Проблем с наемодатели

• 13 536
  • 102
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
daritt Аз не бих платила половината ремонт на уред, който не е мой и който не е счупен от мен. Половината ремонт+150-200 лв. и си купуваш нова пералня (или втора употреба), а хазайката оставяш да се оправя както си иска. Също, започваш да си удържаш по 10 лв. (примерно) от наема, заради липса на пералня осигурена от наемодателя.
Това е, силата е в теб, правдата също.  Grinning

# 76
Аз съм правила ремонти, но затова пък ми се качиха на главата ...
Те свикнат ли така веднъж, че ти ще поемаш всичко, трудно няма да ги отучиш.

# 77
  • Germany
Аз съм правила ремонти, но затова пък ми се качиха на главата ...
Те свикнат ли така веднъж, че ти ще поемаш всичко, трудно няма да ги отучиш.

Е, айде сега. И от едната и от другата страна има некоректни и не добре възпитани хора. Навсякъде по света наемодателят е този, които си подържа и ремонтира имота и има грижата да подържа изправни уредите, за които прибира наем всеки месец.

# 78
...
Това е, силата е в теб, правдата също.  Grinning

Какво я съветвате, всъщност? Да си опъне отношенията с хазайката още от втория месец?
Не знам къде е правдата, ама силата хич не е в нея. Едномесечно предизвестие и изхвърчат от квартирата като тапи.
Хазайката може да пропусне няколко наема, докато си намери други квартиранти, ама Дарит остава на улицата.
Не се намира толкова лесно добра квартира, нищо, че уж е пълно с обяви. Или ще е по-скъпо, или ще е по-мизерно, или на кофти място. А гаранция, че хазаите ще са по стока, няма.
Със сегашната лошо е тръгнало, защото и те започват с голям фал още от самото начало. Не казвам, че е по вина на Дарит, но все пак ако аз получавам 300-400 лв наем, да ми сервират още първия месец, че трябва да броя за нова пералня 500, не вярвам да се зарадвам.

При токов удар, не трябва ли и други повреди да има?  

# 79
  • където ми харесва
Егати, вие за половин платка, направо ще си съсипете здравето...А претендирате, че сте по-добри от хазяйката си...
 newsm78
Само не мога да разбера каква е тази атака от твоя страна, разбира се че се шегувам! И да, по-добри сме, защото вариантите да излезем от тази ситуация са много и все в наша полза, но тъй-като сме По-Добри  ще си затворим очите, той оня отгоре си знае рааботата... Във връзка с твоята "компетентност" ти пожелавам станеш ли наемодател някога, на такива като нас никога да не попадаш!
О, аз съм наемодател и слава Богу, на такива като вас не съм попадала, и нямам намерение да попадам. Защото 1 месечното предизвестие не се пуска толкова трудно. Пък ходи и си търси дом с работеща пералня после. Не съм пускала никакви атаки, но ти до сега само мрънкаше, нормално е да ти разбера буквално последното многословие.
И, ако бяхте по-добри, нямаше да пускаш тема за половин платка и да правиш такива големи проблеми от това...

# 80
Само искам да добавя към последните постове, че не става някак си да си "удържаш по 10 лева" за нещо си едностранно от наема - без нейно съгласие демек, защото отново попадаш в хипотезата - предизвестие - на улицата. От правна гледна точка вие сте некоректни наематели, просто защото не си плащате уговореното по договора. И ми е много любопитно ако платите "половината ремонт", а тя откаже да плати нейната половина, наполовина ли ще ви поставят новата платка и как така ще перете наполовина...... newsm78 Понякога е по-добре човек да се прости със 100 или 200 лева, но да си спести много други разходи и разправии. Не е добре да се издребнява така.

# 81
Понякога е по-добре човек да се прости със 100 или 200 лева, но да си спести много други разходи и разправии. Не е добре да се издребнява така.
По принцип си права, но има хора, за които тия 100-200 лв са разликата между мизерията и оцеляването. В такъв случай това не е издребняване.

# 82
Понякога е по-добре човек да се прости със 100 или 200 лева, но да си спести много други разходи и разправии. Не е добре да се издребнява така.
По принцип си права, но има хора, за които тия 100-200 лв са разликата между мизерията и оцеляването. В такъв случай това не е издребняване.

В никакъв случай не се заяждам, но щом човек има компютър и интернет, за мизерия и оцеляване не може да се говори. Аз си купувам нужните по-скъпи неща на изплащане. Да, има оскъпяване, но когато нямам пари в наличност- това е начинът. А и вече има доста изгодни оферти, имайки предвид, че все пак ползваш нещото, преди да си го изплатил.
При някои наемодатели, 100 - 200 лв. също могат да се окажат критични. Познавам две семейстава, които си дават жилището под наем, а живеят при близки, защото нямат други доходи.

# 83
  • Варна
Според мен авторката много по-лесно ще си намери нова квартира, отколкото хазайката и нови наематели. Криза е, предлагането е много по- голямо от търсенето. Освен това, хазайката ще трябва да се охарчи и за ремонт (целият!) на пералнята, в противен случай няма да и е напълно обзаведен имота. За удържането на десетте примерни лева може и да сте прави, но в случая мисля, че ще им се размине предвид горното. Силата е в тях, защото решат ли няма да платят и стотинка и хазайката ще трябва доста да се потруди за да си получи дължимото. Всеки иска с трици маймуни да лови! Аман!

Как ли се е развила ситуацията?

# 84
  • Бургас
С удоволствие бих споделяла как се развива ситуацията, но всяко мое изречение излиза като мрънкане. За тези които се интересуват, няма развитие още, техниците поръчват части за да се опитат да поправят платката, хазяйката звъни всеки ден да пита/вече/. Видимо е притеснена , но когато дойде време за плащане, тогава ще е ключовия момент в нашата история. Ние си носим прането в приятели да си го перем и ходим на огледи за нова квартира, но за сега все удряме на камък. Имаме доста изисквания , местоположение на квартирата / да е близо до училището на детето/, разположение на стаите, и пълен комплект работещи ел. уреди нужни за едно домакинство.  И не на последно място , цената. Опитваме се да намерим квартира, не през фирма този път.

# 85
А  депозит дали ли сте? Защото ако сте, много е вероятно да не си го получите обратно.

# 86
Според мен авторката много по-лесно ще си намери нова квартира, отколкото хазайката и нови наематели. Криза е, предлагането е много по- голямо от търсенето.
естествено
само че хазяйката това не го отчита
пазарът е залят.
дарит, не излиза като мрънкане, ако искаш, можеш да ми пишеш на лични
*ооох, депозита, да, тя ще си го прибере и ще си оправи пералнята с него, наистина....

# 87
Според мен авторката много по-лесно ще си намери нова квартира, отколкото хазайката и нови наематели. Криза е, предлагането е много по- голямо от търсенето.
естествено
само че хазяйката това не го отчита
пазарът е залят.

Съмнявам се да е така Laughing
Като й гледам претенциите на Дарит и нежеланието да се изнесе, изглежда сегашната квартира съвсем не е лоша, а и доста изгодна като заплащане. А такива квартири не остават дълго на пазара. Да не говорим, че за един собственик е много по-безболезнено да проточи месец-два или повече дори нещата. Вярно, ще изпусне няколко наема, но той и разходи няма в имота си, когато там не се живее, особено през този сезон. Спокойно може да си търси и подбира нови наематели до есента. А и зимата да остане свободен, обявява нулево потребление за парното, ако има такова, и пак ще му излезе по-евтино от наематели, които го вкарват в разходи. Както се казва, един имот не иска нито да пие, нито да яде Laughing

Така че не я поощрявайте Дарит да влиза в конфронтация. Лозунгите как е в правото си и хазяйката ще загуби, като напуснат, може да звучат добре, но са доста безпочвени. Както и да го гледаме, наемателите са губещата страна в случая. По-добре е да се търси компромис, изгоден и за двете страни.

# 88
  • където ми харесва
Аз да й пусна едно предложение на авторката, и то съвсем сериозно.
На месец така или иначе отделяте колко 300-400лв за наем. Защо не изтеглите един ипотечен кредит и не си купите дом? Така или иначе ще внасяте същата сума на месец, поне ще знаете, че дома си е лично ваш. А и сте с дете, до кога мислите да го влачите по квартири?
Не се заяждам Peace

# 89
  • София
Аз да й пусна едно предложение на авторката, и то съвсем сериозно.
На месец така или иначе отделяте колко 300-400лв за наем. Защо не изтеглите един ипотечен кредит и не си купите дом? Така или иначе ще внасяте същата сума на месец, поне ще знаете, че дома си е лично ваш. А и сте с дете, до кога мислите да го влачите по квартири?
Не се заяждам Peace

Ако нямат заделена сума за предплата на жилището- 10 процента от стойността, както и парици за нотариуси, брокер /който си иска процент и пр./ надали могат да си го позволят. Т.е. поне 20-тина хиляди лева трябва да имаш настрани за да пуснеш по пързалката. Пък и банките не дават 100 процента от цената на имота и така...И ипотеката не е лесно нещо.

Аз лично бих се изнесла от тази квартира, дори и с цената на някакъв компромис с бъдещата такава.

Общи условия

Активация на акаунт