Тийнейджър и компютри -проблем

• 9 402
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
Играта си е зарибявка - да.
Трябва да помогнеш с нещо по-интересно или по-драстично. Но дано пък се случи, най-хубавото - младежът да се влюби и сам ще се откъсне от компютъра. Peace

# 16
Същият проблем имам и аз с дъщеря ми, която е на 9 години. Никакви уговорки и обяснения за това, колко й вреди, не помагат. Вече започва да е с наднормено тегло заради това застояване пред екрана.  Единственото, което помага, е ходене по разходки (насила), по курсове и уроци (почти насила). Надявам се, че ще отмине, но вече съм отчаяна, защото това продължава  над две години. Скандалите влошават отношенията ни, аргументите явно все още не може да разбере, тъй като сама не вижда непосредствения негативен ефект върху здравето й. Казвам й, че в бъдеще ще й се отрази, но това "бъдеще" за нея не съществува. Ако някой има идея за отказване от компа, моля да сподели

# 17
  • София
На 9 години е лесно - просто ограничаваш времето на достъп до компа, след като не се поддава на преговори. Лесно е. Ако сте с уиндоус й направи акаунт с ограничени права и родителски контрол.

# 18
След като не подействаха нито уговорки, нито убеждаване, реших проблема генерално. Махнах му компютъра. Ако е лаптоп му слагаш пароли и го прибираш, ако е настолен, слагаш пароли и никакъв достъп. Това е. Аз му бях отрязала и достъпа до интернет изобщо. ДАже и да пробва, да не може да се свърже. Не може да ме чака да изляза за работа и хайде пред играта.
Бързо-бързо си намери други занимания, че чак му се дотича на стадиона.
Сега по време на  ваканцията позволявам от време на време.
Много ми е интересно, ако нямах пари да му купя компютър, какво ли щеше да върши по цял ден!  ХАааа ама ха! Mr. Green

# 19
 Mr. Green Знам за какво говориш, имам тийн, който е 7 за 8 клас, играе я от около 5 месеца и наскоро стана 80-то ниво, което е максимума за сървъра на който играе / безплатен е, защото разбрах, че имало и платена версия на WOW (това е съкращението на техен си жаргон) по 15$ на месец/
При нас стана нещо подобно със страстта по играта - мъжът ми опита да го откаже в резултат на което сега и двамата я "джиткат" #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Надявам се да отшуми, макар, че имам позната, чийто мъж е сисадмин в лукойл и играе играта в платен вариант от 5 години.
Оня ден забелязах, че дребния гледа някакъв филм по Дискавъри за това как японски родители имат проблем с пристрастените си към РС-то деца и какво лечение предприемат. Май леко се трогна от видяното, защото на другия ден игра повече навън.
Иначе то не са гилдове, то не са хордове то не са раси и то не е вот-ване посред нощ и рано сутрин... ужас  #Crazy Като чуя разговор на масата от типа: Еди кой си ми взе еди колко си dps (dps= damage per second) ми иде да ги смачкам...
Играе всякакви игри от малък, но някак си спонтанно му минават мераците ако си намери нещо по-интересно, така че при нас ми се струва, че е въпрос на време в което ще настъпи отегчение, освен ако създателите на играта наистина не са направили нещо съвършено, доколкото разбрах има милиони, които играят платената версия денонощно Shocked

# 20
След като не подействаха нито уговорки, нито убеждаване, реших проблема генерално. Махнах му компютъра. Ако е лаптоп му слагаш пароли и го прибираш, ако е настолен, слагаш пароли и никакъв достъп. Това е. Аз му бях отрязала и достъпа до интернет изобщо. ДАже и да пробва, да не може да се свърже. Не може да ме чака да изляза за работа и хайде пред играта.
Много ми е интересно, ако нямах пари да му купя компютър, какво ли щеше да върши по цял ден!  ХАааа ама ха! Mr. Green
На колко години е синът ти?

# 21
Има още нещо. Аз в 6 и 7 клас бях ужасно зарибена по една Last Chaos, само за това говорех (сега пък съм така с Ладите и Заставите (и изобщо всякакви Класики), ама.. Simple Smile  Heart ). Та.. В тези онлайн игри можеш да си говориш с хора. Възможно е да се е запознал с някого, който да му е приятел примерно. Аз се запознах с доста хора, докато играех. Когато влизах, не играех, а само карах "героинята" да седне някъде и си говорех с хората. Simple Smile Чатех си с тях, разменяхме си скайп и фб, "седяхме" си заедно "сгушени" и т.н. Мисълта ми беше, че в WOW може да си говори с някого, но в скайп/фб, в самата игра май е почти невъзможно. Ако играе и други, е възможно да е това, което казах. Вече не я играя, тъй като всичкия народ се изнесе и ми е скучно сама. Simple Smile Комуникирам с тях чрез други средства (с които успях да не се скарам де) Влизах заради тях. Та при мен зарибявката беше заради хората. Но той явно е друга риба.. Simple Smile

# 22
WOW не беше ли онлайн игра? Ако е така може да преместите модема в стаята на някой от родителите като се изключва след определен час, който няма да се трогне от молби да включи нета /личен опит/. Да, в днешно време ако човек е в по- голям град безжичен нет може да се намери почти навсякъде, но връзката му ще е слаба и така тийна няма да може да играе пълноценно.

# 23
И аз съм с подобен проблем, а е само на 9. Какво ли става не зная, пристрастен е. Whistling
Само баща му се оправя с него. Аз не мога. Ако има едно лесно ще спи с лаптопа.  ooooh! Даже съм мислела да се откажем от нета у дома, но ни е нужен, а и много крайно ми се вижда.

# 24
Всички са залепени за компютъра.На тази възраст е абсурд да излезеш на глава с него.Хубаво е, че е само игра.По опасно е,ако търси запознанства и не се знае на кой ще попадне.Всяка страст рано или късно отслабва.Нещо което се забранява повече го привлича.Когато не му се натяква ,в даден момент, играта, ще му омръзне и сам ще се откаже.Минах този път и аз с моите дъщери.Когато спрях да се разправям с тях.Започнаха да се оплакват от болки в очите и как са уморени от стоене на едно място.И постепенно намаляха престоя пред компютъра.Иначе, имах чувството,че нарочно ме дразнеха.После , като се появиха гаджетата,съвсем нямаха време за него.Сега пак се застояват пред компютъра.Но сами преценяват,колко добре ще им се отрази това на очите и кога да спрат.Едно дете ,ако го оставиш само на тази възраст.Само се отказва от каквото и да е.Е без контрол не става,но не трябва един родител да се налага.Защото ще се получи обратния ефект.

# 25
  • София
Аз бих го дала по-спокойно. Всякакви драстични мерки, предложени от майки на малки деца, са направо абсурдни, без извинение. Понякога имам чувството, че някои се изживяват като диктатори, само дето не им е до главата.
Авторката сама казва, че детето е добро, помага вкъщи, ходи с тях без да мрънка.
Бих се старала да организирам повече семейни мероприятия и прекарване на времето заедно.

Ако е пристрастяване към определена игра, директно бих резнала играта. Ако е изобщо висене пред компютъра, бих поставила въпроса пак директно - все пак става въпрос за голямо дете, а не за 3-годишно. Разбирам, че ако е пристрастяване дежурната реплика ще бъде "не съм от тях, не е вярно", но колкото и да отрича, все в един момент ще му светне какво се случва. Грубо казано, действам според принципа "Ако ти сам не се контролираш, ще се наложи да те контролирам аз, а едва ли това ще ти хареса, защото аз ще наложа далеч по-строги ограничения, отколкото ти сам би си наложил и би спазвал!"

# 26
Aбсолютно съм съгласна. По същия начин и ние направихме и се успокоиха децата. Убедих се, че не може да им се има доверие, ако оставя да решат сами. За съжаление трябваше да приберем компютъра, защото се ставаше и за нощни игри.Сега сякаш са го позабравили и си намират други занимания.

# 27
  • София
Спорт, фитнес, занимания с някакво изкуство (например уроци по музика, театър), хоби някакво... Има един куп занимания, които биха могли да запълнят част от времето на един тийнейджър и по напълно естествен начин да ограничат престоя му пред компютъра.

Бих добавила: И не само на тийнейджъра.  Peace
У дома всички деца и по-малки и тийнове имат компютри, но нямат много време да ги ползват. Ходят на училище, на различни уроци, спорт, трябва да си пишат домашните, да четат книги и да си легнат в приличен час около 9-9 и 30.  
За мое най-голямо удоволствие дори за гледане на ТВ намират време по за около 1-2 часа само уикендите и то не всеки.

Иначе дори да се забрани ползването на компютър останалото свободно време с какво ще се запълни? - С телевизия?  Thinking Stop

# 28
  • София
Само телевизия и компютър ли останаха средства за запълване на времето?

# 29
Само телевизия и компютър ли останаха средства за запълване на времето?

Лично за мен спортът е не само едно такова средство, но има и други големи +-ве, които всички знаем. При тийнейджърите дори е и по-лесно/стига да желаят разбира се/, могат и сами да ходят на тренировки. Докато малчовците са все още зависими от родителите и техните възможности да ги заведат. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт