дебеланата минава покрай мене и ако можеше да ме убие с поглед сега едва ли щях да ви пиша! Mr. Green
Малко след тази сцена дойде един проверяващ от здравната каса.Правели проверка на болницата.И се натресе право при тази,която аз чакам.И на него му се озъбих! Mr. Green
Викам му: " Що не дойдохте преди малко да видите как се отнасят с болния човек,а?! Идвате да се занимавате с глупости от които пациента няма полза! Заплатаджии ниедни!"
Тоя горкичкият като се шашна!
А бе,всички на бойна нога ги вдигнах,баси! Mr. Green

п.п.Между другото-всичко ми е наред! Най-вероятно отока е в следствие на новите лекарства! bowuu

# 443
Марги4, много се радвам за добрите новини при теб. love001
Включвам се да споделя и моята този път добра новина.
Ти се оказа права с предположението си на личния - HER2 статусът на мама е отрицателен. Много се зарадвах, като го чух. Даже не се ядосвам, че резултатите от хистологията на ЛВ още не са излезли(16-ти ден).

При това положение да правим ли контролно изследване за HER2 или е безсмислено?

# 444
  • София
Привет на всички момичета!
Сис, мила моя, слез от метлата и яхни добрата новина, че всичко при теб е наред и се радвай на живота. Нали точно ние сме наясно, че сме просто безсилни да променим нашата българска здравна система! Правихме многократно опити и си опъвахме само нервите! Е, аз вече се уморих и се отказах! Не знам за останалите момичета.
Unna както вече ти писах на лични всичко ще се нареди, важно е само спокойствието и търпението.

# 445
  • у нас - на брега на морето
Сисссско, златна моя! Ееее, чак се изкефих докато четях поста ти, представяйки си ситуацията! Само така трЕбе с такЪви негодници! smile3501 newsm10  love001 Марги, не бива да се отчайваме и оставяме, защото те само това и чакат - да клекнем и съвсем да ни яхнат! Ако трябва на смени- като се измори един, друг да ги подхваща, но да знаят, че котлона е винаги подгрян под дупетата им! Лошото е, че не сме единни, за да постигнем нещо.
Сисссс и Марги, важно е, че резултатите ви са добри! Честито! smile3501 newsm51 Днес си взех последния Золадекс от протокола и ще трябва да подготвям следващия. Тъкмо ще трябва и за ТЕЛК-а да си приготвя изследванията.
Вчера и днес бяхме на плаж. Водата е прекрасна 28 - 29.2 градуса на Златни пясъци и на Почивка. Отиваме към 17 ч. и стоим до залез.
unna, радвам се за майка ти. Ако има 2+ и имат съмнение, ще ви препоръчат да направите по КИШ. Марги сигурно ти е обяснила, защото тя е нашия компетентен медицински съветник.

# 446
  • пловдив
 Party  newsm18 Кой сега е номер едно..... Браво момичета! Поздравление за отличните резултати! Само така !
Сисссс, УрЕм да видим "ситуацията" и най вече погледите  Joy Дали пък сестрата се е теглила преди срещата с теб  Thinking да не се мъчи с диети, още една среща и ще заслабне..... де що се опита да хапне и ще и присяда.... като една д-р Емилова ще и се явяваш дълго време  Joy Joy

unna  newsm74 за HER2 на мама, и  fingerscrossed за хистологията

Kris777 на майка операцията и беше Х 2007г от ХІ 2007 до ІІ 2008 и беше химиото и
от ІV до V 2008 и беше лъчето- 6 месеца след операцията. Но това е доста субективно. Лекарите преценят според вида на карценома, според състоянието на пациента.... Имаше жени, на които им правеха няколко вливки, прекъсваха за лъче и после останалите вливки. Имаше и такива на които първо им беше лъчето.... Не мога категорично да ти отговора  Thinking

# 447
Ку-куууууууууууууу-жива съм  bouquet , в сестра ми съм и ще чакам тук в София до сряда да ми направят поредната химия.Иначе имам много за разказване, а гледам ,че имам и много за четене, но каква ми е работата тези дни-здрава храна и НЕТ, и всичко е на шест.Момичета-благодаря на всички за подкрепата, мислех, че ще умра-и съм била на прав път де ooooh!, ама не стана и този път. Раци, кисти, все сложни неща, накрая ще ме ухапе муха и ще се гътна от нищото.
 А кистата-не съм малоумна, виждах огромния си корем, но умирах от страх да не ми спрат химиите , поне в Търново така ми казваха-стискай зъби сега...Стисках, стисках, тази 5-литрова киста в последните дни не ми даваше възможност да се храня, да спя, да ходя...В последствие разбрах, че е притиснала и изместила повечето ми вътрешни органи-черен дроб, бял дроб, стомах, черва...всичко е било като под преса...Добре, че дойдохме в София-доволна съм и съм благодарна на всеки един лекар, с който  ме срещнаха обстоятелствата, при всичко, което се изписва за лекарите, аз имах невероятен късмет. За сега-толкова, ще ви почета малко, да науча новините.Поздрави и целувки!

Щях да предложа на софиянки кафепиене, ама ако се отделя на повече от 20метра от жилището на сестра ми-ще се изгубя....Как ми личи провинцията ,а?! Joy

Четох, четох-ей, красавици-вие какво си мислите? Стои си Лудата вкъщи, не И е до писане, ма да драсне все пак някой ред...Не бе, мили, обичливи момичета-днес ме изписаха, и веднага седнах да прегледам НЕТ-а и да ви пиша...Четох от 20 стр насам, и ми харесаха духа и спокойствието!А и добрите новини изобилстват!

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 14:56 от Луди Пеперуди

# 448
  • у нас - на брега на морето
Добре дошла, Луди Пеперуди!!!!  bouquet baloni Kissing Heart
Много се радвам, че се връщаш с толкова енергия и позитивизъм! А ние тук чакахме и  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Хайде, мила, почини си и когато намериш сили ще ни сервираш по порцийка информация.   love001

# 449
  • пловдив
...
Четох, четох-ей, красавици-вие какво си мислите? Стои си Лудата вкъщи, не И е до писане, ма да драсне все пак някой ред...
Ааа по други мисли ни минаваха..... заплюла си е някое младо, готино докторче и   флиртува ли флиртува  Joy
Шегата настрана, добре си се завърнала 

Общи условия

Активация на акаунт