Можете ли да ядете с клечки?

• 19 454
  • 139
  •   1
Отговори
# 30
Дали изобщо е възможно  Thinking Ако е от лепкавия ориз, напрактика с клечките взимаш по- голямо количество от колкото ако си с вилица. Ако е пържен, да речем, май по- се разпада, пак се загребва що годе прилично количество. Май съвсем по зрънце не става. Или ако това е целта да го пощиш и да го делиш, освен да го захващаш по зрънце. а,а то и с вилица може да се проведе този експеримент, тя не изключва, даже по- невъзможно би било - ще пропада между зъбите на вилицата  Thinking

# 31
Идеята е с клечки и японски ориз, който е така приготвен, че да се отделя зърно по зърно. И ставаш луд, а всъщност си и гладен.

# 32
  • София
Не, макар че имаме клечки. Сигурна съм, че мога да се науча. Забравила съм просто за тях.

# 33
  • Варна
Не,ама и хич не обичам китайско.

# 34
  Дъщеря ми може, защото е работила 6 месеца в китайски ресторант, аз опитвам, но така и не успявам да се науча.
И аз точно така се научих,като работих в китайски ресторант.
В зората на демокрацията и аз работех в един от малкото такива ресторанти. На третия ден ми отнеха нормалните прибори за ядене и трябваше да ям с клечки, за да мога да показвам и на клиентите. Всички /5-ма китайци и аз/ ядяхме на една маса, една огромна купа чист ориз за всеки и много на брой, но малки количества, другия ястия. Една седмица само на ориз ми се дръпнаха очите и на мен, докато свикна с тъпите клечки. Сега съм спец, но някак не ми е интересно.

# 35
Да.
Искам да знам защо питаш какъв е повода:)

# 36
  • София
Мога, разбира се.
Не обичам китайско.

# 37
Мога. Май ги държа грешно Mr. Green, но се справям, не си изпускам храната  Laughing
Китайско ям, но рядко, прекалено солено и мазно ми е.
Иначе ям много често суши.

# 38
Не мога, но искам да се науча.

Една диета, която работи - купичка с ориз и хранене с клечки.
Условието - хапва се зрънце по зрънце. Гаранция за отслабване на лакомите, които като мен се хранят бързо.

Как се яде бавно супа например?

# 39
Супата не се яде с клечки. Имат си чудни лъжички за целта.
Но съм виждала ( не в Китай, но пак в Азия) да се яде супа от пликче с клечки - побутват съдържанието останалото изпиват. Освен това разлика има и с това, че обикновения беден азиатец яде от ниско и е долепил почти съда до устата си, клечките ги използват за побутване, захващане на по-големи парчета, но общо взето пътят който изминават с клечките до устата е съвсем кратък:) Сръчни са с клечките, но тази сръчност не е усъвършенстване на някакво кой знае какво умение, просто опит и моторика. Нищо което не може да се усвои за половин час. Иначе и в държането на вилица има мурафети, сигурно и при клечките е така.

# 40
Не, не.
Питах я как се яде супа бавно, защото сподели че яде бързо. Дали е открила тайната за супа?

# 41
Е, зависи от супата, ако е люто кисела ... сигурно по-бавно я яде;)
/умирам за азиатска кухня аз и тази тема ме пкара да мисля къде има наоколо китайски ресторант, или тай ресторант, а то няма/

# 42
  • Майничка
Мога, да.
След като отидохме на китайски ресторант с едни приятели и шестгодишната им дъщеря се научи за половин час да се справя чудесно с клечките, възрастните много се амбицирахме да не паднем по-долу. Mr. Green

# 43
Да, даже и щерката(5 год.) може. Остава да научим майка ми, тя е още с виличката. Laughing

П. С. Щерката може и със свободни клечки и с детски (те са вързани с ластик). Хей ги на тези с ластика, разбира се това е най-простият вариант, има  много по-модерни модели. Laughing

http://www.flickr.com/photos/40482252@N00/?savedsettings=7454837 … 0#photo7454837040

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 18:04 от Цонна

# 44
Как се яде бавно супа например?

Много просто - топиш клечките в супата, облизваш, пак топиш... Отслабването е гарантирано!  Laughing
Хм, дали да не взема да патентовам метода под името "Азиатска диета"? Може даже и книга да издам...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт