За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 32

• 30 949
  • 810
  •   1
Отговори
# 165
  • София
щом има сополи нищо чудно в момента да се дави в секрети от това...лекувате ли хремата?
бих ти препоръчала да си купите  инхалатор, ако имате възможност. Ако посещавате само ЛЛ, може би консултация детски пулмолог не е излишна. 
Освен АБ някакви отхрачващи сиропи/чайове пие ли?(ако купите инхалатор няма да са нужни, но до сега нещо)

# 166
Давахме сироп мукоплант. Кашлицата и е много суха и сега даваме синекод.. Според педиатъра това не е кашлица от пневмония. Аз друго не рабирам. Тя има изписани 21 инжекции. След поставянето на 10- тата да се събуди с кашлица и сополи нормално ли е? И този Цефазолин силен ли е, слаб ли е нищо съществено не намирам за него като информация  Sad

# 167
  • София
а от какво? да от пневмония следва да е къртеща, но зависи и от секрета...т.е. може и да не е продуктивна.... аз мн бих се замислила обаче дали при пневмония да подтискам кашлицата(това което прави синекод) при положение, че детето трябва да изкашля секретите...

наистина мислила ли си за инхалатор? лекаря не ти ли предложи?

иначе не знам честно, за щастие детето ми не еимало пневмония, аз съм, но без инжекции и не след почване на аб не съм почвала тепърва сополи и сухи кашлици... и на мен ми е странно.... освен да е нова инфекция.... или алергична реакция...

# 168
  • Mediterraneo
Как се откри началния стадий на пневмонията, със снимка ли или само на слушалка? Като не е от пневмония, от какво е сухата кашлица!? Голямата ми дъщеря има изкарани 4 пневмонии, доказани със снимка( разчетена поне от 3 лекари!) и сигурно още 2, които сме лекували, но не сме правили снимка и не е била с тази диагноза официално. Абсолютно всеки път кашлицата е била зверски суха в началото.
Малката ми съвсем скоро беше с остър бронхит и толкова суха кашлица, че докторката не просто се уплаши, ми направо не знаеше какво да прави... Синекод първите 1-2 дни, но трябва внимателно и често да се следи детето- в момента, когато кашлицата започне дори и леко да влажнее, трябва веднага да се спре и да се започне отхрачващ и втечняващ сироп.

# 169
Снимка правихме и там се видя някакво огнище. Аз настоях за снимката. На слушалка нито сега, нито преди 5 дена се чува нещо. Тя и кашлица нямаше, само висока температура.

# 170
  • София
Снимка правихме и там се видя някакво огнище. Аз настоях за снимката. На слушалка нито сега, нито преди 5 дена се чува нещо. Тя и кашлица нямаше, само висока температура.
Аз съм карала двойна бронхопневмония, като лекарката я хвана със слушалка, в последствие правих и снимка. Температура нямах, кашлица също.

# 171
Миенето при всяка смяна на памперс изобщо не помага! Далеч не се препоръчва такова често мокрене!

не знам как е при другите бебета на тая възраст, ама моя дребосък е винаги наакан, така че си го мия

# 172
  • на последния етаж
Пъпчето на момчето ми още не е паднало - обтривам със спирт при всяка смяна на пелената, но не. На сестра му падна на седмия ден от раждането. Взех да се притеснявам вече.

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 22:45 от Лита

# 173
  • в огледалото на живота
Пъпчето на момчето ми още не паднало - обтривам със спирт при всяка смяна на пелената, но не. На сестра му падна на седмия ден от раждането. Взех да се притеснявам вече.
Лита,спокойно.
На дъщеря ми падна на 20ден чак,бях се притеснила много.
Продължавай да туширваш,може и пудричка да слагаш,само не завивай и опъвай щипката,ще му дойде времето и ще падне само.
Лесно не се откъсва от майчината връзка....  Wink

# 174
Момичета, моята дъщеря е на 7 месеца и е  с леко подути гърди, педи каза, че е от месните пюрета(давам ги от 3 седмици), защото животните ги блъскали с хормони и от там и при нас се получава това подуване, нормално ли е? Да пусна ли допълнителни изследвания. Този месец давахме кръв и урина и всичко беше перфектно...много се притесних, ще съм благодарна ако някой знае нещо по въпроса  Peace

# 175
Ужас! На коя фирма са пюретата? Имам спомен когато дъщеря ми ядеше пюрета, че месото в тях е едва 7-8%. Виждаше ми се малко и в този смисъл дали може от толкова малко количество месо да се подуят гърдите на детето?  Thinking

# 176
  • София
Ludichka, направете хормонални изследвания.

# 177
  • Mediterraneo
Е, чак пък хормонални изследвания! Нито месото в пюретата е причината- там е твърде малко, за да може изобщо да даде някакво отражение. Общо взето се случва често, някакви хормонални промени са, но отминават и нататък нямат никакво отражение.

# 178
  • в огледалото на живота
При дъщеря ми след раждането наблюдавах ,че имаше известно подуване на гърдичките но отшумя с времето.
Педито каза,че е от хормоните на майката,които преминават  в плацентата и от там в бебето.

# 179
Пансерол гел за зъбки колко често може да се използва?

Общи условия

Активация на акаунт