Пълен глад

• 149 617
  • 460
  •   1
Отговори
# 345
Да найстина и аз това се замислих , че може да си натовара бъбреците с толкова много вода Simple Smile Но пък ще е досадно да мера колко вода да пия или да си кажа ще пия 10 чаши вода  Stop няма да стане ще пия само жажда или глад  Flutter  Мерси за съвета  Simple Smile

# 346
  • на южното море, предпоследната палма у лево
Здравейте,момичета
Виждам,че никой не пише по тази тема,но аз все пак да попитам  Wink
Искам да започна с 24 или 36 гладуване седмично по Пол Брег . Изчетох книгата,той изрично казва гладуването да става само с дестилирана вода.Вие такава ли приемате,докато сте на пълен глад?
В аптеките категорично не могат да ми отговорят тази вода,която продават,дали става за пиене.А четох ,че има и двойно дестилирана вода и т.н. Не съм наясно.
И другото - в книгата не е много ясно описан процесът на захранване - салата от краставици и моркови . При кратко гладуване това е първото хранене,а на другия ден обичайното ли?

Предварително благодаря,ако някой реши да ми отговори   bouquet

# 347
  • Балчик
Сега да не изръся някоя глупост, но доколкото знам дестилирана вода можеш да получиш много лесно. Пълниш бутилка вода,слагаш я във фризера да замръзне (внимавай колко е пълна, че д а не се спука). След това я вадиш, разтопяваш и пиеш. Даже съм чела,че е по-добре да се пие след като е била двойно замразена. Т.е процедурата със замразяването и размразяването се повтаря два пъти.
Т.е то няма да е съвсем дестилирана вода, но добър вариант за заместител. Потърси в нета инфо, попадала съм, но не ми се търси сега.

# 348
  • София
Сега да не изръся някоя глупост, но доколкото знам дестилирана вода можеш да получиш много лесно. Пълниш бутилка вода,слагаш я във фризера да замръзне (внимавай колко е пълна, че д а не се спука). След това я вадиш, разтопяваш и пиеш. Даже съм чела,че е по-добре да се пие след като е била двойно замразена. Т.е процедурата със замразяването и размразяването се повтаря два пъти.
Т.е то няма да е съвсем дестилирана вода, но добър вариант за заместител. Потърси в нета инфо, попадала съм, но не ми се търси сега.

Доста по-сложно се прави дестилирана вода.
Сайта от който чета го разпознава като спам, но като напишеш в Гугъл "дестилиране на вода" излизат рецепти. Най общо казано процеса е като при варене на ракия.

# 349
  • Пловдив
Цитат
Днес ми е 14 -ти ден. В събота бях на рожден ден и трябваше да хапна малко, нямаше как. Изядох и половин парче торта. В неделя си направих салатка от домати и ядох малко от нея. За тези два дни си върнах свалените 2 кг., а уж храната беше малко. Като цяло изглеждам отслабнала, но се меря и не виждам разлика в см. Само коремът ми е прибран. За да позасиля метаболизма, вчера хапнах малко луканков салам. Днес смятам да си сваря 2 яйца. Гледам храната да е безвъглехидратна, че да не спра кетозата

Моля ви никой да не прави така, това е ОПАСНО. След режим без прием на храна ТРЯБВА ЗАХРАНВАНЕ.
Ако трябва използвайте захранване от друга тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=718698.0

Това което аз съм чувала от хора с опит в гладуването че яйца може да се ядат след 30- дни след като се направи захранването. (все споменават някакъв пример за човек изял  4 яйца на 3 ден от захранването и умрял...)

# 350
  • Sofia
по-голяма глупост от тази ,че със салам ще се задвижи метаболизма не бях чувала  Mr. Green

Дестилирана вода могат да ви приготвят в някоя лаборатория,разбира се, ако имате познат,който да се отзове

# 351
Цитирате мнение от преди 1 месец. И кое е опасно? И в други теми съм писала - пълния глад беше 9 дни, след това се захраних. Захраних се със зеленчукови сокове и зеленчуци. Единственото опасно може би беше тортата в първия ден от захранването, но тя беше много малко. Опасността идва от количеството храна, ако то се увеличава по малко всеки ден, тогава няма проблем. Яйцата ги ядох на 5 ден от захранването, което при 9 дневно гладуване не е чак толкова опасно. А метаболизма може да се раздвижи от прием на калории, независимо от какво идват тези калории. След като си гладувал и тялото е минало в икономичен режим, дори парчето салам може да раздвижи метаболизма.

Да, възможно е човека да е умрял от 4 яйца, ако е гладувал 30-40 дни, защото колкото е гладуването, толкова трябва и да е захранването, но дори в този случай, мен лично ме съмнява да е умрял точно от яйцата. По-скоро може да е от голямо количество храна.

Факт е обаче, че нито отслабнах, нито се изчистих, нито излекувах нещо с гладуването. Сега, с променени хранителни навици и спорт, отслабвам и се чувствам много добре. Имам тонус, поизчезнаха болките в гърба, движа се по-енергично, не се задъхвам и горещините не ми пречат толкова.

# 352
Дестилирана вода продават и по аптеките.

# 353
  • Балчик
Ами няма как да постигнеш това, което искаш с торти и луканки. Laughing За да се изчистиш и излекуваш трябва много по-продължително гладуване и захранване от 9  дена. А след това месеци спазване на диета. Честно, изумяват ме претенциите ти след тортите и луканките. Ако хората можеш да се лекуват за 9 дена, ехееее... ooooh!

В голяма грешка си за метаболизма.

# 354
  • София
Факт е обаче, че нито отслабнах, нито се изчистих, нито излекувах нещо с гладуването.

Имаш късмет, че не ти се е случило нещо много по-сериозно. Повечето хора сигурно ще умрат ако се подложат на 8 дни пълен глад с 3 подсладени кафета и без почти никаква вода. Поне вода да беше пила. А повече от 3 дни е вредно да се гладува.

# 355
Мда... обаче:

1. В 50 гр. торта има 186 ккал (2 г. протеини, 8 гр. мазнини и 24 гр. въглехидрати)
2. В 2 яйца има 155 ккал (13 г. протеини, 11 г. мазнини и 1 гр. въглехидрати)
3. В 50 гр. луканков салам има 260 ккал (13 г. протеини и 21 г. мазнини)

А според захранванията, например за ден 5:

Цитат
ЗАКУСКА: 200мл. плодов сок , 30 минути по-късно 150гр. плод 

ОБЯД: 100мл. пресен зеленчуков сок /можете да включите сок от краставица/, половин час по- късно 100гр. зеленчукова супа/ можете да включите картоф, спанак, лапад, коприва/ 

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА: 250гр. плодове 

ВЕЧЕРЯ: 200мл. плодов сок, или 250гр. плод, можете да заместите вечерята с коктейл

1. Плодов сок 400 мл. - 184 ккал (44 г. въглехидрати)
2. Зеленчуков сок 100 мл. - 16 ккал (2 г. въглехидрати)
3. Зеленчукова супа 100 мл. - 45 ккал (1 г. протеини, 2 г. мазнини и 4 г. въглехидрати)
4 Плодове 650 гр. - 336 ккал (2 г. протеини и 88 г. въглехидрати)

Значи общо 581 ккал (3г. протеини, 2 г. мазнини и 138 г. въглехидрати)

Това, че съм яла луканки и торти, не означава, че съм яла в огромни количества.
Яйцата, луканковия салам и тортата бяха в различни дни и бяха само те за целия ден.
Имам претенции, защото луканката ми съдържа 260 ккал и никакви въглехидрати, а стандартното захранване за този ден съдържа 681 ккал и 138 г. въглехидрати. Да не говорим и за всичката плодова захар от 650 г. плодове и 400 мл. плодов сок...

За метаболизма - едва след като започнах да се храня редовно, по 5 пъти на ден, той се засили и започна промяната.

Alexandria37, за водата си права. Откакто спортувам пия вода и сега вече без нея не мога, но тогава просто не ми се пиеше. Чела съм обаче за пълен глад, който не включва и вода (сухо гладуване).

# 356
  • в колонките

Повечето хора сигурно ще умрат ако се подложат на 8 дни пълен глад с 3 подсладени кафета и без почти никаква вода. Поне вода да беше пила. А повече от 3 дни е вредно да се гладува.

Сигурна ли си,че ще се мре без храна повечко дни и къде пише, че повече от 3 дни е вредно гладуването.   Shocked

# 357
  • София
Имам претенции, защото луканката ми съдържа 260 ккал и никакви въглехидрати,

За какво имаш претенции? Че ти липсват елементарни познания за храненето, благодарение на които можеш да се докараш до самоубийство ли? И е цяло чудо, че не си се докарала. То дори не е до познания, а до инстинкт. Не мога да повервам, че все още има хора, които броят калории. Не знаеш ли, че от калория до калория има огромна разлика? Не си отслабвала не заради метаболизма, а защото не си приемала никакви течности и организма ти е бил в шок. "Сухото гладуване" изобщо няма да го коментирам.  Sick

# 358
  • в колонките
Не мога да повервам, че все още има хора, които броят калории. Не знаеш ли, че от калория до калория има огромна разлика?

Що не пуснеш малко инфо на нас, неграмотните за калориите, че да ни понаучиш,  newsm78

# 359
За какво имаш претенции? Че ти липсват елементарни познания за храненето, благодарение на които можеш да се докараш до самоубийство ли? И е цяло чудо, че не си се докарала. То дори не е до познания, а до инстинкт.
Да беше прочела малко - не гладувах за да отслабна, гладувах, защото не ми се живееше, защото бях в тежка депресия, точно за да се докарам до самоубийство. Проблемната торта ми върна желанието за живот. Не ме интересуваше дали и какви проблеми ще си докарам. Но ми стана любопитно защо при положение, че не се храня, не отслабвам. Тогава започнах да се интересувам от калорийния баланс, метаболизъм, анаболизъм и катаболизам и... изненада, разбрах, че обменните процеси се ускоряват след хранене, а ти трябва отрицателен калориен баланс, за да отслабнеш. (отговор на броенето на калории).

Цитат
Не мога да повервам, че все още има хора, които броят калории. Не знаеш ли, че от калория до калория има огромна разлика?
И на мен ще ми е интересно да разбера разликата. Ако може да ми обясниш и защо по-малко калории дошли предимно от протеини са по-вредни от повече калории дошли от въглехидрати и захари?

Цитат
Не си отслабвала не заради метаболизма, а защото не си приемала никакви течности и организма ти е бил в шок. "Сухото гладуване" изобщо няма да го коментирам.  Sick
Всъщност по време на самото гладуване отслабнах с 2 кг., които си върнах точно като започнах захранването. А организма е в шок и от самото гладуване.

Общи условия

Активация на акаунт