За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 970
  • 810
  •   1
Отговори
# 195
Чери тя пиеше същия АБ ooooh!
Мисля и да не и предпише нищо педка аз да и взема Дактарин гел , като бебе беше супер с/у млечницата , а тя също е вид гъба

# 196
Здравейте мами!

Много е изписано във форума за подсичането, четох доста, но се надявам някоя от вас да сподели и тук ако е удобно. От почти три седмици сме със силно подсечено дупе. Ползвах Бочко, после Судокрем - съответно без ефект. Педито рече, че това е от жегите в комбинация с памперсите. Смених три вида памперси - Памперс, Либеро, сега сме на Babylove на DM.
После минах на две кремчета, правени в аптеките и за около седмица дупето се оправи. От два дни обаче зоната около дупето отново е в доматено червено, кремчетата от аптеката не помагат, появиха се пъпчици по кръста и около пишлето. Знам за няколко кремчета, които обаче съдържат кортикостероиди и именно това ме притеснява. Моля да споделите все пак бих ли могла да използвам някой от тях:
- Имазол;
- Тридерм;
- Елоком

Благодаря предварително 

Аз ползвах Елоком.  Той наистина помага, но го мазах само два дни и зачервяването пак се появи. Той обаче е за дерматит и затова ни го предписаха. Честно казано сега пак незнам какво да правя. Някой борил ли се е с дерматит? Ние сме само на три месеца и на тия мазила въобще им нямам доверие. Днес пак сме на лекар. Освен това сме подсечени и с ужасни пъпки по дупенцето, предполагам заради топлото време. Чудя се вече дали да не пробвам с памучни гащи на Bambino mio? Някой ползвал ли ги е?

Иначе се мием редовно, сменяхме памперси, не ползваме мокри кърпички, само това с хумата не съм пробвала още..

# 197
  • Шумен
Аз от хумата полза не видях, въпреки горещото препоръчване от страна на баба ми (мен с хума само са ме мазали), дори баща ми намери чиста хума с минимално съдържание на пясък в нея (и на вид е различна от купената) от някаква мина. На моите деца помогна само и единствено обливане със смрадлика и като изсъхне естествено върху кожата крем Здраве, и дълги паузи между памперсите с една подложка под детето да си рита на воля Simple Smile Чела съм в нета и варианта смрадлика + бебешка пудра.

# 198
  • София
елком според мен се ползва когато  положението е супер зле...т.е. към рани, със силно дразнене и т.н., да овладее моментно нещата и от там вече трябва да се намери нещо, което да поддържа и да не позволява или да намали до мин. появите на обирви и т.н.

Козметики за АД колкото искаш, кое точно ще повлияе добре на детето ти - само с проба и грешка може да разбереш.

Хубаво е да вземеш олио за вана - линола фет им е хубаво и крем за след баня някой хубав, медицинска козметика, възможно най-изчистен откъм парабени и др неприятни съставки.На три месеца мн трябва да пазиш от слънцето, по възможност да е макс на сянка в тези жеги, за да избегнеш мазане с крамове ако все пак ви се налага мазане - биодерма минералният 50+ може би е най-добрият избор за вас или минералният бебешки на мустела 50+
Също е възможно да дразни и праха за пране, който ползваш, трябва да внимаваш и с материи - хубаво е да са чист памук, меки, без етикети, по-свободни...
Имай предвид, че понякога дерматитите може да са свързани и с хранителни непоносимости и алегии.

За подсичането освен вс др, гледай  при смяна на пампите ако можеш да оставяш макс дълго детето по голо дупе, да диша кожата, пробвай и смрадлика и  хума... с какво миеш д-то при смяна на памперса...

# 199
Мерси много за съветите, това за алергията не съм се сещала, ще питам днес педиатърката...
а иначе дупето го мия с биокозметика BioG, ползвах кремовете на Мустела, общо взето гледам да е хубава козметика и не пестя пари за това, само дето го закъсахме Sad Всичките ми дрешки са от органичен памук, дори завивките (на бебето специално)...това което четох, обаче някъде, е че поне два пъти седмично ваната се мие с някакъв разтвор за дезинфекция..вие правите ли такова нещо?

# 200
  • София
не, никога не съм, миела съм я редовно само с бебешки сапун и гъбичка.
а за козметиката, каквато и да е, явно не върши работа, пробвай и с друга...

Последна редакция: пн, 09 юли 2012, 14:08 от Angel_Dust

# 201
  • Mediterraneo
...това което четох, обаче някъде, е че поне два пъти седмично ваната се мие с някакъв разтвор за дезинфекция..вие правите ли такова нещо?

о, хайде, сега и дезинфекция на ваната! Няма нужда от такова престараване, последното нещо, от което може да е проблемът ви, е ваната!

# 202
Аз миех ваната с гъба и сапун.

# 203
Намерих текста в "Гимнастика за майката и детето от 0 до 3 години", цитат: "Първият път я почистете с обикновена сода за хляб, изплакнете я първо с вряла вода, след това с топла. След това ваната може да се мие основно един път в седмицата." Иначе и аз ползвам гъба и сапун..искрено се надявам този дерматит, да не е въпрос на хигиена  newsm78

# 204
Аз също я мия с гъба и течен органичен сапун, но след всяко къпане. Не е толкова сложно и без това трябва да се изплакне. Аз ползвам многократни пелени, но не на Бамбиномио ...др..беше фирмата....оставям ги по няколко часа с тях, докато сме вкъщи Simple Smile Бих препоръчала и да не миеш дупето всеки път със сапун....веднъж на ден е достатъчно...иначе кожата се подсушава много и по-лесно се подсича.

# 205
  • София
fairann - може да е обвързан с хигиена, но в обратният смисъл, т.е. при често къпане с топла вода и измиващи средства кожата допълнително изсъхва и дерматита може да се влоши, при такива проблеми за това се препоръчва с възможно най-хладка, с олио за вана и то с него през 2-3 дни и т.н.

# 206
fairann - може да е обвързан с хигиена, но в обратният смисъл, т.е. при често къпане с топла вода и измиващи средства кожата допълнително изсъхва и дерматита може да се влоши, при такива проблеми за това се препоръчва с възможно най-хладка, с олио за вана и то с него през 2-3 дни и т.н.

Температурата, с която го къпя е 37-38, иначе наистина честичко ползваме шампоан за глава и тяло. Ще пробвам, обаче с олио за вана и пудра след това...след малко сме на д-р да ни видят пак...

# 207
  • On the sea
Искам да попитам нормално ли е едната ми гърда да произвежда по-малко кърма от другата?

# 208
  • Mediterraneo
Ако сравнявам с моите- да, нормално е. Едната винаги е произвеждала повече от другата, повече и по- лесно течеше.

# 209
  • София
и при мен така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт