Отговори
# 120
МартакЕли, не знам дали е нормално, но е така Tired . На съседката детето е точно една година по-голямо от моя син, той ходи на ясла от есента и до сега не знам дали и 2м. има ходене. Ходи 2-3-4 дни, после болен. Сега уж е добре, ама е сополив. От както е на ясла, не е бил напълно здрав. Почти няма дечица, които да не се съспитват от боледуване покрай яслите и градините..
Много хубави снимки от морето Hug .

Ние най-верояно няма да ходим на море, и тази година Cry .

# 121
  • Stavanger,Norway/ Varna
А вие какво разбирате под болни от яслата деца. С температури и кашлица, или сополиви. Аз например сополите не ги броя за болет. Йована по цяла зима  ми е със сополи, както и децата от цялата градина, ама това не ме е карало да я спирам  newsm78
Много се 4удя, 4ак пък да е такава голяма разликата в градините. Все слу6ам как в България децата масово се разболяват, а тук по4ти няма такова нещо като изклЮ4им грипните сезони.

# 122
Бобче, рядко моите са само със сополи - обикновено се започва със сопол, после кашлица, Т, драйфане, сранье.... та варианта да се ходи със сополи не минава, защото винаги има нещо друго, освен сополите  Confused аз и пред исъм го казвала - на нас ни излиза по скъпо и охарчващо да ходи на градина, отколкото да си седи вкъщи  Peace а и за възпитателната част не съм много сигурна колко я докарват, една госпожа на 20 и кусур деца, освен да ги пазиш да не изтрепят взаимно, друго не знам какво могат да направят. Чувала съм ги как истерично крещят, когато отивам да го взема  Rolling Eyes

Морските, ние сме в с.Варвара до петък, после поемаме нагоре към Иракли  Peace нещо среща, туй-онуй  newsm78

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 15:51 от didanka

# 123
  • Русе
 привет момичета  Hug
сигурно ме забравихте вече но почнах работа и не ми остава  време за чат
ние сме добре растем и дивеем ,изкарахме шарката ,не ходим на ясла

# 124
Добро утро!
Днес в Бургас среща в 17:30 на чешмичките до Флората!

# 125
  • Сливен
Добро утро
по кафе ?   food010 Coffee
и аз искам срещичкаааа  Sad
сина май ще идва към бургас в събота,ама на мен няма да ми се усмихне късмета май тази година
лек ден момичета  Hug

# 126
Добро утро момичета!

Марта, и аз съм съм на мнение, че не е нормално, по-скоро се свиква... Rolling Eyes Но е факт, че децата гледани вкъщи и да имат сополи, не ги точат с месеци. При нас - и с двамата имаше дълги периоди на сополи, започва обикновено с разни други екстри, но сополите остават. Вирусчетата са си в яслите, и непрекъснато си ги обменят малките...

Хайде, после да видиме снимки от срещичката! Simple Smile

# 127
  Според мен пък си е до дете.Цвети ходи от декември на ясла и не е боледувала,сега лятото дето изкара херпангината и зарази всички в къщи.Иначе зимата кака и изкара един грип (в една градина са),ама Цвети тогава не се разболя.С нищо не ги подсилвам,само в носа капя сребърна вода с няколко капки клеева тинктура и това е.Ама зимата и моя нос тече от студа,но скоро не съм боледувала.
 Мойте още ходят на градина,август месец почиват.Аз усилено си търся работа,ама засега само на едно интервю ме извикаха.Разбрах обаче,че кандидатите са доста,тааа....Абе в петък ще ми се обадят да кажат,но е по заместване и няма да трае много време,дори и да ме вземат мен.Опитвам се да не се депресирам,ама яко ме е яд за образованието което имам и трябва да захвърля в кофата.

# 128
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug
 Ние вече сме на софийска земя (за съжаление), хич не ми се прибираше, а и ми се щеше на една бургаска среща да се класирам. Нищо де, догодина, живот и здраве!  Grinning
 За тези дето ми нямат фейсбука, ей ви да видите как подреди Стоян вчера: https://picasaweb.google.com/105239624385556396570/zCQPlK#5766418487522306706  Mr. Green

Иначе сме добре, както се вижда Стоян се разхожда по голо дупе в къщи за да може сам да си сяда на гърнето и да пишка и за момента имаме успех. Да видим колко ще продължи и дали скоро ще имаме успех и с голямата работа.  Laughing Ако продължи така още няколко дни мисля да го пробвам и навън без памперс.

Съни,  Hug не се измъчвай и дано те вземат!

# 129
Привет  Simple Smile Вече сме в Банско, супер еее и едно хладничко.
Вчера бях на ФМ и май ще е момиче, но не беше 100 процента категорична Димитрова.
Целувки!!!

# 130
Бургазлийки, дано четете, но пропускам срещата.  Sad
Или съм изгубила или са ми откраднали портомонето с всички възможни карти и документи.
Ужасни разправии имам днес.....

# 131
Привет, девойки!!! Simple Smile

Не съм, туй значи ли да търся друг горд собственик на гащите, дето с ау нас?!?  Whistling Ама браво на юнак Стоенчо!!! Simple Smile А дано имате дълготраен ефект!

Мила, дано се намери портмонето, поне с картите вътре. Тоо ясно, че в Б-я трудно ще си намериш пълно портмонето, ама все пак...

Скорпионче, мммм... Simple Smile На следващия преглед ще е ясно и дано се потвърди, че малко разнообразие да имаш. Хихихи... Simple Smile

Марта, аз нямам много опит с Ники и яслите, но от 4-те седмици, в които го пускахме на ясла или по-скоро имахме намерение да го пускаме, изкара 1 седмица и след това 2 седмици болен (при положение, че подобни неща, които имаше тогава, ги изкарва за 5-6 дена). За сега се държи, но определено влачи едни сополи (не много) вече 2 седмици може би. И на мен не ми е нормално, но с каквото и да ги третирам - не минават. Оставила съм ги да си минат от само себе си. Сега му правя само инхалации (вече седмица), че от сополите ли, не знам, имаше по-дълбока кашлица. Само да уточня, че според 2-ма доктори той е здрав и "годен" за ясла. Не знам дали успях да помогна, но е хубаво да ѝ даваш по-силна храница, плодове (ако яде, че Николайчо нещо бойкотира всичко, що е плод). Аз имуностимуланти мисля да започна по малко от септември (като се сменят сезоните). До тогава ще го оставя сам да си изгради там, к'вото може.  Peace

Хайде, момичета, до скоро!  Hug

# 132
Според мен е нормално в среда където има много деца, да върлуват и много вируси. И на площадката да отидете и от там ще ги прихванат. Важно е как се борим с тях, да се оставя организма да ги пребори без излишни лекарства и сриващи системата антибиотици за да статане организма по-силен.
Друг е въпросът, че тук карат децата да се събуват външните обувки и да слагат пантофи, за да в "стерилна среда", парното е надуто на 30 градуса през зимата, за да не "измръзнат" децата, завиват ги с юргани и не дават да е с пижама с къс ръкав и т.н. Според мен това е разликата между нашите и "другите" градини. В щатите (от там имам опит, затова там давам за пример) децата си играят с обувките, с които са дошли и майките нямат нищо против.  Peace

# 133
  Ехо, да се разпиша набързо, че пак съм се отдала на градинарстване. Ние сме добре, само където някакви пъпки мъчат малката сега. Уж беше шарка, уж я повторихме, уж мина и сега пак. Та едва ли за трети път я караме в последните 3 месеца  Crazy Утре ще я водя на лекар пак...
  За градините, си е до дете и си е нормално да боледуват. Все пак са сред толкова много хора. Ако си е в къщи зимата, особедно в БГ ще вижда за цял месец толкова хора, колкото ще срешне за един ден в градината. Но за мен е по-добре да си изгради имунитета докато е малко. Имам приятелки, който не си пускаха децата на градина, сега почнаха училище и са нон стоп болни, изпускат материал, викат родителите, не може да си създаде рутина в училището и стават много проблеми. Нали тука няма домашни и учебници, та и трудно може да го подготваш в къщи, пък и то като е болно само до учене му е. Говоря за тук, незнам в БГ как е. И пак да кажа, че всяко дете си е различно, но като цяло повечето минават първата година през това.
  Скорпи, чеситити розави гащи   Simple Smile
  Мила, дано се намери, ако е изгубено протмонето  Praynig Ужасно е  Confused
  Мириамс, нещо ни изостави в последно време, как сте?

# 134
  Леле Злати това е ужасно,така да се сблъскаш с милата родна картинка!Дано поне някой го намери с картите и документите вътре и да ти го върне!То си е голяма хамалогия да вадиш нови!
 А какво се случва в Бургас,потресена съм просто!Ама и наште служби си живуркат все едно ние тука сме застраховани от такива неща  Sad!
  Абе Оле представяш ли си някой кален дъждовен ден и наште да шляпат в градината с обувките дето са били навън  Sick.Айде лятото го разбирам,ама през останалото време не.Ми че в къщи обути ли си ходят тия американци,нали са с пантофи.
  Цвети сигурно някаква алергия кара Мишелка,едва ли 3-ти път шарка да кара!Дано бързо се разбере какво е,та да се излекува детето!
 Скорпи,честити розови гащи,пък и сини да излязат в последствие няма да ги върнем  Wink!Важното е да се роди живо и здраво!

Общи условия

Активация на акаунт