Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 5

• 89 647
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • В Балкана
Добро утро!   bouquet

Маями, благодаря!   bouquet С голям интерес ще разгледам снимките.  Party

Вчера си сварих пилешки воденички, а после в бульона си направих нещо като супичка с тиквички, морков и една глава лук. Бульона си го сметнах като пилешки бульон с 31к., П 4.42, М 1.04, В 0.75

Тотала - 1481к., П 31%, М 54%, В 14%

# 706
Miami_beach, страхотни снимки  Peace ще следя с интерес!

отчет за вчера: 1529кал   Б 14%   М 12%   В 74%
събрани в: праскови, кис.мляко със сладко от ягоди, сладолед, 3 филии хляб със салата, бира и малко бадеми

# 707
  • In transit
Маями, много хубави снимки. А на теб ти личи, че ти е готино, един си наперен такъв Simple Smile

днес най-сетне си сметнах какво съм яла през предходните 4 дни и установих, че съм яла почти еднакви калории за деня, около 1350ккал, а съотношението се върти около 30П/25М/45В. Та тази сутрин със задоволство установих, че най-после паднах под 72кг, кантара показа 71.300. Ще се опитам да завърша седмицата на тези калории за да видя дали ще има още някое грамче по-малко или поне да задържа тия.

# 708
  • 1st floor
Здравейте, банда!!!  Hug
Нямам никакво свободно време, не се застоявам много пред компютъра, но не съм ви забравила!!! Наслаждавам се на макс на лятото и жегите.  Mr. Green Прочетох малко по диагонал  Embarassed назад. Гледам Маями добре се е забавлявал без нас  Sunglasses, като намеря време , ще гледам снимките... Laughing И аз съм в момента брояща на ум  Mr. Green !!! За сега дава резултат, не качвам кг и см. Нещо не ми харесва само , че увеличих хляба  Thinking, ще се боря с това...
Порция пилешка супа на мен ми излизаше към 150-160 ккал. по спомени...
Кат, поздравления за снимката в другата тема!!! Изглеждаш прекрасно  Peace, не знам какво постоянно мърмориш, че не ти е наред!!!
Ще гледам вече по-често да ви навестявам, да не се запусна съвсем и после пак да почвам от начало...
Хубав ден от мен!!!  Hug

# 709
Непокорна - aми да.... имах забавления от всекакъв характер! Иииии.... ето - открих колко е важно като искаш да пиеш студана бира - да имаш и пакет сирене ЕМЕНТАЛ (показвам тука изрично, че туй фото не е включено в ония серии):

chef

Последна редакция: ср, 08 авг 2012, 15:54 от Miami_beach

# 710
Днес съм на 1546 кал.
Нещо вечно съм гладна ooooh!
Нещата при мен стават много бавно SadУтре правя един месец и ще се премеря сутринта да видя какво е положението Rolling Eyes

# 711
some madness - Спокойно.... Стискам палци да видя от теб поне 2 и половина КГ в минус утре заран  Peace

# 712
Здравейте, вчера една приятелка ми препоръча диетата с броене на калории, като ефектът при нея е 7 кг за няколко месеца. Толкова се ентусиазирах, че днес обикалях за кантарче, но не намерих, утре вече трябва да се сдобия със сигурност, прегледах доста таблици за енергийна стойност на храните, правила съм много диети и мисля режима ми да наподобява 90 дневната диета. Ето менюто ми за днес, кажете си мнението, възможно ли е да е толкова нискокалорично или имам някакви грешки в сметките
Закуска - 2 малки праскови (100ккал)
Обяд и следобяд на няколко пъти - Печени чушки без никакви подправки, предполагам са били към 1 кг(230ккал)
Вечеря - Корнишони(пак без подправки), не мога да преценя колко точно бяха, но със сигурност по-малко от 500гр (75ккал), почти 100 гр скариди (100ккал), няколко хапки печена риба със зеленчуци (нямах намерение да я ям, но беше изключително вкусна)(150ккал??) 650 Общо, а аз си мислех, че не трябва да превишавам 1200, може би днес е първи ден и имам доста голям мерак, от утре ще бъда по-точна в количествата Simple Smile)) Прибавям кафета и чай без захар, не знам дали да начислявам калории за тях... Още един въпрос, когато продуктите са печени без подправки има ли разлика в калориите със суровите продукти, като например чушките, които изядох днес  Laughing

# 713
Flashing_lights_, разлика в калориите на печени и сурови чушки се получава от това, че от 1 кг сурови чушки не се получават 1 кг печени . Така че , ако ги мериш сурови преди да ги изпечеш вземаш калориите за сурови, а ако ги мериш след печене търсиш калориите на печени чушки. Така е и за месата и други продукти.  Организма има нужда от полезни мазнини, за да функционира, а ти си се лишила от тях във вчерашното ти меню. Ако добавиш 2 суп лъжици зехтин към салатите или една шепа от 30-50 гр сурови ядки към следобедната закуска и калориите ще ти се повишат до 1200. Не се лишавай толкова драстично, защото организма ти ще мине в режим на застой.

# 714
  • В Балкана
Добро утро!   bouquet

Flashing_lights_, добре дошла!   bouquet
Ще смъкнеш килограмите - леко и приятно, позволявайки си доста храни.  Twisted Evil В темата има такива примери. Само постоянство трябва. Колко килограма искаш да свалиш? И колко си висока? И колко тежиш? Тренираш ли или вървиш? И колко калории ти сметнаха калкулаторите?  Laughing
Кафетата и чай без калории, ако са чисти, т.е. без захар, мед, мляко, сметана.
Разтворимото нес кафе мисля, че беше 2к., но едва ли някой го смята.  Grinning
Всяка храна си променя хранителния състав след преминаване през термична обработка. При някои храни разликата е по-малка, при други по-голяма. Най-общо при зеленчуците и плодовете, водата се изпарява и въглените се концентрират.  Laughing
Примерно, твоите вчерашни чушки.. Зелените сурови чушки са 20к., П 0.86, В 4.64, М 0.17.
Готвени или варени, вече стават -                                                 28к., П 0.92, В 6.7,   М 0.2
Данните са взети от bb team.
Разликата както виждаш не е кой знае колко голяма. Повечето калкулатир поддържат стойности, както за сурови, така и за готвени храни.
Вчерашните ти калории са малко. Не е желателно да падаш под 1200к. Но да речем, че е защото ти е първи ден. И докато се настроиш. Ден - два с по-малко калории - ок, но да не става навик и после внимателно пък, за да не изядеш света. Примерно.
До колко калории да ядеш, зависи от ръста, теглото и активността ти. А тези неща не си ги споделила.  Simple Smile Аз вече попитах, чакаме отговори.  Simple Smile
Та 1200к. не е все още окончателна цифра.  Wink

some madness чакаме хубави резултати от теб!   bouquet

Вчера - 1647к., П 34%, М 53%, В 14% - малко КМ, малко бадеми, ленено семе и какао, супичка и остатък от воденичките, краставица, домат, много извара, фъстъци и краве масло.

# 715
Привет Мацки ,
като ви гледам темата май най накрая съм за тука аз , то голямо лутане голямо чудо , Дюканките се чудеха как да ме натирят , ама и те са си прави как ще ям лелено семе , като не им е в диетата.....
Та схема е следната, хапвам па малко , здравословно , пускам примерен режим , кажете ако не съм и за тук , хихихи то не остана вече къде да пиша
Режима ми за вчера

Сутрин - мразя да закусвам две кафета
Втора закуска - чаша нискомаслено мляко
обяд консерва риба тон в собствен сос с три лъжици трици
Вечеря 50 гр пилешко на пара 50 гр извара
Час и 20 минути скачане на въже
Стартирам от 66,800 целта е 55 кг Simple Smile))) висока съм 1,62 и тръгнах да свалям от 83 кг качени след бременността , кърменето и други не особено диетични моменти Simple Smile))))

Последна редакция: чт, 09 авг 2012, 08:10 от Darina777

# 716
Добро утро  food010
И така -за един месец махнах 3 килограма.Искаше ми се да са повече но като се има в предвид,че хич не съм гладувала мисля,че и това е добре. Laughing
Благодаря за подкрепата Hug
Това което забелязах е ,че отслабвам когато ям повече протеини.Проблемът е,че предпочитам въглехидратите като храна (плодове,зеленчуци ориз и други такива) та сигурно затова кантара се движи бавно.Но продължавам  Wink
Хубав ден на всички.Аз изчезвам на работа,че мъжът ми прави пържени филийки и ще ми развали диетата Mr. Green

# 717
Flashing_lights_ - горе-долу е така сметката ти.... ама ако обичаш риба - вкарвай си и в закуската и обяда по 3-4 хапки качествена риба от типа на сьомга или херинга... Послеее - смятай калориите и отчитай резултати! Ще смъкнеш 7-те кг за 2-3 месеца със сигурност! Peace

Darina777 - не се стягай чак толкова, дръж се естествено, смятай си калориите ииии.... и ти отчитай резултати! Просто е! И ще помагаме! А това "режим" може да го отнасяш само то факта, че се ограничават калориите за деня.... Ееее... хубаво е да идват от здравословни източници, де! Гледай и да закусваш.... По малко 5-6 пъти на ден, не е сложно! Twisted Evil

Час и 20 минути скачане на въже

Явно имаш доста свободно време...  Laughing Ма внимавай с жегите, ей!  Sunglasses

# 718
some madness -  Бравус! Повече от минус 2.5 кг си!!! Екстра!  baloni

# 719
Пффффффффф нямам време никакво за мой ужас , малкият ме пощурява , тичам баща му като се прибере , на стадиона идва с мен към 8,00 часа вечер и докато си играят аз тичам , или като го приспим излизам с коланите и въженцето , абсурд е това да го правя всеки ден , но се старая да е поне през ден , в най лошият случай през два.
Иаз задържам кила може би е заради оскъдното хранене , има връзка
Пуснете линк на калкулатора който ползвате

Общи условия

Активация на акаунт