Голямата тема за малките масла 4

• 77 285
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • в Кошера
Ще го пробвам това масло от арган. На Икаров добро ли е?

Най-добре си вземи 100 % чисто био арганово масло.  Peace

# 616
  • Велико Търново
*Люба*,би ли споделила с каква кожа си,и какви масла използваш-за лице,околоочен контур..?

# 617
Кожата ми е смесена-с много омазняваща се Т-зона и много суха останала част.И естествено-предразположена към черни точки и пъпки в омазняващата се област/и отдолу по брадичката,но там е по-малко по други причини-поради хормонални проблеми имам нежелано окосмяване и покрай косъмчетата и епилирането им,вечно се възпалява/.Отделно,че реагирам доста остро на някои съставки в кремовете за лице и много често/дори и от уж недразнещи съставки/ правя зачервявания,сърбеж,сълзене от очите.....Та,от известно време почнах да ползвам само мицеларна вода за почистване,пробвала съм и варианта с розова вода+ жожоба.Иначе за лицето наблягам на аргановото масло.От време на време мажа и бадемово/а имам и варианта от ДМ-смесено бадемово и арганово-въпреки,че имаше и недоволни от него,на мен ми допада като попивност и цена,а и ми е много удобно да си го нося в дамската чанта/.Около очите-жожоба/но сравнително рядко се сещам,че него го държа в хладилника/.И,откакто съм на този план-почти не ми е лъсвало лицето...отделно,че ми се поопънаха фините бръчки под и около очите/гоня 40-те все пак,та има все пак и такива/....и клепачите ми се попостегнаха....да не се повтарям,но като цяло тена и гладкостта на кожата са видимо подобрени/особено следите от пъпки/.За тялото и косата ползвам същите масла,както и какаово.Единствения -,който съм забелязала е ,че ноктите и космите растат значително по-бързо......

Bоryana ,благодаря ти за линка за сапуна  bouquet....аз досега му взимах бебешки,на "Бочко"/нали и той е със смрадлика/,но ще потърся и този/или подобен/.

# 618
  • София/Горна Оряховица
Люба - търси из малките квартални аптеки  Peace .

# 619
  • Велико Търново
*Люба*,много ти благодаря за изчерпателния отговор  bouquet Аз също съм със смесена кожа,мазнееща в Т-зоната и ще се възползвам от твоя опит и ще пробвам тези масла/и аз гоня 40-те Wink За тялото ползвам кокосово масло,и забелязвам същият ефект като при теб Wink

# 620
  • Пловдив
  bouquet хоп и аз тук с проблемна кожа и пъпки... Tired Писна мииии! Confused

# 621
На мен за пъпки много ми помага това масло http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D … %D0%BC%D0%BB.3039 от кимион.

# 622
  • Пловдив
На мен за пъпки много ми помага това масло http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D … %D0%BC%D0%BB.3039 от кимион.

Ами...малко скъпо ми идва.Благодаря ти,може и да пробвам Peace
Ти пиеш ли го или само външно Rolling Eyes

# 623
tandonova, скъпичко е да, но е доста икономично. Не, само го мажа върху проблемните места.

# 624
Маска с обикновен кимион на прах също помага! Аз смесвам и с индийско орехче, и двете струват стотинки пакетчето, може да пробваш първо това като по-бюджетен вариант  Peace

# 625
  • Пловдив
Маска с обикновен кимион на прах също помага! Аз смесвам и с индийско орехче, и двете струват стотинки пакетчето, може да пробваш първо това като по-бюджетен вариант  Peace

А с какво ги размесваш-със зехтин или... Rolling Eyes и пак ли само на пъпките да мажа?

# 626
# 627
  • ES
За проблемна кожа горещо препоръчвам маската с хлебна жива мая, разтварям я с мъничко мляко, понякога слагам и масло от гроздови семки. Имам проблемна кожа и петната от пъпките и с тази маска много добре се заличават, забелязва се даже от околните.

# 628
  • Под кленовите дървета
Тези двете маски може ли да ги сложим на 1 страница?

# 629
Маслото от риган е мощен антисептик и може да се употребява както външно, така и вътрешно. То е ефективно при унищожаване на цяла гама от вредни бактерии и гъчбички. Маслото от риган получава своята известност и разпространение в древна Гърция. То било основно антибактериално и възстановително средство, използвано от Хипократ.Гърците нарекли подправката origanos, което означава "радост от планината." Те били първите, които използвали маслото за медицински цели като мощно антивирусно, антибактериално, антигъбично средство, а също и като средство против болка, възпаление и инфекции.Етеричното масло се получава от листата чрез дестилация, а отличителната му характеристика е съдържанието на етимол и карвакрол, което може да достигне до 90%. Маслото от риган в същността си е минерал, поради гъстотата и броя на минерали, съдържащи се в него. То включва калций, магнезий, цинк, желязо, калий, мед, бор, манган и витамини С, А (бета каротин), ниацин.Използва се както външно, така и вътрешно. За Външна употреба се използва се при:

лечение на сърбеж на кожата; риганът е много ефективен срещу сърбежи – използвайте по няколко пъти на ден;
кожни инфекции (акне, псориазис, екземи, кандида);
като противовъзпалително при заболявания на ставите и сухожилията;
като болкоуспокояващо;
при артрит, бурсит, синдром на карпалния тунел, болки в мускулите, спортни травми, болки в гърба (маслото прониква през кожата и достига до синовиалната течност в ставите);
при стандартни изгаряния (под формата на болезнени мехури);
при ушни инфекции (маслото се втрива  около ухото, не бива да се влива директно в ушния канал);
при лечение на дихателната система (вдишването на парите директно от бутилката се комбинира с вътрешен прием: 1-2 капки в една чаена лъжичка масло от кедър, 5 пъти на ден);
използва се като консервант, като се прибавя към продукта (значително намалява растежа на микроорганизми, съответно намалява риска от хранително отравяне).
Момичета,любопитно е,но ще изтрия,ако считате,че оспамвам темата.

Общи условия

Активация на акаунт