Да преправим старите мебели - 14

• 71 484
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Аз да се похваля ,обадиха ми се от антик че мебелите ми са пристигнали.Дано да успея да си уредя транспорт и да си ги прибера в събота. newsm44
Ако не можеш да си го организираш транспорт,там има фирма,която може да ти ги транспортира! Peace

Да , така е. То е някакво момче, което има превоза, те ще ти дадат неговия телефон да се разберете. За ориентир веднъж до Бъкстон ми даде цена 30лв. но в последствие мъжа ми взе шкафа.

# 721
Ах, Felicidad, както винаги - непредсказуема, вдъхновяваща, нежна, трогателна... Толкова обичам да гледам творбите ти!

# 722
Felicidad, стаята ви е прекрасна, толкова детска, със страхотно настроение и любов във всеки детайл  bouquet

Ах, Felicidad, както винаги - непредсказуема, вдъхновяваща, нежна, трогателна... Толкова обичам да гледам творбите ти!
мхм, това исках да кажа Simple Smile

# 723
Еххх, изчервих се 200 пъти Blush Благодаря ви! Опасявах се да не прекаля с вехториите, все пак е детска стая. Но май винаги може и още Laughing Сега събирам идеи за лампа. Мислех хартиен фенер, декориран по някакъв начин, но светят много слабо Rolling Eyes
Имам и да пооправя едно столче, което е на няколко поколения.
Барба, чудно ще си пасната двата заека Joy

# 724
  • София
Снабдих се с двете прекрасни закачалки на ivi4i преди дни (и снимките са нейни, че няма кога да направя други).
Момичета, давайте идеи, че нещо не знам как да ги реставрирам. Искам да са различни, интересни  Thinking
 Разгледах малко снимки из нета, но не ми идва вдъхновението, то сега нямам и време де, но искам да си  изкристализирам идеята. Може би още не им е дошъл момента.  Confused

Felicidad, аз за 201-вия път да съм. Много вдъхновяваща. Поздравления Simple Smile

# 725
maminko, ето една интересна идея, пускана в една друга тема:http://ciknoto.blogspot.de/2011/11/blog-post_21.html. И аз имам такава закачалка и мисля някой ден в далечното бъдеще да я боядисам в цвят.

# 726
  • на североизток
Тъкмо се чудех кога ще се похвалиш с реставрацията им Grinning Чакам с нетърпение да видя резултата Heart Eyes

След като изпразните апартамента на Тайна, ще ви "поканя" на тавана на нашите да си изберете по нещо Mr. Green Само транспорта ще е по-труден Thinking

# 727
  • София
Аааааааааа iv4i_79,
Сега ми падна в тази тема да те прихлебя - какво стана с икейската детска стая??? Чакам снимки Wink

# 728
  • София
Иви, малко ще изчакат вдъхновение и време. Със сигурност ще ги покажа.
Шанта  bouquet, Тонета, от блога от много време все го гледам и се чудя дали да съм токлова смела  Thinking

Да подхвърля идейка за едната - може би нещо в два цвята като масичка на Миоки, ilinayor или виенското столче на Visible. Хайде момичета, помагайте, че почнах все повече да се вгъбявам  sport027 

Дали пък да не ги изсънувам, че това поне добре го владея Joy

# 729
Момичета...оживях  Tired
Голям зор, голямо чудо. Връщам се да ви чета, че съм изпуснала 20 стр  Hug

Сега да ви поразкажа. Ремонта почти превърши, останаха дреболийки. Щом започнах да си връщам инструменти от кой каквото съм взела и вече търся обещаното басейнче за сина..значи нещата съм към края си. Боядисах спалнята с латекс. Като преди това шкурнах и мазах с контактен грунд, латекс 5 ръце. Отгоре минах с лак на водна основа, но..никак не съм доволна. Гледам я с едно око и си викам-това да му е кусура. С натрупани завивки става.Явно е имало места на , които съм пропуснала грунда и дървото си пусна жълтеникав цвят. Не е перфектно бяло. А мъжо до като я сглобява я удари и на едно място се отлюпи. Та от моя горчив опит- латекс на мебели - не.
Сега остана гардероба. Ако си го спомняте преди 15 стр бях пуснала линк. Докараха ми го. Никак не изглежда добре, но си мълча пред мъжо. Вратата заяжда. Ще се сменят панти. Има подпухнал фурнир, огромна дупка от вътрешната страна на вратата/имало е явно заключалка/, И черешката на мелбата е миризмата му. О, как мирише на старо. Много моля давайте съвети как да стане това гардеробче бяло и прилично, без миризми. Ще кача снимки, само да намеря апарата, че имаме още доста багаж по чували, незнайно къде.

Последна редакция: чт, 19 юли 2012, 16:36 от VK

# 730
VK добре дошла и радвам се че  си добре.Момичета благодаря ви за съвета за транспорта,ще го и проверя и този вариант,но ми трябва транспорт за провинцията на 100км.от София е и едва ли ще ми излезне много евтино.
Днес съм заета с грижи около малкия,че от снощи е с темперетура и болки в корема,та и на работа не отидох днес.Дано от утре да е по-добре Praynig малчо ,защото и аз  не се чувствам добре когато им има нещо.
iv4i_79  не се притеснявай за тавана и там ще минем като торнадо Simple Smile

# 731
  • на североизток
Икейската детска стая е на път Mr. Green Вчера боядисах тавана, днес циклихме паркета и сега го лакирваме Cry Тук да вметна, че мноооого исках да го направя с маслата на Осмо(запалена от вашите отзиви за него), но в наше село не продават такива екстри(даже не са и чували Whistling), а пък аз исках първо да видя ефекта с очите си и така да поръчвам онлайн. За съжаление като идвах в София, в съботен ден, магазина, който ми препоръча Маминко не работеше и така се разминах с маслото. Сега дишаме лакови изпарения на воля Mr. Green Но пак става хубаво, де Simple Smile Той този паркет откакто е сложен преди 40год, не беше пипан изобщо и сега като го изциклиха стана като нов Mr. Green
Та, след паркета следват тапетите, които ги чакам да пристигнат едва другата седмица ooooh! и чаааак тогава започва голямото сглобяване и нареждане на мебели Simple Smile И разбира се ще има снимки, както съм обещала!
Само дотогава да не се прехвърлите във фейса, че и аз не съм му почитател Naughty

# 732
  • Бургас
Днес съм именничка и приемам думите Ви, като подарък за празника ми!  Hug
Все още гледам масата и непрекъснато си търся грешките в детайлите, но вече не така критично след Вашите мнения за нея. Това е първи опит и благодарение на вашите снимки и споделени мнения се реших да опитам и аз. Вече съм сигурна, че ще продължа, още повече, че трябва да намеря и преправя столчета към масата, скрин. когато купувах масата от вехтошарския магазин, имаше всичко в наличност при това на изгодни цени, но като не бях опитвала, не се престраших да купувам и други вещи. Не вярвах, че ще се препирам край казаните с един циганин за две посивели щайги (накрая той благородно ми ги отстъпи), но явно тази мебелна тема се превръща в поредната ми тръпка.

LaValetta - благодаря ти, страхотни придобивки имаш, особено тоалетката ти много ми допада;
triffy - следя с интерес снимките от етапите на столовете ти, и аз исках да ги купя, но ми казаха, че вече са капарирани. Да са ти честити!
dt, labrex, maminko, didiela, papi6, СедеФка, Margherita09, Niandre, златен дъб, много мили и стимулиращи похвали, благодаря ви!
mioki - отново специална благодарност!   bouquet
baibibi - благодаря ти! Като разгледах твоята маса и при тебе доста стъргане е имало, но си я пременила до неузнаваемост. Чудесна е!
Visible - благодаря за пожеланията и да ти кажа, че розовия ти скрин е фантастичен. Аз нямаше да дръзна да го боядисвам!
Felicidad - искам да съм дете и да живея в тази детска стая. Много раздвижено, свободно и креативно. Отдавна съм фен на блога ти!
oki4 - Дано не съм закъсняла с отговора на въпроса ти. Аз също обичам подробни обяснения на отделните стъпки, дори и да са простички, особено пък ако правя нещо за първи път. След като изшкурих дървото "до бяло", хубаво обезпраших с прахосмукачката, после минах и с леко влажна кърпа. Покритието, което виждаш е само с маслото на Осмо. Нанасях го бързо с четка, но го доразмазвах с памучна кърпа, без прекалено много да го изтривам, защото фурнира ми и без това нямаше почти никакви жилки, които да се подчертават. Трябва да огледаш накрая да не останат мъхчета или косъмчета от четката, за да не засъхнат с тях. Не мирише силно и съхне бавно - поне 1-2 денонощия и има чудесен мек блясък.  Thinking Не знам дали по технология е допустимо маслото да се нанася върху боя, но при мене се получи като тониране, което към момента на насянето е неустойчиво и може да бъде забърсано и коригирано, но само ако преди това не е шкурено върху боята. Тъй като аз търсех такъв изстърган ефект и имаше шкурене все пак, маслото попи мигновено на тези участъци.
И аз се вмъквам в групата във Фейсбук, отивам да разглеждам там. Усмихнат и творчески ден на всички!  Grinning

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 08:16 от ilinayor

# 733
... Не вярвах, че ще се препирам край казаните с един циганин за две посивели щайги (накрая той благородно ми ги отстъпи), но явно тази мебелна тема се превръща в поредната ми тръпка.

hahaha
И аз така..обаче аз с циганина водих дипломатични преговори на ВИЕ  Joy - за един куфар.

# 734
Добро утро поспаланкиииии  : Coffee
Ето линк към моите творби :
https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Само да вметна, че спалнята ни е много малка,мъжо  да не ми бяга  Mr. Green
Стола и тоалетката преди-сега, и въпросните съдинки. Тях само леко с шкурка, нищо друго. Абажур мое производство и нощна лампа, която намерих тук не работеща, но вече свети. Сандъка още не е дошъл в къщи.
Слънчев и усмихнат, последен раб.ден. За някой де..Аз съм отпуск до 13 август. Днес ще чистя, че довечера прибирам децата от бабите за уикенда, а от понеделник отиват с баба и дядо на Банско.

Оооох Joy ilinayor , Другарката певица Рени-ще ме убиете. Аз пък си търся три дървени да си направя стелаж за зеленчуци hahaha

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 08:59 от VK

Общи условия

Активация на акаунт