Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 075
  • 707
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добър вечер, момичета!

Тази вечер като се позамислих, на последната вливка д-рката ми говореше за Золадекс, пък трябвало да си направя изследване за остеопороза и т.н. Ама аз, като съм в Онкото, само слушам и не питам, това ми е лошото. Направо съм като онемяла и нещастна - щом изляза от там веднага се взимам в ръце, но късно...  Rolling Eyes

Та да ви попитам, милите ми, тук в СФ къде мога да си направя това изследване, ако не струва една торба пари? А този Золадекс, както разбирам е хормонолечението, нали?

Е това е. Внученце е на морето, най-черен е от цялата тайфа, а утре се мести на лагера с детската градинка. Вече се затъжих за дете, но той да е щастлив  sport027

Надявам се, че всички Вие сте добре, което го пожелавам от цялото си сърце.  Hug

# 76
  • София
Зара, какъв золадекс , бе моме  ooooh!
И остеопорозата... ами в тази възраст, след тези химикалки... какво трябва да очакваме .

# 77
  • София
Привет на всички момичета!
След две седмици ще бъда  отново на българска земя. Отпуската свършва, а никой от моите началници не се интересува, че аз се чувствам прекрасно тук и не ми се връща в България. Казват ми, че един месец ми стига и това е. Но аз и на това съм доволна, имам толкова много да ви разказвам с прикрепен снимков материал. Надявам се до края на лятото да си спретнем срещичка за кафепиене. Целувам ви всички и ви желая едно истинско и незабравимо лято! Обичам ви!!!!!! Ваша баба Марги4!

# 78
  • София
Цитат
Зара, какъв золадекс , бе моме 
И остеопорозата... ами в тази възраст, след тези химикалки... какво трябва да очакваме .
Не зная. Утре ще ходя в Онкото, за да науча решението на клиничната конференция от петък, т.е. какво точно ще ме правят и ще ти кажа, Хули, ако и аз не се хвана за главата! Всеки път ме преглежда различен химиотерапевт и всеки път се нагаждам към лексиката на всяка една от тях...

# 79
Добро утро!
На тези, на които им предстоят химии-късмет и спокойствие!Наистина при всеки е различно...още на втората-третата вливка ще си изработите ритъм, който най-бързо ще ви възстановява.И у дома всички очаквахме да ми е зле, ама при мен едва третия път имах известно неразположение. Това при червената, а сега при бялата нищо ми няма, съвсем нищо.
 На тези, който сега приключват с това-мноооооооооооооого късмет, и вяра, и сила... Гледам, че всеки си намира за какво да се хване-внуците са прекрасна идея!
 На всички останали-прегръдки!
 При мен -нищо ново,  Аз се хванах за работата , защото се оказа , че тя ме държи да изплувам-идеята временно да зарежа всичко се оказа възможно най-тъпото нещо, което  правила...Имах сладко-уморителен уйкенд, следващият ще е същия, а днес съм си вместила една влвка Sunglasses.
 Прегръщам ви и ви пожелавам спокойна и успешна седмица!

# 80
  • В царството на игрите:)
Добър вечер, момичета!
 пък трябвало да си направя изследване за остеопороза....
Та да ви попитам, милите ми, тук в СФ къде мога да си направя това изследване, ако не струва една торба пари?

Здравейте,
днес си правих изследване за остеопороза, но не на лакът или на пета, а на гръбнака в Окръжна болница. Оказа се, че нямам, което е добре, но сигурно кокаляците ме болят от килограмите. Изследването струва 40 лв. Няма хора и става бързо. Дават и снимка.

# 81
  • София
milmich, златна си мила. Първо за това, че всичко при теб е ОК, а след това и за информацията за остеопороза. Ще отида в Окръжна. Свали килограми, ако са ти в повече и ще се почувстваш по-добре. Да не би да са ставите? Аз съм като метереологична станция - преди всяка капчица дъжд ме болят адски ставите, но това са си дъртежки работи. А ти си млада, така че работи по въпроса с килограмите. Hug

# 82
  • София
Е, сега, Миленче, имаш повод за добро настроение  Hug

Хубаво е, че в Окръжна е на гръбнака - казват, че е най-точно.

Без записване, без талон, само с 40 лв., ама в кой кабинет?

# 83
  • у нас - на брега на морето
При нас в провинцията, като на по-прости ни вземат 45 лв. за две области - лумбален прешлен и лява тазобедрена става. Какво ми беше учудването като бях в болницата в ревматология?! На една жена й показваше по-висока степен на остеопороза на кръста, а на друга, на тазобедрената става. Затова е хубаво да се правят и на двете области.
Зара53, доколкото знам Золадекс се прави, ако имаш още цикъл, за да спре. Но, докторите ще кажат най-добре.
Милмич, те и моите килограми са ми в повечко, но болките в ставите и жуженето, което усещам в тях не мисля, че е от килограмите. Аз бях отслабнала до 64 кг и си ме боляха, та виех като вълк на месечина.

# 84
  • пловдив
Момичета, понеже съм от онова дърто поколение, което ходеше на военно... държа да подчертая, че съм отличник стралец с автомат Калашников.... Mr. Green и....  имам нужда от помощ  Praynig  Praynig
Моля споделете, кой да застрелям, за да направят най накрая полагащага се сцинтиграфия на майка, защото досега не са и правили нито веднъж, с обяснението колко ..."неполезно" ... е облъчването и тя се е тръшнала, че няма да го прави, а аз след близо 5 години от операцията искам поне един път да видя за какво става въпрос.... та ... споделете кой да тормозя, че сега минава цяла поредица от прегледи и ми е много удобно да гърмя наред ....  newsm53

# 85
  • София
Задължително една година след операцията трябва да се направи сцинтиграфия !
Вземи "Калашника" и отивай в диспансера.  Може и другия вариант... ортопед !
Не е възможно да няма дегенеративни изменения в костите.

# 86
  • пловдив
Благодаря, Хули  Hug Ще пробвам... досега все говоря.... говоря.... не ме слушат, но съм решила да запрятам ръкави, че започвам да сЪ Идосвам вече....

# 87
  • у нас - на брега на морето
Антомче, и аз съм отличник в стрелбите с "Калашников" от военното обучение. Също и в спортна стрелба. Ако трЕбе, ще ударя едно рамо! Laughing Аз също се чудя от кой да започна,  #2gunfire че и на мен ми играят такива номера - от онкото ще трябва да чакам към октомври, а с направление от ортопед - нямало пари за направления.

# 88
  • София
Здравейте, момичета!    bouquet Чета ви от известно време и ми станахте някак си близки и не само защото и аз съм "една от вас".
Да се представя-  от София съм, на 54 съм.  След няколко дни ще станат 12 години от операцията- отстранена лява гърда и всички "екстри" след това- лъче- и химиотерапия (FEC).  Минах през всички етапи (то си бяха кръговете на ада) преди да реша, че ще живея...
И живея и се радвам на всеки мой ден, радвам се на слънцето, на вятъра, на птичките, на тревичките... на всички дребни нещица, които правят живота ни толкова прекрасен. Не се лишавам от нищо и гледам да не прекалявам с нищо (д-р Марков ми каза тогава "живей си живота").

Поводът да се включа е въпросът за сцинтиграфията... да споделя моя опит.
Първият път си я издействах от диспансера- в далечната 2001 година (тогава май нямаше още направления). Сега я правя винаги около явяванията ми на ТЕЛК. "Въоръжавам" се с епикризата и ТЕЛК- а и отивам при личната (само веднъж и обясних, че имам право на това изследване и че тя няма право да ми го отказва и изглежда съм била убедителна)... Тя мрънка, никак не е доволна, но ми дава направление за интернист (който всеки път е различен в нашето ДКЦ). Показвам му и на него епикризата и ТЕЛК-а и получавам направлението  си (мисля, че беше 3 А) без проблем (е, може и да повиша тон... невъзпитано е, но помага) и така вече 5 пъти.
После започват да ме "работят" и тези от Онкологията в Дървеница- все няма изотоп- и започвам да им звъня почти всеки ден, докато им писне и ме запишат. Първият път ми казаха, че е добре да ме гледат на един и същ апарат. И така въоръжена със здрави нерви и търпение успявам всеки път (пък и те вече ме познават и минавам за "вътрешен човек").

Дали не прекалих като за първи път   Embarassed

# 89
  • пловдив
Антомче, и аз съм отличник в стрелбите с "Калашников" от военното обучение. Също и в спортна стрелба. Ако трЕбе, ще ударя едно рамо! Laughing Аз също се чудя от кой да започна,  #2gunfire че и на мен ми играят такива номера - от онкото ще трябва да чакам към октомври, а с направление от ортопед - нямало пари за направления.
Весело ми е.... напъва ме отвътре.... голям смях пада... Амазонка, дръж в готовност Калашника, щОто... днескашния номер е - "а, няма проблем ето ти една малка бележчица /снимана на ксерокс/ , в този център ще ти направят, но е платена около 40лв, защото не е с направление...." и нали скоро коментирахте цената на изследванията за остеопороза веднага ми светна къде ни пращат.... та на финала си стиснахме ръцете октомври да направят Сцинтиграфия, когато е навършването на 5 години /то и по таблица е тогава, но заради протокола и насвяткаха цяла торба изследвания, които да сме показвали и тогава, та аз затова си търсих и сцинтито.../ от операцията с разяснението, колко благородно са съхранили досега мама от облъчване, но щом настояваме....  най вече аз безразсъдната....  та ... дръж почистено оръжието за октомври... може да потрябва  Mr. Green

mamicata писали сме едновременно  Hug Не, че се радваме на нови попълнения, но щом рачето вече ги е посетило, не връщаме никой   bouquet И живей, и продължавай да се радваш на всеки ден още мнооого дълги години    Peace Благодаря за споделеното имфо... ще потормозя и джипито... никога не е излишен тормоза, когато крайната цел е важна за бъдещето  Naughty  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт