Отговори
# 540
zarady - коя е лекарката от Тина Киркова. Аз преди 4 години бях наблюдавана от Панова/тогава стана шеф на патологията там/, а в крайна сметка ме оперира, който беше на смяна. Сега видях в епикризата, че лекарката се казва Катя Златева. Оплаквания от секциото нямам. Бързо се възстанових!
rali1213 - хич не ти е жал за коремчетата ни. Смях се от сърце и коремчето ми се тресеше  Wink
Аз да ви кажа - Моята половинка каза, че може въобще да не готвим следващите седмици. Има малко кг за сваляне и вечер само салата или плодове си хапва. Аз в последно време и без това се храня с домати, краставици и диня... Няма да се пържа на котлоните или фурната Laughing
Миналата година, малката като я нямаше пак си бяхме на диетка двамата и ни беше готино да се подкрепяме в това. Отслабнахме с 90-дневната диета, ама в нашия случай 60 дневна. После бях като гимназистка - пак толкова КГ. Heart Eyes

# 541
Рали, ако родя от смях, ти ще си виновна пред милото Simple Smile  Hug Много добро описание си ни дала. Чак седя и се чудя дали някога ще бъда отново нормална жена  Mr. Green
Важното е да сме живи и здрави всички и бебчовците да се родят безпроблемно и да са здравички, другото ще го преживеем и пак ще бъдем хубави!

# 542
 mamma

Здравейте, момичета,

Днес, 25 юни в 8.55 часа мама Didi* е родила един прекрасен мъж - Самуил. Бебчо е голям 3000 г и 48 см.  passifier

Нека Самуил да расте здраво, щастливо и умно дете! Да носи много радости на мама и татко и да слуша много кака! family

Чакаме Диди да се възстанови от операцията, за да пише и тук.

mamma

# 543
Да и е жив и здрав малкия Самуил на мама Диди! Simple Smile

# 544
Честито на Диди! Бързо възстановяване и много усмивки с новия член на семейството!

# 545
Честито на мама Диди! Малкият Самуил да расте здраво и щастливо дете и да радва мама и тате! Диди, бързо възстановяване!

# 546
Честити бебчета на Антония и Диди!Да са ви живи и здрави и много да радост да ви донесат!Бързо възстановяване на мамчетата  Hug

Гледам днес кипи голямо настроение тук  Laughing Ами така де,стига вече с тея хормони и отрицателни мисли  Naughty
С моето мило се обикаляме и облизваме като котаци,но и той милия се страхува и не смее да ме пипне...ама не остана,после ще му разкажа играта  Mr. Green  hahaha
Стиснати палчета на всички,които имат нужда  fingerscrossed
И днес ще ни мори жегата  sweating
Честито на маминките,които влизат в 9ката.Пожелавам ви по-малко болежки,бързо и лесно раждане и най-сладкото бебче на финала  Hug

# 547
Привет  Heart Eyes и честито на останалите мами, които са родили   bouquet Момичета вас хормоните ви водят до желание за секс, а на мен заради тях ми течат сълзи от умиление като погледна сина си... Просто за пръв път в живота си имам чувтвото че съм направила нещо съвършено и от което да се гордея.
Някой беше питал за дрешките и за изписването- ние не си облякохме специални за изписване, просто защото неонатоложката ми каза в тази жега да му облеча боди, чорапки и тя го уви в тънка бродирана пелена. Иначе вкъщи през деня е по боди с къс ръкав и чорапки и пак завит с пелена, а през нощта- с боди с дълъг ръкав или с гащеризонче, зависи колко е топло. Не знам дали е правилно, но аз следя винаги ръцете, краката и нослето на детето и така преценявам.
За кърменето- бебчо само яде и спи, даже бик казала че спи и докато яде. В епикризата му пише че се е родил в 37 седмица, а пос сметки и според докитата беше 38. ВСЕ едно, това че се е родил по- рано е причина да е толкова ленив. Суче по около 20-30 мин макс и заспива, след което се събужда 2 часа за още. Окрих че не иска да засуква пълна гърда, та ми се налага да я освобождавам, за да може да захапе. След кърмене пак се налага да се доизтисквам... и така излиза че от 2-3 дни аз само кърмя. Мисля да го оставя малко така докато позаякне, а после да мисля за режим Simple Smile
Хубав ден момичета, какво ще кажете да си публикуваме по някоя снимка на бебетата, така и така си гледахме коремите Wink
МАМА ДИДИ - честито синче, да ти е жив и здрав, да те кара да се гордееш! БЪрзо възстановяване ти желая  smile3525

# 548
Здравейте, мацки,

Да ви споделя и аз днес как за малко не припаднах от притеснение на тонове. Първо бебка беше адски дейна и като си погледнах фиша от тоновете, ми то камбанка до камбанка. И по логика камбанка ми действа като аларма, та докато доки види резултата, направо още малко да хукна и аз да раждам. После едно недоверие ме обзе от неговите успокоителни думи – накрая ми каза, че понеже човечето е било доста дейно е нормално да има висока сърдечна пуслация и после спад и ако няма контракции, както и нямаше де, всичко е наред и не се счита за патология. Обаче, момичета, бебка ми е адски малка – измери я едва 2235 г и въпреки, че няколко пъти ми казва, че в последните месеци е много субективно измерването и нереално, ми стана много мъчно. Надявах се поооне на 2500 г, че то ей го къде е – време не ми остана. Дано да е било най-субективното измерване, че направо не знам. Всъщност както и батко си, бебка дърпа две седмици назад, но баткото го родих в края на термина, а тая калпазанка трябва да я вадим десетине дни преди датата ми. Иначе ме похвали, че съм вдигнала водите и моля ви се, много ме поощри в пиенето на вода. Така че аз продържавам да дъня по 5 литра на ден, за да й е по-комфортно на моята скаридка.

Дейна-мейна, това с избора на екип сме го коментирали може би около Нова година. Само да кажа и аз моето мнение – по принцип твоят мъж е адски прав, но манталитета на българина е, че щом не му влиза парата в джоба, не ти е длъжен въобще. В крайна сметка повечето българи си плащат на касата, но по друг начин се гледа на пациента на еди-кой-си доктор, отколкото на пациента по принцип. Особено в тези среди много рядко ще намериш човещинка. Така, че за да ми е мирна главата, аз и този път ще родя с избор на лекар. А твоят мъж мисля, че е редно да те остави сама да решиш. Просто така е правилно, щото, мила, на чужд гръб и сто тояги са малко.

Капкатр, честит ти девети месец! Ама мила, ако ти се чувтваш добре с тези параметри, за какво те шашка тази лекарка. Моето кръвно винаги е 100 на 70 или 90 на 60, пулс под 90 нямам и лекарят само ме пита дали се чуствам добре с това кръвно. Имах моменти, когато ставах от леглото с пулс 120 и събрани граници и ми беше лошо – това е тревожно. А като ми казаха, че са ми намалели водите и ала-бала не нам какво си, акушерката не можа да го измери няколко пъти. Ако се чувстваш добре, доколкото добре можеш да си в тази жега и в това състояние, хич не се притеснявай. Но иди на консултация, щом те праща.

Буболинка, моят съвет е инхалации и Цинабсин – хомеопатично е. Също така се замислям да не е и нещо алергично. Забелязала ли си кога има повече секрет – навън, вътре. Ако ти се запушва носа, си накапвай маслен разтвор вит А.

Сара Лу, честити ви покупки – звучиш много ентусиазирано. Да ти се оплача и аз таман се зарадвах, че цяла бременност нямам никякви оплаквания и в петък вечерта ми падна част от пломбата, та  утре съм на зъбар. За венците препоръчвам Сандрин по няколко пъти да жабуриш – много мамчета са доволни от него, а аз лекувах едно ужасно ухапване на бузата.

Пепи, за жалост Ромео точно почна работа и е някак не добре да си вземе полагемия му болничен. Не мога да му се сърдя за това. Говорим евентуално да си вземе полагаемата годишна отпуска, за да обгрижва  Алекс. Но като гледам как го овиква и си мисля, че ще ми е по-добре с каката и чат пат свекито. Пък аз да си гледам бебка. Иначе свеки няма нищо против да помага, но си мисля, че е по-добре да са при нея отколкото да бие път всеки ден. Каката ще е на почивка другата седмица и няма да може да идва.

Беба84, браво на мама и бебка

Ради, браво за лекарката, пък изпита не се и съмнявам, че ще е успешен.

Хубав слудобяд, мами! Аз отивам да отмарям, че много емоции имах. Да не ви казвам, че получих СМС на Диди докато бях на доплера и ми беше много кофти, че го забавих. Само си казвам, да не го забравя, че с моята изкуфяла глава.

# 549
  • Sofia
bubolinnkata да докторката е Катя Златева, а сутринта видях и Панова също много симпатична искаше да й одаря ветрилото си но, аз им казах следващия път, че сега без него нямам въздух.
rali1213 как си ни описала мила!!!  smile3501 smile3521
мама Didi* честито мила!!!Много здраве и щастие му желая на малкия Самуил, да бъде много красив и умен и да обича безкрайно мама и татко! smile3501 smile3525 newsm51
ha-ho ти мила нали искаше да раждаш вече, ами давай сега му разкажи играта на твоя "котарак"!!! Това ще ти помогне.
antonia02 наистина е голямо щастие!!! Много ви се радвам и браво за кърменето.
Ех, че хубаво ми стана пак с новината за бебе!!! Сутринта в болницата направо се просълзих, когато една мама заминаваше за секцио, а мъжа й я целуна!!!

# 550
Честито и от нас на мама Антония и мама Диди! Да са им живи и здрави дечицата!  bouquet

# 551
Честита рожбичка и тук на мама Диди,жив и здрав да е малкия Simple Smile   bouquet  Hug
zarady-Браво мила,че си намерила лекар,няма да го мислиш повече!  Hug

# 552
  • Сливен
Честит син Самуил на мама Диди - да е жив и здрав, да расте щастливо и будно дете, а на Диди бързо вазстановяване   bouquet
Ради, радвам се, че си намерила твоята лекарка  Hug
За отпуската за татковците да ви кажа - не са 5 , а 15 дни и започват от деня на изписването на мама и бебе от болницата, таткото трябва да попълни молба за отпуск към работодателя и една декларация, като тази д-ция и заповедта на началника му за разрешавне на тази отпуска се носят в НОИ от работодателя, трябва и бележка от болницата кога е било изписването и копие от акта за раждане. плаща се на 90%, което си е почти еднакво с това, което се взима чисто като заплата. Тези 15 дни са календарни, а не работни. Дано съм била полезна  Hug

# 553
Заради ами обикалям го моя,хвърлям му едни погледи,а той  бяга на друагата страна  smile3532 Бяга от волния Уили,срамота  Joy Радвам се,че си намерила лекар и че сте си допаднали,така ще си по-спокойна.
Аз не си дадох отчета...Днес бях пак при доктора,отново на магарето  #2gunfire Този път ме зарадва,имам напредък-2 см разкритие помолих го да ме види и на ехограф,за да преценим каква е ситуацията и дали можем да изчакаме малко,предвид че нещата са тръгнали....Бая почакахме- 2 часа,но минах ехографа и за сега всичко е наред.Ще се чакаме до сряда (според доки до тогава ще съм тръгнала да раждам),ако не сряда 7:30 с багажа в болницата.
Моя момент наближава и хем се радвам,хем не мога да си намеря място от притеснение.
Хайде,хубав ден!  Hug

# 554
Честито на новото мамче!
Диди много да те радва малкия Самуил! newsm51 smile3525 smile3525

Радвам се,че ви разсмях...ами то вече взе да ме тресе и преминавам през какви ли не емоции Hug
Ей сега ми се обади любимия и ми вика"Как е запека?"  JoyЗа бебона ми говори #CrazyИ да...ако имаше активия и за такъв запек щеше да е добре Blush

А да ви се похваля-днес станах леля!Братовчетка ми роди Grinning

Райче,не се коси за кг...аз не им вярвам Naughty

zarady-честит ти лекар  bouquetи твоя ще те нацелува скоро Hug
И така...аз ще постисна кълчоците без секс BlushЧестно веднъж се опитахме аз като мечок  се почувствах,взех да мрънкам неудобно едно...и едни газове...Викам си -остава и да пръдна и край на романтиката Joy
И да ви кажа...не само ще си станем същите,ами и по-хубави...по-сексапилни!
antonia02-мила аз си мисля,че ще рева като животинче...само като го видя това същество Hug

Общи условия

Активация на акаунт