Пълен глад

• 149 568
  • 460
  •   1
Отговори
# 60
Това с токсините малко ме притеснява. Общо взето в алтернативната медицина много лесно неразположенията се приписват на "чистене на токсини", а така може да се пропуснат някои симптоми. Като добавим към това и дежурната идея на алтернативната медицина, че солта е зло, може някой да се утрепе с воден удар.

Не е работата в солта, а в баланса калий-натрий. Когато калият вземе превес, с човек може да се случи точно това, което се случва с осъдените на смърт в САЩ, като им влеят калиев хлорид. Спира ти сърцето, мда. Плодовете са с прекалено много калий. Не че ще се убиете, но ще сте вяли, което едно пиленце ми каза, че не е от мистичните "токсини".

Още нещо: прекалено много разчитате на кантара. Да, солта ще "закове" кантара, но също така ще попречи да се обезводните в жегите. Какъв е смисълът да получавате симптоми като след прекаляване в сауна? Това не е чистене на токсини, това е водно-солеви дисбаланс, който съм изпитвала десетки пъти след тренировка или сауна или просто поради потене и ми е много добре познат. Да кажем, че сауната ми "чисти токсините"- а тогава защо симптомите изчезват с бира и солени ядки? Изчезват веднага и без следа.

Друго нещо е, че имам тънкото усещане, че повечето хора гладуват, без да са адаптирани към бета-оксидация и поради това горят и мускул, и мазнини. Глюконеогенезата не е безобиден процес, може да натовари организма и човек да се чувства смотано, с още един "токсичен" симптом. Ако гориш мазнини, фигурата ще се оформя бързо и неусетно въпреки солта.

То по принцип като се отслабва, не е хубаво да се гледа кантар, а разпределението на тлъстините. Някой каза, че е 176 см. и 61 килограма. Еми аз съм 165 и 57-58 килограма, но не изглеждам като буре, а на пипане съм доста твърда. Не е ли време за преоценка на структурата на организма, а не поредното гонене на свалени килограми? На този ръст с удоволствие бих гонила поне 70 килограма с мускулна маса, ама де да го имах...

# 61
Можеш ли да обясниш с две-три думи бета-оксидазата?

Брег твърди, че направил преход през пустинята с атлети - те взимали таблетки сол, а той не. Те се хранели и пиели охладена вода, а той гладувал и пиел неохладена вода. Никой от младите атлети не издържал, само той. Така пише в книгата му. Аз за сега без сол не мога, но взимам или хималайска или нерафинирана морска.
Една моя братовчедка преди години се излекува от 'неизлечима' болест като престана да яде сол, хранеше се с естествена храна и плуваше в морето ежедневно + фолиева киселина (имаше уж нещо със засегнат нерв, лявата половина на тялото ѝ се беше спаружила). Като се оправи, започна пак да си яде сол. После се ожени и роди две деца, които вече са студенти.

# 62
Със сигурност модерният човек яде много сол, но все пак внимавайте в жегите.

Колкото до младите атлети- ми млади са били, това нищо не доказва. Именно маратонските атлети са най-малко адаптирани към нормална издръжливост, доста от тях разчитат на много захар, енергийни напитки и други въглехидрати. Както и да е, не ми е целта да опровергавам, но си имам едно наум за Пол Брег, на моменти малко прекалява.

Бета оксидация. Всички ние имаме на разположение известно количество наситени мастни киселини, познати още с думата "сланинки". Бета оксидацията е процес, при който мастните клетки освобождават мастни киселини, те се транспортират с помощта на карнитин (подобно на онова от фет бърнърите) и отиват в митохондриите, където се разграждат и освобождават енергия и странични продукти, които също се използват. Почти всички клетки в тялото имат митохондрии, които са сред основните органели на клетката. Много малко са тъканите, които не могат да използват продуктите на бета-оксидацията и горят само глюкоза. Късоверижните мастни киселини влизат направо при митохондриите, затова кокосовото масло се гори лесно и дава енергия. Ненаситените киселини искат по-сложен процес с участието на още два ензима, за да изгорят по подобен начин.

Има още алфа и омега окисление, които са други механизми, защото разглобяват други места на молекулата мастна киселина.

За модерния човек проблемите са два: за да може клетките да освободят мастни киселини, трябва да си гладен. Ако ядеш през два часа въглехидрати, никога клетките няма да получат сигнал да освободят резервите си. А ако си свикнал да гориш глюкоза и си по-неактивен, клетките имат по-малко митохондрии и не могат да изгорят мазнините. Та затова е хубаво човек да обърне внимание и да активира способностите за бета-окисление, иначе ще постигне класиката- хем гладен, хем дебел.

# 63
sun sea, да продължавам днес на фреш от грейпфрут, че предните два дни на диня и вода не можех да изляза от кенефа а днес съм на работа. Аз съм много ентусиазирана, че съм вече 67 кг  Simple Smile Добре дошла   bouquet
Адриана, знам че  е  последовател на Лидия Ковачева  Peace

# 64
zoryto,колко дена си решила?
Благодаря ти за компанията! Hug

# 65
zoryto,колко дена си решила?
Благодаря ти за компанията! Hug
Колкото издържа, защото в тази жега хич нямам апетит и без  друго съм по скоро жадна, отколкото гладна. Динката идеално ме устройваше че е свежа и нискокалорична, като плод  Simple Smile сега с фреша от грейпфрут ми е по трудно. Иначе ми се иска поне седмица да издържа, като само на вода максимум едни ден да направя.

# 66
  • в колонките
           Здравейтеееееееее, Hug
    Радвам се на всички, които в тези жеги искат да пооправят някои излишъци от кръшното си тяло. /и аз в кюпа/  Joy
    Инчеееееее,сладурката,  Hug,много от отдавна не съм те засичала. Ми то и в Пловдив същите температури,както в Атина.  Laughing. Тъкмо повод за някое килце да иде в миналото, Heart Eyes.Ние в началото на август си заминаваме в Бг-то на ваканция и съм решила да смъкна около 3 кг., но само с вода,  Joy , е пия и кафета, не се отказвам никога от тях. Че ще ходим в Родопите, дъщеря ми е направила резервация, пък се събираме и компания и ще падне голямото плюскане там,  ooooh! , та за това да се подготвя от рано.  Laughing
   Адрианка,  Hug, не съм по солта аз от години, хляб почти не ям, евентуално ако направя пълнозърнест / в хлебопекарната се меси/ ,но ще е 2-3 пъти в годината. Но пък обичам пица ,макаронени и ориз /кафяв ползувам у дома/.  Mr. Green.
      Вчера изкарах САМО  на вода,  Whistling, успешно беше, сега ,като наближава обичайното време за вечеря и почва да ми пристъргва ,  ooooh!. Май ще изляза на балкона,до като мъжът ми вечеря,че ще започне едно слюнкоотделянее,  ooooh!.Започнах вчера от 61.3кг.точно, тази сутрин бях 60.8кг. Като за мен е добре. Вчера изпих 1.5л.вода и 2 кафета, днес водата е повече,заради горещината.
       Това са новостите при мен , пожелайте ми успех,че сега при мен идва гладът. Laughing
                 Прекрасна и прохладна вечер ,   bouquet

# 67
 Здравейте мили дами,   bouquet искам и аз да се запиша.
Днес ми е първи ден на вода и мисля да изкарам  поне 14 дни , толкова съм правила най- много до сега последните 5 години. Откриха ми висока кръвна захар и  след 100 хиляди изследвания казаха задължително инсулин. аз съответно изпаднах в паника и започнах да търся алтернатива . Тогава за първи път научих за лечебния глад и започнах да си се само-лекувам . Резултат след 5 години последните две не съм имала изследване на гликиран хемоглобин над 5,4 аз лично съм много доволна , но вкъщи всички ме упрекват и ..... Та с две приказки много се радвам , че не съм единствената вече бях решила че действително нещо не съм в ред както ми натякват постоянно. Този път реших да го направя заради кг тъй като последните 2,5 години не пуша и доста качих , но не съм сигурна дали ще запазя постигнатото, поне до сега не успявах , но да си призная не съм се и старала. Стана много дълго , но накратко аз съм 165 см и започвам от 78кг  Embarassed. Дано се справя. Пожелавам на всички много свалени килца и още толкова задържани Laughing.

# 68
  • На топло в неговото сърце.
Ама спортувайте бе хора

# 69
  • в колонките
   loni77, Hug, аз съм диабетик тип-2. кръвната ми захар варира 70-90 / в Бг.май е 3.92 до 5.04/ благодарение на нискокалорийният ми режим на който съм свикнала, спорт и движение. Peace. Само с вода преди години пак съм правила по няколко дни с цел сваляне на захарта.Въпреки,че много обичам плодовете и си ги хапвам, лично аз по Ковачева не издрържам, защото от плодовете не обхваща не устоим глад,  ако трябва да включа някаква храна бих предпочела зелена салата,особено вечер.
     Успех ти желая, имаш и моята подкрепа,  bouquet

# 70
  • в колонките
Ама спортувайте бе хора

Доооооообре,благодаря за инфото, Wink

# 71
  • На топло в неговото сърце.
аз съм на 90 дневната и съм доволна от нея.Колегите ми казват че явно аз съм от този тип -предпочитам да гладувам,вместо да спортувам

# 72
  • в колонките
аз съм на 90 дневната и съм доволна от нея.Колегите ми казват че явно аз съм от този тип -предпочитам да гладувам,вместо да спортувам

Аз съм на друга и нямам нужда от отслабване,но ще ходя в Бг.на ваканцията и за това.  Wink

# 73
sivila, аз съм доволна от гладуването. Направих дотук 2х24 ч. и 1х36 и свалих към 3 кг., от които запазих 2. Така че скоро пак ще се присъединя. Според мен това си е най-бързият метод да се отървем от килограмите. При това е и здравословен.

sun sea
, как върви? Много хубаво, че се започна тази тема в диетичния форум, нали?

# 74
  • в колонките
sivila, аз съм доволна от гладуването. Направих дотук 2х24 ч. и 1х36 и свалих към 3 кг., от които запазих 2. Така че скоро пак ще се присъединя. Според мен това си е най-бързият метод да се отървем от килограмите. При това е и здравословен.

sun sea
, как върви? Много хубаво, че се започна тази тема в диетичния форум, нали?
         Заповядай,че аз ще сваля моите и ще си без компания след това  Laughing
                       bouquet

Общи условия

Активация на акаунт