Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 67 999
  • 707
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте момичета,Таничка   bigdance2
desert rosee аз съм на същата схема,вече минах 2 вливания с Таксол,вярно че всеки понася страничните действия различно,при мен след втория ден започват болки по цялото тяло и никакви болкоуспокояващи не ми действат,така 5-6 дни.
    Тази сутрин в Русе се усеща прохлада,опекохме се тези дни.
   Пожелавам ви спорен и прекрасен ден
                                                                   newsm53         

# 676
Tani4ka,поздравления за чудесните резултати ,много се радвам за теб!

# 677
  • София
KokoJ, margi4, Слънчогледи, благодаря ви за информацията, както казава Хули, май просто съм притеснена и затова питам, за да не пропуснем нещо. Хули, а и всички други, да сте живи и здрави, вие сте най-силните, които познавам... е, и мама де:) баба се е притеснява сега повече, отколкото мама за нейнаа си операция.

За лъчето в Онкото на линейния ускорител трябва гърдата да е запазена? На баба ми махнаха цяла лява. Ще питам като идем там, но за там да си се борим, нали така, не в друга болница?
Значи след като станат резултатите от ХЕР, тогава да ходим в диспансера за регистрация, така ли? Химиото там ли се прави? И дали в Областния, или в този в Младост, не знам какъв статут има.
А към кой център за рехабиитация да се насочим?

Аз пак излях един тон въпроси, ама... любопитко, какво да ме правите? - Обичайте ме!:) и аз вас също Hug

# 678
  • В царството на игрите:)
desert rosee,от какъв зор, бе мила искаш да гледаш листовката. Груба грешка Naughty А съм видяла страничните действия, а съм ги получила всичките. Може при теб да не е така, но като цяло изключенията са малко. Сугестията е страшно нещо. Правилно ти е казал доктора - в сравнение с Фека, това е "песен".  Mr. Green/АКо нещо такова въобще може да се сравни с "песен"!/Понаболяваше ме тук таме, но имах бебе, което си гледах, батко, който водех и вземах от градина и къща за която се грижех...Не беше леко, но сега като се върна назад, си казвам, че щом съм можела да си гледам децата и къщата, значи е било поносимо. Само до ден днешен си спомням, че след Таксотера ден два се чувствах като след челна среща с бърз влак Mr. Green
Абигейл, резултатите от Хера, нямат нищо общо с регистрацията в диспансерите. дали ще е в областния или този в Младост няма никакво значение. Като отидете там, ще ми кажат какво да правите. А що се отнася до центровете за рехабилитация, не знам нук някой да е ползвал такива newsm78 Знам, че нещо такова има в онкологията в Дървеница, но ако някой ги е ползвал да пише Peace

# 679
  • София
Привет на всички момичета! Hug
Аби, аз посещавах центъра за рехабилитация в Дървеница. Програмата продължава 6 месеца. Участват онколог, психолог, диетолог, рехабилитатор и др. Посещенията бяха два пъти в седмицата. Имаше индивидуални и групови сеанси. Лично аз бях много доволна. Важно е обаче да знаеш, че трябва да са приключили химиотерапията и лъчетерапията. Но това беше преди три години. Сега е възможно да има някои промени. Моля те да попиташ, за да не те подведа.  Центъра се намира в сградата на архива, зад сградата на онкологията. Цялото оборудване беше чисто ново, а отношението на докторите беше перфектно. Тогава програмата се финансираше с европейски пари, сега не знам как е.   

# 680
Марги,това ,което си написала ми звучи като нашата програма Виктория! Peace

# 681
  • София
А, да и майчето участва в тази програма, но дочух, че са я спрели. Ще питам пак за там. Благодаря.

# 682
А, да и майчето участва в тази програма, но дочух, че са я спрели. Ще питам пак за там. Благодаря.

За Виктория ли казваш,че са я спрели?!
Ако е за нея ,тогава не ти е вярна информацията! Peace

# 683
Благодаря момичета, ще видя другата седмица какво ще е и как ще е Wink И аз четох на страницата във фейсбук на с. Баня че имат някакъв проблем с лимита за лечение на пациентите , но не съм запозната дали включва и пациентите по тази програма за която говорите Wink

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 12:59 от desert rosee

# 684
  • София
Да Сис, само дето нямат леглова база и една друга важна разлика - не се плаща! Дори тогава не ми искаха и направление. Занесох само картона от болницата. Но знам, че финансите идваха от ЕС. Иска ми се да вярвам, че и сега държавата е поела финансирането, но знае ли човек. Баня също е една чудесна възможност, но за човек който може финансово да си го позволи. То май има и други такива възстановителни центрове, но срещу заплащане. Аз тогава се възползвах, защото току що го бяха открили и всичко в него беше на европейско ниво. Много ще е жалко ако е провалена програмата, но то типично по нашенски всичко е възможно! Laughing

# 685
  • София
Съжалявам, че не се конкретизирах. Говоря за тази програма в Онкото, за която
margi4 каза. Аз прочетох на първа страница за "Виктория", но относно пари и т.н. нищо не разбрах.

# 686
  • В царството на игрите:)
За условията, които ни предоставиха, отношението и всички екстри от програма "Виктория" 100 и няколко лв., които платихме са нищо.  Peace
В Онкото е нещо като дневен стационар и при условие, че ги финансира европейска програма е естествено да е безплатно. Едва ли щеше да е ако предоставяха спане и храна, но това е друга тема.
Възможно е и да е спряна ако не са кандидатствали по програма. Нашата Родина НЕ финансира подобни центрове. Поне до сега не съм чувала  ooooh!

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 15:53 от milmich

# 687
Привет!
 Гледам-все хубави поводи съм изпуснала-едно пораснало момиче-да е живо и здраво, и много, много щастливо...и куп прекрасни резултати-браво!
[color=reddesert rosee][/color], и при мен като при другите-След таксаните-нищо, косата ми порасна. И докато с червната химия туморчето ми се стапяше, с таксаните си стоеше същото, та след две вливки ми върнаха червеното удоволствие.
 От мен-това, в дупка съм, изчезна ми вдъхновението и за работа, и за забавление...само апетитът никакъв не се губи, мамка му.Цял ден вися в НЕТ-а, добре че е олимпиадата,  поне нещо да ме вълнува, че сама не се трая такава, а околните как ме изтърпят-не знам.

# 688
Пепрудке, и аз съм в дупка..онзи ден даже направих някаква нервна криза ли какво и голям рев му ревах...Баща ми и майка ми се чудеха вече как да ме успокоят.. Нещо много съм се скапала и само лоши мисли ми се въртят в иначе празната кратуна.. А нощем не мога да спя въобще. Цял ден съм като парцал и нощем не мога да заспя  #Cussing out Ще си издиря един деазепам Simple Smile Как хубаво си спях като ни го хакнаха в химията миналата седмица  Mr. Green

# 689
  • София
Миленка, принципно си права мила, че 100 лв за това което сте получили в замяна не е нищо, ама с риск да стана досадна пак ще кажа зе тези които могат да си го позволят. нали знаеш, че има хора които живеят със 120 лв месечна пенсийка. Аз лично познавам такива. Но действително това е тема на друг разговор. Яд ще ме е ако са го съсипали центъра в онкологията, защото беше оборудван със скъпи уреди и техника.
А на девойките дето са в дупки, ще им кажа бързо да излизат от тях, да се наслаждават на лятото
и да си намерят повече развлечения, за да нямат време за лоши мисли!

Общи условия

Активация на акаунт