Отговори
# 600
За срещата - когато решите, ако съм в София ще дойда Simple Smile

Фемина - от паметника Левски караш към Спешното (към Сливница) и преди спешното влизаш в отбивката в ляво и някъде там в уличката е!  Crazy Мисля, че без да се поровиш в картата трябва да живееш там за да я откриеш лесно!

Мерси,, ще се рови в картите, че и без друго не го знам спешното къде е:))))

# 601
за срещата през юли да не ме забравите Naughty
то дано моето коремче до тогава порасне че още изобщо не ми личи Crossing Arms

# 602
  • София
desislava_iv - мога да ти дам от моето! В повече ми е май Simple Smile

# 603
  • София
Тръгвам си от работаааа! Чудесен последен ден ми беше!
Ако не се включа повече, приятна вечер от мен момичета!

Утре чааак следобед към 14ч съм на преглед!
Изтърпях цял месец, маправо не мога да повярвам!  Hug  Hug
Дано всичко да е наред Simple Smile   bouquet

# 604
Brayda, видях че си решила проблема с избора на количка. И аз тези дни съм на тази вълна и гледам горе долу подобни на твоя модели. Ти в кои магазини ги видя "на живо" количките?

# 605
Здравейте,днес се върнах от морето,добре ми се отрази,но се наложи да се приберем по-рано.Бяхме на гости и племенника се разболя и,за да не ни зарази се прибрахме.Не съм ви чела но като ми остане време ще се върна да чета,надявам се че и при вас е наред всичко

# 606
desislava_iv - мога да ти дам от моето! В повече ми е май Simple Smile
само ако приемеш половината от дупето и поне 1/3 от паласките,които си имам от първото бебче Hug

# 607
Айде не се срамувайте качете снимки да видим и вашите коремчета..  Laughing Thinking

# 608
  • California
Подгответе зърната си за кърмене много преди раждането чрез масаж и фиксации с груб плат.

Да не се прекалява с подсладената вода, с която се задоволява жаждата, която е най-добрия стимул за активно сукане.

Не мога да се въздържа и да подмина горното  ooooh!
И не мога да повярвам, че в съвременността се учат такива неща все още! Това със зърната освен да ти докара преждевременни контракции, друго няма да направи, не само че не е полезно, но и е доказано опасно. Моля ви, не го правете, зърната ви ще загрубеят като му дойде времето, от само себе си.

А за другото направо съм без думи... ето за такива остарели техники говорех в предния си пост.
Даването на вода, при това със захар, изобщо даването на друго освен кърма, е най-прекият път да ти намалее и спре съвсем. По тази схема дали и до 2 месеца може да се кърми, много се съмнявам. Бебетата нямат нужда от друго, самата кърма съдържа голямо количество вода.

И въобще ми се струва, че много майки не разбират механизма на кърменето. Това е двустранен процес, колкото има търсене от страна на бебето, толкова ще има и предлагане. За това и в началото количеството произведена кърма е малко и в последствие се увеличава и стига до 1 литър на ден - това от личен опит казвам. И това е така, защото нуждите на бебето се увеличават с възрастта му. Брайда беше питала май, какво да прави с количествата кърма в началото, когато бебето има нужда от съвсем малко - ами просто е - в началото и производството на кърма е малко Simple Smile

Някъде бях прочела, че за гърдите не трябва да се мисли като за склад - взимаш, взимаш и накрая количеството свършва, а по-скоро трябва да се мисли като за фабрика - колкото нужда има, толкова кърма ще се произведе. За това и даването на вода и други неща объркват този процес и производството намалява и накрая престава съвсем. А после се чудят майките защо им е спряло млякото.

Много се радвам, че тук където живея докторите са в час и като бебето ми не наддавше добре, никой не ми каза - почвай да дохранваш, кърмата ти е малко! А ми казваха - слагай бебето по-често на гърда и всичко ще е наред!

# 609
  • Варна
А ми казваха - слагай бебето по-често на гърда и всичко ще е наред!
[/quote]

Съгласна съм за това с подсладената вода, а и е написано "да не се прекалява", ако някой все пак е решил. А това с третирането на зърната по-надолу съм написала, че съвремието предлага най-различни методи и средства за улеснение, в крайна сметка всеки сам решава и нека се води от инстинктите си.  Последното  newsm10 .

# 610
Подсладена водичка съм давала само първите няколко дни докато имаше жълтеница малчо. Но не съм съгласна с най-съвременните теории, че нямали нужда от вода бебетата. Има такива, които не обичат да пият - тогава съм съгласна, но изобщо да не му се предложи, не ми се струва ок.  Thinking

# 611

Някъде бях прочела, че за гърдите не трябва да се мисли като за склад - взимаш, взимаш и накрая количеството свършва, а по-скоро трябва да се мисли като за фабрика - колкото нужда има, толкова кърма ще се произведе. За това и даването на вода и други неща объркват този процес и производството намалява и накрая престава съвсем. А после се чудят майките защо им е спряло млякото.

Много се радвам, че тук където живея докторите са в час и като бебето ми не наддавше добре, никой не ми каза - почвай да дохранваш, кърмата ти е малко! А ми казваха - слагай бебето по-често на гърда и всичко ще е наред!

И ако все пак няма като го сложиш, какво правиш? Оставяш го да се съдере от рев обаче на гърдата?

# 612
  • California
Винаги има по нещо в гърдите - отначало е коластра, после кърма. Първите дни бебето има нужда от няколко милилитра на хранене само - все пак обемът на стомаха му е колкото череша!
Но най-важното е, че слагането на гърда стимулира производството на кърмата.
Ние с моето момченце първите дни си бяхме нон стоп като скачени съдове Simple Smile
Не знам как става това обаче, ако бебето не е с майката от първата секунда...

Ето линк, на който му е интересно да прочете защо кърмените бебета нямат нужда от вода.
http://wholesomebabyfood.momtastic.com/babyneedwater.htm

Последна редакция: чт, 28 юни 2012, 20:12 от Vasilia

# 613
Софи, айде вече и тук честити сини гащетки Peace
Като чета колко подробно са те гледали цял час на ФМ малко ме хвана яд, че мен вчера ме "опаткаха" набързо  Wink.
Всичко било наред, бебчо е със сигурност с пишле, имаме си видеозапис и постоянно му се наслаждавам. Малчо смучеше палче и правеше сложни акробатики Joy Измериха го, че е цели 233грама, а бедрото му е 3 см-над нормата за тази седмица, в която съм. Но аз си знам, че съм 1 седмица напред така че не се учудвам Wink

Момичета, не съм чела отдавна, но виждам, че сте зачекнали темата за кърменето. Аз имам огромното желание да кърмя колкото може по-дълго, но ако не се получат нещата няма да драматизирам. Кърменето е най-полезният и най-лесният начин за хранене на новороденото и го подкрепям изцяло, но ако нямам кърма или бебето отказва гърда няма да го държа гладно и да се мъчим.
Кърменето без даване на водичка е било популярно сред нашите баби. Сега пак се завръща Peace

# 614
Привет.
Момичета чета редовно темата и ви следя, но нямам една свободна минута да пиша. Просто с тази работа ще ме побъркат. Мислех,  че като свърши сесията ще имам много свободно време,  но уви  Rolling Eyes
Темата за кърменето е страхотна, но аз за сега съм доста невежа.
Лека вечер на всИчки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт