За отучването от памперс и разходките навън

• 16 523
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
Аз отучих детето си от памперс на 1 год и 6 месеца,за около 2 седмици се научи да си казва.През това време гледах да играе основно по двора,ограничихме обикалянето по паркове и градинки за тези 2 седмици.Оставях го по слипчета и къси панталонки,той се напикаваще,аз-преобличах и така.
А когато се налагаше да ходим някъде,просто носих по 2-3 чифта гащи.
Но децата разбират повече,отколкото предполагаме ние,възрастните.Моят син по парковете и сред непознати не се напика нищо веднъж.Идваше и започваше да нервничи до мене,така разбирах,че му се пишка.
А относно въпроса с препикаването на храстчетата-вие да не мислите,че този въпрос е актуален само за малките деца,които ги отучват от памперс?!
Дори 4-5 годишни деца,отдавна ненапикавищи се,се сблъсват със същия проблем.
Излезеш навън,приходи му до тоалетна,да ,ама тоалетна няма.Детето стиска,стиска 5-10 мин,но като не намериш тоалетна през това време,накрая пак отиваш в храстчето и това е,за жалост.
Моят съвет е-купуваш повечко гащи,гледаш да се навъртате около къщи първите седмици,докато детето се понаучи и носиш разни салфетки ,ако все пак стане гаф.
Но малките деца,особено тези,които пишкат по-често,отделят малко урина при едно изхождане,така,че е малко вероятно да опикаят пързалка,люлка и т.н.В повечето случаи единствено гащите и чорапите се намокрят.

# 16
Аз съм абсолютен противник на препикаването на парковете. Пощурявам като видя как дечица от току-що проходили до 1-2-3 клас пишкат и акат в парковете и градинките под вещото ръководство на майки и баби. В повечето случаи същите се възмущават колко били осрани градинките от кучета... На мен ми е все едно дали детето ми, играейки си, ще нагази в кучешки или детски екскременти. Деца, да, но не пикаят Шанел и не акат маргаритки. Нито е възпитателно, нито е хигиенично (лично мнение).

Варианти има:
1. Носи се памперс и се подлага - пишка/ака върху него, завива се и се изхвърля.

2. Носи се от малките подложки против напишкване, които са за детско креватче. Има такива с размери около 30х50 см. - отдолу са с найлонче - пак може да се подложи и после да се загъне.

3. Има сгъваеми дъски за тоалетна в случай, че се ползва обществена тоалетна

4. Има джобни гърнета за еднократна употреба

# 17
Аз съм абсолютен противник на препикаването на парковете. Пощурявам като видя как дечица от току-що проходили до 1-2-3 клас пишкат и акат в парковете и градинките под вещото ръководство на майки и баби. В повечето случаи същите се възмущават колко били осрани градинките от кучета... На мен ми е все едно дали детето ми, играейки си, ще нагази в кучешки или детски екскременти. Деца, да, но не пикаят Шанел и не акат маргаритки. Нито е възпитателно, нито е хигиенично (лично мнение).

Варианти има:
1. Носи се памперс и се подлага - пишка/ака върху него, завива се и се изхвърля.

2. Носи се от малките подложки против напишкване, които са за детско креватче. Има такива с размери около 30х50 см. - отдолу са с найлонче - пак може да се подложи и после да се загъне.

3. Има сгъваеми дъски за тоалетна в случай, че се ползва обществена тоалетна

4. Има джобни гърнета за еднократна употреба

Peace И аз мисля така.

# 18
  • out of space
За пишкане по градинките нямам против, но за акане... Акането поне може да се предвиди, случва се 1-2 пъти на ден.

Моите съм ги отучвала точно през лятото от памперсите. Когато сме вкъщи- гърнето на видно място и по голо дупе. Доста съм бърсала първите дни, но децата бързо се научиха- на самите тях им беше кофти да се мотат опикани и о*рани.

# 19
Докато няма прилични тоалетни и всичко е опикано и осрано от кучета, няма да си правя този труд.
В тази връзка изказвам възторга си от тоалетната в Южния парк. Другаде такова нещо не съм виждала.

# 20
Препикавахме храстчетата- няма как.
Има как и Mamma е показала варианти
Докато няма прилични тоалетни и всичко е опикано и осрано от кучета, няма да си правя този труд.
Ако всеки мисли и действа така, вечно ще газим в л.йна ooooh!

# 21
  • София
И в тази тема няма да пиша повече.... полудявам, когато някой ми сравни детето с куче. Извинявам се, но аз не го извеждам на разходка, за да си свърши онази работа, както при кучетата и понякога се налага да се изходи на публично място.
А когато виждате дете, което се изхожда, убедени ли сте, че няма под него памперс, или найлонова торбичка или просто майката после не се грижи да отстрани "нещото"
Хем сте против изхождането навън, хем препоръчвате изхождането навън да става върху памперс и т.н.
И никой не си изхожда детето насред пясъчника на детската площадка. Аз поне досега не съм виждала.

# 22
Убедена съм, да.
Виждам с очите си на метри от мен какво се случва... масово!
Виждам как родители карат децата си да пишкат на места, където други деца си играят.
Виждам как родители изхождат децата си по голяма нужда, забърсват и мятат кърпичка отгоре и си тръгват.
Виждам как родители карат децата си да пишкат на метър от маса на заведение в парка.
Видях как родител изака детето си в импровизирана къща-скривалище, което децата си бяха направили сред две храстчета - седмици наред сковаваха пейчици, направиха си къщичка... а таткото изака детето си вътре, избърса с две мокри кърпички, метна ги отгоре и си замина...

А за кучетата - има правила. Да, съгласна съм, не се спазват от мнозина, но има правила, има и предвидени санкции - собствениците са длъжни да ги извеждат на определени места и да почистват след тях (а и аз не съм видяла собственик на куче да изхожда кучето си в пясъчник).
Иска ми се да има и закон, забраняващ изхождането в парковете и на хора, в това число и на деца.
И именно, защото децата не са кучета, мястото им за изхождане не са тревните площи. Възпитание, култура и хигиена - за кучетата са непознати понятия, за хората би трябвало да са присъщи.

Съвсем скоро разговарях по темата с жена, живееща в малко градче.
Разказа ми, че са въвели глоба за изхождане на деца в парка. Глобили са 5 майки... и с това се е приключило. Нямало вече пишкащи и акащи в парка деца.
За жалост в големите градове това надали някога ще се случи.

# 23
Чувала съм брутални истории за бебета на 3-4 месеца издържани на гърне и прочие

За 40 години - аз не. Това наистина е брутално, особено ако го използваш за оправдание.

Оправдание...пред кого,че не разбрах ooooh! Никога не се оправдавам дори и пред себе си. Всичко е въпрос на гледна точка,възпитание и светоусещане. Относно твоята гледна точка,предполагам я каква е мога да ти дам "светъл" пример с една лелка особено веща в това какво може да прави дете на определена възраст.
-"АУУУУ,че голямо дете ама що го возите в количка? Я да върви само
- г-жо,детето не може да върви.......
на..ана  муцуна и бързо омитане от терена Twisted Evil

# 24
  • София
Малко изместихме темата Simple Smile Дамата иска съвети как да отучи детето си от памперс.
Мамма, съгласна съм, че сигурно има недробросъвестни родители, които описвате /аз не съм виждала честно и малко се втрещих от това, което описвате /, но съгласете се, че понякога се налага. На мен също ми е много неприятно да се правя на партизанин с детето из храстите, но пък съм убедена, че почти никой не разбира какво съм направила. Изхождам я над памперс винаги. А в крайна сметка този период, в който детето не може да стиска, е кратък. След това когато може да стиска  - може да потърсите тоалетна заедно  Peace

# 25
Разказа ми, че са въвели глоба за изхождане на деца в парка. Глобили са 5 майки... и с това се е приключило. Нямало вече пишкащи и акащи в парка деца.

Вярвам, че преди това  са решили проблема с кучетата и с тоалетните.

# 26
  • BG
Чувала съм брутални истории за бебета на 3-4 месеца издържани на гърне и прочие
За 40 години - аз не. Това наистина е брутално, особено ако го използваш за оправдание.
Оправдание...пред кого,че не разбрах ooooh! Никога не се оправдавам дори и пред себе си. Всичко е въпрос на гледна точка,възпитание и светоусещане. Относно твоята гледна точка,предполагам я каква е мога да ти дам "светъл" пример с една лелка особено веща в това какво може да прави дете на определена възраст.
-"АУУУУ,че голямо дете ама що го возите в количка? Я да върви само
- г-жо,детето не може да върви.......
на..ана  муцуна и бързо омитане от терена Twisted Evil

Това, че не си разбрала, си остава за твоя сметка. От примери нужда нямам, особено от неуместни. Друг такъв с познато дете над 3 години с памперс: "Мамоооо, яла ма смени, мааа, насран съм!"
По темата: Не може детето, за което говорих в преден мой пост, на 2,6 години да познава всички марки коли, паркирани пред блока, да се сеща и да си иска през 5 минути сладоледче и бонбонки (т.е. научено е да задоволява тази си нужда) и в същото време да му е рано да си казва, че му се пикае. Познавам много добре майката и неоспорим факт е, че тя просто е много мързелива. Това не значи, че и другите майки са такива, може пък наистина да си е от децата  Thinking. В крайна сметка, както вече казах, всеки да си гледа детето както намери за добре. На авторката вече отговорих, така че спирам до тук.

# 27
  • в здрача

Вярвам, че преди това  са решили проблема с кучетата и с тоалетните.
Има нещо такова. При нас не съм чула да има глоби, ама и никога не съм виждала дете колкото и малко да е да пишка до храстчета. Проблема с кучетата в нашия областен град се разреши още преди да родя първото си дете. От десетилетие насам не ми се налага да спринтирам след като съм си купила хляб и да ходя на работа с лютив спрей в джоба. Тоалетни из парковете почти няма, тук-там някоя химическа с ужасна воня покрай нея, но почти до всеки парк има заведение в което можеш да влезеш и срещу 50 ст да ползваш тоалетната ако не си му клиент.
По темата - винаги излизах с по един-единствен чифт резервни гащи. Ако се изпусне, преобуваме резервните гащи и в къщи да бъде измита /момиченцата опикават пликчетата си и малко по крачетата/. Помня че като беше на годинка приучването към гърне ми отне месеци с променлив резултат. На 2 стана от раз за 2 седмици /в които имаше 2-3 напишквания в домашни условия/. Малката  доста по-късно, но преди да навърши 3. Когато беше готова нямаше и седмица. Навън с нея процедирах по същия начин, но пък навън тя изобщо не ми се е напишквала.

# 28
Друга идея, която не видях да се споменава, е детето да се изпишка в контейнер за кърма с капачка на винт. Ако няма къде да се изсипе, може безопасно да се прибере в чантата и да се пренесе докъдето трябва. Но моите са момчета, с момичета може и да не стане.
А един памперс при всички положения влияе много по-замърсяващо на планетата, отколкото това, което се завива в него и изхвърля в кошче за боклук. После пък чистачките проклинат като вадят боклука, защото не са очаквали, че вместо кошче трябва да почистват тоалетна...

# 29
Това с "когато е готово" е прекрасен рекламен трик.

А един памперс при всички положения влияе много по-замърсяващо на планетата, отколкото това, което се завива в него и изхвърля в кошче за боклук. После пък чистачките проклинат като вадят боклука, защото не са очаквали, че вместо кошче трябва да почистват тоалетна...

Peace

Дали малко пиш в храстите е по-вреден от памперс, торбичка, контейнер.

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 10:07 от Трещерица

Общи условия

Активация на акаунт