Имам нужда от спешна помощ

• 9 864
  • 103
  •   1
Отговори
  • Варна
   Отварям нова тема, но то моето е цял сериал.
  От 10 дни съпругът ми ни напусна. Той е първата ми и голяма любов, но от него май единственото хубаво нещо, което видях са 2 - те деца - на 9 и 2 години. За 10-те години брак съм яла и шамари, и псувни, пари са се крили и т.н. Но капака на всичко беше, когато човечецът на 32г., реши да става студент редовно на 140 км от нас, на цялостна издръжка на неговите родители. А аз, затворена в къщи с две деца на 240 лв майчинство. И съответно в един момент се появи 20-годишнта, уж само приятелка и се почнаха едни писаници, едни криеници, когато е при нас и едни игнорирания спрямо мен, когато е там. И аз съответно мобилизирах всички шпионски средства и научих разни неща, които по-добре да не бях научавала. И след поредния скандал от моя страна, господина си изнесе багажа и следващата седмица щял да подава молба за развод. Щял да си издържа децата и да ги взема, когато има време и толкова. Laughing
  Та мисълта ми е, че имам нужда от кураж, малко мнения и отрезвяване, че мога да се справя сама - дебеланка/но не е това причината - той винаги си е падал като такива като мене/, на 30 години с 2 малки сладки чудовища,безработна,без пукната стотинка, която през последните дни е толкова безхарактерна и безволева, че звъни и му се моли за щяло и нещяло / но поне е свалила 10 кг/. А той буквално ми се подиграва и гаври с мен. Имам пълната подкрепа на родители, сестра, приятели, но не мога да се справя, защото ги гледам как вечер се прибират при щастливите си и влюбени съпрузи / около мен, точно в този момент отвсякъде струи семейно щастие..../.
  Момичета, ще съм ви много благодарна ако ми дадете съвет и кураж, да спра да се моля на този простак и да си събера най - накрая достойнството, и да си докажа, че мога да се справя сама с всички битовизми, финансови проблеми и т.н.!

# 1
  • Winterfell
plam82 Добре дошла в клуба Hug
Първо спри да му звъниш на тоя г*з.Не се унижавай жено!Това е огромна грешка .Знам,че е трудно,ама положи усилия.Все някога ще ти мине и ще го отчетеш като огромен плюс.Той не заслужава да го плювнеш,ти му вдигаш акциите.
Имаш подкрепата на най-близките ти хора-ще се справиш.Ти го знаеш де Wink
Събери си мислите и ги насочи към децата ти.И на мен ми беше гадно след раздялата да гледам щастливи семейства(то и преди нея ми беше така),ама и твоя момент все някога ще дойде.Ще срещнеш някого.Има време.Стъпи здраво на земята първо,после се огледай.Късмет Hug

# 2
  • София
Можеш, Плами, можеш!  Hug Като всички нас. Напомняш ми на мен преди само половин година. Кой каквито и съвети да ти дава - всичко с времето си. Просто ще дойде един момент, когато нещо в теб ще се прекърши и отвътре няма да ти идва да му се молиш и да му звъниш. Не насилвай нещата, те ще се подредят както и когато им е писано. Просто такива са етапите - отрицание, гняв, депресия... И накрая, когато наистина приемеш края, ще се почувстваш и силна, и самостоятелна, и освободена... И ще ти олекне, повярвай ми! И на мен все още ми е гадно като гледам семействата с мама и тате навън, пък ние сме само аз и синът ми, ама си викам - има и по-зле - мама и тате, ама нямат дете... Най-ценното е при теб - децата, заради тях животът си заслужава и ти си най-важната, най-необходимата, Центърът!
Аз винаги си повтарям - всяко зло за добро, така ми било писано. С примирението и приемането на фактите идва свободата. Ще си позволя да сложа тук едни стихчета от съседна тема, които лично на мен ми дадоха много сили и страшно ми харесаха

Ще грейне слънцето игриво,
денят ще бъде дълъг и горещ.
Ще се събудиш някак по-щастлива
и ще усетиш юнски полъх свеж.
Към теб ще се протегнат две ръчички
...
и ти ще ги поемеш със любов.
В очите – бляскащи звездички,
ще преоткриеш смисъл за живот.
Ръка в ръка ще тръгнете задружни,
с усмивки в слънчевия ден.
И ще захвърлиш мислите ненужни,
които иначе държат те в плен.
За туй, че жълтите стотинки
в джоба ти намръщено дрънчат,
а детските очи блестят невинни,
забравили какво е шоколад,
забравили какво е нова дрешка,
какво е топка сладолед...
Но детските очи даряват ти надежда
с любов да продължиш напред.
Защото те не плачат “Мамо, искам!”,
а сякаш казват “Мамо, знам.
Аз знам, че много ме обичаш,
но трудно е, разбирам сам....”
Дължиш му го, макар веднъж годишно!
Дари ти обич, ти дари му смях.
Макар с последните стотинки,
ще стъпчете неволите на прах!
И вятърът косите му ще вее.
В ръчичката с балон зелен
ще тича покрай теб и ще се смее,
ще пълни с вяра бъдния ти ден.

Но детските очи даряват ти надежда
с любов да продължиш напред.

С теб сме!  Hug Hug Hug

# 3
Плам, преди 6 месеца се чувтсвах точно като тебе. не исках да чувам баналности от сорта, че времето лекува, но се оказа точно така.
Наистина унижението се преодолява много трудно, за това му звъни колкото може по-малко. Ако трябва пиши тук за всичко, което ти минава през акъла по всяко време, но не му звъни и не му позволявай да те унижава повече. Защото аз си знам сега благодарение на продължителните унижения, колко ми е трудно да повярвам, когато някой иска да направи нещо хубаво за мен.
Аз лично се справям с психологичната страна на въпроса буквално със самовнушение и "самоизмъкване за косите". Но няма друг начин. Благодарение на родителите ми нямам проблеми с подслона и физическото целяване на детето ми.

Голяма прегръдка от мен и бъди сигурна, че той е загубил много повече отколкото ти Simple Smile.

# 4
Скрий децата и не му давай да ги вижда.След две седмици ще клекне ,и никакво звънене.

# 5
Като започнах да чета поста и стигнах до това, че изведнъж решил да става студент веднага си помислих, че има любовница а университета е оправдание, причина да е с нея.  Чувала съм от мъже, над 30, които са далеч от ученето и идеята за самоосъвършенстване, че са се записали в университет само заради младите момичета които ще им се лепят като 'по-зрели' представители на мъжкия пол  Crazy

Много неприятна ситуация за теб. Хубавото е че имаш подкрепа и помощ. Разбира се че ще се справиш. Господ ни поставя пред изпитания само ако знае, че ще можем да се справим с тях  Wink. Дошъл е момента да израснеш, да се преродиш, да повярваш в себе си.
Нека подаде молба за развод, негово право е. Ти не се опитвай да го върнеш, той достатъчно се е отдалечеил от вас и едва ли ще си заслужава усилията от твоя страна. Мисли над това как ще се оправяш от тук на сетне, как ще си подредиш живота, не над това как да го върнеш.

Ние сме тук, ще бъдем до теб  Hug

Скрий децата и не му давай да ги вижда.След две седмици ще клекне ,и никакво звънене.

Това е най-глупавото и безразсъдно нещо което може да се направи  Naughty
Извинявай Таня, но тези деца в никакъв случай не бива да стават маша в ръцете на родителите си, не бива да се използват по този начин! Той Е баща им и ИМА право да ги вижда. Проблема е м/у авторката и БНД и трябва да си остане там.

# 6

Момичета, ще съм ви много благодарна ако ми дадете съвет и кураж, да спра да се моля на този простак и да си събера най - накрая достойнството, и да си докажа, че мога да се справя сама с всички битовизми, финансови проблеми и т.н.!
Тук в последното се крие отговора на въпросите ти. Успех и само напред. Голямо щастие е да имаш деца. Радвай се на живота си и той ти е подарък. Hug

# 7
  • Варна
Искам много да ви благодаря за подкрепата, но днес издържах цял ден без да му звънна или изпратя злобен есемес

Децата дори и за миг не съм си и помисляла да ги спирам. Не, че той много ги иска, но добре, че е майка му да се прави на загрижен родител пред хората.

На 100 % съм убедена, че никога не е имал любовница до преди 3 месеца. Той милия е толкова задръстен, че само аз успях да се хвана на голямата въдица. Но явно за всичко има първи път, а при този безхарактерен хубостник се оказа и последен. Щом не може да ни оцени да ходи при пиклите. Те ще му разкажат играта.
 Но се чувствам много предадена, защото заряза децата с оправданието, че аз съм виновна за провала на брака ни, понеже съм го следяла и съм му нарушавала личното пространство. Че даже ме заплашва и със съд, миличкия Simple Smile.
 Даже преди малко му събрах останалите дрехи в чували. При костюмчетата му сложих мазните работни дрехи и съм много доволна. Twisted Evil
  Надявам се, че няма да ви досадя с моите словоизлияния, но ми подействахте много добре на нервната система. Така, че смятам да не спирам да досаждам скоро. Peace Peace Peace

# 8
Мила, приеми факта, че винаги за всичко ще сме виновни ние. В неговите очи той никога не греши.

Ако си сигурна че до сега е нямало друга то тогава според мен се касае за тази прословута криза в живота на мъжете. След извесно време ще се върне при теб, въпроса е дали ти ще си говота да го приемеш.
Имах позната която и до побой стигна с любовницата на мъжа си, само и само да си го върне. Успя! Сега си живеят щастливо като че нищо не е било. 

Няма да ни досадиш, не се притеснявай  Peace

# 9
  • София
При костюмчетата му сложих мазните работни дрехи и съм много доволна. Twisted Evil

hahaha Хе-хе, и аз!  Peace Наистина това действа много добре на душата
Виждаш ли какъв напредък имаш за отрицателно време! Браво! Не след дълго просто няма да имаш нужда да му звъниш или да пращаш злобни (или каквито и да било) есемеси, изобщо да се занимаваш с него, докато сега си го налагаш, нали  Wink
За това дали ще се върне - нищо чудно, въпросът обаче е твоите чувства как ще са се деформирали. Лично за мен това си е голямо предателство и просто аз не бих била същата към него.
За вината - е как, всички сме виновни вкупом, ти какво очакваш, да ти каже "Аз съм виновен". Естествено, че ти си виновна, а той, бедничкия, не му е останал друг избор може би... И аз съм виновна за моя БНД, и на другите момичета...
А от теб лъха такъв позитивизъм, че ще се справиш, и още как!  Peace И дума не може да става за досаждане  Hug

# 10
  • София

Абе ти как един адекватен пост не си написала в нито една тема  ooooh!

Пламче, много си готина  Laughing Hug Честно ти казвам, голямо удоволствие ми беше да ти чета темата и постовете. Убедена съм, не на сто, на хиляда процента, че адски бързо ще си стъпиш на краката и ще умираш от смях при вида на мекотелото, в което ще се превърне той пред очите ти  Peace
Няколко неща само - първо, винаги, при всички случаи, каквото и да се случи, виновните сме ние. Те са мързеливи - ние сме виновни, че искаме прекалено много. Те са хойкаджии - ние сме виновни, че не ги оценяваме. И така нататък и така нататък. Аз бях корпоративна хиена, която иска още и още, понеже не исках да живеем само на моята заплата и на някакви трохи от него, а да се хване да работи по-яко. Приятелка беше виновна, че не му е създала условия да бъде баща (още не ми е баш ясно какво значи това  Laughing). Така че, подготви се психически, че за всичко ще излезеш виновна ти и се приготви да си го пуснеш покрай ушите с презрителна усмивка на уста - ей така  Mr. Green
Второ, колкото и да ти казваме да спреш да му звъниш, няма как да стане от раз, ще звъниш. И ще си се ядосваш, и ще се мразиш - ама полека и това ще мине.
И последно - истина е това, което са ти писали, че в началото не вярваме на приказките, че времето лекува всичко, обаче това е факт.

Ще се справиш!  Hug Малкото на ясла ще можеш ли да уредиш?

# 11
  • София
Пламче, много си готина Hug Хем се нервиш, хем имаш сили и адекватна представа за случилото се като гръм от ясно небе. Не му звъни, не  му пиши СМС-и, пълен игнор, сигурна съм че след кратко време новата кака ще го отсвири и ще прилази да се лигави и да ти сваля звездите, Луната и други небесни тела Confused Ако имаш нужда от нещо - помощ с гледането на децата, дрехи, финанси, споделяй, сигурна съм, че не само аз бих откликнала на молбата ти Hug  Ако имаш нужда дори само някой да те изслуша, да поплачеш или друго, насреща съм - тук, на ЛС или както ти е удобно на теб  Peace

Откъде си, Пламче? newsm78

# 12
  • Варна
Здравейте отново! Днес беше поредната среща с г-н Новоосъзнал се Дон Жуан и знаете ли какъв напредък имам - искрено се забавлявах и подхилвах, докато се правеше на "Големия мъж". Даже му предложих децата и за следващата седмица. Та започна едно пелтечене "Ма нали през седмица, па аз имам да чета и т.н."  Накрая склони. Предприемам тактика - досега не си гледал, сега ще гледаш. Искаше да си сам - сам ще си, но вместо да педофилстваш с малки студентки, ще си гледаш твоите деца.. Че да видим кога ще ме отсвири и ще спре да се прави на много загрижения баща. В интерес на истината мога да ги оставя спокойно там, колкото и егоистично да е от мая страна. Не знам превръщам ли ги в оръжие или не, но нямам намерение да се доказвам на никого щом децата се чувстват добре там. Поне ще им осигури забавления, които аз не мога /по - точно ще им осигурят родителите му, които все още издържат и отглеждат своите мили малки момченца на 33, 30 и 21 години, та и отрочетата им - моите деца./ Laughing Laughing Laughing
  Бърди, малката ходи на ясла, но сега е болна и това е най - големия проблем. Викат ме по интервюта за започване на работа, но няма кой да я гледа. А баща и категорично отказва да я взема през седмицата.
  Пети, благодаря за предложената помощ, но за момента се оправяме криво ляво с голямата помощ на родителите ми. Аз съм сравнително облагодетелствана в това отношение, но не могат да ни издържат до безкрай. Да е жив и здрав баща ми, и майка ми покрай него!!!!!!!!!!!!!От Варна съм.
   Дадохте ми голяма подкрепа. Благодаря ви много!!!!! Hug Hug Hug
Трудно е, много е трудно, боли ме още, но щом днес не се разплаках щом си тръгна, значи има голям напредък и то за един ден! Боже, аз много бързо взех да го прежалвам!
  Днес решихме с нашите и аз на стари години студентка да ставам и трябва да си събера мислите и да се подготвя. В неговия университет ще кандидатствам, но задочно естествено. И с изкараната оценка от предварителните изпити имам реален шанс да вляза в неговата специалност. Представете си ме септември, цъфнала в общежитието му с две деца. Ще бъде много забавно, нали!!!! Joy Joy Joy
  Благодаря ви още един път за моралната подкрепа! Действате ми много отрезвяващо! Не съм звъняла втори ден.

# 13
единственото хубаво нещо, което видях са 2 - те деца - на 9 и 2 години. За 10-те години брак съм яла и шамари, и псувни, пари са се крили и т.н.
господина си изнесе багажа и следващата седмица щял да подава молба за развод.
Това е най-хубавото нещо , което ти се  е случило след 10-те години.
Радвам се за тебе като чета следващите ти постове и виждам колко бързо се осъзнаваш.
Моят съвет: колкото може по-малко отрицателни емоции. Не се разправяй ненужно за нищо. Имаме едно здраве и трябва да се съхраним заряди децата. Много години ще имат нужда от тебе.

Това никак не е добра идея.

# 14

Сериозно ли го мислиш? Ако мъжът не показва постоянство в характера, поведение и отношение към жена си, защо й е на нея такъв човек. По-добре докато е млада да се научи да цени себе си, а не да се търгува евтино, само защото няма друг шанс, освен със съпругът й.

Общи условия

Активация на акаунт