Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 5

• 89 901
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Stavanger,Norway/ Varna
Ох, луда работа  Crazy

Ами по принцип хляб ям само за закуска, обяда ми е винаги- ама винаги съомга със салата домати и краставици, пилешко със същата салата или само салатата но със сирене. Днес просто така се случи, заради почерпката.
Вечерите ми са изчистени- или само салата, или малко месо и салата или кисело мляко. картофи, макарони и ориз не ям почти. Първите ги обичам, но се ограничавам, а вторите две ги мразя. Май протеините ми са повече като гледам. Често междинно похапвам яйца, само понякога ядки.
Все още, вече години основно следвам системата -60, то си ми стана начин на хранене, та като нищо може и да съм зациклила, или да съм стигнала оптималното тегло, въпреки, че ми се иска още да сваля  Crazy
Затова се включих тук, че хич не съм наясно с тези съотношения, незнам какво да променя  newsm78

# 631
Ох, луда работа  Crazy

Ами по принцип хляб ям само за закуска, обяда ми е винаги- ама винаги съомга със салата домати и краставици, пилешко със същата салата или само салатата но със сирене. Днес просто така се случи, заради почерпката.
Вечерите ми са изчистени- или само салата, или малко месо и салата или кисело мляко. картофи, макарони и ориз не ям почти. Първите ги обичам, но се ограничавам, а вторите две ги мразя. Май протеините ми са повече като гледам. Често междинно похапвам яйца, само понякога ядки.
Все още, вече години основно следвам системата -60, то си ми стана начин на хранене, та като нищо може и да съм зациклила, или да съм стигнала оптималното тегло, въпреки, че ми се иска още да сваля  Crazy
Затова се включих тук, че хич не съм наясно с тези съотношения, незнам какво да променя  newsm78

Ами ти така и не спомена какви са съотношенията? Съотношенията, ще рече - какъв е процента на мазнините, въглехидратите и белтъчините, които си поела за деня.
Стига си циклила вече на "-60", минавай на друг режим. Защо не вземеш да пробваш ВМ-НВХ? Аз вече като лудите повтарям все едно и също, но някак си имам вяра в този режим...Толкова статии и информация изчетох последните месеци, чеее..ако можех да огранича количествата храна, веднага щях да мина на този режим. Мазнините са калорични, а аз съм свикнала да ям ниско калорични храни, в огроооомни количества  Laughing ..Докато не почувствам стомаха си запълнен, не мога да се почувствам сита..  Sad

# 632
  • 1st floor
Бобченка, не знам какво искаш да сваляш, след като те видях!!!  Laughing Но ако все пак държиш - идеята с временно увеличение на калориите е добра!!! Пробвай, дано проработи!!! Аз мисля, че от това смъкнах последното досадно кило, което борих от май насам...Просто при преместването не броих, отпуснах му края...Сега обаче ще си броя, за да запазя резултата. И ще правя упражнения, за да гоня твоя корем!!!  Mr. Green В разрез на това, да си призная, че вчера посрещахме поредните гости и се улях с еклерова торта.  Embarassed Пишем го мръсен ден... Outta Joint

# 633
Довечера съм на рожден ден и.. то е ясно, че ще се пие (поне ще е в дискотека, та няма да се яде  Laughing), та се чудя какво да си поръчам за пиене? Виното е с най-малко калории, но да пия в дискотека ВИНО, някак си не върви... Някакви идеи? Бирата много ли е "лоша" Sad Mr. Green ?

# 634
Kath бирата е перфектна. Под 200 калории на 330 мл. Това ми е варианта на мен. А и е сравнително полезна.
бобченка случвало ми се е подобно нещо. Освен това което са ти казали момичетата, да вдигнеш калориите и смяна на режима, ми хрумва и
- бих проверила не идват ли от друго място колориите, докато пробваш яденето докато готвиш за някой или някаква напитка...
- бих редувала дните - един да съм на 1450кал, другия 1600 и така бих разнообразявала да размърдам метаболизма
- да не би тялото ти вече да е свикнало с тренировките и да не се натоварваш като преди? Може би ти трябва ново предизвикателство?
- бих си разнообразила менюто с по-различни зеленчуци, плодове, варива, нови рецепти...

Направих си огромна зеленчукова супа и пия от бульона сега. Гледах документален филм на БиБиСи за най засищата храна с малко калории - и това е супата.
Както и едни кюфтета от 1 огромна настъргана тиквичка, 1 настърган морков, 1 яйце, 30 г брашно, 40 г сирене черен пипер и това на тиган с незалепващо покритие. Пекат се по 5-6 минути на 2те страни. Страшно вкусно.

Приятна събота:)

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 14:07 от Шарена Сол

# 635
Здравейте и благодаря за съветите.

До сега отчитам само с 520 калории, станах късно, тренирах на гладно и чак преди малко обядвах.

За тренировките, последния месец започнах да ги правя двойни, точно поради привикването на тялото към тях. ПОстоянно ги сменям, не правя една и съща два поредни дни.

Кат, за съотношенията ми, още немога нищо да кажа. Ще почакам да мине някой друг ден, да си погледна отчетите, защото вчерашното ми хранене беше прецедент.

Иначе, както се оплаквах, ей на тази сутрин отчетох -1 кг и то преди цикъл, когато обикновено задържам вода  Grinning

# 636

Иначе, както се оплаквах, ей на тази сутрин отчетох -1 кг и то преди цикъл, когато обикновено задържам вода  Grinning

а честито  Laughing

# 637
Днес заковах на 1300 кал.
З-праскова
О-бадеми
Сл.з.-извара с яйца
В-печено пилешко филе без мазнина,салата домати и краставици и пъпеш.

Колко според вас е най добре да се намалят калориите за да има добър ефект newsm78
На мен са ми необходими 1900 .Гледам да приемам между 1200 и 1400.Така добре ли е?

# 638
Отчитам се, обаче анализатора на сайта днес има техническа повреда за някои профили, за това следим само данните "Good", "Low", "High" - според които мазнините ми са "Low", но поне и въглехидратите са на това положение...  Laughing

Мислех си, заради предстоящото пиене тази вечер, да се "закотвя" на макс 1200 ккал, да речем, за да имам "празни" калории за алкохола..Но пък като помислих малко, реших, че няма смисъл. И без това и през самата вечер ще имам извънредна активност, няма да ми дойде кой знае колко зле, да се понаградя и с малко извънредни калории... Нищо де, броя си го за "мръсен ден", пък ще гледам да се огранича с едно малко уиски и една бира..  Mr. Green

Some madness
, обикновено най-добре е да се намалят с 20%, но някои хора намалят направо с около 300-500 калории, без да изчисляват процентите си. Приемай към 1400 ккал, пък ако не работи, пробвай съответно да увеличиш или намалиш (по-скоро да увеличиш).

# 639
Ще изкарам още няколко дена така и ако не се размърда кантара ще ги вдигна малко.
Ох...качването беше определено по лесно от свалянето Joy

# 640
Снощи мъъничко надвиших лимита, който сама си зададох  Laughing изпих две малки уискита и два малки Туборга  Blush Mr. Green Но пък паднаха много танци  Rolling Eyes Crazy

Отчет от днес:

Доволна съм, хапнах си доста мазнини, но и доста въгленчета, та като цяло съотношенията са г/д равни, макар и в полза на въглените...

# 641
Днес малко прекалих-1671 кал.Утре ще компенсирам.
Поне доста ходих днес.Трябва да намеря време и да почна да спортувам.Засега само у дома Rolling Eyes

# 642
Идвам да се отчета с малко мотивиращ резултат! Започнах режима от 62 кг, а тази сутрин отчетох 57.8 кг. За 57-цата не бързам да се радвам, че кантара показва това число за първи път от повече от година.. Сега ще се боря първо да ги задържа, после продължавам славно надолу ..  Grinning. Дано успея  Heart Eyes

# 643
  • 1st floor
Днес малко прекалих-1671 кал.Утре ще компенсирам.
Поне доста ходих днес.Трябва да намеря време и да почна да спортувам.Засега само у дома Rolling Eyes
Браво!!! А това, че е само у дома, не трябва хич да те притеснява!!! Peace И аз тренирам така, освен тичането навън, пък видях резултати.  Laughing

Kath , браво и на теб!!!  smile3501 Впечатляващ резултат за кратко време!!!

# 644
Ехаа, Кат, супер резултат, за колко време е това. Аз петица на кантара от тинейджърските си години не съм виждала.  Crazy Ще видим ще стане ли  Grinning
Браво, само така  Hug

Общи условия

Активация на акаунт