ЗАНИМАНИЯ С ДЕТЕ НА ГОДИНКА И 1 МЕСЕЦ

• 21 126
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • София

Тук съм  Embarassed Embarassed Embarassed Ма ме е срам да пиша, че не съм в час с нищо от това, което сте писали и с две думи съм позабравила за съществуването на компютъра изобщо  Blush
Предимно сме навън, а ситното лайно не ми дава да седна изобщо, сега като по чудо се е загледал в нек`ви негра по ТВ, та успявам да драсна два реда.
Здравословно сме добре, ама такъв звяр не съм предполагала, че ще стане точно моето дете  ooooh! В такъв вихрен бебешки пубертет е, че истерясвам по н-ти пъти на ден и само крещя като някоя ненормалница. Питам се - всички деца ли изпадат в такъв отвратен период към втората си годинка.
Целувки на всички  Heart Eyes може да не се включвам редовно, ама няма да ви забравя  Hug
ПП Току-що прочетох последният пост на Пупи - браво на Лорчето! Все така да е спокойна и да се адаптира бързо! Дано и с Митко нямам проблеми в това отношение, като дойде време да ходи на градина, че много го мисля  Thinking

# 721
Privet!
Pupi, radvam se za dosta dobriq start v qslata na Lori. Men mnogo me e strah ot tozi moment, kato go znam kolko e privarzan, svoenraven i truden moq. Te nqma da mogat da go prispqt elementarno. Noshtem  mi adski trudno s budeniqta, sled dve sedmici shte stane 1g, v koqto ne sum spala... No nqmam izbor. V nachaloto go slagam v kosharata, no sled kato si legna i az, nqmam snaga da go vrashtam i ostava pri men. Trqbva mi pomosht noshtem, priznavam si. No tai kato nqma da q polucha, tarpelivo si se budim, a sigurno nqma i da iska da spi sam... Ta vse po-losho se narejdat neshtata... No nqmam sili da go raznasqm na race po cqla nosht. Toi zaspiva za 40-50min v nai-dobriq sluchai. Budi se na chas i polovina, koeto znachi, che shte trqbva cqlata nosht da mine v prispivane...
Otdelno, po cql den plache i napravo me stiskat gardite veche kato mu chuq glasa. Vse e nedovolen za neshto, ne zastava miren i za sekunda, mnogo e nahalen i liubopiten, navsiakade se mesha i e strashno netarpeliv - kato pisne, trqbva na sekundata.
Voda i Koko pie po-malko, no puk pishka poveche.
Za pakostite - oshte predi moreto beshe schupil burkan s liutenica pri mama. Nameril v edna kasetka pod plotovete v kuhnqta... I kompoti mi e chupil, i chashi... Az ne pozvolqvam da sedi nishto nepribrano i bez nadzor po masite i kadeto i da bilo. No glupavioq mu bashta nito chisti, nito sedi do deteto, za da gleda pakostite mu i izobshto ne se saobrazqva...
|

# 722
  • Sunshine state
То е рано да се каже,но да ви кажа,че е напълно нормално да се притеснявате дали ще свикне.Всеки родител си мисли,как детето ще плаче и колко е привързано,но трябва по-спокойно да се процедира,че те и малките се напрягат така.Аз просто тръгнах с нагласата,че ще свикне и може би радостта покрай новата работа ми помогна да не я мисля много.Повтарям си,че все пак милиони деца ходят на ясли и градини и там не е чак толкова лошо-забавляват се,играят си,социални контакти имат и т.н. В групата,в която е,тя е най-малката и лелките много я глезят.Викат,че по-отрасналите били голяма напаст,а тя си е още бебе,та я обгрижват добре.Днес казаха да я оставим до 16ч. за проба.Вчера викаха до 12:30ч.,но преди малко смениха.Ако имало нещо,щели да звъннат на Данчо,че аз съм на работа от 11ч.
Майче,мисълта ми беше да пробвате да му направите отделна стая,в която да ляга.Може би ще му е по-добре.При нас това беше разковничето на спането по цяла нощ,иначе преди се будеше и тя.Някак по-спокойна ли е,по0тихо ли й е,не знам,но започна да спи по цяла нощ.Отначало пак си се будеше,но по-рядко и така намаляваше буденията,докато една нощ просто не се събуди.Може пък да помогне. Hug

# 723
Добър ден,

Пупи,чудесни новини,браво на Лорка smile3501

Аз също настръхвам от мисълта да не счупи нещо стъклено,че както яде всичко което види,направо не ми се мисли.
Преди няколко дни се разглоби една нейна играчка,от тези които се бутат с една ръка и са като колело в края.Та,вътре в колелцето имаше малко пластмасово топче,което дрънка.Малката си играеше с него,но май някой до е настъпил и от вътре се разпиляха метални съчми Shocked.Изпитах ужас,метах,мих,намерихме 6 броя.
Та,ето колко са безопасни играчките за деца Shocked Shocked Shocked

Честити ходещи крачета на Рокси  bouquetКоличка 40кг. звучи мнооогоооо тежко Crazy
Кога тръгват на градина Ягодките?

# 724
Палома, трябваше на 1ви да тръгнат, ама с това разтройство не знам, още го влачим, пък ми се искаше малко време да мине след като им мине  Crazy, да се осеферят малко. И сега не знам дали ще ги пускам. Те и няма да ги вземат болни де  Tired
Ох и ние имаме такива 'търкалца', трябва да внимаваме, значи. И мен много ме е страх от такива дребни неща да не нагълтат  Confused

Последна редакция: ср, 19 сеп 2012, 13:34 от Strawberry Cupcake

# 725
  • Cyprus, Пловдив
Добър ден  Grinning
Майче, същите са и нашите приспивания, и нощите, и дните  Tired Тази нощ беше буден от 04:00 до 06:00 Tired . Хубавото е, че изби единия предкътник, предполагам и другия ще пробие до няколко дни, алелуя  Laughing
Пупи, радвам се, че Лорка свиква бързо  Hug Сестра ти пристигнаха ли?
Палома, ужас  Shocked Не знаех, че има метални съчми вътре  ooooh!
Желаещи за нова тема?  Party Grinning

# 726
 Peace кой ще пусне новата тема?

# 727
  • София
Ей софиянки,Айде на клубче с децата? Мели-до нас и вас близо има един много готин във фиорето.

# 728
Magnet, znaesh, che sum 'za'. No malko mi e slojno sled 16h, che sum dokam 17 na snimki, pfuuu... Moje bi za petak? No shte se chuem togava kontrolno, che ne sum sigurna...
Yagodke, Roksi e prohodila li? Mnogo se radvam za neq, chestito i mnogo veseli novi igri! Simple Smile
Pupi, tochno tova mislim da napravim. No negovata staq e zaeta s neshtata na zalva mi i svekarite, neshto kato sklad e. Na kraq na meseca zalva mi shtqla da se prenasq v noviq im apartament, ta bi trqbvalo da iznesat bagajite i shte zapochnem da prigodqvame staqta za nego i da go probvam sam... Ponqkoga spi dokam 12-1h i kogato vlezna v spalnqta, se budi. Hodq na prasti, ne e ot shuma, no prosto useshta prisastvieto mi i se seshta za men qvno, ta iska da go gushna. Taka si go obqsnqvam i naistina naposledak vse mislq s otdelqneto v druga staq da probvam...
Dare, zashto li ne se uchudvam za Yanis i Koko. Imam chuvstvoto, che samo fizicheski se razlichavat i po nishto drugo...
Nqma li nqkakav nachin da prevejdam napisanoto na kirilica? Ujasno grozno e taka...

# 729
  • Sunshine state
Майче,беше същото-не беше от шума,а точно усещаше присъствието.Аз съм изключително тиха,направо безшумна и въпреки всичко,пак усещаше и се въртеше,а по някое време започваше зверското будене.  Rolling Eyes
Преместихме я и постепенно спря да става.Веднъж баба му на Данчо беше дошла на гости и преместихме кошарата при нас-не мигна цяла нощ и макар да й се спеше,стоеше изправена и ни гледаше ей така цяла нощ  Shocked . Кошмарно!!Цял ден бях като сумнамбул.
Дано си изнесат багажа в най-скоро време,та да видите рахат.Такъв ще има,повярвай.Отначало взехме бебефон,но аз спя изключително леко и я чувах преди изобщо да светне индикатора и да се включи бебефона и спряхме да го ползваме.
Даре,те ще заминават в края на месеца,защото паспорта й не е готов още,а тя иска да се подсигури с такъв.Дано имат късмет,понеже и аз съм много надъхана за приключения. Party
Палома,и ние имаме такава играчка и ще внимавам.Егати ужаса.. ooooh!
Ягодке,дано им мине скоро разстройството.Има бая време до 1-ви и мисля,че не би трябвало да има проблем. Hug
Тони,хубав въпрос!  newsm78

Днес я забрах в 16ч. и направо се втрещих-посреща ме ухилена до уши,забавлява се с лелката и няма намерение да си ходи от яслата. hahaha В групата сега има 7 деца,понеже всички други са изписани за градина.Лелката вика,ела да ги видиш.Влизам ,всички насядали на едни малки столчета,включително и Лорито и гледат някакво детско.Лора като видяла,че другите сядат,и тя седнала с тях.Спала и на обяд си изяла яденето,но с борба,како винаги.Била много кротка и спокойна и изобщо не плакала,напротив.С лелката си поговорихме и каза,че имало дете на 1.4год,но звъннали на майка му да го вземе,понеже много плакало.Много,много се успокоих като виждам как добре се адаптира и в яслата са супер разбрани всички. Heart Eyes Оттук нататък ще ходи по цял ден,живот и здраве. Утре сутринта ми казаха да й занеса АМ за закуска,защото не иска от техните кус-куси и макарони. Laughing Нямат проблеми!  Sunglasses
А като казах АМ,да попитам за сверяване на часовника- вашите дечица по колко мляко пият? newsm78 Ние сме на 1-2 хранения с АМ дневно.Понякога иска и към 22ч. /рядко и за това викам 1-2/ и сутрин към 7ч. От кога мога да й давам прясно мляко за пиене примерно следобед?  newsm78

# 730
  • Cyprus, Пловдив
Пупи, паспорт не й е нужен, освен, ако не пътуват през турската част  Peace
Майче, ще чакам да дадеш отзиви, когато преместиш Коко в друга стая, готова съм да се жертвам да спя в хола, стига да има ефект  Mr. Green Laughing

# 731
  • Sunshine state
Пупи, паспорт не й е нужен, освен, ако не пътуват през турската част  Peace
Майче, ще чакам да дадеш отзиви, когато преместиш Коко в друга стая, готова съм да се жертвам да спя в хола, стига да има ефект  Mr. Green Laughing
Точно през нея ще пътуват. Laughing

# 732
  • София
Здравейте
Минавам набързо преди да излезем
Ей софиянки,Айде на клубче с децата? Мели-до нас и вас близо има един много готин във фиорето.
Ей това много ми хареса  Peace С две ръце съм за, само къде и кога и сме там. Само дебна къде има дечица, за да водя Митко там да си играе - много обича да си играе с дечица, а и няма грам конфликтност у него - само напира да ги прегръща и целува децата, дава си играчките и изобщо е много дружелюбен. Не го знам къде е този до нас, Магнет, ама видях в Люлин между Киров и магазин Зора, че строяха такъв и не знам дали е отворен вече.
Пупи, така ми стана хубаво, като прочетох как Лорито се е адаптирала така добре в яслата  Hug Представям си какъв камък ти е паднал от сърцето  Peace
Майче, мой Митко е станал същият като Коки, като чета. Така че ти съчувствам, знаеш  Hug За спането само не мога да ти дам съвет, защото мисля, че ще го израсне просто, трябва търпение, дано помогне преместването в негова стая. А и е страшно енергично и впечатлително дете и това сигурно също му пречи на съня. Откак Митко проходи, при нас този проблем изчезна, та си виках "Ето значи къде бил ключът от палатката при нас".
Отивам да се обличаме да излизаме, че май се кани да вали  Confused А другата седмица лятото се завръща - гледах в Синоптик-а почти 30 градуса  Shocked
ПП Нова тема мога да пусна, ако искате, само кажете заглавието за дете на година и колко месеца да е?

# 733
Nepremenno shte spodelq otzivi kato go premestim.
Meli, pomnq, che mi kazvashe, che s prohojdaneto shte mine. No deto vikash, prekaleno e energichen i deen. Qvno prohodi tvarde rano i ne moja da se nasladi na vsichko drugo, koeto postigna, mnogo neshta navednaj mu idvat, ta ne moje da se uspokoi deteto. Sled edna godina maka, vse si mislq, che e vreme da prikliuchi tova. Ta nadejdata umira posledna Simple Smile
Otivame da se prispivame.

# 734
Здравейте - диването е станало невъзможно, пак куца яденето естествено. Най се ядосвам като бута лъжицата и се посипва с храна, откачам. Пак някакви зъби му напират и само си гризе ръцет и налита да хапе.
Браво на Лора   bouquet
АМ пие различно между 150 и 210 мл, всичко зависи вечер кога е ял, понякога пропуска млякото дори. Сутрин продължава млякото да е от 05:00 до 06:30 всеки път по различно време. Нощем се пие вода поне 2 пъти.
И да - усещат децата като има някой в стаята, или когато влиза. Сутрин като се събудя преди Дидко се измъквам като партизанин - скоро не се е случвало, че сега ляга по-рано и става по-рано съответно. Вечер като си лягам задължително се ококорва.
Аз да питам как са децата с яденето на плодове?-Дидко не е много по плодовете, пък нали трябва витамини да приема  newsm78 Гледам по някое парче краставица и домат да натъпча при желание.
За новата тема - май ще пропуснем 1г. и 2м. и ще минем на 1г. и 3м., то няма кой знае какво значение Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт