За отучването от памперс и разходките навън

• 16 535
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Големият ми син отказа окончателно памперса на 2.6г. Аз си правех експерименти с излизане без памперс от 1г и 7-8 месеца. Никога не е пишкал навън. И с памперс и с гащи - навън ли сме, стискаше. Като се приберяхме първата му работа беше да седне на гърнето.
Но пък и никога не съм излизала за цял ден навън по паркове и площадки, моите деца не могат да спят и ядат навън  Crazy
Междудругото преди няколко месеца гледах в Джъмбо от сгъваемите гърнета, бяха на символична цена, но без включени торбички. Но варианта с гърнето, подложката, памперса и т.н. стават само при положение, че детенце може да стиска поне 3-4 минутки преди да се изпусне. В началото съобщаването, че има "пиш" или "ако" и събитието следват в интервал от 3-4 секунди в най-добрия случай  Joy

# 31
  • в здрача
В началото съобщаването, че има "пиш" или "ако" и събитието следват в интервал от 3-4 секунди в най-добрия случай  Joy
Именно.
Това с "когато е готово" е прекрасен рекламен трик.
Не знам дали е рекламен трик, но моя опит показа месеци приучаване, напикаване, ежедневно обяснение какво е това гърне и за какво служи, измисляне на какви ли не трикове, за да стои на него и секунди след като е станала напишкване, докато се отказах и върнах памперса. За щастие нямаше бг-мама, която да ми каже колко съм смотана, че не мога да науча дете на годинка да пишка в гърне, а с майките в квартала имахме еднакви проблеми с гърнето. Малката пък на 2 категорично отказваше да седне по голо дупе и на гърнето, и на тоалетната чиния.
Та, аз съм от мързеливите, защо да си усложнявам живота, след като опита ме е научил, че с времето нещата ще станат само с леко подканяне?
 Laughing дори и рекламата трябва да стъпи не нещо вярно  Laughing

# 32
Двете ми собствени и племенницата се научиха да казват кога има пиш и аки, на около година и половина. Без драми при това Simple Smile Така че, да - рекламен трик е "като е готово" и това със самостоятелното слизане по стълби.
Но дори да се ползват памперси, помислете къде ги изхвърляте като сте на разходка и не ги увивайте в още един найлонов плик преди това. От кошчетата за опаковки на детските площадки лятос се носи миризма на градска тоалетна.

# 33
  • у дома
Изпишквам ги навън до дърво, далеч от детската площадка. Ако сме в близост до заведение - плащам и си свършват работа там. До сега два пъти ми се е случвало голямата дъщеря да ака навън - имах вестници, подложих и изхвърлих в коша. Ужасно неудобно се чувствах, за това като чуя - ака ми се, отговорът ми е един и същ - в къщи.

# 34
  • София
Едва ли къде и как изпишкваме децата си е най-големият проблем на света. Изпишкало се детето до някой храст, милион пъти преди това препикан от поредното псе, не е болка за умиране. Не знам къде ги виждате тези десетки пикаещи на детски площадки дечица, аз лично никога не съм виждала, а имам немалък стаж по площадките.

За мен лично кучетата са много по-големия проблем, защото собствениците им НЕ почистват след тях, иначе нямаше да газим в кучешки лайна на почти всяка зелена площ. Но както и да е, темата не е за кучетата.

И друго, което ми направи впечатление - кой кога ще си научи детето да не пишка в памперс, не е състезание по мързел или трудолюбие, а индивидуална необходимост при различните деца. Ако някоя мама предпочита да вложи месеци старание в постоянно почистване на детски изпражнения вкъщи, пране на килими и др. подобни дейности, за да има накрая бебе без памперс на едногодишна възраст, то аз предпочитам да обясня на вече осъзнаващото 2-2,6 годишно дете защо, как и кога е уместно да извършва тази физиологична нужда и то да ме разбере в рамките на 3 дни-седмица максимум. Хората сме различни.

Към авторката - моят съвет е първо научи детенце да се изпишква вкъщи на съответното място - гърне или детска седалка, а навън си ползвай памперс, поне първоначално.

# 35

И друго, което ми направи впечатление - кой кога ще си научи детето да не пишка в памперс, не е състезание по мързел или трудолюбие, а индивидуална необходимост при различните деца. Ако някоя мама предпочита да вложи месеци старание в постоянно почистване на детски изпражнения вкъщи, пране на килими и др. подобни дейности, за да има накрая бебе без памперс на едногодишна възраст, то аз предпочитам да обясня на вече осъзнаващото 2-2,6 годишно дете защо, как и кога е уместно да извършва тази физиологична нужда и то да ме разбере в рамките на 3 дни-седмица максимум. Хората сме различни.

Това изобщо не е така.

# 36
  • у дома
Към авторката - моят съвет е първо научи детенце да се изпишква вкъщи на съответното място - гърне или детска седалка, а навън си ползвай памперс, поне първоначално.
Не съм съгласна - махането на памперса трябва да стане едновременно, иначе е много по-трудно и се удължава периода на научаване. Как да му обясниш на едно дете - в къщи пишкай на гърне, а навън - давай на воля...

# 37

Това изобщо не е така.

Ами как е?
Всички деца се учат без проблеми на една година?
 newsm78

# 38
Идеята явно беше да пишка върху пелена навън. Макар че това ми се струва супернеекологично.
Проблемът ще се реши, когато има масово чисти тоалетни.

# 39
Има и друг аспект, ако на моята приятелка детето й на 1.6 месеца започна да задържа тазовите си резервоари ( не се сещам точно как беше) за по дълго време от 30-40 мин, то моето до 2 години и нещо си пишаше на 30-40. Едва когато започна да се сдържа за повече от час дойде ефекта от гърнето. Така че и според мен всяко дете е индивидуално...Дискофорта също играе роля...

# 40
  • София
Не съм съгласна - махането на памперса трябва да стане едновременно, иначе е много по-трудно и се удължава периода на научаване. Как да му обясниш на едно дете - в къщи пишкай на гърне, а навън - давай на воля...

Когато детето е достатъчно съзнателно и вече казва кога му се пишка, отработено при домашни условия, памперса навън остава сух така или иначе. То няма да се изпишка в памперса, ако след като е съобщило, че му се пишка, му бъде намерено къде да го направи. Защото вече има изграден рефлекс. Памперсът е за всеки случай, ако не реагираш навреме и детето се изпусне. Например - пазаруваш в някой супермаркет или детски магазин или си на някакво мероприятие, какво правим - започваме да вадим гащи и дрехи, да бършем дупета и да преобличаме на място? И не само това - ако се напишка или наака в пазарската количка (ако е бебе на 1-2 г. още седи в нея) или на някой стол или нещо друго, защо мислите, че на някой му пука, че аз сега си отучвам детето от памперс. Никой не ми е длъжен да е толерантен, нали?

Една седмица слагах на дъщеря ми памперс навън, след като я бях научила да пишка в гърне, един път не се изпусна в него, или пишкаше навън или когато се върнехме вкъщи. Но тук правя уговорката, че нашите излизания не са цял ден, а около 2-3 часа.

Не ангажирам никой с мнението си. Както казах, хората сме различни. При 2,6 годишната ми дъщеря този ми метод работеше безотказно. Децата също са различни, всяка майка познава най-добре собственото си отроче и сама преценява кое ще работи или не при него.

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 16:12 от orchid

# 41
  • в здрача

Това изобщо не е така.
Кое не е така? Че хората сме различни? Че едно дете прави на година и половина изречения от 3-4 думи, а друго  чак след 3? Че едно си казва на годинка, че му се пишка, а друго и на 2 не вдява за какво служи гърнето?
И не, не зависи само от родителите. Братя и сестри коренно се различават в проговарянето, изпишкването на гърнето, времето на прохождане и пропълзяване, излизането на зъбчетата и прочие.
И да, на годинка родителя е този, който подканя детето да седне на гърнето, на 2 годинки то вдява далеч по-бързо и тогава то само си казва и дори само сяда и събува гащите, а някои се пънат и сами да си ги обуват.

# 42
Точно така-всяко дете е различно.
Защо непременно ранното махане на памперса да е със зор,а късното-с лекота?
Има деца,които и на 3 трудно се разделят с памперса.
Има и такива,които на 1.6 год отлично разбират за какво става въпрос,говорят и махането на памперса става супер бързо и лесно.

# 43
Моят син е на 1.7 г. Бяхме на почивка за седмица, там започнах да му махам памперса и да го държа по гащи. Навън го изпишквах успешно, обаче в стаята си трае и пишка по пода, аз след него чистя  Laughing Последните дни обаче развалихме цялата дисциплина. Сега е на ясла от няколко дни, там едва ли ще имат нерви да се занимават с него да го учат, та се чудя кога ли най-накрая ще разкарам гадните памперси, много съм амбицирана, но май няма да е толкова лесно.

# 44
Темата се измести - кога да се махнат лесно и бързо памперсите, колко не е екологично да ползваш памперси, колко са мръсни тоалетните т.н.....
А всъщност у нас е прието да си изпишкаш до дървото детето и да си продължиш спокойно разходката ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт