Съвременната жена- домакиня?

• 29 614
  • 539
  •   1
Отговори
# 300
Честно казано, изненадва ме идеята, че трябва да уча детето си на нещо, следвайки подход и програма. Такова изискване би ме съсипало и би ми вменило чувство за непригодност. Аз просто съм с децата си и правя с тях това, което правя с всички останали хора (дори говоря с тях по същия начин), а има толкова много неща за правене на тоя свят, та да се почуди човек кога остава време за скука и побъркване... Пикници, люлки, храненици, къпаници, театри, книги, гости, кино, колелета, сто пъти на ден манджи, чистене, подреждане, пътешествия - да, би могло да бъде досадно и до втръсване едно и също, но е инвестиция в собственото ми бъдеще и в собствените ми спомени. Ей на, довчера водих за ръчица и давах с лъжица, а днес ги гледам - големи деца, ученици. И кой сега ще ми върне времето, в което бяхме заедно по поляни и люлки, в което ги приспивах в скута си и им показвах цветя и мравки? Никой няма да ми го върне, каквото било - било. Днес мога да работя, да работя, докато се пръсна, а след още няколко години ще мога да изработя цялата работа на света, ако толкова напирам, обаче за останалото ще е късно.

# 301
  • София
Отдавна не чета трудове, защото през не чак толкова дългия ми живот, се смениха всички - от едната крайност в другата. Но трябва да призная, че има различни деца, на тонка може да е щастливо, друго да е много нещастно в градината.
Много ясно. Аз щях ли да си щракам доволно с пръсти, ако знам, че детето ми е тъжно и подтиснато, докато е на градина и че душичката му плаче. Просто щях да намеря алтернативен вариант и градината щеше да отпадне за известен период от време.  Peace

# 302
  • София
Честно казано, изненадва ме идеята, че трябва да уча детето си на нещо, следвайки подход и програма. Такова изискване би ме съсипало и би ми вменило чувство за непригодност. Аз просто съм с децата си и правя с тях това, което правя с всички останали хора (дори говоря с тях по същия начин), а има толкова много неща за правене на тоя свят, та да се почуди човек кога остава време за скука и побъркване... Пикници, люлки, храненици, къпаници, театри, книги, гости, кино, колелета, сто пъти на ден манджи, чистене, подреждане, пътешествия - да, би могло да бъде досадно и до втръсване едно и също, но е инвестиция в собственото ми бъдеще и в собствените ми спомени. Ей на, довчера водих за ръчица и давах с лъжица, а днес ги гледам - големи деца, ученици. И кой сега ще ми върне времето, в което бяхме заедно по поляни и люлки, в което ги приспивах в скута си и им показвах цветя и мравки? Никой няма да ми го върне, каквото било - било. Днес мога да работя, да работя, докато се пръсна, а след още няколко години ще мога да изработя цялата работа на света, ако толкова напирам, обаче за останалото ще е късно.

Не следвам програма, опитвам се поне да го науча да казва здрасти и чао, но понеже и това не иска да научи нямам никакво желание нито да му говоря /абе много ми е тъпо да говоря на някой, който с нищо не показва, че ме разбира/, нито да му показвам каквото и да е било. Хич няма да ми липсва това време-кошмар! Имам племенник на 4- е това е друга бира, детето ходи, говори, не е с памперс, задава въпроси.

# 303
  • София
Ако аз остана у дома, ще си докарам депресия и алкохолизъм , ще изнервя и детето, а от това полза няма никой.

Хахаха, душичка  Laughing Ама те разбирам много добре, от една кръвна група сме с теб.
Аз впрочем, въобще и изобщо не полагам усилия "да се опознаете и разберете с колеги, комшии, приятели и др.", не знам защо, Анди, изобщо си го написала това. На работа работя, с комшиите се поздравявам, приятелите са такива, понеже не се налага да полагам усилия. А на връзката ми с децата ми могат да завидят половината неработещи и кряскащи непрестанно по децата си майки, с които се виждаме в градинките през уикенда. Там усилия не се изискват, обичаме се до смърт  Laughing
Също и знам безброй песнички, стихчета, постоянно пея и приказвам нещо като съм с децата, чета книжки на дребното всяка вечер - ама какво от това, остана ли по цял ден у дома, ще го правя това около месец преди да изпуша и да започна да съскам.
Изобщоо, на тая тема съм напълно наясно и в хармония със себе си, нито се упреквам, нито се самобичувам, такава съм и съм най-добра майка за децата си по начина, по който ги отглеждаме в момента, ни повече, ни по-малко.

# 304
  • София
Отдавна не чета трудове, защото през не чак толкова дългия ми живот, се смениха всички - от едната крайност в другата. Но трябва да призная, че има различни деца, на тонка може да е щастливо, друго да е много нещастно в градината.
Много ясно. Аз щях ли да си щракам доволно с пръсти, ако знам, че детето ми е тъжно и подтиснато, докато е на градина и че душичката му плаче. Просто щях да намеря алтернативен вариант и градината щеше да отпадне за известен период от време.  Peace
Именно затова е хубаво да се знае, че целодневната ДГ не е полезна нищо, че детето изглежда щастливо. Така хората ще намерят по- полезни варианти за децата си. Иначе мога да покажа и снимки на щастливи деца, които целогодишно са сами в швейцарски пансион, но не мисля, че някой ще спори дали там е мястото на дете на 7- 8 годишна възраст.

ПП Хора, аз познавам и дружа с жени, които биха се побъркали и от идеята да имат деца, в това няма нищо лошо, хора разни. Но пусто да се приписват качества на недостатъците ни е твърде елементарно.

# 305
Little Evil, та твоето детенце е още бебе.Какви песнички, какви стихчета?   Simple Smile  А пишеш, че и още не може да ходи стабилно....То си има нужда още най-вече от гушкане, да си играе с играчки, да спи....
Да не мислиш, че в яслите ги учат на нещо?
Може и някоя да се излъже да им изпее нещо, но ще го запомни някое 2-3 годишно вече, което рано е проговорило.
В яслите основно ги отглеждат, така както и ти правиш в къщи-храна,памперса, спането, игра...
Ученето, ако изобщо може да се нарече така, започва в ДГ.

# 306
И днес същите калпазанки сте тук.
Никакви домакини не сте. Вие сте безработни, защото никой не ви иска на работа и за да не си признаете- "ама, много ми е хубаво да съм домакиня".
Марш в темите за плетене, готвене, бродиране. Истинските домакини са там!
Ооооо, устатниците се хванахте за косата една друга  Joy
До вчера бяхте обединени в каузата си срещу мен. Днес се започнахте, че и някой започнаха да идват на моята.
Много сте забавни, продължавайте. Вие участвате в социален експеримент Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 12:58 от Shance

# 307
  • София
Много сте забавни, продължавайте. Вие участвате в социален експеримент Simple Smile

А ти си глупав, ама какво да правим, не може интелекта да е по равно навсякъде.

# 308
Как стои законово в България домашното обучение на ученици и частните кооперативи като алтернатива на детската градина? Аз четох някъде, че детските градини били задължителни у нас, или това е само проект, надявам се  Naughty

# 309
  • София
Вие участвате в социален експеримент Simple Smile
Поредният профайлър? Уелкъм! Grinning

Как стои законово в България домашното обучение на ученици и частните кооперативи като алтернатива на детската градина? Аз четох някъде, че детските градини били задължителни у нас, или това е само проект, надявам се  Naughty
Направиха градините задължителни от 4 годишна възраст... Ето така стои въпросът.

# 310
  • София
Как от 4, не е ли от 5 години?
Че то има ли изобщо места за децата, че да са задължителни?

# 311
И какви са санкциите, ако не си дадеш детето в задължителната градина?

# 312
  • София
Не, Бърди, от 4 е задължително, просто влиза сила след няколко години, но законът е приет. Това го няма никъде.

Мисля от 500 лв глоба нагоре. И сега не могат да обяснят ако не си дадеш детето на 5 на предучилищна как ще му откажат записване в училище, което също е задължително. А СО ми пратиха имейл, с който ме питат в кое училище ще запиша детето. В моя райн няма нито едно с предучилищна за деца на 5, но ми предлагат такива на 10- 15 спирки с автобус...или глоба

# 313
  • София
Стихчета и песнички, изобщо занимания, могат да се правят с бебетата още от най-малка възраст. Когато майката изпее песничка, придружена със съответните жестове и докосване на бебето, това спомага връзката между двамата да се появи и заздрави. Вярно е, след ентия път на възрастния му омръзва, ама то и на работа омръзва, пък хората се самомотивират да продължат!

# 314

Не, Бърди, от 4 е задължително, просто влиза сила след няколко години, но законът е приет. Това го няма никъде.

Мисля от 500 лв глоба нагоре. И сега не могат да обяснят ако не си дадеш детето на 5 на предучилищна как ще му откажат записване в училище, което също е задължително. А СО ми пратиха имейл, с който ме питат в кое училище ще запиша детето. В моя райн няма нито едно с предучилищна за деца на 5, но ми предлагат такива на 10- 15 спирки с автобус...или глоба

Егати идиотизмите!  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт