Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 113
  • 707
  •   1
Отговори
# 60
  • В царството на игрите:)
Хули newsm51
Радвам ти се много!!! Hug
Силванке, браво на вас  bouquet
Зара, приказвай по - често..Не ни пречиш! Mr. Green Даже ни е приятно!

# 61
Ехооооо, красавици...Радвам се, че в темата има толкова поводи за празнуване-особена последната страничка е много цветна!

# 62
  • у нас - на брега на морето
Zaraq, извинявай, че пропуснах снощи да ти честитя приключването на химиите. От тук нататък е по-леко. Изкачи големия баир и сега се спускаш по инерция.  newsm10 newsm51 newsm44  Като видях тези шедьоври /сандвичите/ и ми отлетя акъла/то и толкоз малко ми остана Mr. Green/ Сигурна съм, че ще зарадваш внучето с такива вкусни красоти!
Сисссс, браво на вас! Отидохте, победихте и се върнахте! Хайде не се жалвай, че чак края на юли ще ходиш на Албена. Аз до тогава няма да съм излязла в отпуск, или тъкмо ще излизам. Ама като гледам, как се изтърколи юни и юли ще мине, но по-лошо е че ще дойде 1 септември и хайде пак "на тръстиката"! smile3515
Днес ходих на Золадекс и на ехограф. Каменната ми кариера в бъбреците се е разраснала от миналото гледане. Май няма да е лошо да се прескочи до Хисаря, но нямаааа! Сега ми е на дневен ред малкия и се чудя, кой път да хващам и при кой доктор да го водя?! Sad
Прохладна вечер ви желая! cheers football

# 63
Хубавици гълъбици Wink и аз да драсна  някой ред, много апетитна страничка ще крадна идея за някой сандвич;Честито за свършващите химийки Зара, Хули smile3525.Аз пък последните дни здраво съм се заела с офертите за море , сигурна съм че между химиите ще можем да  вместим и седмица на море, ще се радвам на  съветите ви  Hug

# 64
 Здравейте,момичета Wink Антомче newsm51
Да се запиша и аз да не вземете да ме забравите Blush smile3503
Поздравления  и наздраве на всички празнуващи  cheers
 Хули   bouquet още дълги години да празнуващ ти го заслужаваш!
 Хубаво и весело лято на всички  Hug

# 65
  • пловдив
Хапвате, пийвате, тен хващате.... на живот сте го ударили виждам....! Само така! На всички празнуващи  newsm51 Да сте живи и здрави още мнооого празници да изпразнувате, че и ние да се пооблажим с почерпките ви  Mr. Green

# 66
здравейте преди месец и малко повече ме оперираха  рак на гърдата  и ми махнаха всички лимфи,до вчера никога не ме е боляла ръката отвчера ме боли и нз.какво да права,моля помогнете от какво се получава и от какво минава,вчера нещо съм направила за да ме заболи явно,защото 40 дни съм нямала проблем?

# 67
Хей Милано , то сега започва , мила ... ще те боли , ще ти тежи , ще отича  понякога  #Cussing out...... може би си вдигнала нещо по тежко или ти е висяла ръката надолу по дълго време , причини много . За намаляване на отока и напрежението може да правиш упражненията на първа страница и като си легнеш - ръката подпряна на възглавница или вдигната над главата  Peace Това мога да те посъветвам аз . Пък ако много те притеснява - отиди при хирурга си на преглед .

# 68
  • В царството на игрите:)
Хей Милано , то сега започва , мила ... ще те боли , ще ти тежи

Да си дойдем на думата..Ръката не ме боли, но някакъв мускул в подмишницата ме боли при движение. Изнервя ме страшно. Пипам, пипам - нищо няма, но си боли!
Милано, не се притеснявай - пий нещо обезболяващо все пак.Ще мине!!!
Хубава събота и неделя на всички!

# 69
  • София
Миленке моме, не си докарвай зорлем депресия, молим те  Praynig Може да си паника отвреме-навреме, но чувството ти за хумор е по-силно, нали!!!
Я, като Барон Мюнхаузен, хвани се за косичката и сама се издърпай нагоре от негативното си настроение, илюстрирано от стихотворението във Фейса.
 Hug

# 70
мс,правя всеки ден упражненията,може и да съм я претоварила,утре почвам химията как се справихте с нея вие,аз незнам моята каква ще е имало червена и синя от какво зависи коя ще ми вливат,оф направо нз как ще мине всичко,мои познат жена му е била на червената преди 2 години било мн тежко едвам я изкарала по 10 дни на легло и повръщане:(,:(

# 71
Здравейте. В началото на седмицата оперираха майка ми от рак на гърдата. Разбира се това е началото. След като излезнат изследванията се преценя с каква терапия да се продължи. Мисля, че да ви занимавам с това, колко е трудно на пациента и на близките е безсмислено, особено като някои от вас минават или са минали през това изпитание. Търсих в интернет и попаднах на темата. На първа страница има много линкове. Някои прочетох и възникнаха много въпроси. По-специално за комбинацията от Витамин Ц, Лизин и вещество от зелен чай. А така също и за безвъглехидратно хранене и пиене на сода бикарбонат. Някой прилагал ли е тези методи, по кое време на лечението. Звучат като някакви апокрифни, незнайни рецепти, но ако вършат работа защо да не се използват.
В момента всеки ден нося на майка ми изцеден сок от един лимон и портокал, повечето пъти и по два банана. Това не се връзва с безвъглехидратното хранене, особено като разбирам и с какво се хранят пациентите в отделението.
Може-би ще ме посъветвате нещо друго, за което не се сещам. Бъдете здрави.

# 72
Милано, не се плаши от химията.. Ако прочетеш назад скоро писахме на някой,че няма смисъл да се плаши. Просто трябва да минеш през този период. Химията я определя онколога ти на база на изследванията. Аз съм на червена и бяла химия и се оправям за около 4-5 дни. Сега ми е 4ти ден и още не мога да се окопитя. Лошо ми е, не ми е добре на очите и още много други неща, но нали няма да се оплакваме... Тайната е в това да не те е страх. Най-малкото,за да ти намерят по-лесно вени и да не те бодат много. Вземи някой близък с теб в стационара, така времето ще мине по-бързо. Успех!!

А относно безвъглехидратното хранене и содата.. Не знам как се издържа без въглехидрати при положение,че те са навсякъде. Днес толкова бях смъкнала кръвното,че без сладко едва ли щях да се оправя. Не мисля, че лишението от сладко е решение.. Содата я пия с лимон, но вече не съм толкова редовна. Казват,че било толкова силна комбинация, колкото химиотерапията...

Хубава вечер на всички!!

# 73
Милано , не се обиждай  Rolling Eyes, не знам на колко си години - ама вземи да пишеш малко по грамотно - с големи букви и използвайки препинателни знаци . Ясно е , че  си притеснена и това не е най- важното , но не се разбира ясно какво искаш да кажеш . ooooh!
Относно химията - каква ще е ,определя онколога , който те лекува . А това как ще я понесеш зависи само от твоя собствен организъм  - ама кой  колко лежал , кой повръщал  , това не е важно .. ти си друг човек и ще понесеш нещата по твоя си начин .Не е приятно #2gunfire , вливат ти разни гадости , но се преживява  newsm44
Kris777 , съжалявам за майка ти .Тук  ще намериш приятели , преживели тази болест и подкрепа , ако ти е нужна .За безвъглехидратното хранене - да си видял диетолог в екипа лекари , щото аз не съм .Раково болните се хранят на обща диета  и това е .Много работи ще прочетеш в нета , и за храни и за добавки .Трябва да решите кое е подходящото за вас и да действате .Всяка от нас тук е пила и пие различни неща .Освен това , както казват "старите пушки " - докато се провежда някаква терапия - химия или лъче , не е много подходящо да се пазят диети.
Ето ти един сайт , не знам дали  го има на първа страница  newsm78
http://anticancer-bg.com/anticancerogeni/antikancerogeni-2
Кали  Hug , докато натворя и ти вече си отговорила

Последна редакция: нд, 24 юни 2012, 17:04 от @tani4ka

# 74
  • пловдив

Ето ти един сайт , не знам дали  го има на първа страница  newsm78
http://anticancer-bg.com/anticancerogeni/antikancerogeni-2

Има го точно над перуките- отворена е статията за сока от нар, но всеки може да разгледа и останалите статии и рецепти  Peace

Общи условия

Активация на акаунт