Алтернативна козметика 5

• 68 271
  • 335
  •   1
Отговори
# 15
Palia, имам същия кристал,ползвам го интезивно от 1 година. Много бавно се топи, още не се счупил.

# 16
http://giza-perfumes.eu/index.php?cPath=192 тук имат много базови масла  и продукти за домашна козметика, даже там където съм отворила страницата имат и готови слънцезащитни продукти само от масла , мен само ме подразни,че като си го поръчах и единствената опция за доставка беше 16 лв до София,та мисля сега варианти, ако някой иска  да се комбинираме ,над 100 лв е безплатна доставката,аз имам продукти за 40лв.......................а някой ползвал ли ги е въобще също се чудех

# 17
  • Sofia
Ето и една идея за домашни мокри кърпи, която срещнах наскоро
http://www.yolinashelvetia.com/%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D … 1%81%D1%82%D0%BE/

А в България коя марка е подходяща?

# 18
Palia, имам същия кристал,ползвам го интезивно от 1 година. Много бавно се топи, още не се счупил.
При мен бързото смаляване и ронене явно са резултат от мокренето на камъка, както е споделила А н и .

portokalche, благодаря за идеята за мокрите кърпички! Сега чета и другите публикации в блога, защото ми допадна  Simple Smile .

# 19
Кристалът на влажна или суха кожа се слага?

# 20
  • Варна
На влажна.
Моят се рони, но само защото го изтървам редовно Joy
Иначе за повече от година не е намалял дори на половина. Не забелязвам да ми действа по-малко. Дори напротив. След продължителното ползване ми действа по-добре отколкото в началото или от времето когато един ден бях с него, един с някой от останалите ми рол-они.
Фея Кръстница е дала много добро обяснение в темата за камъка дезодорант.

Зелен дух, те му казват "камък", но то всъщност е оформена буца соли. Идеята при тях е, че създават под мишницата среда, в която не могат да виреят бактериите, които карат потта да мирише.

Две уточнения: това не е дезодорант, защото не ароматизира. Нито пък е антипреспирант, защото не запушва порите, както правят стандартните продукти с петролена и цинкова основа.

Тъй като въпросният "камък" е водоразтворим, той трябва да се нанася на чисти, влажни мишници. Зоната трябва да се намаже много добре, та даже и да се излезе от отчертанията на подмишнечната ямка.

Разбира се, че "камъкът" намалява на размер, но няма нужда да се мие след ползване. Нали се нанася на чисти мишници?

Понеже обилното потене може да доведе до "изтичане" на солите от подмишнечната ямка, може да не е лоша идея през летните месеци да си носите такъв "камък" в чантата. Веднъж или два пъти през деня може да обтриете подмишница с влажна кърпичка (намокрена само с вода!) и отново да нанесете солите.

Важно условие, за да има ефект от мазането, е мишниците да са идеално измити след продължително ползване на  антипреспиранти на петролова основа. Те имат свойството да се "залепват" за кожата. Колкото по-упорито се "залепи" продукта, толкова по-дълго блокира отделянето на пот. Затова при отмиване на антипреспирант трябва да се ползва по-топла вода, много сапун и да се търка упорито.

# 21
  • Пловдив
 И аз вече мокря мишниците, а не кристала, за да предотвратя стапяне и откачане на основата  Peace

Попаднах на нещо интересно  Peace
http://www.onegoodthingbyjillee.com/2012/02/make-your-own-moistu … -body-butter.html
http://bathnbody.craftgossip.com/4634/2011/01/31/ - отдолу има линкове и за омекотител  Mr. Green

# 22
Момичета,
отдавна се каня да пиша тук и все не ми остава време!
Още от първата тема съм голям фен на всичко, което се споделя тук.
За себе си ползвам страшно малко неща, всичките проверени - за косата един шампоан от зехтин и лаврово масло /такива шампоани и сапуни с производство Сирия се продават до нас, до пазарчето Иван Вазов/, за тялото ако се мажа използвам кокосово или какаово масло, за дезедорант имам точно такъв кристал, който сега обсъждате, за черен молив използвам индийския каял от хенна-фокс /сега гледам, че и на други места го предлагат, като го взимах беше само там/ Grinning

Имах два основни проблема - вазелинът за устни и спиралата. Опитвам се да си направя домашна спирала, още не съм го докарала до желания ефект:)))

Пиша обаче по друга причина.
Запознах се с една жена, технолог-козметика по професия, сега майка на две дечица, която в момента е започнала да се занимава с изработката на изцяло натурална козметика. Тя ми направи и моето вазелинче в момента - от какаово масло и есенция портокал /иде ми да го изям, това е единственият недостатък Joy/

И така, исках да ви споделя тук нещата, които тя прави, тъй като са прекрасни, а и не много скъпи. Кремчетата са различни, може да прави и по индивидуални желания с различен аромат и т.н.

Поствам тук една част от нещата, които са в момента в асортимента, дано нямате нищо против, мисля че ще е полезно, защото освен всичко друго не са и толкова скъпи като био-козметиката по био-магазините, а иначе пак са с органични продукти правени, тя си ги поръчва от Англия.

Ето и някои от нещата:

FACE MOISTURIZER "LAVENDER" for dry and sensitive skin
Овлажняващ крем за лице – 30мл.
Кремообразен и с естествени масла и билкови екстракти, с балансиращ аромат на лавандула и какао. Не съдържа вода, добавен е само витамин Е, който удължава срока на годност на маслата и действа като антиоксидант. Не съдържа консерванти, оцветители, синтетични емулгатори които могат единствено да запушат порите на вашата кожа. Подходящ за всеки ден - за лице, тяло и ръце. Идеален за суха и чувствителна кожа, както и за зряла кожа.
Съдържание: масло от шеа /карите/, кокосово масло, какаово масло, масло от сладък бадем, масло
от жожоба, масло от вечерна иглика /пупалка/, витамин Е, етерично масло от лавандула,
етерично масло от палмароза, етерично масло от тамян.

NOURISHING BODY BUTTER "SANDALWOOD, PATCHOULI AND FRANKINCENSЕ"
Подхранващ маслен крем за тяло - 60, 120 мл.
Съдържа само органични суровини, които сами по себе си са основни хранителни продукти. Не съдържа вода, оцветители, изкуствени добавки и консерванти.
Съдържание: Масло от шеа, кокосово масло, арганово масло, сусамово масло, масло от вечерна иглика, етерично масло от сандалово дърво, етерично масло от пачули, етерично масло от тамян, витамин Е, тапиока.

ПОДХРАНВАЩО МАСЛО С БЕЗСМЪРТНИЧЕ - за чувствителна и зряла кожа - 10 мл
Цветовете от безсмъртничето имат впечатляващи противостареещи свойства, а маслата от морковени
семена и шипка укрепват епидермиса и кожата изглежда свежа и подмладена.
Съдържание: масло от жожоба, масло от морковени семена, масло от шипка, масло от вечерна
иглика/пупалка/,витамин Е, етерично масло от безсмъртниче/имортела/, етерично масло от роза,
етерично масло от палмароза, етерично масло от тамян.

ХИДРАТИРАЩ СЕРУМ за суха и чувствителна кожа - 10 мл
Един възстановяващ еликсир за много суха и чувствителна кожа.Етеричните масла от невен и сандалово
дърво имат противовъзпалително и регенериращо действие, а маслата от макадамия и шипка са богати на
незамени мастни киселини, които са полезни за кожата.
Съдържание: масло от жожоба,масло от макадамия, масло от кайсиеви ядки, масло от шипка,
масло от вечерна иглика/пупалка/,витамин Е, етерично масло от сандалово дърво, етерично масло
от невен, етерично масло от палмароза.

Цените й са от порядъка на: 30мл - 13 лв, 60 мл - 20 лв, 120 мл - 25 лв., като 3 лв са за бурканчетата, тоест - при връщане на бурканчетата, кремчето идва с 3 лв по-евтино.

# 23
http://giza-perfumes.eu/index.php?cPath=192 тук имат много базови масла  и продукти за домашна козметика, даже там където съм отворила страницата имат и готови слънцезащитни продукти само от масла , мен само ме подразни,че като си го поръчах и единствената опция за доставка беше 16 лв до София,та мисля сега варианти, ако някой иска  да се комбинираме ,над 100 лв е безплатна доставката,аз имам продукти за 40лв.......................а някой ползвал ли ги е въобще също се чудех

Аз мога да се включа към поръчката с ето това:
http://giza-perfumes.eu/product_info.php?products_id=501

# 24
Супер тема, включвам се и аз   bouquet

Аз си правя дезодорант с етерични масла и алое вере. Нещо не се справих с кристала, не знам защо  newsm78

# 25
  • Пловдив
http://www.yolinashelvetia.com/%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D … 1%81%D1%82%D0%BE/

Прощавай, не разбрах въпроса ти

# 26
  • Sofia

А в България коя марка домакински кърпи е подходяща за направата на мокри кърпи?

# 27
  • Пловдив

А в България коя марка домакински кърпи е подходяща за направата на мокри кърпи?

Ако си решила да пробваш опитай с дом. кърпи на ДМ. Много е хубава и здрава хартията.

# 28
Кристалът го нанясям всяка сутрин , след къпане , на все още мокри мишници .
Не спира изпотяването, но няма никаква миризма .Поне при мен е така .
И не свършва тоя кристал, странно! А е малък , тревъл сайз, същият като този,който е показала Palia

# 29
Щастливата, радвам се да те видя тук  Hug

Проявявам интерес към шампоана, който спомена /зехтин и лаврово дърво/ - освен до вас  Simple Smile, продава ли се някъде он-лайн? Аз съм ползвала такъв сирийски сапун от Зоя - Алепо ли се казваше ...

Общи условия

Активация на акаунт