За колко време ви свършва заплатата?

• 58 336
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Като спомена за общежитията, че се сетих как пък тия  нашите универиситети  не си пронениха политиката за тях. Ако си от същият град нямаш право на общежитие. Голяма тъпотия. Как не построиха по още няколко , че да стигат за всички студенти.

# 631
  • София
Еовин, това вече си е проблем на конкретното "дете".
Аз съм завършила на 21г. примерно, когато хора тепърва започваха да учат.
А и малко студенти могат да си намерят работа по специалността. Не мисля, че работа като продавач консултант примерно, мъдреща се в СВто ще е от по-голямо значение, отколкото да няма нищо.

Има смисъл, защото с париците си плащат сметките и папото, и евентуално не просиш от вашите, за да си купиш обувки. А аз съм на мнение, че и от продавач-консултант можеш да извлечеш нещо- социални умения, работа с клиенти face2face, работа с касов апарат, някакви познания как се случват нещата с доставчици и пр. Аз съм на мнение, че е по добре с 400 лв. на месец, отколкото с 0 лв. на месец.

# 632
Little Evil, и все пак нали не си мислите, че всички студенти могат, искат и си намират работа?
Особено ако са студенти в малък град, а не София.)
Не всички учат, работят и живеят в столицата. )

# 633
Мирама, права си донякъде. Аз също се дипломирах на 22 и ми беше трудно да доказвам, че мога нещо. И да продабач=консултант в СВ-то не е кой знае колко в БГ (тук си е +), но пък опита е безценен. Аз работих от 16 до 21 като сервитьорка, продавачка, секретарка и тн. Опита от всичките ми работни места е безценен. (мога да нося 7 чинии с храна, не че ми се е налагало, но все пак... Mr. Green)

# 634
  • София
Little Evil, и все пак нали не си мислите, че всички студенти могат, искат и си намират работа?

Глууупости са това!
И в малък град съм работила. Новините водех.
И на село, като ученичка при баба, на нивата в тогавашните кооперации, от ранни зори.
Какво ли не ..
Ако търсиш - намираш.

И не заради парите. Ако бях поискала от нашите сигурно щяха да ми дадат.
Важна беше свободата. Независимостта.
Никой не може да ти го даде това.

До 25 на гърба на вашите, как ли пък не!

# 635
  • София

Хаха, не си правя подобни илюзии  Peace. Има специалности, които просто не позволяват да работиш, докато учиш...има хора, които никога не започват работа...случаи всякакви, важното е да има къде да се спи и какво да се яде, пък на всеки както му е удобно и му изнася.

# 636
Assos, ако за теб е глупост, за други не е.
Защо си мислиш, че под път и над път се търсят студенти без никакъв опит, когато за същите пари ще си наемеш човек с опит и квалификация. )
Ако говориш за преди 5-10-15г., тогава е друго.

# 637
  • София

Да. Преди 10-12 години определено беше цвете.

Търсят се. И ние наемаме.
Един от тях завлече служебния лаптоп и не се появи цяла седмица. Играел си момчето.
Масово искат 1200-1500 лева заплата.
С нулев опит.

Съжалявам, ядосах се ...

# 638
Assos, търсят се, защото заплащането е по-ниско. ) А качеството на работа в повечето случаи също.

# 639
Tърсят се - в София, Пловдив и Варна/Бургас може би има достатъчно работа за студенти.
Ама предстваи си в Свищов например какво е - повече студенти, отколкото жители  Crazy - там дали става тоз номер..

# 640
Tърсят се - в София, Пловдив и Варна/Бургас може би има достатъчно работа за студенти.
Ама предстваи си в Свищов например какво е - повече студенти, отколкото жители  Crazy - там дали става тоз номер..

Е и аз това имах предвид. ) То там няма работа за местните, какво говорим за студентите. )
Преди седмица и нещо бях там, все едно е паднала бомба. )

# 641
А зашо учите в Свищов?
Някакси се приема, че всек може и трябва да е успял, че едва ли не му е право. Пък всщност никак не  е така, успяват само някои.
И да, никак не малка част от работата е да можеш да общуваш с хората, да знаеш как да кажеш 'добър ден' и на коя врата да почукаш. То и затова колкото по дълго си извън пазара на труда толкова е по трудно да се пласираш обратно.

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 16:13 от Рокси

# 642
Рокси, така е, оправих си правописа. )
А защо, всички ли трябва да учат в Оксфорд, или София примерно?
Не съм мислила и искала да работя, докато уча. Въпрос на личен мой избор и на този на родителите ми.

# 643
Естествено, че не. Ама е малко как да кажа, наивно, да очакваш да имаш същите възможности, нали.
Избори, решения, но и последствия.

# 644
Добре де, в Свищов е ясно - няма работа, но кое точно налага да работиш и да учиш на едно място? нали има вече освен задочна форма и дистанционна. На мен лично до ден днешен никой работодател не ми е искал дипломата, така че приемам че всичките са равнопоставени.  А и е крайно време да се приеме, че висшето образование не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт