Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 30

• 68 057
  • 707
  •   1
Отговори
# 105
  • София

Момичета, имам температура-звънях на докторката си-не вдига. Има ли проблем да пия нещо за сваляне-37.9 е?  И какво да е?

аз бях настинала,но без Т ,само течащ нос и гърло и питах д-р Койнов какво мога да пия.Той каза абсолютно всичко,дори антибиотик,само от тези температуропонижавщите с парацетамол(колдрекс,фервекс и т.н) падали левкоцитите и затова се избягвали.Но според мен пак не са забранени.Е най-добре е да си питаш и твоя  лекар
Пожелавам бързо оздравяване,че в жегата с Т и химия сигурно е непоносимо  Hug

# 106
  • София
Мимилина,не знам защо са ти необходими толкова мнения.

Всеки случай е много индивидуален,а това лутане може да ти изиграе лоша шега.

От опит ти казвам ,МАХНИ ГО !!!!!

При мен мнението на д-рите беше фиброаденом ,/ но го махни за твое успокоение/

Д-р Марков е страхотен специалист ,препоръчвам ти го,ако се окаже ,че е безобидно до обяд си си във Вас!

Колкото и разкази да получиш,важно е ти да се решиш,а не да се самозалъгваш със случаите на други момичета
 smile3525

# 107
  • София
Дълго се чудих дали да се обадя  newsm78
Мимилина, първоначалната ми диагноза беше фиброаденом и хистологията след първата операция го потвърди.
Точно една година след това даде метастази и в другата гърда и по спешност ми отрязаха и двете .
Последваха още три рецидива и безброй химии.
Първата операция беше преди 20 години, още се боря с рака.
Та, помисли си дали трябва да се мотаеш и да търсиш много мнения.
Избора е твой.

# 108
  • София
Здравейте, момичета!

mimilina*, моето скромно мнение /от 6 месеца съм в този водовъртеж/ е, че едно нещо, на което не му е там мястото, трябва да се разкара, но ти си знаеш в крайна сметка. Видях, че криси 55 е написала името на хирург - д-р Марков - ето ти и телефона му: 0888817510

Сега да Ви разкажа за своята лотария! Преди няколко дни бях писала за това, че д-р Атанасова от химиотерапията, след като ми видя изследването за ХЕР2 - негативен от ВМА взе да ми говори едни небивалици, та Хули се хвана за главата, успях да я затисна вчера да видим какво правим оттук насетне.
Най-напред се оказа, че е "проспала" да ме докладва на клинична конференция в петък, и измърмори, че ще мина утре. Три секунди след това ми нареди да изчакам във фоайето, след едночасово чакане /помислих си, че отново е забравила/, дойде с картона ми и ми рече, че май доц. Тимчева си е тръгнала, след секунда й се зарадва шумно newsm78 като я видя в лекарския  кабинет, и когато доживях да излезе, пред мен написа в историята на заболяването, че приемат мнението на доц. Михова за ХЕР2, т.е. няма да има никакви екстри за мен от тях повече и ми назначи продължаване на лечението с ароматазен инхибитор по район. Т.е., май трябва да отида в диспансера в Младост.
Междувременно, измърмори че лъчетерапията ми е определена за късна дата, да отида да си я изтегля. Да, ама не! Радиологът, след като ме изчетка колко добре изглеждам след 6 ФЕК-а, ми рече, че трябва да махне някого за да удовлетвори молбата ми. Подхвърли, че мога да я направя другаде, ама да съм му се обадела ако реша да постъпя така. Периодът м/у последната вливка и началото на лъче трябвало да бъде не по-малко от 45 дни. При мен се поучава месец и 45 дни, което може и да обезсмисля лъчето.

Сега се чудя къде да отида да почукам на врата. В Диспансера в Младост дали правят лъче, момичета?
Днес ми е кофти и ще почивам, но утре трябва да се задействам, но не зная коя посока на София да хвана...

Иначе по правило, при мен неразположението от химията започва към 5-6 ден, отново усетих онова парене на скалпа, което значи, че ще се разделя с още някое косъмче от силно оредялата ми главица.

Дрън-дрън, пак се олях от приказки, моля да бъда извинена!
Пожелавам приятен ден, момичета!  bouquet

# 109
  • София
Зара, в диспансера Младост не правят лъчетерапия.

Опитай в ИСУЛ ,аз там с една бутилка уиски и едни бомбони ме вместиха веднага!!!!!

# 110
  • София
Благодаря, Криси!

# 111
  • В царството на игрите:)
Дано ме диагностицира правилно и да взема решение да или не , защото принципно е лесно да се каже махай го , но един мой познат - много добър лекар - ми каза всяка ненужна интервенция ,може да доведе не до успокояване , а до влошаване на състоянието на човек , а и води до предпоставка за по голям риск за РМЖ (ГОВОРЯ ЗА НЕНУЖНА ИНТЕРВЕНЦИЯ ,А НЕ КОГАТО СЕ НАЛАГА И Е ЖИВОТОСПАСЯВАЩА )

Мимилина, извинявай, но почвам да се ядосвам Rolling EyesТози лекар, който слушаш онколог ли е, хирург ли е? И защо точно неговото мнение трябва да е водещо за теб? Това, че е добър приятел, не означава, че не прави грешки! Не съм чула до сега случай някой да съжалява, че се е оперирал "ненужно", но обратните варианти са много Praynig/Недай Боже!/ В същото време се съмняваш в мнението на д-р Байчев, който е завеждащ отделение по гръдна хирургия, само защото бил хирург и едва ли не му е приятно да реже!newsm78 Ами лекарите не са ясновидци - те действат с материал и, когато окото им го види са 100 % сигурни за какво става въпрос! Тук вече няколко човека ти писаха, че първоначалните им диагнози са били доброкачествени, но когато са се ОПЕРИРАЛИ е станало ясно с какво си имат работа! Подобно мъдруване и подкрепа в колебанията ти тук няма да намериш. Виж, в темата за фиброаденомите има поле за такава изява. Там от сутрин до вечер се чудят дали да се оперират или не newsm78 Дано поста ми не ти е прозвучал остро, но колкото и човека да ти пишат, колкото и мнения и истории да прочетеш, живота си е твой и отговорността да него тежи само върху теб. Желая ти успех! Peace

Зара, преди време тук в нашата тема писа едно момиче, което работи в лъчетерапията в Дървеница. Беше ни много полезна с информация. Някой сеща ли се коя беше, за да я помолиш за съдействие. ИСУЛ е другия вариант!А всъщност каква е твоята дилема с продължаване на лечението. Нали от тук нататък следва хормонотерапия и лъчето?
Криси, радвам се да те видя! Hug

# 112
  • София
Миленка не се ядосвай !
На всеки му се иска да НЕ Е лошото, затова и търсят причини да отлагат във времето.
За това и понякога късно откриват РМЖ и после докторите били виновни.

# 113
Здравейте! Да споделя какво се случва-може някой да премине през същото...
 Направих изследване за чернодробни показатели-всичко е в норма, предполага се , че е настинка, и съм на антибиотици сега.
 И какво се оказа-ще се затрия от суета, изобщо не се възприемам с кърпа, и всичко е от  непрекъснато мократа ми глава Joy. не трябвало да пия разтворими илачи-сега ме боли и черния дроб...ходя сгърбена, изобщо не мога да се изправя. Така всички планове за следващите дни пропадат, и се закотвям у дома. пфууууууууу

# 114
http://www.youtube.com/watch?v=QMT9cVC1Ykg

Така съм надрусана,че освен да ви пусна песен нищо друго не мога да направя!
И хич не ми пука при това...
Ади,лека ноооощ... Crazy

# 115
  • София
Миленка, Сиссс ,Хули и всички останали ПРИВЕТ!!!!

Аз спирам да се ядосвам smile3525 smile3525 smile3525

# 116
  • София
Етооооо, това е разковничето  smile3501

# 117
  • София

Ади,лека ноооощ... Crazy
И с какво се надруса момичето  newsm78
Я кажи и ние да опитаме  Joy Joy Joy

# 118

Ади,лека ноооощ... Crazy
И с какво се надруса момичето  newsm78
Я кажи и ние да опитаме  Joy Joy Joy

А тези друсаници ми ги даде доФторка! Е,не ми е добра приятелка,ама ѝ се доверявам! Mr. Green
Може и да вървя като зашамандурчена кокошка,ама хииииич не ми пукаааа....И въоПще не се ядосвам ама за нищооооо... Mr. Green

# 119
Здравейте пак аз и дано ми е и за последно в темата ви - не исках да бъда досадна и за това МОЛЯ да ме извините ,за това в поста си  писах да ми споделите на лични за да не занимавам аудиторията  с проблем си ,през който вие сте минали и вече ви се струва маловажен вероятно Tired. Благодаря , много Благодаря на всички който ми писаха тук в темата и на лични  Flutter !
Само за сведение ,аз не търся причина да отложа във времето , а търсех истината , дали съм за операция или не. Този отговор търсех най напред от лекари не един и двама , но тъй като там никой не бе категоричен , че съм за операция и  никои , че не съм ( освен д-р Марков ) реших да попитам в темата ви как са се развили нещата при вас - нали темата всъщност е за взаимопомощ и аз реших , че ще помогнете като разкажете накратко историята си , знаех , че ще получа много отговори "махай го "-логично е , но аз исках за това да взема решение сама след като прочета предисториите ви и съпоставя нещата с моето състояние .Все пак благодаря на всичко които ми писаха и ще бъда благодарна на тези които решат да ми споделят своята история ( нека бъде на лични ако все още някои иска  Blush)
Ходих при д- р Марков неговото мнение е , че всичко ми е ок ,когато го попитах какво е това в гърдата ми той каза - нищо , прочетох темата за фиброадинома последните страници и там видях в един пост ( не знам как да ви го цитирам тук ) , че на едно момиче майката е с РМЖ и се нуждаела спешно от операция , а д-р Марков не е взел сериозно нещата и казал , че можела да чака до есента , за разлика от д-р Гаврилов ( кой е правия не знам ) - някаква такава история , от която ЕСТЕСТВЕНО  ми идва отново раздвоение , но това както казахте е мой проблем - дано взема правилното решение за себе си и се моля Бог да ме закриля  Praynig и пази за да бъда дълго време до децата си - желая и на вас много здраве и успехи  bowuu  !!!

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 15:05 от mimilina*

Общи условия

Активация на акаунт