За правата на децата ни! - тема 6

• 90 499
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Аз нищо не разбрах от тази статия.

Как стои въпроса с паркирането в София за лица с ТЕЛК със синята карта за паркиране, издадена от друга община?

# 542
  • София
Щели да ни удостоят с еднократна помощ - видиш ли newsm78
За паркирането - не би трябвало да има проблем - нали важат за цяла България?

# 543

Да, но не знам до колко време е разрешено паркиране в синя и зелена зона. Четох из нета, че при паркиране трябва да се извика длъжностно лице за да видел, че лицето с ТЕЛК слиза от автомобила. Струва ми се супер глупаво това. И трябва ли да нося и решението на ТЕЛК с мен. Ако е разрешено примерно до 4 часово паркиране кой и как вижда в колко часа е спрял автомобила там?

# 544
  • София

Да, но не знам до колко време е разрешено паркиране в синя и зелена зона. Четох из нета, че при паркиране трябва да се извика длъжностно лице за да видел, че лицето с ТЕЛК слиза от автомобила. Струва ми се супер глупаво това. И трябва ли да нося и решението на ТЕЛК с мен. Ако е разрешено примерно до 4 часово паркиране кой и как вижда в колко часа е спрял автомобила там?
Това е парадокса - аз лично никой не викам, защото не навсякъде има кой да викнеш. И телк не нося само картата.

# 545
  • Русе
Момичета, да ви попитам кога превеждат интеграционните. Средата на предния месец подадох документите за двойно майчинство, за месечната добавка от 189лв и за еднократната помощ. В края на предния месец подадох молбата за интеграционни. Преди два дни ми преведоха другите помощи с двойното майчинство, но не и интеграционните. Уж ми обясниха от социалните че ще ги преведат на едно, но не са. Та искам да попитам как се прави по принцип превода, заедно или..?

# 546
  • София
Никога не съм ги получавалала заедно - поне с 10 дни разлика Sad

# 547
  • Русе
мерси за отговора Доника.

# 548
  • Варна, морето, сините вълни...
Мога ли сега да взема винетка понеже ще си купуваме кола?

# 549
  • София
Първо купете колата Wink За винетка са нужни документите на колата - талон и платена гражданска отговорност. Има ограничение в кубатурата на колата обаче

# 550
  • Варна, морето, сините вълни...
 newsm10
Първо купете колата Wink За винетка са нужни документите на колата - талон и платена гражданска отговорност. Има ограничение в кубатурата на колата обаче
То днес ще е или утре, но да питам все пак, че нали винетките си ги купуваме в началото на годината и знам ли може да не ни дадат сега.

# 551
  • Бургас
Моля ви за съвет-моя позната гледа сама детето си, от 2 години не живее с бащата и няма помощ от него.Детето се води на името на бащата,нямат брак,според социалните няма право на помощи и не е самотна майка.Детето е здраво, но все пак държавата отпуска ли нещо в такива случаи?

# 552
  • софия
Моля ви за съвет-моя позната гледа сама детето си, от 2 години не живее с бащата и няма помощ от него.Детето се води на името на бащата,нямат брак,според социалните няма право на помощи и не е самотна майка.Детето е здраво, но все пак държавата отпуска ли нещо в такива случаи?
Мисля , че не. В такъв случай всяко второ дете трябва да взима помощи, пък ние с тази оправна държава.......

# 553
Здравейте мами!Може ли някой да ми каже дали имаме право на винетка и как стои въпроса с талоните за синя зона? Телка ни е с 70%. Предварително ви благодаря!

# 554
  • Sofia
Здравейте мами!Може ли някой да ми каже дали имаме право на винетка и как стои въпроса с талоните за синя зона? Телка ни е с 70%. Предварително ви благодаря!
Ако колата се води на името на някой от родителите си подайте и молба за винетка,условието е колата да е до 2000куб.
Относно талона за синя зона сьс снимен Телк,акт за раждане,снимка на детето в паспортен вариант и копие от големият талон се подава молба в социалните в отдела ,в който раздават картите за градският транспорт.След като ги приемат ги пращат в отдел Паркинги и гаражи и след 45дни-работни се получава талона.Може да се ползва ака детенце е в колата   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт