Бебчо гука и се смее - цяло лято ще дивее!

• 37 853
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
I.T., радвам се, че са добре. Благодаря за пожеланията. Hug Колкото до болестите - Калина дори не е помирисвала детска градина. Всичко си го довлачва от площадките и пясъчниците. Нещо тази година така й върви, предните две е боледувала изключително рядко и леко (с едно изключение). Предполагам, че все пак кърменето си е оказвало ефект тогава. А, Ния... всички лекари ми повтарят, че второто дете боледува повече, но наистина не очаквах да започнем веднага.

# 421
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Към ЛЛЛ от лявата ми гърда непрекъснато тече кърма, дотолкова,че не остава за бебка  Embarassed Embarassed Embarassed Много съм притеснена .Как може да се отстрани това?
Здравей,
Моля те, да ме извиниш, че ти отговарям чак сега.
Би ли разказала повече за изтичането на кърмата- споделяш, че е постоянно. По време на кърмене ли се проявява, когато не кърмиш има ли изтичане? Какво те навежда на мисълта, че кърмата не достига за дъщеричката ти?

# 422
  • Варна
Към ЛЛЛ от лявата ми гърда непрекъснато тече кърма, дотолкова,че не остава за бебка  Embarassed Embarassed Embarassed Много съм притеснена .Как може да се отстрани това?
Здравей,
Моля те, да ме извиниш, че ти отговарям чак сега.
Би ли разказала повече за изтичането на кърмата- споделяш, че е постоянно. По време на кърмене ли се проявява, когато не кърмиш има ли изтичане? Какво те навежда на мисълта, че кърмата не достига за дъщеричката ти?

Тека си непрекъснато, независимо дали кърмя или не кърмя. Малката, когато хапва от нея е много нервна и след това иска да хапне и от другата, която вече е доста по-голяма поради напълването ѝ с кърма.

# 423
Здравей те на всички! Пожелавам късмет на бебоците където се захранват по бавно и мъчат само мамите си   feeding
Ние се захранихме много бързо и лесно.И  двамата ми ядяха пюретата.Първо давах на 4м и половина-нектар два пъти по 50мл.Така на 5м. обърнах на плодово.Една седмица им давах до началото на етикета(на борканчетата)и дохранвах с кърма.Следващата седмица до половината-така стояха на половин бурканче почти седмица.После до край цялото.След това почнах на обяд зеленчуковото до половината-няколко дена и сед това цяло.За обяд все още ни стига.До седмица ще почним месните. постоянно редувам домашно приготвени и купени,според за кое имам време atwork 
Плодво яде за следобедна закуска с бисквитка.Но ако ме болят гърдите и давам плодово (без бискв.) и после кърма .Но ако ми дойде в повече кърма  и давам само кърма.Утре мисля да и дам каша. Според гръдната ми обиколка  Rolling Eyes    .Нощем се буди много често и иска да муца.Вече изби и второто зъбче.Искам да не яде през ноща толкова много,но като иска какво да я правя..

# 424
  • Малта
Джери 666, браво на вас, доста неща за крато време сте въвели, ноо този избор е различен при всеки (то и ние почнахме раничка към 5 месец, но със зеленчуково моно пюре, и пестепенно + 1 зеленчус и т.н. после продова, после каша от елда, а от два дена давам и заещко с картоф и копър на Hipp... та така при нас.

Ама количествата ни са малки не искат да ядат по много от твърдата храна, въпреки че проявяват голям интерес към това което аз ям и искат да опитват ... но явно свикнаха с пюретата и не са им много интересни та изяждат по не повече от 40 ~60 гр на хранене...

Обаче пък хемоглобина ни е завиден 122  Rolling Eyes да са живи и здрави мъниците !!!

# 425
medimed -дано не е прозвучало така.Не казвам  по този начин че трябва да бързат мамите със захранването.С баткото правех всичко стриктно,какво трябва ,какво нетрябва да яде и кога (единстевено количеството не сме спазвали).И двамата почваха да плачат като  спра да им давам от храната....Децата водят Парада (но не винаги)
Сега повече гледам като имам кърма и давам,като неме болят гърдите давам друго.С баткото много кърма имах,и въпреки това не му давах-цедя се ,мъча се,а детето го тъпча с  пюрета,защото  "вече сме почнали да заместваме ядене..".
И ние постепено вкарвахме зеленчуците.на всички пюрета на магазина си пише от кой месец какво може да се дава...
medimedТези дни се чудя за кашите...Елда по лие хубава-аз съм давала само на Слънчо и незнам.  Мисля когато  почна с месното и редувам със зел. на зел. да слагам сухар  newsm78.
Ние сме на преглед чак средата на октомври и незнам кога ще ходим на изследвания...
МАниците ти са големи ангелчета Kissing Heart.Неизглеждат да неим се яде newsm64

моите маници...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=444358385606318&l=6f88637cea

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 10:40 от jerri666

# 426
 jerri666 Здравей,

На нас докторката ни препоръча да въведем Елда на Хип, като има такава с плодове .
След това каша на Слънчо с банан и ябълка като това се давало следобед .
Тя ми обясни, че Елдата само с вода да се разтваря , като е кърмено бебе ( както сме ние), а не с АМ около 100 мл.,но ако искаш да заместиш и следобедното ядене даваш по 160 мл.
ние също въвеждаме зеленч. пюрета, днес сме на тиквички и картоф.Но и аз имам многоооо кърма
и се притеснявам , че почват да ме поболват гърдите от както не суче на обяд. После и след обяда давам и плодово пюре и предлагам цица...но той пак не ще да суче ...

newsm78
Пффф ... това със кърменето и захранването , ми се струва , че така ще се отбие бебо?! Thinking

# 427
Само да отбележа ,че и ние като спра да давам от храната се започва един рев..., предлагам гърда и не иска ..иска си пюренцето.
Даже онзи ден му додадох още 4 -5 лъжички , който уш бяха за следващия ден ( захранвахме се с тиква и морковче) и се успокой.Даже мърка като се храни от кеф....

# 428
Благодаря ти,днес ще пробвам Елда..nana63 Немисля че няма да я хареса,но...
Щом иска да яде бебо,дайму eat. щом вече сте го пробвали и няма лоши резултати... feedingПреди  седмица и давах -яхния със спанак-него искаше.(оставих я).Вчера я оставих да огладнее хубаво(без да прекаравам) и и дадох пак такова-Изяде всичкоооо
Може да съм банална че говоря за баткото,но това пак е някакво наблюдение на нещата.На него като му смесвах каквото и да е с кърма-повръщаше. сега несмея.Ако е смесено има 10мин. почивка м-у пюрето и кърмата.
А колкото до кърмата и захранванвето наистена е трудно.Зависи от детето.
Дилян е кърмен до 1г. и 10м. и можех да продължа още..защото имах, всички викаха че е голям..яде всичко,,защо му давам.и .т.н. Два месеца след това -болен-антибиотици,системи,болници.. smile3511 Сега искам да стигна до там .Щом има ще яде.

# 429
# 430
  • UK
Привет, привет, мамчета.  Hug Ние вчера започнахме със захранването, картоф на пара, намачкан и разбъркан с кърма. Абеее, не му хареса. Днес на обяд дадох пак няколко лъжички, които той държи в устата, и след малко финно и деликатно изплюе Mr. Green Понеже нямам още домашна тиква, утре мисля да добавя морков към картофа, дано му хареса повече! Peace

# 431
  • Варна
По принцип знам,че е хубаво поне 3 дни да изчакаш преди да въведеш нещо ново... Още повече,че моркова е алерген и ако стане нещо няма да можеш да знаеш със сигурност, от кое точно е...

# 432
  • Варна
Да се оплача и тук-малката вече 4-та дрънкалка чупи-2 евтини, 2 Фишър Прайс.... Някой ако е имал подобен проблем нека сподели... По-скоро искам съвет кои дрънкалки са по-здрави  Simple Smile

# 433
MissDreamy може да е от комбинацията с кърма..Ние бяхме същите

# 434
Джери много са ти хубави дечицата,да са ти живи и здрави:)

Общи условия

Активация на акаунт