САМО за фенове на Стивън Кинг! - 8 част

• 47 762
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Кали ,"Стъпки в пясъка"е български роман ,написан от Антоанета Баева  по действителен случай Peace. Филмът по него излезе  миналата пролет някъде .Прекрасно написана ,емоционална и истинска книга ,чете се на един дъх Simple Smile

diana lobodova ,добре дошла   Heart Eyes

# 61
Аууу,Kally May какво дълго и подробно описание.Направо ми е неудобно,колко труд е това  Embarassed Но пък придобих много ясна представа за нещата.Безкрайно и сърдечно ти благодаря  Hug
Трябва да намеря и "То"  Crazy

След малко отиввам в Еконт да си взема книжките и направо започвам Гробището.Въпреки,че сега съм се зачела в Баскервилското куче на Артър Конан Дойл и ми е много интересно,но ще видим  Thinking

# 62
  • София
Киф, сетих се сега, като те прочетох. Заради филма "Стъпки в пясъка" ми е било познато заглавието, въпреки че не съм го гледала. Български филми не гледам от 1998г.  Naughty ! Но шанс на книга давам винаги! Ще дойде и нейният ред.

Елфи, и на мен ми стана неудобно какъв "чаршаф" се получи, ама аз съм си така - няма ме, няма ме, а като се появя, пускам един пост цяла страница  Embarassed Laughing .
Баскервилското куче е хубава книга  Peace . Щом ти е интересна, не я изоставяй - дочетИ си я и после хвани Гробището. Няма да ти вървят двете да ги четеш по едно и също време.
Ох, как благородно ти завиждам, че ще четеш любимите ми книги за първи път! Винаги ми е било интересно да чета отзивите на новодошлите в нашата темичка, така че ще те очаквам с голямо любопитство  Flutter .
Сигурно си забелязала една закачка между мен, Киф и Вивиан, та да обясня (т.е. призная!) за какво се шегуваме. Романът "Сблъсък" на Кинг (три книги), ми беше най-мъчителното четиво в живота след "Мамино детенце" в 8-ми клас  hahaha . И до този момент съм единствената в тази тема, на която книгата категорично не се хареса. Затова станах нарицателно име тук, за това как едно и също произведение на Кинг се възприема по коренно различен начин от различните читатели. Не мога да заклеймя книгата като скучна или че няма достойнства, но имах чувството, че Кинг я е писал, бързайки да се отърве от нея. Прекалено много недомислени неща имаше, издишащи мотиви, разтеглени и излишни сцени, спестени и недописани неща...... След като филма (с промените си в него!) ми се стори по-издържАн от книгата, а самият филм не е абсолютно нищо особено, смятай с какви чувства съм към книгата  Laughing  ! Ама това е моето мнение за нея и от време на време си се шегуваме на тази тема, щото ни е весело! Иначе "Сблъсък" е задължително четиво ПРЕДИ "Тъмната кула", защото има един ключов герой и в двете произведения, въпреки че историите нямат никаква връзка по между си.

Та ето! Признах си без бой  hahaha hahaha hahaha !

# 63
Хи-хи...Kally May като каза "Маминото детенце" се сетих ,че моята мъка беше "Тютюн" в 11 клас  smile3511 Еййй,така и не го дочетох.Такава адска скука,че се чудех за какъв дявол трябваше и да се учи  Tired
Преди това бях чела "Железния светилник" на Талев плюс "Преспанските камбани"/самоинициативно тях/ ,които  са ми любими книги и до днес.Може би на техния фон този отвратителен "Тютюн" ми се стори такъв,но и до днес го помня  Laughing

А "Сияние" на Кинг прочетох за 2-3 дена в кандидатстудентската си най-напрегната седмица.Хората трескаво четяха като луди теми,а аз чета Сиянието  hahaha Та оттогава се запалих,но все не оставаше ред покрай студенството,деца след това и т.н. Сега обче си намерих пролуки вечер и следобяд и си чета с кеф  Crazy

Значи сега имам вкъщи непрочетени:
"Тъмната половина"
"Сейлъмс лот"
"Гробище за домашни любимци"
"4 след полунощ" /2 част/

Тъкмо ще ме оправят за лятото,че аз малко бавничко чета  Laughing Все нямам напълно свободни дни да се потопя,а оттук -оттам си крада време  ooooh! "Живата факла" я мотах 2 седмици  Joy

След това трябва да се снабдя с:
"То"  Crazy /ейй,този филм не ми даваше мира години наред  #Shocked /

# 64
  • Пловдив
А аз наскоро нали влизах с питане за "22 ноември 1963" - много се хареса на рожденика, а той е доста капризен фен на Кинг, не го гали с перце и не харесва всичко негово. Ще си я купя и за мен, ама друг път  Mr. Green
Скрит текст:
(Като изчета всичко ново налично  ooooh!)
А аз ако ви кажа как ми се чете "То"...за трети път. Ако не ги бях дала на една приятелка, хич нямаше да се чудя, а щях да ги подхвана отново  Embarassed Иначе да споделя, че успешно я зарибих тази приятелка с Кинг - тя е психоложка и адски й допадна (психолога Кинг  Heart Eyes), до сега по незнайни причини не го беше чела. Започна с "Дългата разходка", после директно в дълбокото с "То"  Sunglasses А е бременна, ама к'во да я правя - безстрашна е  Laughing

# 65
  • На погрешната планета
Здравейте и от мен и добре дошли на новите читатели Hug!
Аз приключих с "22 ноември 1963"-ами какво да кажа-прекрасна книга Heart Eyes. Страшно много ми хареса, макар че аз си "пишех" друг край Mr. Green. Чете се много бързо, увлича те и в един момент не можеш да я оставиш.

След това прочетох и "Гордост и предразсъдъци", голям срам че досега не бях чела тази книга, макар че от години стои в библиотеката ми Embarassed. Много отдавна гледах филма и помня, че не ми хареса, затова толкова време се дърпах на книгата. Е, хареса ми и то много, за 2 вечери и видях сметката.

От наличните в къщи ми остават за четене "То" ( ама пак не можах  да се насиля да й дам втори шанс, но и това ще стане все някога) и "Талисманът". Втората и тя ми е започната и оставена до никъде, ама нещо ми се видя скучна-по нататък ще я хвана пак, пък дано я прочета Laughing.

Днес ходих в библиотеката и си взех 3 по-леки книжки-ще разпускам с тях тази седмица.

# 66
  • София
А какво ще кажете за "Роуз мадър" и "Романът на Лизи"? За тях като че ли по-рядко съм виждала отзиви тук. Даже за първата не помня някой да е споделял нещо. Аз отдавна ви следя, но чак сега се престраших да пиша  Blush
А покрай книгите, които взех за подарък си подарих "Сблъсък". Някъде към 250-та страница съм и ми е лека и увлекателна. После доскучава ли, че чак да стане мъка за четене?

# 67
  • София
После доскучава ли, че чак да стане мъка за четене?

Иве, аз съм прецедент. Не се съобразявай с моето мнение за Сблъсък! Ние и затова честичко се шегуваме с това, защото досега няма друг, който да не е харесал книгата, освен мен.
Аааа! И добре дошла при нас  Hug  welcome!
Роуз Мадър и Романът на Лизи не съм ги чела и не мога да дам отзив.

# 68
А какво ще кажете за "Роуз мадър" и "Романът на Лизи"? За тях като че ли по-рядко съм виждала отзиви тук. Даже за първата не помня някой да е споделял нещо. Аз отдавна ви следя, но чак сега се престраших да пиша  Blush
А покрай книгите, които взех за подарък си подарих "Сблъсък". Някъде към 250-та страница съм и ми е лека и увлекателна. После доскучава ли, че чак да стане мъка за четене?

Добре дошла  Hug Как се радвам на нови попълнения   bouquet
"Романът на Лизи " е малко странна ,в началото доста мудна ,по- нататък става интересна .Главната героиня е интересен персонаж(или може би трябваше да напиша безинтересен..)- обикновена жена на средна възраст,без деца . Мненията за Лизи са доста различни,затова според мен романът е за фенове ,в смисъл прочела си доста от книгите на Кинг и си казваш за Лизи "Това е от Кинг ,трябва да го прочета". Бих и дала 5 от 10
Вив може да допълни ,тя я харесва (аз като някоя секретарка кой какво харесва Mr. Green)

А "Сблъсък" е велика! Много ми хареса на мен.Главната героиня ми е най- най любима ,щом ти е увлекателна в началото,няма да ти стане трудна за четене после,спокойно Sunglasses

# 69
  • София
Благодаря за топлото посрещане  Hug
Повече от година не бях чела нищо на Кинг и сега си лекувам гузната съвест като всеки месец си купувам или препрочитам нещо негово  Simple Smile Миналият месец беше ред на "Малко след залеза". Останах с впечатление, че не е от най-обичаните и често препоръчваните в темата. Страхотни разкази, както винаги де. Два от тях обаче ги оценявам с 12 по десетобалната - "Бягащо момиче" и "Н.". Особено удоволствие ми доставиха бележките в края на книгата за създаването на всеки разказ. Като прочета нещо на бате Стиви и после с дни се чудя как му хрумват такива неща  Shocked Та затова ми е приятно да разбера как са се зародили идеите.

# 70
  • España
На мен ми харесаха и "Романът на Лизи" и "Роуз Мадър".
Не ставам за критик на Кинг обаче, харесвам всичко написано от него, дори е да е сложено в графата на по- слабите му романи.
А "То" е най- любомита ми книга, чела съм я поне 15 пъти.

Сега започвам да препрочитам "Особени сезони",  после "Ланголиерите" и "Таен прозорец, тайна градина".

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 00:54 от bruja

# 71
  • София
Добро утро момичета  Hug

Така ...  по ред на номерата да се изкажа  Laughing

Няма ме, "Талисманът" в началото е малко скучничка, мен лично ми досади, но от едно място нататък започва раздвижване. Въпреки че не съм особено възхитена от нея, прекалено ми е детинска някак си, не е лоша. И за фен просто няма какво да говорим, задължително трябва да се прочете.

"Гордост и предразсъдъци" ме влюби в Джейн Остин  Crazy Оттогава съм прочела още "Разум и чувства" и "Менсфийлд парк" и те са прекрасни  Heart Eyes

Ивето, мъка със "Сблъсък" няма да видиш, може да видиш мъка, че е свършила  Laughing

Относно "Роуз Мадър" и "Романът на Лизи" - първата аз много я харесах, точно типичен Кинг, което ме изпълва с уникален кеф. Интересна е, има си от всичко, държи в напрежение и  ...абе не я пропускай ако ти попадне или я имаш.
Втората - бавна, мудна, но в един момент осъзнаваш, че си заживял с героите/героинята и все пак ще я дочетеш  hahaha Странна е и не е типична, но пък не е и лоша. Както Киф каза, на мен ми хареса, независимо че ме поизмъчи с бавното действие и доста често липсата му  Joy

На повечето сборници с разкази е драснал по някоя дума как ги е измислил и историята на създаването им. И мен много ме кефи това, страхотно пише и говори на читателите си!

Т.к. Да пишеш по често Flutter

Какво беше още ...

А, да!

Сетих се да препоръчам на Елфи и Томинокърс (или Томичукалата - така се казва старото издание). За извънземен кораб паднал на Земята, и откачането на един град. Супер много ми хареса на мен, направо ме подлуди докато не я прочета. Що съм забравила да я кажа  Thinking
Друга Любима, та любима - Дума КИ!!!
Умирам за нея, няма такава атмосфера за мен (освен в То).

И мой съвет е да дочетеш кучето и тогава се потапяй в Гробището. Защото като я почнеш, уверявам те, че няма да я оставиш. Невероятна е, невероятна. Толкова съм ревала на нея, че нямам думи. Децата ми бяха точно на възрастта на децата в книгата и ме удари баш в сърцето  Cry

# 72
  • USA, Steak State
Излезе ли втора част на разказа In the tall grass?

# 73
Здравейте, да се включа и аз в темата Simple Smile От скоро чета Стивън Кинг. Чела съм "Зеленият път", "Живата факла", "Нощна смяна", "Очите на дракона", а сега чета "Мъртвата зона". Много ми харесват книгите му, на един дъх ги чета Simple Smile

# 74
Прочетох "Гробище за дом.любимци"(много я похвалихте в темата Grinning) - наистина има защо! Много ми хареса Peace, направо настръхвах от някои моменти Crazy
Когато се чудя какво да чета, винаги посягам към Кинг - знам, че няма да ме разочарова Peace И в същото време искам да го чета бавничко, че все някога ще прочета всичко негово. И какво ще правя тогава? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт