За отучването от памперс и разходките навън

• 16 523
  • 64
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте дами,

Предстои ми да отуча дъщеря ми от памперс. Тя категорично отказа да седне на гърне, но за това пък с удоволствие седи на тоалетната чиния и от време на време се случва да пишка там.

Сега ще я оставя по гащички вкъщи, но се чудя когато сме навън каква е процедурата. Ако не трябва да е с памперс, тогава къде да я изпишкам? Моля тези с опит да споделят какво и как се прави:)

Благодаря!

П.С. Моля модераторите да преместят темата, защото съм я публикувала в грешния раздел. Благодаря!

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 13:31 от LadyAngel

# 1
  • BG
Вероятно ще преместят темата. И на мен това ми е актуално в момента. Големият ми син също недолюбваше гърнето и се научи на тоалетната чиния с детска седалка. Сега с малкия смятам пак така.
Навън не помня с баткото, но в момента една приятелка с нейния юнак опикават квартала на поразия. Той вече е на 2,6г. и времето отдавна му е минало, но това е друг въпрос. Та излизат с няколко чифта панталонки, той обещява, че ще каже, като му се пишка, но всеки път издебва майка си, отдалечава се, разкрачва се и застинал си свършва работата. Дори и две минути преди това да го е подканяла. Всичко тече по крака, през крачоли, прави големи локви, защото и пие много течности. Кофти ситуация. И доста нелицеприятно! Според мен единственият начин е през 10-15 минути да се подканя, та белким се уцели момента. Моят за сега е на село, та там и без гащи го пускат по двора, но в града бих тичала с него редовно до най-близкото храстче.

# 2
Изпишквах го до храстче или дърво, просто тоалетни липсват по улиците и парковете в общият случай.
Всъщност проблема стои, докато детето не започне да стиска и да пишка през около 2-3 часа. Тогава е по-лесно.

# 3
LadyAngel,гледам вие сте на 1г и 4-5месеца,аз с малкия имах същият проблем и месец и половина преди да навърши 2год.само яко гащи дори и нощем никакви памперси,и мога да кажа за нощно пишкане само 3пъти ми се е на пишкал за два месеца,а за през деня излизаме с чантата с гащи,защото някой път ми прави номера/напикава се,иначе издържа през половин час пишка,през един /през два различно,но ми казва и го из пишкам до някой храст.В момента спи и ще спи най малко два часа и после на гърнето или на тоалетната чиния.
Малкия навън не искаше да пишка,но като видя как пишка едно друго бебе и му казвам:виж как пишка хайде и ти и така започна навън иначе нямах никакъв шанс.
А за нощния памперс повечето мами слагат,обаче на мен една директорка на ясла ми каза,като ще го учиш,го учи и нощем да спи без памперс по-бързо свикват е в началото може да напикае един -два пъти и после ще спре,ще се научи.Успех ви желая и дано ме разбереш,че аз не съм от мамите който могат да обясняват много добре Laughing Laughing Laughing

# 4
Той вече е на 2,6г. и времето отдавна му е минало, но това е друг въпрос.
Защо да му е минало времето? На каква възраст е нормално, според теб?
Неприятно ми е да виждам пишкащи навсякъде деца, но в Бг това е обичайна гледка....Вчера една баба изпишка внучката си /на около 4-5г/ на главната улица Shocked
Продават се гърнета за път, които могат да се ползват когато сте навън на разходка

# 5
Точно, и на мен това ми се наби в очите. Моето дете е още основно с памперс,хайде вкъщи къде казва ,къде не ама полека лека стават нещата. Чувала съм брутални истории за бебета на 3-4 месеца издържани на гърне и прочие

# 6
Ако имаше тоалетни в България, може би нямаше да е така. Вече се чудя и аз дали да не си туря памперс, като излизаме с малката. И ако кучетата не пикаеха и серяха навсякъде.

Последна редакция: пн, 18 юни 2012, 16:13 от Трещерица

# 7
  • BG
Той вече е на 2,6г. и времето отдавна му е минало, но това е друг въпрос.
Защо да му е минало времето? На каква възраст е нормално, според теб?

Това, което е нормално според мен, не е нормално, например, според monikss, но си е моето мнение. Не мисля да обяснявам, всеки да си гледа децата както намери за добре. Големият ми син  на 1,3 години ме разиграваше в един влак с "ако" след "ако", само и само да се разхождаме до тоалетната и обратно. Сега малкият хич и не го е еня какво е "ако". Но и не мисля, че на 3 и отгоре години още трябва да е с памперс. Смятам, че между 1,6 и 2 години с повече постоянство от страна на отглеждащия, децата биха могли да се научат и го правят. Може да питате лелките в яслата.

# 8
  • BG
Чувала съм брутални истории за бебета на 3-4 месеца издържани на гърне и прочие

За 40 години - аз не. Това наистина е брутално, особено ако го използваш за оправдание.

# 9
  • София
Аз всъщност това не можах да измисля - ако сме навън например и на детето му се приходи до тоалетната... Някак не ми се вижда удобно да свърши работата, където ни "застигне" моментът. А тоалетни няма, или ако има - положението в тях е кошмарно.

Затова се чудех дали има някакъв друг вариант и повдигнах темата... newsm78

# 10
Моето момиче категорично отказва да я държа да пишка. Тя вече и голяма и държи 2-3 часа, но преди това постоянно се притеснявах да не се напишка. На тоалетната иска сама да се държи, защото по заведение няма приставки..малко е нехигенично, но...не иска да я държа. Та преди излизах с дрехи за преобличане...никога не съм я изпишквала на улицата.

# 11
  • София
Препикавахме храстчетата- няма как. Стига да казва обаче, защото правещо локви навсякъде дете е по- лош вариант. Аз махнах памперса на дъщеря ми на 2г.5м., предното лято на 1г. и 5-6-7 мес. определено изобщо не се сещаше за какво става въпрос. Не мисля, че е било твърде късно, детето беше достатъчно зряло да разбере какво правим и за 1 седмица приключихме с всички памперси, вкл. нощните.

# 12
  • София
Преди 20 год. в детската ясла за 3 дни научиха дъщерята/на 2 год/ да ходи на малка детска тоалетна. Но тогава децата бяха малко и беше борба за деца между яслите. Още първата вечер като се прибрахме, влезе в тоалетната, изкатери се на чинията и свърши работа. От яслата ми я връщаха суха, не бяха ползвали резервното бельо за преобуване. През почивните дни докато се разхождахме си казваше и ходеше до храстчета. Все пак е дете, какво толкова.
Доколкото знам сега има специални гащи - отвън не пропускат, а от вътре държат мокро и на детето не му е приятно. Едно съседче на 1.5 г. с тях го учат сега да си казва, майката е доволна. От някакъв сайт ги е поръчала.

# 13
  • София
За навън лятото не бих препоръчала тия гащи за отучване, защото доста спарват и се губи смисъла... Това е моето мнение. По-често "подканване" може да ти осигури повече спокойствие, че няма да се напишка в гащите. Аз я изпишквам преди да излезем и после по някое време отново докато сме навън. Засега не ми се е напишквала навън. Но имам резервни дрешки

# 14
  • София
LadyAngel, не е ли още мъничка?
Аз процедирах по следния начин. На година и нещо се опитах да й махна памперса безуспешно, на 2 години и половина памперса беше аут точно за 3 дни. Колкото по-големи, толкова по-лесно. Много рядко ми се е случвало навън да иска да пишка, обикновено стиска и се изпишква вкъщи. Но ако се случи навън, се скриваме зад някое храстче. Но докато не бях сигурна в нея, за около седмица навън й слагах памперс. По-лесно, отколкото да нося чанта с дрехи. И нощния памперс също отпадна за няколко дни. Удивително лесно и бързо се получи. Но все пак беше на 2,6 години.

Общи условия

Активация на акаунт