Нашите кухни - тема 44

• 79 039
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Искам да попитам по-запознатите-има ли проблем хладилника да е под климатик?
Майстора,който ще ни прави кухнята ми каза,че си пречели взаимно и не можело хладилника да бъде под климатика.

# 451
  • Sofiq
Аз не съм съвсем наясно по въпроса с хладилника под климатика , но има логика понеже хладилника в къщи забелязвам, че доста грее лятото и следователно пречи на прякото охлаждане на климатика. Зимата обратното климатика ще духа топло и ще пречи на правилното охлаждане на хладилника.... Поправете ме ако греша...

# 452
  • София
У нас е така от 8 години - климатика е над хладилника. И двете си работят перфектно. Той климатика не духа вертикално надолу, струята въздух минава над хладилника....

# 453
слагам силикон ......, но един съвет - като заглаждате, ако ползвате пръста си, обвийте го с найлонова торбичка, защото това нещо се измива трудно - мазно, лепкаво и гадно.

Идеята при заглаждането е да е гладко. Пръста се маже с веро, за да се  хлъзга.
Няма полепване на силикон и фугата няма шупли.

# 454
слагам силикон ......, но един съвет - като заглаждате, ако ползвате пръста си, обвийте го с найлонова торбичка, защото това нещо се измива трудно - мазно, лепкаво и гадно.

Идеята при заглаждането е да е гладко. Пръста се маже с веро, за да се  хлъзга.
Няма полепване на силикон и фугата няма шупли.

Ами аз си купих специално пластмасово нещо, което уж заглажда, ама нищо не заглажда и реших да пробвам с пръста. В крайна сметка си насапунисвам показалеца и го прокарвам по дължината на силиконовата ивица. Много пипкава работа е това.  Rolling Eyes

# 455
  • София
Момичета, искам да попитам има ли някоя от Вас фурна AEG EE3013021? Достатъчни ли са ви 8-те функции, които има? Няма каталитично или пиролитично почистване - справяте ли се и без тях с почистването й? Доволни ли сте от избора си?
Благодаря предварително!   bouquet

# 456
  • Пловдив
Момичета, какво ще кажете за кухня, боядисана в червено? Има ли някой от вас с такава?

# 457
  • Някъде на път....
Ние имаме подобен , със стъкло. С най-голямо удоволствие бих го изхвърлила, ама още работи.
Отгоре постоянно е с прах, колкото и да го бърша. През седмица сваляме стъклото и направо заминава под душа в банята, иначе чистенето е трудно.

Аз стъклото го мия в миялната, излиза перфектно чистичко.  Peace

# 458
  • Раковски
Момичета, какво ще кажете за кухня, боядисана в червено? Има ли някой от вас с такава?

Много е важно какъв тон е червеното щото е мен много ме изморява.

# 459
  • Някъде на път....

Съгласна!  Peace
Ето едно не много ангажиращо червено:

# 460
  • Пловдив

Съгласна!  Peace
Ето едно не много ангажиращо червено:

Имах предвид стените да са червени. Вратичките на шкафчетата са бледо жълти...
Сега кухнята ми изглежда безлична и ми се иска да я освежа или може би да си сменя вратичките???

# 461
Аз не бих сложила червени стени в която и да е стая. Това е много агресивен и натоварващ цвят, поне за мен. За кухня пък съвсем не ми се връзва. По-добре смени вратичките, ако искаш освежаване или просто боядисай стените, но не препоръчвам в червено.

# 462
  • Sofiq
И на мен не ми харесва червеното за кухня и за в къщи. Подходящо е за заведение или обществена сграда но но в къщи по-скоро не... Винаги може да се освежи с нови вратички или пък с някакви декоративни елементи.

# 463
  • Варна
На мен кухнята ми ще е венге с червено, а на отсрещната страна (която е в дневната) ще е с червени тапети и на две места ще има бели черни и червени цветя. Пред тази стена, която е около 8 метра, имам бял диван. Мисля за бяла маса с бели трапезни столове. Когато съм готова със снимки, ще покажа. Но все пак всеки си има вкус, на мен съчетанието бяло, черно и червено много ми допада.

# 464
eli_diva, опитай наличното жълто дали ще се съчетае с наситено оранжево:)
Или сегашно модерния цвят - електриково оранжево-червеният цвят на мандарина -
http://4.bp.blogspot.com/--Py785qyaFc/TxvwSlOYuVI/AAAAAAAABP0/Nr … ntone%2BColor.jpg
Може да не го сложиш на всички стени.

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT1CFjF5_hAxXgL0hMyuFNzb … WXkTban32Tu7Ub1UA

Общи условия

Активация на акаунт