За правата на децата ни! - тема 6

• 90 530
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • в полите на Балкана
Доника, незнам каква е сумата, която отпускат.........но аз давам всеки месец по 90+/- 5,6лв в аптеката. Рядко взимам рецепта от личната . Знам какво пие и си го купувам. Всичко му е изписано на епикризата.

# 361
  • София
Доника, незнам каква е сумата, която отпускат.........но аз давам всеки месец по 90+/- 5,6лв в аптеката. Рядко взимам рецепта от личната . Знам какво пие и си го купувам. Всичко му е изписано на епикризата.
А те не минават по ЗК, така ли? Да съм благодарна значи да допълнителната здравна на мъжО, че ми осребряват до 500 лв лекарства с 20% самоучастие, което е поносимо на фона на твоите Sad

# 362
  • в полите на Балкана
А те не минават по ЗК, така ли? Да съм благодарна значи да допълнителната здравна на мъжО, че ми осребряват до 500 лв лекарства с 20% самоучастие, което е поносимо на фона на твоите Sad

Не са по ЗК. Искам да си отговоря на въпроса: Как при една и съща диагноза и едни и същи лекарства на  децата с дистрофия в различните крайща на България се изписват по различен начин. Имам позната от Н.З. на която дори Q10 е изписано в рецептурната книжка. Не го взима по каса, но фигурира при останалите лекарства в книжката.

пп пиши ми на ЛС за застраховката на мъжа ти.

# 363
Сумата за лекарства е 9,75 -тази сума ми изплащат от социалните .Доника на моят син за обучение му дават пак9,75 а не 13,00.То не че са огромни суми .

# 364
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ
Цитат
Чл. 27. (1) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г., отменена като незаконосъобразна с Решение № 7623/2006 г. на ВАС в частта относно израза "71 и над 71 на сто" - ДВ, бр. 58 от 2006 г., в сила от 18.07.2006 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 2010 г.) Месечна добавка за обучение в размер 20 на сто от гарантирания минимален доход се предоставя на лица с трайно намалена работоспособност или с определени вид и степен на увреждане, които имат потребност от придобиване на допълнителни знания и умения, чрез различни форми на обучение извън заложените в системата на общообразователната подготовка.
(2) Добавката по ал. 1 не може да се ползва от:
1. лицата, които се обучават в специални училища;
2. лицата, включени в обучение по реда на Закона за насърчаване на заетостта.
(3) (Нова - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Добавката по ал. 1 се изплаща след представяне на документ, удостоверяващ продължителността на обучението.
т.е. 20%*65= 13 лв. Peace

Свищовските каки от АСП ме накараха да попълня за транспорт, а нямаме 7 год. Embarassed
За обучение казаха, че нямаме право.Не знам дали, защото се изисква документ по чл.27 ал.3 от ППЗИХУ или защото ходим в ДЦДУ? newsm78

Ще видим какво ще решат на 07.11. Rolling Eyes

# 365
  • в полите на Балкана
Нонче, какъв документ представяш в социалните за да ти изплащат парите за обучение? На В му ги спряха почти веднага щом му ги отпуснаха преди много години, защото било грешка. Имаше нещо от сорта, че не му се полагат защото учи в държавно училище . Вече не си спомням, беше преди много години.

# 366
Ами в молбата където пускам за интеграционните .Защо да е грешка и моят син учи при твоето дете, как така единия взима, а за другото било грешка?.Открай време взима за транспортни ,за обучение и за лекарства.А документ не представям освен удостоверение от училище че учи.

# 367
  • в полите на Балкана
Ами в молбата където пускам за интеграционните .Защо да е грешка и моят син учи при твоето дете, как така единия взима, а за другото било грешка?.Открай време взима за транспортни ,за обучение и за лекарства.А документ не представям освен удостоверение от училище че учи.
Много странно  Thinking Говорим за едни и същи социални и за едно и също училище. На него до сега му отпускаха само за транспорт и за телекомуникации. Сега ми казаха, че ще са по-малко. На децата отпускали повече интеграционни добавки отколкото на възрастните. На 16г е и дете и възрастен според социалните. Винаги в полза на държавата Wink

# 368
Наистина е странно, а защо да са по-малко?.Какво имат в предвид нали и възрастните взимат интеграционни и за телефон?.Сумата и при тях -транспортните е 9,75 както и при децата.

# 369
  • в полите на Балкана
Незнам. Когато взема новите решения ще пиша повече.

# 370
И ние не получаваме за обучение, даже ми казаха, че от целия град НИТО едно дете не получава. Трябва да се представят фактури за обучение, но няма откъде, защото логопедите работят без фирми, неофициално, и тук няма някакъв център за обучение или нещо подобно...При вас как стои въпросът с фактурите?

# 371
  • София
Моите деца ходят в център, който е частен, но сертифициран. Издавало се всеки месец фактура, която се носи на социалните. За 13 лв, да закъснявам веднъж месечно за работа и да се разхождам -  горивото не мога да си платя само ooooh! на този етап се отказах да се разправям. Виж за програмата Асистент за независимо детство, когато навърши годините бих се разправяла.

# 372
  • в полите на Балкана
Въпросът ми не е за тук, но все пак се надявам някой да се включи с мнение.От соц. подпомагане получих отказ да изплатят представените фактури за рехабилитация на двете ми деца.Друг сблъсквал ли се е с този проблем?Сега ще пусна жалба, но много бих се радвала ако някой е минал по този път да сподели.

Не съм получавала отказ до сега за балнеология.С чиста съвест мога да кажа, че това са най-лесно даваните пари от социалните /поне за мен/. 
Според мен причините да откажат може да са следните
  - децата са били по КП
  -фактурите не са написани правилно
  -не сте били  в СБР или балеохотел
  - нямат в социалната оценка отбелязано балнеология/малко вероятно/

# 373
  • София
Извинявам се за глупавият въпрос, но може ли да ми обясните като на блондинка казуса с карта за преференциално паркиране в София. Получих въпросната. Разбрах, че мога да паркирам само на местата за инвалиди. Омотах се обаче в следното - хем, че се държи на прозореца. Хем да не я държа в колата, че имало много разбити коли само заради картата newsm78 Та какво се прави, че другата седмица ще се наложи вече да влезе в употреба?
Благодаря предварително  bouquet

# 374
Извинявам се за глупавият въпрос, но може ли да ми обясните като на блондинка казуса с карта за преференциално паркиране в София. Получих въпросната. Разбрах, че мога да паркирам само на местата за инвалиди. Омотах се обаче в следното - хем, че се държи на прозореца. Хем да не я държа в колата, че имало много разбити коли само заради картата newsm78 Та какво се прави, че другата седмица ще се наложи вече да влезе в употреба?
Благодаря предварително  bouquet

Слагаш я на стъклото само когато си паркирала на обозначеното за инвалиди място, през останалото време не е желателно картата ти да  стои нон стоп на стъклото.

Общи условия

Активация на акаунт