Можете ли да ядете с клечки?

• 19 448
  • 139
  •   1
Отговори
# 45
Остава да научим майка ми, тя е още с виличката. Laughing

Не ще да се разцивилизова жената  Simple Smile

# 46
Aз на един филм като казаха, че едната се държи като химикалка, а другата с долния пръст и веднага успях и е супер лесно.

# 47
Аз мога и го правя постоянно. Ям и салатите в къщи с клечки, както и разни хапки, които се топят в сос.

2pac, няма универсален начин за държане на клечки. С практика се научаваш да ги държиш така, че да ти е удобно. Ако успееш със скилидка чесън или фъстък, значи вече можеш.  Heart Eyes
Като за начало между двата горни края на клечките се поставя рулце от хартия и се захваща с ластик.

Скрит текст:

Има и специални клечки, както и различни джаджи за начинаещи.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 48
Мога, ама с клечки за зъби Whistling

# 49
Ако има кой да ти покаже как се държат и какъв е принципът на защипване, обучението става много бързо. Мен навремето (преди да се появят китайските ресторанти у нас) ме научиха с 2 солети (вместо клечки), с които трябваше да ям "Зрънчо".  Laughing

# 50
  • Boston, MA
Да, мога. Сега чакам и аз обяснението за запитването.

Супата не се яде с клечки. Имат си чудни лъжички за целта.
Но съм виждала ( не в Китай, но пак в Азия) да се яде супа от пликче с клечки - побутват съдържанието останалото изпиват. ...

Може и супа от купичка така да си ядеш, събираш си с клечките големите парчета (спагет, зеленчук, месо ако има) и после изпиваш течното.

# 51
Да. Ползваме предимно метални. Винаги има и лъжици за супа. За съжаление не сърбам, което би могло да се приеме като обида от домакинята.   Whistling

# 52
  • София
Когато мъжът ми се върна преди години
от командировка в Япония, ни донесе
подарък клечки, изрисувани и красиви,
и беше много амбициран да научи мен и
дъщеря ни да ядем с тях.
Е, имах голямо желание, но така и не успях,
а не е като да не се пробвах...многократно.  Grinning

# 53
Още малко и ще станат 100 гласувалите - хайде напънете се, да има смисъл от анкетата  Simple Smile

# 54
Айде, дадох стотния глас!
Принципно мога или поне можех докато живеехме като студенти в Сф и често посещавахме китайски ресторанти. Иначе в ежедневието не ми е идвало на акъла да се мъча с клечки!!!  Crazy

pina, сега остана някоя китайска рецепта да споделиш!  Wink 

# 55
Не мога да ям китайски ястия БЕЗ пръчици. Въобще не мога да си представя да буча с вилица. Понякога си ги ползвам и за нашенски манджи, за пържени картофки и др.

# 56
  • Бургас
Не мога, по-точно - не искам да се уча.

# 57
За съжаление китайската кухня не ми е силна страна  Simple Smile Гледам, че масово асоциирате клечките с китайско, по- рядко японско и почти никак с корейско, виетнамско, тайландско, монголците с клечки ли ядат?  Thinking Не съм се замисляла и за Малайзия, Индонезия, Филипини - вероятно ядат с клечки? Ако някой е започнат с народите ядящи с клечки ще се радвам да ги изреди и да разкаже каквото знае.

# 58
  • видин
Аз така и не се научих, но дъщеря ми, която е на 6 годинки, още с първото хващане на клечките се справи отлично.

# 59
предполагам (само), че културите базирани в/у ориз ядат с клечки.
Монголия не е тоест, те са степен народ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chopsticks
ето тук е обяснено - Китай, Япония, Кореа, Виетнам, Тайланд, Лаос и Бирма, тоест, народи, които са повиявани силно от Китай.

Общи условия

Активация на акаунт