Бебчо гука и се смее - цяло лято ще дивее!

• 37 859
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
хаха а ти колко искаш да качва - те точно по толкова качват на тези месеци -супер си е детето виж за акото не знам

# 271
  • под дъгата
I.T. към2-3 ия месец и нашето ако беше такова-зеленеещо,на моменти направо зелено. И аз се притеснявах да не е настинка.Според педи-няма нищо притеснително,само да не е черно(т.е. кръв) и бяло.И отмина този период,но около месец все зелено. Сега е кашесто,жълто-оранжево -направо перфектно Joy Един път на ден се отчитаме и пълним памперса Mr. Green
А тези ваксини.... ooooh! Направо ми настръхва козината!!! Особено след статията ,която четох днес.  #Crazy #2gunfire #2gunfire
rosinka_k Щом е с добър тонус детето нищо притеснително няма. Не спазвай часове,минути,милилитри-давай да хапва по-често и по-малко или когато му се прияде все ще разбереш Laughing Остави то да те води! Peace
П.П. Ъх,не ми се отваря статията-рекламен спам. Изтрих,за да не дразня Peace

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 17:00 от БубаЛина

# 272

и сега специално за РАДЕЛА И НИЕ ИМАМЕ ВАШИЯ РЕЖИМ НА ИЗХОЖДАНЕ -СУПЕР СИ Е МОГА ДА ТИ КАЖА -ГЪСТО ХУБАВО АКО ЖЪЛТИЧКО, ДОБРЕ УХАЕЩО  Laughing Laughing - АКА НА 3-4 ДНИ В ДЕНЯ КОЙТО АКА  го прави 2-3 пъти - без плач -изхожда си се ок ..но сега сме с разтройство и е ужас на всяко хранене теч - просто ми писна - искам си старото акане  ooooh! ooooh!

Хаха  Mr. Green Закира, значи ме разбираш за какво иде реч! И ние днес се отчетохме с акане, ама то точно когато сменях памперс... Така хубаво украсихме повивалника и дупето, не е за разправяне.
Малчо упорито продължава да се буди по хиляда пъти на нощ и аз просто нямам избор освен да го сложа да спи при мен. Иначе аз трябва да спя при него.  Grinning А пък снощи се събуди в 3ч. и го гледам как ме е зяпнал и чака да дам знак, че ме е събудил с ритници. Ама аз не - правя се на умряла лисица и той пак заспа. Не знам до кога така, ама си е тежко.  Crazy

# 273
  • Малта
Зелено-жълти акита и при нас се явяват от време на време, обаче младежът вече хапва на обяд и зелевчуково пюре та нещата са променливи ... а и слузести жилки има от време на време, и веднъж и малко ярка кръвчица, но според мен това е от дупето някъде раздразнено и прокървило, когат ое от корема е тъмна кръвта.

А девойката ми ака на 2~3 дена веднъж и то голям редкаж, без парченца - глатка консистенция  newsm78 , а тя все още е само на кърма???

# 274
  • Стара Загора
При нас жълто-зелениково ако се появява когато на малкия му е студено, нещо се е простудил. Като го затопля и облека и нещата се оправят.
И при нас веднъж се появи кръв в акото, ярко червена и имаше по целия памперс, не единична жилка. Бях давала в марличка малко диня. След 2-3 памперса нещата се нормализираха. Та да попитам мамите които вече са захранили как се променя акото в зависимост от плода/зеленчука?

# 275
Момичета, ровех си из темите и този апел ми направи впечатление... Ако някоя може да помогне...

Момичета, влизам с един въпрос-молба. Детенцето на моя приятелка се нуждае отново да се върне изключително на кърма, а вече отдавна е отбито, за това

Цитат
"АКО ПОЗНАВАТЕ НЯКОЯ МАЙКА, КОЯТО ИМА НЯКАКВО КОЛИЧЕСТВО ЗАМРЪЗЕНА КЪРМА И ДЕТЕТО Й ОТКАЗВА ДА Я ПРИЕМА ВЕЧЕ БИХ Я КУПИЛА.
ОЩЕ ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ АКО ПОПАДНЕТЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН НА КОНТАКТИТЕ НА МАЙКА ДАРИТЕЛКА НА КЪРМА С ОГРОМНА ГОТОВНОСТ СЪМ ГОТОВА ДА ИЗКУПУВАМ ДИРЕКТНО ОТ НЕЯ ВСИЧКО, С КОЕТО РАЗПОЛАГА, НА ЦЕНИ МНОГО ПО-ДОБРИ ОТ ТОВА, КОЕТО ПРЕДЛАГА БАНКАТА, ВЪПРЕКИ ЧЕ КЪРМАТА НЯМА ДА Е ПАСТЬОРИЗИРАНА, ПРОВЕРЕНА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДА МЕ МАМЯТ СА БЕЗКРАЙНИ."

"Детенцето е на 11м от София и е отключило тежка форма на алергия към белтъци и много други храни, както и тежък хроничен уртикарий. Към момента белтъци може да приема единствено под формата на кърма. Детето драстично е намалило теглото си. Поради възрастта си, количествата кърма, които може да получава от Банката за кърма са крайно недостатъчни. "  Sad

Аз замразени резерви и излишъци нямам, но ако започна да изцеждам, бих събирала малко отгоре. Чудя се  ooooh!

# 276
Има ли някоя мама с количка Maxi Cosi Loola Up споделете ми какви са недостатъците и ?

# 277
Въпрос към ЛЛЛ - Теодора е изключително кърмено бебе, от време на време пие по мъничко вода. От новородена повръща, но си наддава добре. В последно време обаче повръщането се увеличи драстично и акото е зелено, дори на моменти много рядко, като водичка. Възможно ли е да е от храна която съм яла и да я дразни. Дори се замислям дали да не заместя едно кърмене с АМ и да видя пак ли ще повръща така. Педиатъра казва че е нормално, но последните дни е плашещо направо. Не изключвам варианта да е понастинала или вирус и ще си позволя да дам един осцилококцинум (хомеопатично лекарство за настинка). Иначе като цяло е спокойна, няма Т, енергична е. Какво ще ме посъветвате за АМ?

# 278

iv_marinova Здравей,
 ние сме с тази количка ЛОЛА купих си я от продавалник и вече 2 месеца сме с нея .Като цяло е супер удобна ,лека и маневрена количка, аз си я харесвам много и за мен за сега няма недостатък,:))

# 279
Здравейте момичета,

Да сверим малко часовниците. Какво са се научили да правят вашите бебоци до момента? Правите ли масажи и упражнения?

I.T., и аз съм в същия размисъл за храна, която дразни. Ния също повръща все още, но не е толкова много. Но има дни, в които спи много неспокойно. Събужда се с рев и си мисля, че може да е от нещо, което съм яла преди това. Засега подозирам портокалите или някакви сирена. Тези дни мисля да си направя експеримент, за да разбера дали е от това.

# 280
Моята беба, освен че почна да се обръща от гръб по корем, нищо друго не прави ThinkingЕ, хваща в едната си ръчичка дрънкалка, и то за малко, но не я прехвърля в другата, не се опитва и да сяда, камо ли да пълзи, но не бързам с изводите разбира се, надявам се да навакса. Нямаме позиви още и за зъбчета и в тази връзка да попитам вие превантивно ли мажете венците на бебечето с гел, или непосредствено след като избият, за да облекчите симптомите newsm78

# 281
Джули, мажат се венците преди да избият зъбчетата, защото тогава е драмата. Лигавят се, боли ги, венеца се надува. След като зъбчето се покаже, децата обикновено вече са забравили за цялата работа. Grinning Ама, ако нямате още признаци за зъб, недей да мажеш още.

Ния съм я виждала само няколко пъти да се обръща от гръб по корем (от корем по гръб не го е правила, защото не я слагам по корем често). Хваща си левия крак с лявата ръчичка, пипа висящите играчки, от време на време хваща нещо, ако много настоявам, смее се на глас, ако я гъделичкам. Категорично не може да седи, но според мен е малка още за това.

# 282
Здравейте!
Малчо е доста подвижен: обича да стои прав и не дава да го сложа седнал (прави едни мостове) и така е често в ръцете ми и иска да скача. Аз съответно започнах да стягам бицепсите Simple Smile
Обръща се от корем по гръб, но рядко. Като е по коремче се опитва да лази, но не е усвоил техниката и само бута с крачетата. Придвижва се, ама с 300 зора. От гръб се обръща много лесно да двете си страни. Иска и да седи и е доста стабилен в скута ми, ако започна да го подпирам с възглавници, пак ще седи успешно (е, смъква се по някое време). Засега не го оставям много седнал, само като е в мен. Лапаме си пръстите на краката и де що хванем Simple Smile
Освен двигателните способности напредва и в мрънкането - научил се е да ръмжи, да се напъва и да ми се кара, когато е недоволен. Писка на висок глас, когато е на кеф. Гризалките също ги държи стабилно и може да ги мести от ръка в ръка. Малък разбойник е той.  Heart Eyes

# 283
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Въпрос към ЛЛЛ - Теодора е изключително кърмено бебе, от време на време пие по мъничко вода. От новородена повръща, но си наддава добре. В последно време обаче повръщането се увеличи драстично и акото е зелено, дори на моменти много рядко, като водичка. Възможно ли е да е от храна която съм яла и да я дразни. Дори се замислям дали да не заместя едно кърмене с АМ и да видя пак ли ще повръща така. Педиатъра казва че е нормално, но последните дни е плашещо направо. Не изключвам варианта да е понастинала или вирус и ще си позволя да дам един осцилококцинум (хомеопатично лекарство за настинка). Иначе като цяло е спокойна, няма Т, енергична е. Какво ще ме посъветвате за АМ?
Здравей,
Споделяш, че повръщанията при Теодора са често явление, още от раждането. Вероятно повръщането е причинено от силна струя на кърма, която бликва при стимулиране на гърдите. Друга възможност е  лакомото сукане. В тези случай някои бебете поемат повече въздух при сукане и като вариант би могла да опиташ да кърмиш в такава поза, която "работи" срещу гравитацията, например  биологичната поза  така или "футболна топка" .
Връщането на част от кърмата/храната се нарича рефлукс и да връща или изплюва малко мляко след хранене, както и да хълца от време на време, може да се счита за  нормално ако липсват други симптоми и бебето е весело и доволно.
Някои хора смятат, че адаптираното мляко помага да се преодолеят симптомите на това неприятно състояние, но всъщност не е съвсем така. Адаптираното мляко е по-тежко и хранително, затова то се задържа по-добре в малките стомахчета. Майчиното мляко, макар и по-леко, се усвоява по-бързо от организма, така че бебето ти има по-добър шанс да се нахрани, преди да повърне.
Би ли споделила, как е Теодора днес, има ли промяна в  броя на повръщанията, изключваш ли така нар. „летен вирус”?

# 284
  • Малта
Нашите умения до момента:
обръщат се и от гръб по корем и обратното (той по добре и от одавна, тя по-рядко и от скоро), пият вода сами от шишето, държат и взимат предмети, опитват се да хапват пюрето сами с лъжичка, пият и от чашка, седят сами с лека подпора, стоят прави на крака, Той подскача, Тя не ....все по-дълго се забавляват сами и гледат с интерес baby TV  Wink

обаче, още не пълзят

Общи условия

Активация на акаунт