отношението към бременните и хорската злоба

• 13 517
  • 207
  •   1
Отговори
# 195
Само че.. гледам, тя си е направила труда да се извини вече, така че дайте да не прекаляваме толкова.
А пък заключения от сорта на "не става за майка" "не е готова да има дете" ги правят принципно специалисти, не пишещи като нас по форумите, така че не им е тука нито мястото, нито нищо. Дайте да си пишем някакви по-смислени неща.
Няма нужда от крайности, в никой аспект  Peace

# 196
Благодаря, че изтърпяхте поведението ми. Няма да казвам, че е от бременността, защото би било тъпо, но истината е, че напоследък тоелрантността ми действително се е свила до стафидено положение - много съм докачлива, изнервена и още по-крайна Sad. Ужас.
Прощавайте!

# 197
Не ми се вярва да е от бременността. Преди това държеше ли си кучето на каишка? И викаше ли го всеки път, когато се устреми към хора?

# 198
 Shocked
Баси ужаса! ooooh!

# 199
"На бас се хващам, че въпросната овчарка е все вързана и в двора, нали  "
Не, има си един огромен двор, полянка с райграс, детска площадка, вратички направени специално за него, защото двора е преграден наполовина и за да може да си се разхожда където си иска. И мога да ти кажа, че е едно много щастливо куче и никога не го вържат. Има си и котка за приятел, скоро ще му вземем и още една малка приятелка овчарка.  Grinning
Родителите ми пък имат каракачанка и тя е пусната в двор по цял ден и е най-милото куче на света, но нея я държим далеч от малкия за всеки случай, защото тя няма опит с деца.
Не сме ги затворили горките животни в апартамент и вечер да се чудим къде да ги пуснем без повод, че да могат да се наиграят.
I Am Ruth, не разбрах сега кой е злобен, по добре измисли начин да се успокоиш като цяло!

# 200
И какво общо имат бременните, като все за кучета си говорим?

# 201
Ей, вярно че темата беше за отношението към бременните и хорската злоба, извинете ме. Аз съм хем бременна, хем съм от заклещените вкъщи злобни мамички и малък дрисльо си имам, тъй че ми е простено.  Laughing Нали така Рутенце  Simple Smile.

# 202

Че бременността може да бъде използвана като извинение на всяка простотия примерно...

# 203
Че бременността може да бъде използвана като извинение на всяка простотия примерно...

Точно  Peace

# 204

hahaha
Много точно! Peace
Леле, народът изтрещя! ooooh!

# 205
Нямам нищо против животни и деца - с това започвам Laughing

Не обичам кучета да ме ближат, да ме душат - може, но никога - подчертавам: никога не е било куче да ме притесни с нещо, стопанинът винаги е наблизо и си гледа добичето (добиче казвам с любов, не е презрителен етикет) и се съобразява с мене.

Не смятам, че I Am Ruth е луда, не-права, не обича деца и т.н. Много си е в час даже, описаните от нея случки са ежедневие и се случват на много хора и постоянно, вкл. и на мене. Само с крещенето пред блока съм си решила проблема - хубава дограма и тапи в ушите  Mr. Green

Впрочем защо когато човек задава адекватни въпроси и има забележки към деца се казва, че мразел деца Shocked Няма знак за равенство между двете. То е същото като да кажеш, че сексът не стои в основата на връзката и веднага ти казват, че си фригидна Joy

Иначе случая с майка, пресичаща където й падне, теглеща за ръка малко дете (а до нея бабата подтръчкваща и теглеща другото малко дете) ме е оставял бездиханна и със сърцебиене... ама и шофьорката на колата - също (аз бях само пътник). А, за капак - след клаксона (умерен) майката на децата й тегли такава дива псувня (и то пред децата), като че ли шофьорката е виновна.
Ох, най-сетне едно мнение, което не е изтъкано само от емоции! Благодаря за баланса, Говедо!

Рут е допуснала грешка, задето кучето й е било само с каишка, но без повод. А вие кво замятахте камъните? Всяка една от нас в един момент или друг е позволявала да изневери на принципите си, след което е съжалявала за стореното.

Поведението на другата жена в историята на Рут е обидно, макар и разбираемо.

А за това, че има нагли, невъзпитани и безочливи деца, чиито родители стимулират неспазването на правилата и законите, както и неуважение към възрастни и авторитети, е факт. Такива деца не само няма да пазят тишина, като ги помолиш, ами и на майка ще те напсуват, след което ще се поздравяват едно друго за смелостта си.

Предложението на Оридел да се раздават бонбони на децата, за да изпълняват молбите ни, не е педагогично изобщо. Да не говорим, че никоя нормална майка няма да позволи на детето си да взима бонбони от непознати. Аз на кучето си не давам, та на детето си ще давам.

# 206
Оххх,предположих,че съседските деца са поне познати...Прощавайте...Това пък не го съобразих,макар че и мен като дете  са ме учили да не вземам нищо от непознати.

Нима смятате,че по-удачно и възпитателно да се наричат дрисльовци и ,че с лошо отношение може да предизвикате доброто у някого ?

То за всеки неговата истина е най-вярната,но аз не приемам грубото отношение към деца в каквато и да е форма...

Много се отвлякохме от заглавието на темата,имайки хора на които по принцип всичко и всички им пречат.

# 207
  • София
Много съжалявам за неприятната ти случка. Злобни хорица има навсякъде. Пиша, за да те подкрепя в отношението ти към кученцето. И аз планирам бебе и за минута не съм си помислила да дам кучето на някой. Моето е голямо наполовина на твоето. Всеки си има аргументи за и против, моите са, че тази малка душичка е първото същество, за което съзнателно се грижа аз. Като детенце ми е. Аз за себе си не съм давала толкова пари на лекари, колкото за нея, яде от най-хубавата храна и т.н. Мисля, че с грижите за кучето се подготвих за отговорността да съм родител и съм на път да направя тази крачка, а и искам детето ми след време да обича животните, да ги уважава и да не се страхува от тях.

Общи условия

Активация на акаунт