Отговори
# 135
  • София
И на майка ми сметнах по този календар, на нея й дава, че аз е трябвало да съм момче! хаха те всички лекари са й казали - момче, ама само тя си знаела - момиче и накрая се оказала права! Едно време нали не е имало ехограф и винаги е било изненадка!  Party  Crazy

# 136
На мен ми позна за първото дете - имам си една принцеса:))) И сега пак ми дава, че ще е момиче, пък д видим...Докторът още не ни е казал Wink

# 137
Здравейте момичета! Днес бях на преглед бебето се развива според нормите всичко му е наред само едно нещо има което ме притесни. Предупредиха ме категорично да не вдигам нищо тежко защото плацентата ми била още ниско  а вече трябвало да е по високо но щяла да се вдигне   да не съм се притеснявала . Е да ама аз се притеснявам.  Има ли тук някоя с   такъв проблем? Аз се по зачетох малко но май ще спра че започвам да се вкарвам в разни филми. Иначе нямам кървене ...изобщо всичко е наред за сега.
4play  около колко часа беше в МД да даваш кръв? И аз бях там днес на същото място:) около 10.30 мисля доста момичета имаше  Simple Smile

# 138
  • София
Ами на мен нищо друго не ми казаха за плацентата, освен че е задна и че се е образувала когато бях на твоите седмици и отидох до Фемина! Не ми казаха, че е високо, не ми казаха и че е ниско... никакъв коментар!
Аз внимавам по принцип да не вдигам, ноооо не мога да кажа че въобще не вдигам! Кучетата са ми по 8кг и да ви кажа понякога се налага да вдигнеш някое! Иначе торби и бутилки и т.н.т. не докосвам - приятеля ми слиза дори и по 2-3 пъти ако трябва до колата ама аз не пипвам!  Wink

Щом са ти казали да не вдигаш - спираш да вдигаш и другия път ще се е вдигнала! Една моя позната цялата бременност си носи много много ниско детето, но не е имала проблем дори и на работа си ходеше, плацентата й беше също ниско.. .Няма да се притесняваш ще я наблюдавате!

# 139
  • София
aneg и на мен ми каза същото частния док, плацентата е още ниско. Той е специалист патологична бременност, каза, че на този етап не е притеснително, особено за висока жена, аз съм 1,75. Ти как си с ръста, ако това има значение в случая  Simple Smile

# 140
  • сф
aneg, състоянието ти се нарича плацента превия, то е по-скоро особеност, която изисква да се пазиш повече, а не е аномалия. става дума за следното: плацентата ти е свързана с матката или близо до шийката (отвора на матката), или частично или изцяло плацентата покрива този отвор. това създава предпоставки за вагинално кървене и други усложнения. когато обаче се знае за проблема и жената се пази (както теб са те посъветвали да не вдигаш тежко итн), обикновено бременността с плацента превя по нищо не се различава от другите бременности, където плацентата няма досег с шийката на матката. наистина не е нещо чак толкова страшно, прекрасно е че са го видели и са те посъветвали какво да правиш.

съветът ми към теб е да намериш достоверни източници и да се информираш подробно за какво става дума. идеята тук не е да се наплашиш, а напротив - информираността да ти даде увереност, че знаеш за какво става дума и да ти изясни, че няма нищо чак толкова притеснително. далеч по-разумно ми се струва това, отколкото да се пртесняваш и да го мислиш. опитай се да не трупаш в себе си никакви пртеснения. както казах, това е особеност, не е аномалия Wink. случва се изключително често, ще видиш само до месец - два като четеш темата Simple Smile. ако имаш нужда от още инфо, свиркай. викат му "ниска плацента" също.   между другото, нрядко плацентата е "ниска" само в началото, после се "оправя". понякога, не се вдига обаче... индивидуално е. bouquet

пристигнах в мд около 10, и прекарах там поне час! то не бяха каси, то не бяха "координаторки" с допълнителният ми здравноосигурителен фонд, пък регистратури, пък чак накрая кръв... то си откара над час...

# 141
Благодаря ВИ   за  информацията Hug Доки ми каза , че вероятно ще се вдигне....  
4play  какви координаторки??? нали отиваш регистрират те до 212 кабинет после плащаш и после те боцват и готово при мен стана много бързо newsm78  Аз съм с къса коса и бях с черна рокличка Laughing
sofyia   точно 170 см.   съм висока Peace
  сега ми стана ясно Simple Smile    Възможни причини за това са:
- предишно цезарово сечение (вероятността за възникване на плацента превия при следваща бременност се увеличава от 2 до 5 пъти).
- възрастта на майката също играе съществена роля, като с нарастването на възрастта нараства и рискът от плацента превия.
Така, синът ми е с секцио роден и съм на 35г. Peace

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 15:01 от aneg

# 142
  • сф
е тя моята е малко сложна - един здравноосигурителен фонд плаща за моето бхс и затова се наложи да мина през "екстрата" координаторка  Laughing. за да спестя парите, да не ги плащам аз.

радвам се, че си се поуспокоила! имай предвид, че понякога ниската плацента просто се случва, дори без фактори като възраст, предишно секцио или особеност на матката.

хайде бе хора, никой ли не ход на "свястна" коламаска...  Confused

# 143
аз не ходя на никаква кола маска  защото ме е страх Rolling Eyes   в нашият род сме с много коса на главата а по тялото нямаме а интимните си части ги чистя със обиккновенно дамско бикче колкото и грозно да звучи. ААА сетих се коя споменаваше за това   близнче, но за съжаление вече не пише тук.

# 144
Здравейте момичета! Днес бях на преглед бебето се развива според нормите всичко му е наред само едно нещо има което ме притесни. Предупредиха ме категорично да не вдигам нищо тежко защото плацентата ми била още ниско  а вече трябвало да е по високо но щяла да се вдигне   да не съм се притеснявала . Е да ама аз се притеснявам.  Има ли тук някоя с   такъв проблем? Аз се по зачетох малко но май ще спра че започвам да се вкарвам в разни филми. Иначе нямам кървене ...изобщо всичко е наред за сега.
4play  около колко часа беше в МД да даваш кръв? И аз бях там днес на същото място:) около 10.30 мисля доста момичета имаше  Simple Smile
В 4 месец с първата бременност имах ниска плацента. Казаха ми, освен да не вдигам нищо тежко, да лежа около 2 седмици. Предупредиха ме, че може и да прокарва. След активна почивка всичко беше ОК. Съветвам те да се пазиш от всякаква домакинска работа и да си вземеш вестник с програмата за телевизията Simple Smile

# 145
vzlateva   за съжаление това няма как да стане. Аз живея с свекърва която не пипа нищо в къщи не готви не чисти...не се занимава с детето  нищо сега е на почивка с гаджето в турция аз ходя на работа която е 4 часа стоене права на едно място после чистене и готвене в голямата жега взимам детето от градина абе все хубави неща WinkКакто често се майтапя битов екстремизъм Laughing  с работата прилючвам на седми юли и послеееее ще си лежа през деня колкото си поискам.  Сега работя като касиерка в пикадили младост 1 там и живея де но натоварването е голямо и психически. Ееех преди преподавах нар. танци но колелото се върти   

# 146
  • на земята
Как сте момичета в тази жегааааааа...))))Аз вече съм вкъщи на сянка навън е ужас..)))Пазете се че лошо слънце..)))   aneg ,прочетох по форните постове,наистина всичко си ок ,но щом трябва пазене значи пазене,както ти е казал доки..)))Мъжът свекървата ще влезнат в положение заради бебето,няма начин..)))Решение има оправдания много,с малко дете е трудно знам,но заради бебо ще се съобразяват с теб и това е..)))  bouquet

# 147
aneg съ4увствам ти-и аз живея в една къща със свекърва си,но не пипвам абсолутно нищо-колкото  и мързеливо да звъ4и.тя готви,тя 4исти-тя върши вси4ко.за много неща не я харесвам,но затова съм и много благодарна.не бях такава-но след като забременях превклу4их на супер мързел.единственото, което правя е да оправя стаята в която спим и отвреме на време да измия 4иниите.радвам се,4е мога да си позволя този лукс за много от нас,поне докато съм бременна.

# 148
Аз живея в къща и за съжаление немога да се похваля много много с почивка-напротив!
Новопостроена е и се нанесохме на 31,05.Все още се занимаваме с майстори ,чистене,обзавеждане ,обикаляне по магазини и т.н.
Ние сме си самички двамата-единия боядисва и монтира лампи а другия чисти .Метлата ми стана като превозно средство-навсякъде съм с нея  Laughing
Още мъничко остана и ще е супер ,но засега е малко кофти.От работа в къщи (пак работа).
Добре че поне бебо не ме тормози от сега-само дето се изморявам повечко иначе съм си супер. Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 16:33 от Nati_2005

# 149
Здравейтеее  welcome днес и аз бях преглед, но по ЗК и не ме гледаха на видеозон....и си чакам консултацията при другия ми доктор, иначе според тази всичко е наред! За гъбичките ми каза никакъв интимен гел! Кръвното ми беше доста ниско - 80/50  Crazy и ми каза повече почивка! Най-хубавия момент от прегледа ми беше, че докато ме натискаше и ми мери таса моята бебка ритнаааааа   Kissing Heart толкова хубаво ми стана и доки веднага ми каза, че е бебчо от 2-3 усещах лекичко, но си мислех, че си въобразям защото сина ми го усетих чак към края на 5м  Naughty
По тези калкулатори ми излиза момченце, а уж мома ми казаха.. да не вземе да и порасне и на нея чура  hahaha

ralica gonova, Dessy1988, Liubina Stoqnova Честити ви момченца  stork-boy

elanus, Asys  Добре дошли сред нас!  Hug

Brayda И за мен най-хубавите мъжки имена са Георги и Кристиян + Александър  Peace

Общи условия

Активация на акаунт