Отговори
Момичета,скоро влезнах в четвъртия месец и от няколко дни усещам напрежение в краката  Whistling . Предполагам,че е неизбежно но ми се иска да се забавят малко  отоците в краката Simple Smile . Чела съм разни съвети,но ми се иска да знам какво сте пробвали и какво помага?

# 1
  • в огледалото на живота
Момичета,скоро влезнах в четвъртия месец и от няколко дни усещам напрежение в краката  Whistling . Предполагам,че е неизбежно но ми се иска да се забавят малко  отоците в краката Simple Smile . Чела съм разни съвети,но ми се иска да знам какво сте пробвали и какво помага?
Здравей , честита бременност!
В какво се изразява напрежението което описваш:подуване,умора,схващане?
Работиш ли?
Много е относително всичко?!

# 2
 Благодаря ти Simple Smile Усещам го като опъване на кожата и подуване . Усещам и някакво тръпнене ,но то е по-скоро външно ... Не работя, през по-голяма част от времето съм си вкъщи и веднага щом го усетя вдигам крачетата  Joy В интерес на истината нямам кой знае какво подуване , но ми се иска да го предотвратя Simple Smile

# 3
  • в огледалото на живота
Ако не е болезнено мястото  не трябва да се тревожиш.
Все пак ЛЛ трябва да те следи и да пуска редовно урина.
В тия жеги е нормално да се подуят краката,особенно в края на деня.
Всичко друго от нормалното е редно да наблюдаваш и споделяш в консултацията.
За крампи и мускулни схващания е доста рано още/а би могло и въобще да не се прояват при теб/,през третия триместър на бременността са най-често явление при бременните.
Прави по-чести почивки с високо вдигнати крака,обливане с хладка вода.
Лека и спокойна бременност желая!

# 4
 Не,не е болезнено. Вече разбрах да избягвам газирано и солено Simple Smile Благодаря много Simple Smile

# 5
Можеш да носиш специални чорапи, които упражняват налягане в областта на подбедрицата, да слагаш студени компреси, да правиш от време на време въртеливи движения със стъпалото. Пий поне по 2,3 литра вода дневно и намери някой да ти масажира стъпалата Simple Smile

# 6
 Оооо,това със масажчето на стъпалата.....дай Боже на всяка от нас Simple Smile Много благодаря,зная че няма да ми се размине и на мен,но ми се иска лятото да се пофръцкам с роклички  Joy

# 7
Пий много вода и не употребявай сол  Naughty иначе.. фръцкането лесна работа  Mr. Green

# 8
Grinning Grinning Grinning Дааааа , така правя вече Wink  прочетох,че препоръчват да спиш на лявата страна, за да не се притиска вената,която захранва крайниците с кръв,но пък така сърцето.......

# 9
Ако никой не се съгласи да ти масажира стъпалата, има и технологични решения  Wink

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&am … rds=Foot+massager

Да живей прогресът!

# 10
Има,има кой ! Още сме младоженци  Joy

# 11
А така, гърч!  Laughing

И още нещо: избягвай да седиш с крак връз крак. Това също влошава кръвообръщението.

# 12
 Да не ги кръстосвам ли Rolling Eyes ? Четох също,когато ги вдигам да не ги кръстосвам...сигурно е същото  newsm78

# 13
Същото е, да.

Освен това при кръстосване на краката се натоварва излишно капачката на коляното, а това по-нататък може да доведе до хронична контузия.

Друго нещо, което можеш да направиш, е да слагаш нисичко столче пред стола, на който седиш. Стъпвай на него, за да повдига краката ти така, че седалката да упражнява минимален натиск върху бедрата и задколянната свивка. Това хем ще облекчи кръвообръщението, хем напрежението в коляното заради гравитацията, дърпаща надолу подбедрицата и стъпалото. Аз съм миньонче (нямам 1.60) и подобно столче за мен е изключително полезно, дори да не съм бременна.

# 14
 Аз също не съм никак висока .Това, което казваш е наистина полезно за всяка жена дори и да не е бременна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт