Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 5

• 89 646
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Завърнах се от почивка. Не съм яла много, нещо последните дни се отпуснах, но мисля, че няма качване. Ще се премеря след 1-2 дни, като ще гледам да съм на лека храна. Преди морето установих, че тоалета, с който бях на първият рожден ден на детето ми става, а с още 1 смъкнат килограм, ще ми е много добре и това ми става близка цел Simple Smile

Miami, мерси и от мен за снимките Simple Smile Голям жест е да отделиш време, прегледах Лондон, много обичам любителски снимки, чудусни са      bouquet

Добре дошли на новите момичета Hug some madness, Мikkey поздравления за резултатите Hug
Darina777, аз ползвам този калкулатор - http://calories.bg/. На първа страница са изброени и другите.

Прочетох книгата за "Метаболитната диета" - http://www.book.store.bg/p70094/vechno-mladi-d-r-nikylys-perikon.html . В краткост доктора препоръчва 2 хранения с червени плодове и разбъркан белтък, вечеря със сьомга и зеленчуци и други модерни суперхрани. Скоро ще се снабдя с добри яйца и бях решила да пробвам суровите яйца. Сега ще го направя по неговият начин. Според мен, няма как да бъдеш сит с неговото меню и за това препоръчва и тази добавка или да си набавиш подобни компоненти. Аз пиех подобни добавки за около 2 месеца преди 1 година, защото не можех да вляза в режим с по-малко храна - http://sence.wordpress.com/2012/07/20/weight2/.
А и доктор Перикон пише много подробно, че губим костна плътност, когато отслабваме и трябва да взимаме мерки.
Друго интересно от доктора е, че при опити с мишки е доказано, че намаленият прием на калории, увеличава продължителността на живота. А дано и при хората да е така Simple Smile

Успешни дни и много вдъхновение!

# 721
Добро утро!   bouquet

Flashing_lights_, добре дошла!   bouquet
Ще смъкнеш килограмите - леко и приятно, позволявайки си доста храни.  Twisted Evil В темата има такива примери. Само постоянство трябва. Колко килограма искаш да свалиш? И колко си висока? И колко тежиш? Тренираш ли или вървиш? И колко калории ти сметнаха калкулаторите?  Laughing
Кафетата и чай без калории, ако са чисти, т.е. без захар, мед, мляко, сметана.
Разтворимото нес кафе мисля, че беше 2к., но едва ли някой го смята.  Grinning
Всяка храна си променя хранителния състав след преминаване през термична обработка. При някои храни разликата е по-малка, при други по-голяма. Най-общо при зеленчуците и плодовете, водата се изпарява и въглените се концентрират.  Laughing
Примерно, твоите вчерашни чушки.. Зелените сурови чушки са 20к., П 0.86, В 4.64, М 0.17.
Готвени или варени, вече стават -                                                 28к., П 0.92, В 6.7,   М 0.2
Данните са взети от bb team.
Разликата както виждаш не е кой знае колко голяма. Повечето калкулатир поддържат стойности, както за сурови, така и за готвени храни.
Вчерашните ти калории са малко. Не е желателно да падаш под 1200к. Но да речем, че е защото ти е първи ден. И докато се настроиш. Ден - два с по-малко калории - ок, но да не става навик и после внимателно пък, за да не изядеш света. Примерно.
До колко калории да ядеш, зависи от ръста, теглото и активността ти. А тези неща не си ги споделила.  Simple Smile Аз вече попитах, чакаме отговори.  Simple Smile
Та 1200к. не е все още окончателна цифра.  Wink

some madness чакаме хубави резултати от теб!   bouquet

Вчера - 1647к., П 34%, М 53%, В 14% - малко КМ, малко бадеми, ленено семе и какао, супичка и остатък от воденичките, краставица, домат, много извара, фъстъци и краве масло.

Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори, не се съмнявах, че ще помогнете, винаги когато съм имала нужда да проверя нещо, каквото и да е, гледам дали е обсъждано във форума и до сега винаги е било  Хората тук са много мили, ще се включвам и аз в тази тема.
Аз съм 21 г., 53 кг, 165см, калкулаторите изчисляват различни неща, попаднах на резултати от 1369 до 1872 в различните сайтове?? Не искам да свалям много килограми, само 3, зимата с 90 дневна диета, която продължи един месец, фитнес и л-карнитин достигнах почти перфектната фигура за мен, но сега имам няколко кг за регулиране и мисля, че като съчетая няколко неща ще се получи сметката. А за зехтина, от време на време гледам да го пропускам, иначе не е системно.
* До сега отчитам към 250ккал от круши, хубав ден!!

# 722
Tania - Да, и аз считам, че в Лондон стана най-велико!  Simple Smile Ама да на забравиш олимпийската лондонска тема, че е монтирана отделно - зад олимпийските кръгове, хехе........  Twisted Evil

А тва с малкото калории и увеличен живот - сигурно е вярно и при хората.... Я колко йоги в Индия почти нищо не ядат, а са на по 110-120 години  Rolling Eyes

# 723
Привет  Hug
отчитам се за вчера с 1564кал, но много кофти меню  ooooh!
з. кафе 3в1 и торта гараш
о. парче баница и домати
з. печени бадеми
в. тиквички с ориз и салата

# 724
Значиии.... завърших го оня сайт с фотосите... В Милано сега не съм снимал, щото преди съм снимал дооооостааа.... евентуално може да се напълни със снимки от миналата година, амаааа.... друг път Wink

Ей го отново линка за интересуващите се:

http://abidos.rbcmail.ru/Tour_2012/Html/Main.htm

Ииии.... цъкайте на олимпийските кръгове - те тук значат нещо, а не като в оня виц.... Сега ще ви го кажа...

Почва Иван Славков да чете приветствено слово към цял куп чуждестранни делагации - поздравява ги в качеството си на шеф на българския олимпийски комитет:

- О-о-о... о-о-о... о-о-о.........

А зад него секретаря го ръга отзад в ребрата и му шепти в ухото:

- Др. Славков, продължавайте нататък - това са олимпийските къргове!

Rolling Eyes

Айде, да не спамя повече тука... Приятни забавления на всички!  Hug Peace

# 725
  • В Балкана
Flashing_lights_ на първа страница има няколко калкулатора.
На мен лично този ми е любим - http://spidersport.com/weight-control.php#2 Въпреки, че се смята ръчно.
Не каза нищо за активността - спортуваш, ходиш или лежиш?  Laughing
За твоите килограми, аз лично ти препоръчвам да включиш спорт, ако още не си. Той ще помогне повече, за да изглежда тялото ти добре, отколкото смъкването на килограмите. Но тово с уговорката, че все пак не сме те видели и може да греша.  Simple Smile
Не се лишавай от мазнини, защото те са от голяма важност за протичане на процесите в тялото. Еда супена лъжица зехтин към салата ще ти донесе около 120-130к. Шепа сурови ядки- също толкова, а маслини - 50-60к.
Качествените животинските мазнини също не ги изключвай напълно - краве масло, свинска пържолка, риба.
До минимума от 1200к. има още много.  Grinning

Маями стигнала съм до Дъблин 2. Гледам на порции, че да ми е интересно.
Шотландия най- ме дърпа и с кеф утре с кафето, ще гледам снимките от Глазгоу.  Crazy

Танче
, здрасти!  Hug Почина ли си?
some madness браво! Резултата ти е много добър! И постигнат без кой знае какви лишение. Мисля.  Rolling Eyes
Darina777 , аз ползвам таличката на Маями.  Peace

# 726
Rain* със сигурност не съм се лишавала LaughingХаресва ми този режим Crazy
Днес пак си надвиших определения лимит Rolling Eyes-1668 кал.
в менюто имаше 2 кафета със захар,бадеми,яйца,лютеница,сирене.ябълка,тиквички с ориз и мляко.
Miami_beach да беше минал и през Париж newsm45

# 727
Отчета за днес
Закуска  2 кафета  Twisted Evil
2 - ра закуска  5 рачешки рулца
обяд салата домати с риба на скара
вечеря  - пилешко на пара и 2 домата
обичайните близо 6 литра вода  Shocked Shocked

Двигателна активност никаква , ако не броим качването на стълби и слизането от - до осмия етаж с 10 килограмово дете на ръце - 4 пъти  и бутането на количка 3 километра приблизително  Embarassed

# 728
Miami_beach адмирации за разходката

# 729
some madness - всъщност минах през Париж (но сега само за трансфер) и френската република, а сега от дистанцията на само 8 дена ми се ще да НЕ бях въобще стъпвал там, щото си именно там и поради тъпотата на френската държавност си халосах зверски рамото, 2-те колена, десния лакът и на SONY-то та му изкривих обектива юнашки! Не е за разправяне, амаааа.... явно е така в държава, в която полицаите са най-умните същества! France е #1 в това отношение! А коя е #2 - вярвам се сещате всички, хъх....  Rolling Eyes Както и да е.... На мнение съм че във Франция всичко извън Париж е за скрап... Имам стотици фотоси и от Париж, но и там мисля, че вече не е това което беше преди 3-4 години... Милано е на парижкото ниво, нооо.... е по-еко! Берлин е 2 пъти по-"зелен" и ЕКО от Милано. А Лондон е с 5 класи над Берлин! ---> мое мнение, изстрадано  Shocked Няма друг град, освен Лондон, където от 350 души на улицата 250 да са хиляда % готови да те уоътят и да ти помогнат без това да им е работа, особено във времето на Олимпиадата... Няма друг град освен Лондон, където да НЕ СЕ налага да питаш да те упътват, защото ВСИЧКО е написано на 150 табелки наоколо и прочие знаци, които може да ги разбере всеки идиот.... Дори в Шотландия не е така, въпреки че твърдят, че самите те (шотландците) говорят ENGLISH "най-правилно" (цитирам точно)... Та гледай Rain, гледай и където можеш чети шотладския ENGLISH, но ако го слушаш ще останеш с убеждението, че си някъде на Марс или в Тибет...  Sunglasses

За да не се разочароват напълно фенките на стария и вдъхновяващ Париж, ще кажа, че все пак като архитектура там е мнооого добре, особено гледано от Айфеловата кула във всички посоки градът изглежда бял, бял, бяяяллл..... А може и от други места да пусна фотоси до 101... Ама по-натам, ейй...  Sunglasses Въобще сега след като посетих Ирландиите и Андора - в Европата не съм бил само в Македония, Албания и Финландия.... като в първите 2 немам и мерак да ходя  Crazy

Междувременно, за да не го класифицират милите модераторки този ми постинг като спам, ще отворя малко международната кулинарна тема.... Значиии... интересно защо ВИНАГИ досега не съм отчитал напълняване, наддаване на КГ или подобно след престой от 2, 3 или 7-8 дни в Италия... север, юг, острови, все едно... А знаем, че кухнята им харчи дооооста зехтин! Значиии... моля "готвачките" тука (с кавички и без кавички) да се изкажат компетентно защо се получава така? Италианците не хапват по-малко от испанците, нооо в Италия НЕ СЕ дебелее... Защо???  newsm78 Peace

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 07:54 от Miami_beach

# 730
  • В Балкана
Добър ден!   bouquet

Наближаваме 50-та страница. Някой, например Маями,  Mr. Green, да се заеме с пускането на нова тема, моля!  Hug

По темата за пътуването и не качването на кила и аз си имам своя теория. Тъй като съм от тези, които рядко, но се е случвало да отслабват по почивки, но най-вече ям, каквото искам и когато искам, включително късно вечер, а се връщам същите килограми.. Вероятно това се дължи на приятните емоции, новото и интересното, което виждаме, срещите с непознати хора, липсата на стрес.. Спокойствието, щастието.. И тук теорията, че може да отслабнем, когато се успокоим и сме щастливи, най-вероятно работи в пълна сила. За жалост, за сега нямам възможност, да я проверя изцяло. Т.е. да грабна една раница и да драсна по пътищата, за достатъчно дълъг период, а не някакви си 10 дни. Та да се жертвам един вид, в името на науката и на свой гръб, в дългосрочен план, да изпитам теорията си.  Mr. Green
Из онези дни имах много интересен разговор с едно семейство, което от няколко години редовно ходи на почивка в някои от турските курорти, на ОИ. Та последния път дамата за една седмица качила 5 кг.  Shocked И смеейки се споделиха, че нали си платили и гледали да ядат колкото се може повече.  Shocked
Ако ще ходя на почивка ОИ, за да ям, няма да бия път до Турция, а ще отида някъде на 100-150 км. от тук. Друг е въпроса, че и когато съм била на ОИ не съм се тъпчела, а си ядях нормално и разнообразно. Е и ментички разнообразно и наблегнато съм сърбала, покрай басейна.  Mr. Green Ама то това не се брои.
Та зависи кой на каква почивка е тръгнал. Едни тръгват да се тъпчат, без значение дали са на ОИ или не, други да почиват и разглеждат, трети по трети причини и т.н.

Аз не съм от готвачките  Mr. Green , ама знам, че казват, че средиземноморското хранене е едно от най-здравословните и балансирани. Но вероятно зависи дали ще заемеш от него само пастата или рибата, или от всичко по-малко и балансирано, без да се лишаваш от нищичко - плодче, салатка, зехтинче, рибка, свинска и пилешка пържолка, кисело млекце, сиренце, яйца, паста, спагети, леща, вино..
Та разсъждавам си де..

Вчера без да искам заковах на максимума  Laughing - 2030к - П 27%, М 54%, В 10% .
Ядох едни мазни домашни наденички, които пекох във фурната. А после с пусната мазнина, си залях изварата и с черен пипер, стана ..  Crazy Ядох и домати и краставици, и ню ню прасковА, и мед, и  фъстъци  Crazy, и семки, и КМ, и какао, и ленено семе, и краве масло.
И тази сутрин се събудих в 5ч. гладна.  Shocked  Rolling Eyes  Може би е от приближаващия МЦ.
А тогава беше такава гробна тишина, че чак се притесних.. После започна да скърца и да духа вятър в стаята, та имах чувството, че някой дойде да ми прави компания.. Аз го гоня, той уж си тръгва и пак проскърцва. Дорде се разберем, че на фона на гробната тишина ми пречи взе, че се съмна.  ooooh!

# 731
  • да има едно лесно - на мотора
Добро утро !
За Италия - само с любов Simple Smile . Минала година след 14 дни на мотор и къмпинги из Северна Италия , ядене на паста, прошуто , пиене на вино - резултат (-2) кг. Там се наслаждават на храната .
Зехтинът у дома е на почит , олио почти не ползвам - само ако правя баница или сладкиш . Маями , благодаря за снимките .

# 732
Някой правил ли си е Вега тест?Виждам,че има оферта и мисля да го пробвам евентуално при тези
www.grabo.bg/sofia/vega-test-sas-72-otstapka-0g6ubu2 Че нещо не ми се получават нещата с диетите и май бъркам нещо при храненето.  #Cussing out

# 733
Привет  Hug
отчитам за вчера 1381кал    Б 19%   М 17%   В 64%
з. кафе 3в1, парче баница
о. солети, сладолед, чаша студен чай
в. купичка пил.супа, парче пил.месо печено

newsm78 не знам защо , но аз асоциирам Италия с вино, а не с паста  Crazy ако и самите те правят така, ето ти отговор защо не дебелеят  hahaha
зехтин не обичам и не ползвам Rolling Eyes

Greta Koleva, няма лошо да пробваш теста, може да ти даде добри насоки.

От всички "диети" които сам пробвала, тук най ми харесва. Обичам логичните неща - приемаш по-малко калории, отколкото гориш следователно слабееш Simple Smile

# 734
Добро утро на всички от мен  Hug

Аз съм на морето и тук е страхотно! Не пропускам тренировки, защото сме в голям апартамент, в който впрочем си имаме кухня с  пълно оборудване, което мнооогоо улеснява спазването на диетата ми. Разбира се, позволявам си доста прегрешения. Например вчера хапнах сладолед, онзи ден ядох една доооста мазна риба, която макар да беше "на скара", я бяха оляли с мазнина  Laughing Но пък тези неща си ги отчитам и се стремя да съм в дефицит - калориите ги въртя около 1600-1700. Единственото по-сериозно прегрешение, като цяло, е алкохола вечер - понякога ни черпят разни шотове, които често се оказват много сладки и калорични  Laughing Като цяло добре си пийваме, но за сега положението с килограмите е добре. Много съм активна - тренирам сутрин, на гладно, после следва плуване, по-късно през деня разходки, вечерта - танци..и така  Party

Нямам време да ви чета, но пък минавам да ви споделя тези неща  bowuu Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт