Минерален басейн в планината - къде?

• 203 609
  • 516
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Аз пък искам да помоля някой ако може да препоръча нещо като комплекс с къщички или вилички , но на имат кухненски кът, защото по здравословни причини не можем да ползваме ресторантски услуги и трябва си приготвяме самостоятелно.

# 136
  • Варна
Нацелили сме Чифлик за октомврийско предзимно натопляне на стари кокали в минерален басейн   или някъде другаде да е в Балкана Simple Smile
Ще чакаме отзиви за актуално състояние.
Или някой ваучер на сгода някой ако мерне. Smile

# 137
Аз пък искам да помоля някой ако може да препоръча нещо като комплекс с къщички или вилички , но на имат кухненски кът, защото по здравословни причини не можем да ползваме ресторантски услуги и трябва си приготвяме самостоятелно.
Това - http://www.orlovaskala.com/, но басейнът не е минерален. Вили Амампури в Пампорово също, но пак не е минерален басейнът и е много студен

# 138
Нацелили сме Чифлик за октомврийско предзимно натопляне на стари кокали в минерален басейн   или някъде другаде да е в Балкана Simple Smile
Ще чакаме отзиви за актуално състояние.
Или някой ваучер на сгода някой ако мерне. Smile
Иаз търся нищо подобно в района за септември месец.Запланувала съм началото на септември  седмица на спа туризъм.Основният ми приоритет  е чист въздух,чистота на хотела и гореща/ама наистина топла и гореща/ минерална вода.За храната не сме претенций- няма да умрем от глад за една седмица.Погледнах този хотел Блян и ме устройва като цена и спокойствие /малък е и няма да има тълпи от хора/само ме притеснява температурата на водата.Ако не ми хване окото някоя оферта от тези с намаленията по сайтовете отиваме там и на място ще избирам-след като се топна лично в басейна. Laughing

# 139
Вилни къщи "Парка" - Сапарева баня, срещу тях е банята с мин. басейни и акваклубът, за който писах по-нагоре. Не сме ги пробвали, само надничахме през оградата... наши познати са били там, много са доволни.
Ама от Бургас май ще ви е доста далечко  Peace

# 140
  • Бургас
Вилни къщи "Парка" - Сапарева баня, добре бре изглежда но не видях басейн.Пише само за детски, ами ние???

# 141
  • Пазарджик
Някой с отзиви за с. Баните, Смолянско? Не съм ходила в този район и ми се ще да го посетим.
Намерих този хотел с басейн:
http://www.kuchukovata-house.hit.bg/
От информация в нета: "Красивото Смолянско село Баните се намира дълбоко в пазвите на величествената Родопа планина, по поречието на река Малка Арда, на 750 метра надморска височина. Разположено е между два областни центъра. Разстоянието до Кърджали е 62 км, а до Смолян 45 км. Баните е известно с минералната вода, чиято температура при извиране е 43° С и е единствена в България."
Ако има някой, който е посетил селото, моля да сподели впечатления, може и за други места за настаняване.

# 142
Вилни къщи "Парка" - Сапарева баня, добре бре изглежда но не видях басейн.Пише само за детски, ами ние???
Басейните са срещу компелкса, трябва да се излезе и да се пресече една улица Simple Smile

# 143
Някой с отзиви за с. Баните, Смолянско? Не съм ходила в този район и ми се ще да го посетим.
Намерих този хотел с басейн:
http://www.kuchukovata-house.hit.bg/
Отсядали сме в хотела преди около 5 год. Това е бивша почивна станция. Намира се в горния край на селото, на високо и има панорама към цялото село и околните хълмове. Отдалечен е от центъра и до там се слиза по една пътека през гората или с кола по шосето. Нашата стая беше много голяма, чиста, със съвсем семпло обазавеждане. Нямаше тераса, но май всички са без такава. За тази цена, местото е много добре (все пак не е луксозен хотел). Басейна беше чист, сега гледам са направили и малък. Джакузито също го нямаше тогава, както и детската площадка. Изобщо, доста подобрения виждам. Тогава всичко беше много добре поддържано, басейна се чистеше всяка сутрин. Единствената ми забележка е, че пускаха външни на басейна и по някое време се понапълни с местни момчета, които ходеха в тревата и скачаха после диретно в басейна, та внасяха трева от ливадата във водата. В ресторанта цените бяха нормални.
В центъра има санаториум и още един хотел, на който в момента не се сещам за името. Има басейн, който мисля, че е обществен и по спомени имаше водна пързалка. Не сме ги ползвали и подробности не знам.

# 144
blondyss, ние сме ходили в с.Баните, Смолянско преди 7 или 8 години през м.август. Бяхме настанени в къща за гости в центъра на селото (по препоръка на приятел). Селото е голямо и е общински център. Доста е скрито в планината. Пътят не беше добър, много дупки, сега не знам, може пък да е ремонтиран. Мястото е много скрито в планината, но е чудно, тихо, спокойно с типичната за Родопите атмосфера на "забравено от Бога място".
В местното население преобладават помаците. Всички са много гостоприемни. В селото имаше доста заведения, спомням си, че ядохме вкусно, вкл. прясна дребна риба от реката, която минава през селото, не й помня името.
Ние ходехме на басейна в "Кючуковата къща". Хотелът е извън селото, на високото над него, има хубава панорамна гледка. До там се качвахме с безплатно атракционно влакче, което тръгваше от центъра на селото, пътуваше се 15-20 минути, но не знам дали още го има това влакче. Басейнът на "Кючуковата къща" не е с минерална вода и не е голям. Там изкарвахме на плаж по цял ден. Обядвали сме там, но нямам спомен за нивото на ресторанта, пък и беше отдавна. Видях на снимките в сайта на хотела, че са добавили малък детски басейн до големия, както и детска площадка. Там достъпът на външни хора до басейна беше свободен, сега трябва да се провери.

В центъра на селото има 1 или 2 държавни балнеосанаториуми, там са минералните бани. Мисля, че още функционират по програма на НОИ. Помня, че големият минерален басейн на санаториума в центъра беше вечно пълен и мръсен, защото достъпът беше свободен и хората си го ползваха като градски плаж. Пак там имаше голяма водна пързалка с ролба, т.е. беше пълно с деца по цял ден. Ние като видяхме, че е мръсен и не го пробвахме. Ако смяташ да ползвате минералните басейни, разучи какъв е достъпа до тях и дали ги поддържат чисти.  

Ние бяхме в приятелска компания тогава, обиколихме някои места в Родопите и си изкарахме много хубаво в с. Баните, което разбира се не означава, че и днес би ми харесало или че на вас ще ви хареса.  Simple Smile  

ПП. Ето тук намерих снимки от село Баните, на № 16 мисля, че е държавния балнеосанаториум, а на № 19 градския обществен басейн, за който писах : http://www.smolyandnes.com/fotogaleriya/selo-banite
На сайта на "Кючуковата къща" пише, че външния им басейн е с мин.вода, сигурно е така, а аз съм запомнила погрешно.   Peace

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 14:06 от Little wingels

# 145
Little wingels, на сайта пише, че басейнът е минерален  newsm78 Пък и аз останах с такова впечатление, въпреки че ние го ползвахме само 1 ден, не ни е бил приоритет, основно обикаляхме из района.
Пътят беше новоалфалтиран като ходихме, но пък е един от най-завойчестите, по които сме минавали из Родопите  Grinning

# 146
  • Пазарджик
Little wingels, Mur, благодаря за отзивите.  Hug

# 147
  • София
Другия хотел в село Баните се казва Родопа:

http://www.hotelrodopa.com/

Не сме отсядали, само хапнахме в ресторанта пътьом и поогледахме басейните за бъдещо настаняване. Прилично хотелче, но е на главния път, което за някой може да е минус.
Селото наистина е голямо, доста оживено и приятно.

# 148
# 149
Някой бил ли е в Стрелча http://www.sredna-gora.com/contacts.html , ей в това хотелче и  в Старосел в това http://eha.bg/dj0x?ifrm , направо офертата постнах, ще се радвам на отзиви. Много се чудя дали и тук да не резервирам http://kamengrad.thracian-hoteliers.com/  newsm78.Благодаря предварително Hug. Всички са в една дестинация и моята половинка не го свърта на едно място дълго време та затова така ще се местим Party

Общи условия

Активация на акаунт