Проблем с наемодатели

• 13 554
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Утре ще викаме друг техник с присъствието на двете страни.
Така ли се разбрахте или ти реши да притиснеш хазяйката?
За какво да я притискам!? Това е най-разумното решение за двете страни.

# 16
  • Linz
Реди, нали се сещаш, че хазяйката няма си сложи сама главата в торбата, като хем плати на техника, хем купи нова перална?
Ами нали тя има възражения срещу диагностиката на техника, който те са извикали?... Дразня се когато възрастни хора не могат да намерят решение защото всеки гледа да не се мине повече. Добрите отношения се градят на база на компромиси- веднъж от едната страна, друг път от другата.
Хазяйката щом взима наем, значи може да поеме ремонта или покупката на нова пералня и едва ли не се е сетила, че може да я купи разсрочено, ама явно се заяжда.

...
Утре ще викаме друг техник с присъствието на двете страни.
Редно е амортизацията да е за сметка на наемодателя.
Щом тя не вярва на вас или на първия техник, тя трябва да плати утре.

# 17
Разбирам гнева ти, Реди. И аз се дразня от подобни отношения. Само предполагам каква би била реакцията на хазяйката, като взимам предвид досегашното й поведение...

Дано разумът и коректността надделеят.

# 18
  • където ми харесва
Ако наема е единствения доход на наемодателката, резонно е да не иска да го дава за пералня...ми като се скапе и тя след два месеца, пак ли ще искат нова, която да бъде купена пак от хазяйката???

# 19
  • Бургас
Тя си държи на нейното, аз съм ви дала нова пералня /както казах пералнята е 6 годишна, рядко може би е ползвана, но за нея е нова/. Дава ни примери ако сме отидели на хотел и сме потрошили нещо, как си го плащаме ние, а дали е така!? Ще си платиш за стая , след 5 мин телевизора или хладилника ще спре да ти работи ... кой ще го плаща тогава!? Разбира се че ще си изискваш друг , все пак си плащаш стая с екстри...
Компромиса от наша страна беше доста голям. Наехме го неизчистен с доста обещани дреболии които липсваха и все още не ни са предоставени. На 2-рия ден се оказа, че печката която беше тук, няма да е тя , а някоя по-стара, ок и с това се съгласихме само и само да има разбирателство...
Последната и дума днес беше, ако ремонта е малък делим на две, ако е голям, оставаме без пералня да се спасяваме, тя наем няма да свали!

Последна редакция: пт, 29 юни 2012, 10:06 от daritt

# 20
Лелеее, гати гадната лелка!

Търсете нов апартамент. Как така ще плащате залудо?

# 21
  • София, Младост
В обзаведен апартамент амортизацията на уредите е за сметка на хазяина. Вие плащате наем за да ги ползвате, задължение на хазяите е да ви осигурят работещи такива. Така е по цял цвят. В България се почват едни разсъждения ама кой, ама как, ама защо... Да не говорим, че уреди на по 100 години вместо да са на боклука се слагат в апартамента и той се предлага като напълно обзаведен... ама това е една друга тема.

# 22
  • Бургас
За нас да си търсим нова квартира, означава пак комисионна на фирма, наем+още един наем за депозит ...

# 23
  • в здрача
Какво стана след вчерашния разговор?
Това, че не сте имали проблеми с предишния си наемодател за съжаление не означава, че всички са като него, всъщност е рядкост да попаднете на такова злато.

Накрая ще си направиш сметката колко ще ти излезе да си купиш нова пералня, да платиш ремонта на старата или да смениш квартирата.

Сега си ядосана, защото си държала именно на пералнята при избора на квартира, но ако си беше твоя какво щеше да направиш? И особено ако беше твоя, но си я дала временно на приятелка и тя ти сервира - ама тя се счупи купи ми нова, ще подскачаш ли от радост?

# 24
  • Бургас
Какво стана след вчерашния разговор?
Това, че не сте имали проблеми с предишния си наемодател за съжаление не означава, че всички са като него, всъщност е рядкост да попаднете на такова злато.

Накрая ще си направиш сметката колко ще ти излезе да си купиш нова пералня, да платиш ремонта на старата или да смениш квартирата.

Сега си ядосана, защото си държала именно на пералнята при избора на квартира, но ако си беше твоя какво щеше да направиш? И особено ако беше твоя, но си я дала временно на приятелка и тя ти сервира - ама тя се счупи купи ми нова, ще подскачаш ли от радост?
Ако ми плаща наем да я ползва и ако беше 6 годишна, щях да кажа че и е дошло времето. Новите перални имат гаранция,  реплики от рода всеки месец ли ще ви купува нова са необмислени.

# 25
Интересно ми е, какъв толкова "наем" плащаш за пералнята? Като знам как вървят наемите на квартирите сега, сигурно за целия апартамент давате 300 до 400 лв. Със или без перални, все по толкова им искат!

Ами ако от твой изпаднал банел се е развалила пералнята? Или си я натъпкала над препоръчаните кг?

Търсете компромис. Разделете парите за ремонта. Нова платка струвала между 100 и 200 лв.
Неприятно е да влизате в неочаквани разходи, разбирам, но пералнята е работила все пак цял месец, значи не ви е дадена развалена.

6годишна пералня не е стара. Особено щом е ползвана година-две само. Ти какво, на всеки 5 години ли си сменяш електроуредите Tired

От толкова тънки сметки и пресмятания да не стане така, че да трябва нова квартира спешно да търсите. Че и депозита може да не получите обратно.

# 26
  • I want it all and I want it now.
Първо пералнята не е нова. Всеки уред се амортизира. Много рядко сегашните уреди издържат повече години употреба. Нищо не и дължите. Всеки текущ ремонт се поема от наемодателя. Другият път си искайте опис на жилището и с клауза за ремонтите на ел. уредите. Ако иска жената може да си купи пералня втора употреба.Не са толкова скъпи. Сега задължително след като се разберете направете опис.  Peace

# 27
  • където ми харесва
Първо пералнята не е нова. Всеки уред се амортизира. Много рядко сегашните уреди издържат повече години употреба. Нищо не и дължите. Всеки текущ ремонт се поема от наемодателя. Другият път си искайте опис на жилището и с клауза за ремонтите на ел. уредите. Ако иска жената може да си купи пералня втора употреба.Не са толкова скъпи. Сега задължително след като се разберете направете опис.  Peace

Аз пак питам, да речем, че хазяйката се реши и купи пералня втора ръка. Това дава на авторката предимство, при първата повреда на новата (стара) пералня, пак да дигне джабала и да иска ремонта да бъде платен от наемодателката, защото пералнята не е чисто нова.

Искам да ти кажа, авторке, понеже спомена моята реплика за неоснователна, че с такива точно като теб съм се сблъсквала. Имаха телевизор в хола, който не е чисто нов, но и почти не беше ползван (хубава марка, сравнително скъп телевизор, не е купен за 100лв от китайски магазин)...е, гръмна. И аз нали съм длъжна-купих им нов телевизор, макар че нацелиха момент, в който нямах много пари, ама ей на-купих им. След два месеца...ми новия телевизор гръмна отново. Пак поискаха нов....ееееееееее, аз този път им казах, че като искат нов телевизор да си го купят, но аз не съм мандра. Ма те не били виновни, че е гръмнал. А аз, аз с какво съм виновна?
Така че, като си си патил, си знаеш. АКо толкова сте стиснати, наистина...ми е ясно за какво мрънкаш. Но, аз не бих се оставила на някоя зла лелка да ме тормози-ще си купя пералня, и следващия път като си търся квартира-няма да ми пука. А, относно уговорки за сваляне на наема, след като вие можете да си купите пералня, ми повече от 10-20лв е направо безсмислено да ви сваля. Ще кажете, че само пералнята в тоя апартамент е важна, другите уреди не, и за това чакате 50лв сваляне на наема.... Whistling защото другите апартаменти без перални вървели толкова...хаха

# 28
За нас да си търсим нова квартира, означава пак комисионна на фирма, наем+още един наем за депозит ...
защо не търсите от хора директно, имаше безброй теми такива, ще потърся да ти дам линк
ще спестите пари така
аз съм и от двете страни
смятам грижата за техниката за моя работ а- за моето жилище, което съм отдала под наем с работеща техника, естествено о боже че в даден момент нещо ще се развали и ще трябва да го поправя, все пак то е МОЕ, не е наемателя, че той да го поправя
отделно когато бях под наем, съм поправяла печка, мазала съм стени - за моя сметка, хазяйката ми пак ми направи проблем при излизането, да не говорим, че наемът беше с 80тина лева по-висок от текущите пазарни цени, знаете, за последните години наемите спаднаха, но моят - не, т.е. положението беше 'от мен да мине', но накрая тя ми се заяде за една покривка, която видях в кварталния магазин за 5 лв. да се продава, някъде съм я загубила .. и за други неща също се заяде
не сте попаднали на хазяйка, тя тепърва ще прави проблеми, наистина по-добре се спасете

за моето жилище, съм готова да поема ремонт на каквото се наложи, нали си е мое, моя е ползата да се стопанисва добре, не бих изнудвала наематели да ми правят ремонти за тяхна сметка, ох  незнам, от беднотията сме се овълчили страшно, а и предвид, че сме прост народ, нищо странно няма....

# 29
  • Бургас
Изобщо не си правим тънки сметки, търсим си правата! Ако платим за ремонта , това означава ли че ако някога се изнесем, трябва да си вземем новата платка, все пак сме си я платили над наема!? И да , частично обзаведени квартири са доста под цената на напълно обзаведените, обратното може да го твърди само някой некомпетентен по въпроса, който на всяка цена държи да бъде на всяка манджа мерудия!
И не еднократно повтарям техниците могат да установят освен каква е повредата и от какво е причинена.

Общи условия

Активация на акаунт