КАРТИ ТАРО-ТЕМА 11

• 50 085
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте Simple Smile
Може ли някой тук да ми удари едно рамо в разчитането на 3 карти?Страхотно благодарна ще съм Simple Smile така съм се залутала из проблемите, че немога да взема решение накъде, как, кога Sad
Имам проблем във връзката си и на въпроса ми, излязоха тези карти:
Knight of pentacles
Knight of swords
Six of cubs

zdravej, ne moje nikoj da ti raztalkuva pravilno kartite, bez da znae vaprosa ti.

Хубава работа и аз, ц ц ц ....въпроса беше дали ще се задържим заедно или кризата в отношенията ни е фатална? Един вид как да постъпя самата аз, да оставя ли нещата каквито са или да си тръгна?

# 721
може ли някой да даде мнение за тази подредба с големи аркани,на въпрос" Как ще се развият отношенията между А и Б до края на годината?"
1-Императрица
2-Жрец
3 - Влюбените
4- Император
5 - Слънцето
благодаря  bouquet за всяко включване

bouquetНякой има ли желание да разтълкува това? Hug

# 722
може ли някой да даде мнение за тази подредба с големи аркани,на въпрос" Как ще се развият отношенията между А и Б до края на годината?"
1-Императрица
2-Жрец
3 - Влюбените
4- Император
5 - Слънцето

Все хубави карти, силно женско присъствие и силно мъжко присъствие, както и влюбените. Слънцето винаги значи хубави неща, за мен винаги е силен и доблестен мъж, светлина, добро, с тези карти може дори за брак да стане дума.  Peace

# 723
Здравейте Simple Smile
Може ли някой тук да ми удари едно рамо в разчитането на 3 карти?Страхотно благодарна ще съм Simple Smile така съм се залутала из проблемите, че немога да взема решение накъде, как, кога Sad
Имам проблем във връзката си и на въпроса ми, излязоха тези карти:
Knight of pentacles
Knight of swords
Six of cubs

zdravej, ne moje nikoj da ti raztalkuva pravilno kartite, bez da znae vaprosa ti.

Хубава работа и аз, ц ц ц ....въпроса беше дали ще се задържим заедно или кризата в отношенията ни е фатална? Един вид как да постъпя самата аз, да оставя ли нещата каквито са или да си тръгна?
По принцип, шестицата чаши е картата, която е преодоляла кризата на петицата. В нея има хармония...или поне осъзнаване, проясняване. Още повече, имаш боя мечове, която е подвалстна на Уран, а това винаги значи внезапно осъзнаване, революция, промяна, разбиване на статуквото. Съдейки по картите, ти самата си напълно наясно какво наистина искаш да направиш, но като че ли не го признаваш и упорстваш. Понякога картите не отговарят на въпроса, а показват онова, което наистина трябва да видиш. А още по-често самите те задават въпроси. Помисли. Peace

# 724
мммм 6 чаши -  хубава карта, но дали е много удобна.

как би изглеждала за  начален етап на връзка, ако търсим отговор на примерен въпрос -как ще се развият отношенията ни.или какъв човек е той(тя)...

но съм абсолютно съгласна с  таня , че е карта на  спомена,на уюта,на желанието  да се докоснем дори до миналото,а някъде си спомням и  че е дадена като   получаване на подарък.

понеже  сега чета едни неща за обикновени карти-  видях  че шестиците ги  дават като картио свързани с пътуването.

и понеже усяпх някак да вмъкна това с обикновените карти- някой да ползва такива, търся си  помагала за  тълкуване на обикновените карти, методи за подреждане,пасианси и  там каквото трябва...
и още нещо някой да е  срещал ей това  тесте карти,което сега се ползва за игра,но може и да се гадае. как става  реденето с него-по правило?

Jeu de tarot 78 cartes . водят го старинно френско таро.
 почти не откривам инфо за тази колода. а тя  е с 21 карти с картинки. 56 игрални карти и 1 жокер.

56 са защото освен поп,дама,вале има и  един друг персонаж= паж.

Нормално е да не откриеш почти никаква информация за френското Таро. Като човек, превърнал гадаенето с карти в професия ще кажа, че това са изключително стари карти. Няма точна формулировка как да се гадае с тях. Гадае се както с всички други карти, начините са много. Картите обаче са доста сложни (както всяко Таро) и за да се научиш да гадаеш с тях - и ти, и всички четящи това, трябва да знаете, че просто трябва да свикнете с тях и да ги тълкувате правилно. Какво означава правилно тълкуване: както виждате, картите имат две положения: право и обърнато, тоест горно и долно, както при обикновените карти. Горното положение значи едно, долното - друго. В оригиналния си вариант колодата е от 22 карти, като тук броим и картата "Шут" (жокера).  Ако наистина искаш да се научиш да гадаеш с тези а и с които и да било карти, има едно правило - картите се съхраняват в копринен плат. А когато се гадае с обикновени карти, след като си купите тестето, НИКОГА с него не трябва да играете, нито белот, нито каквато и да било друга игра. И още нещо много важно: имало е хора, които съм учил да гадаят и грешката, която правят е да назубрят тълкуванието. Тълкуванието се чете, колкото да ви даде насока за какво се отнася картата, всичко останало е интуиция и 6-то чувство. И още нещо за обикновените карти - ВИНАГИ гледайте "другарчето" на дадена карта. Например, ако имате АСО КАРО а до него ВАЛЕ КУПА и приемем, че това вале е вашият съпруг, и като цяло гадаенето е съпътствано от не много приятни карти, разкриващи и потвърждаващи, че имате проблеми в отношенията, това АСО до това ВАЛЕ е напълно възможно да означава РАЗДЯЛА. Защо? Защото АСО КАРО означава документ - било договор, било документи за развод и т.н. Изпробвал съм много тълкувания, но това, по което от няколко години гадая не ми е давало засечка нито веднъж. Просто гледайте другарчетата на картите.

# 725
Отскоро и аз вече съм притежателка на таро,искам да попитам за Крал чаши и паж Чаши какво мислите питам за отношенията и чувствата на един мъж спрямо мен и все някоя от тези карти излиза или ако редя повече и двете нещо не ми харесват някаква потайност ми се струва и не ме съмнява да е със сериозни намерения към мен,някой може ли да ми помогне в разтълкуването. newsm78

Крал Чаши символизира бизнеса, отговорност, творческия интелект... В някои случаи картата се тълкува и като женен мъж с любовница, но това го знае само той. Тоест никой друг не знае, че тази жена му е любовница. Крал чаши означава и дълбоко пазена тайна. А Крал чаши + Дяволът = издевателство и манипулация на даден човек.

Що се касае до Паж чаши, в съчетание с други карти, означава прекалена емоционалност, лековерие, склонност към нездравословна мечтателност. Освен това, ако се гадае на някого и се падне Паж чаши, внимавайте: този човек много говори и то говори красиво, а  ако изпитвате чувства към него, ще бъдете разочаровани и наранени. В определени съчетания може да означава и раждане на момиченце.

# 726
  • София, Лагера
Валинор, много интересни неща пишеш, радвам се, че се появи  Simple Smile

Искам да те попитам нещо. Винаги ли, като видиш определени карти - сами или в комбинация - ги тълкуваш по един и същи начин? Т.е. често ли се оставяш на шестото чувство или повече разчиташ на "значенията" на картите? Ти ясно си написал в предния си пост, че водеща е интуицията, затова питам къде е границата?

При мен усещането е основно. Особено при големите аркани. Нямам карти, които винаги да ми говорят едно и също. Затова и не мога да отговарям на въпроси "защо така го разбираш" Simple Smile

# 727
Ноеми, взе ми думите! Точно пишех същото към Валинор. Много интересни четения, също бих попитала кое е водещото при разчитането на тези комбинации - опит, литература, интуиция?  Grinning

# 728
  • София, Лагера
Ноеми, взе ми думите! Точно пишех същото към Валинор. Много интересни четения, също бих попитала кое е водещото при разчитането на тези комбинации - опит, литература, интуиция?  Grinning
Ей, на мене карти вече не ми трябват, щом и мисли започнах чета  Joy  babyeyes  Hug

# 729
не, но и престанах да търся
Ani, da ne sa na neshto kato kato ograda ili blizko do neq? zakachalka?
Ще потърся отново очилата на детето.
Тестето показано от Меги, в книга на Наина Владимирова, но не знам кой том, има приложение с картите и значението им. Аз обикновено ги използвам като допълнение за изясняване на нещо, тегля 3 карти....принципно обичам да използвам различни подредби и тестета за един въпрос, за да има максимална точност при тълкуването, отделно едни карти и подредби показват едно, други дават други детайли, поне за мен.

# 730
1-Императрица
2-Жрец
3 - Влюбените
4- Император
5 - Слънцето

Първото, на което обръщам внимание е каква е колодата карти. Има Артурово Таро, Марсилско Таро, Египетско Таро, Готическо Таро, Таро на Златната Зора, Таро на Уейт, Еротично Таро и още какво ли не. Таро като еротичното за мен е просто картинки, да не кажа, че е една глупост. Ако ще си легнеш с някой, това ще ти излезе и в СЕРИОЗНИТЕ колоди Таро. Няма да се учудя ако скоро се появят Студентско Таро, Лесбийско Таро, Таро на кифлите и т.н. Та, какво значат картите излезли в подредбата:

Императрицата
Императрицата в картите Таро символизира плодородие, изобилие, материално богатството, благодатта, задоволството и благосъстоянието, владее сътвореният свят. Тя изразява изобилието и даровете, които може да се добият на физическо ниво. Тя е естественост,  усещане, както и създаване на живот и грижата за него с любов и преданост. Императрицата е карта, която носи посланието „живей в хармония с твоите вътрешни усещания и емоции“. След като ти се е паднала, това означава, че ще бъдеш възнаградена заради това, което си направила, тоест трудът ти ще се възнагради. Това обаче няма да стане бързо, но бавенето не трябва да те отчайва. Трябва твоите инстинкти и интуиция да бъдат твои приятели и да им вярваш. В класическото тълкувание на тази карта се казва „успехът ви предстои“. Е, разбира се понякога може да се ядосваш на себе си, че си емоционална и чувствителна, но точно тук тази карта ти казва: „следвай чувствата си, защото е важно“. Един вид, да им се доверяваш и да ги следваш, накъдето те водят. Императрицата е карта, която може да се приема и като типично любовна карта, защото е осветена от Венера. Картата е символ на съюз на сили, които си противодействат: сила-стабилност, енергия-форма и т.н. Може да се приеме и като бърна любовна връзка или брак, а при вече обвързани хора, означава дете, или работа в която двамата ще бъдат заедно. Посланието на картата е да вършиш всичко с творчество, например представи си, че готвиш, но не спазваш стриктно рецептата, в която пише да сложиш магданоз и целина, а добавяш от себе си и спанак например, който ще направи ястието по-вкусно – това се има в предвид, прибягвай до трорчество, когато вършиш нещо, не бъди праволинейна. Императрицата е карта на късмет, предполагаща творчеството, , плодородието, сексуалността и забременяването. След като се е паднала, значи е време за решителни действия. Тази карта може да означава брак, бременност (особено в комбинация с Тройка чаши) или раждане на дете. Ако очакваш бебе, бременността и раждане ще минат добре.

Жрецът
Тази карта е някой, който тълкува скрито или тайно познание. Първожрецът се е интерпретирал и като мъж и като жена, но почти винаги е религиозна фигура в тържествена или официална обстановка. Неговата или нейна задача е да тълкува и изясни трудно разбираемо нещо. Тази карта буквално може да се определи като карта на вярата, религията, доверието, моралното, карта на божествения закон. Тази карта може да означава и догма, традиция и спазване на социалните закони. Други интерпретации включват платоническа любов, неегоистична любовна връзка. В случая, след като ти се е паднала, значи си на фокус, и по-скоро твоите отношения с другите. Ще се стремиш да откриеш истината и да разбереш промените в живота си. Тази карта символизира условности, традиции,  брак и съюз. Тъй като въпросът ти е за отношения, трябва да упорстваш и да продължиш работата по тази връзка. Жрецът може да олицетворява определен мъж или организация, която се приема по някакъв начин за духовен баща. Жрецът предполага традиционна или платонична връзка, когато питаме за любов.

Влюбените
Изкушение, хармония, избор между порок и добродетел. Тази карта се е променяла много пъти. Традиционно имената са й „Изборът“ или „Двата Пътя“. Обикновено описва изборът между висшата емоционална любов и по-материалната физическа. Въпреки всичко, тя е картата на секса, обвързването и важността. Фокусът е върху любов, взаимоотношения и някаква промяна. Картата символизира привличане, обич, красота, романтика, хармония и преодолени изпитания. Влюбените показват, че нова връзка ще бъде успешна и с по-дълбоко значение от минали изживявания. Ако вече си в отношения (а доколкото разбирам от въпроса явно си), картата показва, че всички проблеми ще бъдат преодолени и че старите връзки са все още силни. Картата показва, че трябва да продължиш да вярваш, за да успее. Тълкува се и като избор между две алтернативи като нито едната от тях не е лоша. Запомнете едно: щом тази карта е в подредбата, значи е време да се вземе важно и съдбовно решение. Картата предупреждава, че може да започнете да мислите за секс, повече от необходимото. Ако в подредбата присъства Двойка чаши, тогава може би тези отношения, за вас са много важни. Тази карта съветва внимателно да обмислите всички възможности, преди вземане на окончателното решение. Изпитание преди началото на нов етап в развитието. Това е добро време да си поговорите за отношенията си с приятел или някой, на който можете да се доверите и от който можете да получите добри съвети.

Императорът
Отразява спускането на душата в материята. Той е владетелят и господарят на материално ниво. Неговата воля е закон. Показва й необходимостта от ред и ръководни принципи и насоки, а също и балансира изобилието на Императрицата. Тази карта означава, че е дошло време за теб да преоцениш моралните си ценности и етически принципи. Ако само си придружавала хората около теб, време е да се изправиш и да си възвърнеш собственото си себеуважение... Фокусът е върху определени промени, които стават очевидни в живота ти. Тази карта символизира господство, стабилност, мощ, авторитет, воля, убеждение и защита. Императорът показва, че е време, когато ще се проявят нови благоприятни възможности пред теб и ако има солидна основа, би трябвало да донесат успех. Трябва да действаш бързо, без отлагане, но вземи предвид промените, защото ще ти се наложи да се адаптираш спрямо тях. Императорът по принцип е и картата на бунтарите. Императорът казва, че с помощта на способността да се мисли рационално и преминаване от мисъл към действие, можете да се постигне успех. Това е карта на уважение, стабилност, лидерство и рационалност. Тя казва, че питащият вече е независим човек и сега е моментът да се предприемат действия, може да се наложи да се организира някаква структура, за да се създаде стабилна среда. Може да помогне наставник или партньор. Императорът казва, че придаваш прекалено голямо значение на господстващо положение в романтичните отношения и това може да доведе до това, че те ще загубят чувствителност и привързаност от страната на партньора.

Слънцето
Ключовите думи на тази карта са постижение, освобождаване, осъществяване и просветеност. Това е картата на крепкото здраве. Фокусът е върху взаимоотношенията с другите и самопознанието. Картата показва, че питащият е доволен от позицията, в която се намира и е в мир със себе си, а успехът и щастието продължават. Това е много позитивна карта. Слънцето символизира материално щастие, задоволство, постижение и успешни съюзи. За разлика от „Колесницата“ не подчертава предхождащата го борба и за разлика от „Колелото на Съдбата“ не предполага внезапен обрат на събитията, картата просто показва благополучното постигане на нещо. Това обаче не е абсолютната победа в живота, тъй като участниците са все още по своему деца. Тази карта показва удовлетворение от някаква завършена фаза, а също човек, щастлив от живота и винаги присъства идеята, че силите на природата са благословили тази дейност. След като Слънцето е в подредбата, значи е време на надежда, радост, успех, оптимизъм, постижение... Означава и време, прекарано с добри приятели или деца.  Ако си студентка ще вземат успешно изпитите.

# 731
Валинор, много интересни неща пишеш, радвам се, че се появи  Simple Smile

Искам да те попитам нещо. Винаги ли, като видиш определени карти - сами или в комбинация - ги тълкуваш по един и същи начин? Т.е. често ли се оставяш на шестото чувство или повече разчиташ на "значенията" на картите? Ти ясно си написал в предния си пост, че водеща е интуицията, затова питам къде е границата?

При мен усещането е основно. Особено при големите аркани. Нямам карти, които винаги да ми говорят едно и също. Затова и не мога да отговарям на въпроси "защо така го разбираш" Simple Smile

Здравей. Първо, Таро е много сложно и ако се гадае наистина както трябва те изсмуква - много концентрация, много мислене, непрекъснато гледане на околните карти... това уморява. Но моята любима практика е с обикновените карти. При тях принципа е същия - интуиция и пак интуиция. Не мисля какво да кажа, а по-скоро как да го формулирам, за да бъде разбрано правилно. Ще ти разкажа един случай. Веднъж дойде при мен едно младо момиче, искаше да знае и общи неща и интимни. В подреждането й имаше няколко пики, няколко валета, дама пика и вале пика. Пиките са лоши карти. Когато излязат много пики и все на един човек, неща са много лоши, възможна е дори неговата смърт. Излезе и вале купа - човекът, за когото питаше. На последния ред имаше 10 пика и вале пика. Казах й, че няма да продължи дълго с този човек. Мина се 1 седмица, обади ми се и ми каза "Той ме скъса". В много тълкувания ще срещнете валетата като млади, симпатични мъже, любвеобилни, свалячи... но за мен ПИКИТЕ са лоши карти, и тук има символика, която лично аз съм взел под внимание - защо пиката е като копие и кой и за какво ги е използвал? Африканските племена и днес използват пиковидни копия за лов на животни, т.е. те убиват животните а това от където и да го погледнеш е нещо лошо. Причиняваш смърт. Като добавим и черния цвят - ето ти го значението. Просто трябва да имаш вътрешно усещане.

# 732
1-Императрица
2-Жрец
3 - Влюбените
4- Император
5 - Слънцето

Все хубави карти, силно женско присъствие и силно мъжко присъствие, както и влюбените. Слънцето винаги значи хубави неща, за мен винаги е силен и доблестен мъж, светлина, добро, с тези карти може дори за брак да стане дума.  Peace

Подкрепям с две ръце. Слънцето е и благоприятен изход от някаква ситуация.

# 733
Валинор, имам един въпрос. Интуитивно знам, че скоро някой ще дойде в живота ми. Днес реших да попитам картите какъв ще е този някой и се появи Висшият Жрец. В тази колода аз съм Висшата Жрица (по ред причини), така че ме изненада появата на тази карта. Но от друга страна е и изключително логично - тези две карти по някакъв начин правят двойка. Почудих се и върнах картата, размесих ги и когато попитах пак същото и разцепих колодата, отново видях тази карта. Тя е символ на толкова много неща, но какъв ли човек би се крил зад нея? Какво е твоето мнение?  Simple Smile

# 734
Валинор, имам един въпрос. Интуитивно знам, че скоро някой ще дойде в живота ми. Днес реших да попитам картите какъв ще е този някой и се появи Висшият Жрец. В тази колода аз съм Висшата Жрица (по ред причини), така че ме изненада появата на тази карта. Но от друга страна е и изключително логично - тези две карти по някакъв начин правят двойка. Почудих се и върнах картата, размесих ги и когато попитах пак същото и разцепих колодата, отново видях тази карта. Тя е символ на толкова много неща, но какъв ли човек би се крил зад нея? Какво е твоето мнение?  Simple Smile

Зависи как е излязла картата, дали права или обърната. Това е духовна карта. Висшият жрец е учител, някой който може да ти даде много добри съвети а и да те научи на доста неща. Не е изключено и да е човек уповаващ се на Бога. Обикновено, жрецът е спокоен човек, не е избухлив, нито скандалджия. Възможно е този човек, които интуитивно знаеш, че ще дойде в живота ти да е или Овен или Телец, да е магнетичен мъж и да е ценител на виното. В традиционното си значение картата е символ на връзка, брак, отношения, така че ако не се е паднала обърната е напълно възможно да заживееш с този човек. В други интерпретации пък се казва, че жреците не се задържат дълго в живота, а само до момента, в който ни учат (тъй като буквалното значение на картата е "учител"). Ако другите карти около него са добри, картата означава стремеж към знание, добро отношение към религията, брак, добро отношение. Ако съседните карти не са много хубави обаче се тълкува като подвеждане, лъжливи съвети, склонност за изопачаване на нещата... Ако е обърната и около нея има неблагоприятни карти се тълкува като неосъществимо желание за брак за момента. Като цяло обаче картата не е лоша. Мисля, че и на друго място го казах във форума: Жрецът набляга на важността от обвързването и отговорността към другите хора и силата на взаимоотношенията. Ако си обвързана в момента и си загрижена за тази връзка присъствието на тази карта показва, че трябва да упорстваш и продължиш работата по нея. За връзката става въпрос. Надявам се да съм бил полезен.

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 02:40 от Валинор

Общи условия

Активация на акаунт