Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 070
  • 707
  •   1
Отговори
# 90
Извинявам се Таничка,на 26 съм и детенце на 3г,и половина,нямам толкова мн. време да чета за всичко,не гледах как съм писала защото не ми е до това дали ще сложа знаци- мисля че се разбира това което попитах,и не се обиждам от направената забележка.На червената химия съм,в отделението не казват кой знае какво ,само да ям супички няколко дни и после всичко мога да ям,така казаха, а за добавки никой не казва нищо,даже чувам, че не се назначават такива препарати защото били за пари само,това е от онкото в Бургас,питах и хирурга каза същото това е само спекулация за онкоболните,защото като си болен и правиш всичко каквото ти предпишат.,нз какво да си  купя като добавка наистина и дали да пия въобще нещо?А за химията не мога да кажа още нищо,вчера ми я вляха днес кръвното ми беше ниско,и полежах малко хапнах шоколад и кафе и се нормализира,пия зофран 2по 1 от 4 мг, да не ми се драйфа и не съм драйфала да видим дали и до довечера и следващите няколко дни как ще съм.

# 91
Пфуу, ето вече някой и на моята възраст в темата..не,че е хубаво, границата много пада Sad

И аз четох за супички ама честно дните след химия помириша ли готвено и тогава ми се  Sick  Аз тези дни ям само препечен хляб с краставици и филе. В най-добрия случай и крем супа...Ама на всеки действа различно и може да си хапва различни неща. Ето,ти на втория ден пиеш кафе, аз не мога и да си помисля за кафе...

Хубав ден на всички!

# 92
Момичета ,спешно се нуждая от вашето компетентно мнение , моля ви помагайте , че съвсем съм се объркала - края на миналата година си напипах си бучка в гърдата и веднага отидох на лекар ,неговото заключение бе стара киста ИЛИ фибролипом - 1 см .и това ИЛИ ми даде идеята да потърся друго мнение .На другия лекар мнението бе фиброаденом ,отидох и на трето мнение и мамография и там се появи това ИЛИ - обърках се ,отчаях се  и си казах махам го ,НО  и за това лекарите са на различно мнение - едни казват махай ,други - не бързай такива лензии се следят -Е НА КОИ ДА ВЯРВАМ И АЗ НЕ ЗНАМ  Sad Cry Sad.

За това се обръщам за съдействие към вас (не към старило , а към патило )
1.Моля ви споделете ми имало ли е и при вас различни лекарски мнения и как взехте решение ?
2.Подвижно ли бе образуванието ви ?- важно е за мен
3.Преди да ви оперират усещали ли сте дискомфорт - ръка ,рамо , плешка ?Или при мен е от внушение ?
4.Колко сантиметра голямо бе топчето и твърдо ли бе на паплацея ?
5.Наблюдавахте ли го преди това дали расте или веднага след откриването ви пратиха на операция ?
6. Вече половин година живея с този проблем "ИЛИ " ако е било лошо дали би се проявило по накакъв начин - как мислите ?
7.ако ми споделите и на кой се доверихте да ви оперира - цена няма да имате , че и този въпрос ме дерзае

МОЛЯ ВИ не взимайте поста ми като анкета или въпросник , но бих се радвала да ми отговорите на всички въпроси - туй като съм много притеснен и объркана и разчитам на вашите отговори за да се ориентирам  Embarassed Благодаря ви дружки  Flutter

п.п. може и на лични да ми пишете за да не ви спамя темата .Наистина разчитам  smile3525

Извинете ме , че нахлух с хилядите си вупроси в темата ви , но прочетох , че е за взаимопомощ и реших , че ще помогнете и на мен !Желая ви всичко добро и успехи !

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 16:27 от mimilina*

# 93
Аз отговарям на бързо при мен как беше

1.Моля ви споделете ми имало ли е и при вас различни лекарски мнения и как взехте решение ?

при мен и двата лекари бяха на мнение,че трябва да се оперира, така че не съм се колебала..

Моето беше подвижно
3.Преди да ви оперират усещали ли сте дискомфорт - ръка ,рамо , плешка ?Или при мен е от внушение ?
Аз имах голяма болка и напрежение в гърдата и под мишницата,което всищност беше причината да се прегледам
4.Колко сантиметра голямо бе топчето и твърдо ли бе на паплацея ? Моите бяха големи- 5-7 см
5.Наблюдавахте ли го преди това дали расте или веднага след откриването ви пратиха на операция ? Аз като си напипах нещото не го отразих  smile3555 Но то почна да расте и като почна да боли отидох на преглед и като казаха операция,се оперирах...

# 94
  • В царството на игрите:)

За това се обръщам за съдействие към вас (не към старило , а към патило )
4.Колко сантиметра голямо бе топчето и твърдо ли бе на паплацея ?
5.Наблюдавахте ли го преди това дали расте или веднага след откриването ви пратиха на операция ?
МОЛЯ ВИ не взимайте поста ми като анкета или въпросник , но бих се радвала да ми отговорите на всички въпроси - туй като съм много притеснен и объркана и разчитам на вашите отговори за да се ориентирам  Embarassed Благодаря ви дружки  Flutter

Здравей!
1. При мен и двамата лекари, на които ходих бяха на мнение, че образованието трябва да се махне и, че по всяка вероятност е злокачествено.
2. НЕ беше подвижно.
3. Не усещах нищо преди операцията. Само напипвах бучка, която НЕ болеше. /Но не винаги НЕ боли!/
4. Не можех да определя см., но беше твърдо!
5. Тъй като бях бременна, когато се появи, не отидох веднага на лекар, но щом като отидох, веднага ми насрочиха операция!!! Между появата му и отиването на лекар топчето не ми се промени или поне аз не съм усетила да се е променило.
6.....Останалото е история.....
Въоръжи се с търпение и кураж и отиди в Онкологията в Дървеница за мнение.

# 95
Момичета , Благодаря ви , че толкоз бързо ми отговорихте - МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ !
Наистина не искам да спамя и за това моля и за други мнения на лични , за да не се занимава темата с моя проблем и да чувствам неудобство , че нахлух в нея ...,но наистина съм притеснена и объркана - пишете ми моля ви за всички мнения - СПОДЕЛЕТЕ !
И пак ХИЛЯДИ пъти Благодаря .

Въоръжи се с търпение и кураж и отиди в Онкологията в Дървеница за мнение.

Така и ще направя ,имате ли мнение за д-р Катерински (образна диагностика ) дали е добър диагностик ?Към него съм се насочила . Благодаря !

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 16:52 от mimilina*

# 96
Да си кажа и аз-1. Докторите бяха категорични още преди резекцията, че е зло.2.Моето не е подвижно.3.Болеше ме ръката, но аз работя ръчен труд,и го отдавах на това.4. Моето е твърдо и голямо-7см.5. Веднага ми се назначи лечение.

Никога повече няма да се фукам с лекото понасяне на химията-днес съм като вдървена-цял ден спя, и ми е адски студено. Все едно не съм спала с дни, и съм прекалила със среднощен купон -де да беше...не смея да си показвам много-много големия вече задник по купони...Другото , което си мисля, че е настинка-главата под перуката ми е непрекъснато мокра в жегите...не се трае.И най-странното-нямам апетит. Те такова чудо от началото на химията не ми се случвало Joy, по навик непрекъснато си мисля си мисля какво ми се яде, и решавам ,че нищо не ми се яде.Хем сърби, хем боли...

Момичета, имам температура-звънях на докторката си-не вдига. Има ли проблем да пия нещо за сваляне-37.9 е?  И какво да е?

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 17:56 от Луди Пеперуди

# 97
Пеперуди, дано бързо се оправиш... И аз нямам апетит вече. преди издивявах от глад. Като дойдеше химия и се зареждах с 10 пакетчета солети най-малко. Сега...нищо не ми се яде. А повреме на страничните ефекти първите дни на химията все се чудя какво ми се яде... Смахната работаааааа..Ама й се види края. Започнах да зачерквам дните до последната вливка  Wink

# 98
Благодаря и хиляди пъти Благодаря момичета за бързите отговори .Ще ви моля и за мнение за Д-р Байчев  Praynig има ли оперирани от него ? Мисля да отида и да ми кажа директно ,че искам операция и каквото ще да излезе да го маха , че иначе ще се сдухам на психическа основа с това "ИЛИ " тц-тц тц ама ви натоварих и темата с моите проблеми за което отново моля за извинение , но помагайте
Всеки ваш пост е важен за мен - поздрави !

# 99
И аз така възкликнах -- още едно детенце в темата  #2gunfire Милано , мила , дано по леко понесеш химията . За добавките съветвам те да пиеш нещо което не товари черния дроб - например зелен чай и да хапваш повече плодове и сурови зеленчуци .Освен това е важно да хапваш и месо - заради хемоглубина . 
mimilina*   - злокачествените образувания обикновенно са НЕПОДВИЖНИ . Фибролипома е мастно образувание , а фиброаденома е доброкачествен тумор.Дано следващото мнение ти помогне да вземеш решение Peace
Пеперудке - махния таз перука , освен настинка , друго няма да си докараш .От личен опит - с кърпа е по прохладно. И можеш да пиеш нещо за температурата - парацетамол , аналгин , нурофен .Дано по бързо ти мине и настинката и лошото от химията   bouquet
Аз днеска бях на 6 вливка - вижда му се края , още 2 и съм отличничка . newsm44
Освен това щерката е приета там където искаше от първо класиране и  ето ти още един повод за радост smile3501

# 100
Ох,бе, Танче, верно ,че щерката я приеха вчера, как забравих....  smile3555

Айде, да си много горда с умната и красива щерка и да й върви по вода в новото училище!!  Hug

Ние с Танчето сме от групата на везирите и сме ЗА носенето на кърпа Simple Smile Така,че Лени, наистина я махай тая перушина и се разкарвай с едно шалче на тиквата..Аз за толкова време веднъж излязох с перуката и то защото щяхме да ходим на караоке и викам да се чувствам по-спокойно. Сега ще ходя на кръщене и ще отида да скъся бретона на перушината,че да не плаша горкото дете с чалмата  Laughing Ама пак не съм решила с кърпа или перука,зависи от времето и настроението ми..

# 101
  • В царството на игрите:)
Така и ще направя ,имате ли мнение за д-р Катерински (образна диагностика ) дали е добър диагностик ?Към него съм се насочила . Благодаря !
[/quo

Много те моля, нека да НЕ е д-р Катерински. Мисля, че можеш 100 % да се довериш на д-р Гергов. Доста намръщен и нелюбезен мъж, но много добър диагностик Peace
Кой е д-р Байчев?
Луди пеперуди, мисля, че можеш да пиеш стандартните неща против температура. Няма проблем!

# 102
Благодаря!

# 103
 Луди Пеперуди, по моя скромен опит който имам тази температура ти е от химията.Аз винаги имах температура и студ след вливка след 3,4 дена отминава ако,ли не потърси съвет.
  На mimilina ще отговоря не си губи времето в паника просто избери един лекар и го направи.
  Хубава седмица на всички момичета Hug

# 104

Много те моля, нека да НЕ е д-р Катерински. Мисля, че можеш 100 % да се довериш на д-р Гергов. Доста намръщен и нелюбезен мъж, но много добър диагностик Peace
Кой е д-р Байчев?
Луди пеперуди, мисля, че можеш да пиеш стандартните неща против температура. Няма проблем!

Ето за това съм тук , за съвет .Обадих се в частния кабинет на д-р Гергов и от там ми казаха , че след 10 -ти ще е на работа , аз пък тогава ще съм преди МЦ та ще чакам да свърши и отивам (въй ама и брат му - гинеколог -  много дръпнат бе  Shocked той ми даде сведение , но хич не бе любезен ) Дано ме диагностицира правилно и да взема решение да или не , защото принципно е лесно да се каже махай го , но един мой познат - много добър лекар - ми каза всяка ненужна интервенция ,може да доведе не до успокояване , а до влошаване на състоянието на човек , а и води до предпоставка за по голям риск за РМЖ (ГОВОРЯ ЗА НЕНУЖНА ИНТЕРВЕНЦИЯ ,А НЕ КОГАТО СЕ НАЛАГА И Е ЖИВОТОСПАСЯВАЩА )... И все пак аз мисля на есен с песен и каквото излезе , но до тогава как ще издържа не знам - страх ме е да не би да закъснея и лекарите да не могат да видят и установят това с ехографа - ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ТОВА ?(всеки месец правя ехо за по сигурно и уж за спокойствие ,макар ,че знам , че не е редно  и колкото повече лекари толкоз различни мнения - да нормално е но аз съм объркана ... естествено , че ако някои е твурд в мнението и решението си бих го послушала , но все получаван неориентирани заключения като "добро е уж , но що не го махнеш за да си спокойна - не е спешно може и да се следи па ще видим и т, н )

Д-р.  Байчев е завеждаш ВМА  гръдна хирургия , неговото мнение бе цитирам :"абсолютно доброкачествено , но ви съветвам в удобно за вас време да го махнем " ,не знам до колко може да му се вярва и за това искам мнение , че принципно те хирурзите всичко искат да махат - професия !

П.П. моля ви споделете ми опита си като продължавате (които не е )да ми отговаряте на пост 92 - наистина е важно за мен - добре че ви има !

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 01:56 от mimilina*

Общи условия

Активация на акаунт