Проблем с наемодатели

• 13 544
  • 102
  •   1
Отговори
# 60
Нощна птица, защо подяволите реши, че си цакам наемателите? При положение, че съм написала точно обратното, ама хайде, ще замълча. Явно мнението на наемодателя никога не е важно.
Е ти не разбра ли, че съм наемодател?
Наистина правилното е 'Който я купи, негова е'
Е ама доколкото разбирам хазяйката иска да бъде оправена пералнята от наемателите, а тя да си остане за нея....

# 61
  • Бургас
Преди малко идва втория техник, свалил е платката , за да пробват дали може да се оправи. Хазяйката го е попитала от какво може да е станала повредата, той е казал от токов удар. Е, кажете ми сега какво да я правя ако пак започне да ми се ежи!?

# 62
Ами, трябвало е да си направите един приемо-предавателен протокол, за да се знае какво има в квартирата ви и в какво състояние е. Това листче, на което е описано всичко-от душа в банята, през печката в кухнята, до матрака в спалнята, и състоянието им, е много полезно в такива случаи.
Така че, днеска се хванете с хазяйката и направете един такъв-с всеки уред, шкаф, батериите на чешмата даже, гардероби, рафтове, абе всичко. И минавате, проверявайки всичко как работи, дали не е счупено някъде и прочие. После се подпишете отдолу с днешна дата и да се знае.
,
Към авторката ,направете го този протокол. Защото и за напред ,може да имате и др. проблеми с жената.  Peace Винаги ,всичко е хубаво да е описано в договора.
Съгласна съм, но какво да пишем в този протокол. Тя казва: Аз с ремонти няма да се занимавам!, ако го направим и се прецака нещо друго да и подменим всички уреди с нови ли, а тя да си щрака с пръсти с чистите пари от наема. Ако имаше закон да и го тръсна на масата, пък тогава да си говори каквото си иска.
Ами сега като не сте си защитили правата с договор кой ви е виновен? Така като ви чета и двете страни имат непримирими противоречия, което означава разваляне на договорните отношения! Тоест - който от където е и със здраве. Ако не ви устройва - явно ще трябва нейните условия да приемете. Това е. Специален закон точно за вашия случай никой няма да пише и не е написан. Тези неща се уговарят при сключването на договора /или на по-късен етап/ но така или иначе трябва да има съгласие и от двете страни, иначе не става.

# 63
Ами сега като не сте си защитили правата с договор кой ви е виновен? Така като ви чета и двете страни имат непримирими противоречия, което означава разваляне на договорните отношения! Тоест - който от където е и със здраве. Ако не ви устройва - явно ще трябва нейните условия да приемете. Това е. Специален закон точно за вашия случай никой няма да пише и не е написан. Тези неща се уговарят при сключването на договора /или на по-късен етап/ но така или иначе трябва да има съгласие и от двете страни, иначе не става.

Точно така.
Била съм и от двете страни. Когато напусках квартирата я оставих в по-перфектен вид, отколкото я намерих. Никой не ме е карал, така го разбирах. Е, моите квартиранти бяха с други разбирания. 100кг -то им куче издра целия апартамент, водомерът беше повреден от усилията им да сменят показанията, изпочупени стъкла, вратите на гардероба провиснаха и ..... мръсотия, за каквато не съм и подозирала. Вярно - всеки знае себе си. Но това, че плащаш наем, не ти дава право да правиш каквото си искаш. Каквото искаш - в твоя дом.
Ако вземат да си гасят цигарите за по-удобно на паркета или телевизора, пак ли хазаина трябва да плаща? Всяка жаба да си знае гьола. Аз набързо им посочих вратата.

# 64
Авторката, до къде я докарахте?
* в случая не се касае за нещо, разбито от ползване ... /да речем небрежно поведение/

# 65
  • Бургас
Авторката, до къде я докарахте?
* в случая не се касае за нещо, разбито от ползване ... /да речем небрежно поведение/
Втория техник взе платката , за да пробва дали може да се оправи.Днес чакаме да се обади.
От наша страна мога да ви кажа какво ще се случи: Ще си платим половината ремонт. От там нататък започваме да си търсим нова квартира. През това време ще се молим сутрин,обед и вечер да не се прецака някой друг уред. Но все още се чудим ,когато си заминаваме дали да си вземем половината платка ,направо сън не ни хваща да мислим... Халал да и е, както казват нашите добри съседи, дано следващите и наематели са по умни от нас и си изпипат договора докрай , за да могат да си вържат гащите с него Wink

# 66
  • където ми харесва
Егати, вие за половин платка, направо ще си съсипете здравето...А претендирате, че сте по-добри от хазяйката си...
 newsm78

# 67
  • София
Имахме аналогичен случай с пералнята. Когато сключихме договора за наем, наемателят се нанесе в току що ремонтиран апартамент и електроуредите бяха с етикетите. Пералнята се развали, беше все още в гаранция, от сервиза казаха, че повредата се дължи на лъжичка, която децата на наемателя бяха навряли между гуменото уплътнение и корпуса на пералнята. Беше се навряла навътре и повредила датчик и още нещо за около 200 лв. Той пое щетите.
Другите  поправки бяха за наша сметка. В банята сложихме шкафче, което се оказа с лошо качество и от влагата кантовете се отлепиха. Подменихме го с ново от ПВЦ. За няколко години изникнаха и други  повреди, които поехме като собственици на жилището.
Според мен по-големите ремонти са за сметка на собственика, освен ако не са по вина на наемателя.

# 68
  • с/у ОколоМръсТното
Егати, вие за половин платка, направо ще си съсипете здравето...

въпросът е приципен Wink

През това време ще се молим сутрин,обед и вечер да не се прецака някой друг уред.

дарит, дано не се скапе нищо повече...
И успех с намирането на новата квартира.  Hug И като вече опарили се, ще си изпипате договора докрай + заверка в общината.

# 69
  • Бургас
Егати, вие за половин платка, направо ще си съсипете здравето...А претендирате, че сте по-добри от хазяйката си...
 newsm78
Само не мога да разбера каква е тази атака от твоя страна, разбира се че се шегувам! И да, по-добри сме, защото вариантите да излезем от тази ситуация са много и все в наша полза, но тъй-като сме По-Добри  ще си затворим очите, той оня отгоре си знае рааботата... Във връзка с твоята "компетентност" ти пожелавам станеш ли наемодател някога, на такива като нас никога да не попадаш!

# 70
 newsm78
Само не мога да разбера каква е тази атака от твоя страна, разбира се че се шегувам!

Защо се учудваш? Досега постовете ти не бяха шеговити. Не смятам, че някой те атакува. Просто трябва да можеш да погледнеш и от другата позиция. Не са голям брой хората, които разполагат с няколко излишни жилища и въртят бизнес с тях. Повечето отдават жилището, от което се нуждаят, за да свързват двата края.

# 71
 newsm78
Само не мога да разбера каква е тази атака от твоя страна, разбира се че се шегувам! И да, по-добри сме, защото вариантите да излезем от тази ситуация са много и все в наша полза, но тъй-като сме По-Добри  ще си затворим очите, той оня отгоре си знае рааботата... Във връзка с твоята "компетентност" ти пожелавам станеш ли наемодател някога, на такива като нас никога да не попадаш!
Абе ако имахте толкова много варианти, едва ли щеше цяла тема за половин платка да се пуска, ама.....сигурно аз нещо не съм доразбрала. И понеже се разисква надълго и нашироко причината за ремонта - ми съдете ЧЕЗ, защо обвиняване наемодателката. Тя ли е причинила токовия удар? Опитайте се да съдите ЧЕЗ, да доказвате причинна връзка между токовия удар и развалената платка и тия 200 лева дето сега ще ги дадете за ремонта/или колко са там не зная/ ще ви се видят песен. През това време ще плащате наем. И няма да имате пералня. Отново те съветвам, ако не те устройва отношението на хазяйката се ориентирай към друга квартира, не търси законова възможност да я принудиш да прави нещо, което не желае, защото такава в случая не виждам.

# 72
  • Germany
Даваме апартамент под наем от доста време и за 1ви път чувам, че е трябвало да си искаме парите за ремонтите на уредите в апартамента от наемателите...  Според мен е най-добре да си намерите друга квартира и да не се занимавате с наемодателката повече.  То по нейната логика може за няколко месеца да й подмените всички уреди, щото са в добро видимо състояние при отдаването и след това да ви изгони и да си ги ползва както на нея й е угодно...

# 73
  • Бургас
Въпросът е принципен. Изобщо не съм имала за цел да стигам до крайности. Благодаря за мненията и съветите , надявам се че темата не е била само за чесане на езици ,а би била обица на ухото и за двете страни в историята.

# 74
Според мен по-големите ремонти са за сметка на собственика, освен ако не са по вина на наемателя.
Точно
Ето, от сервиза са казали, дали поведението на наемателя е било виновно или не, това е всичко. Ако децата са повредили, казусът е ясен, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт