Клуб на храбрата шивачка - тема 11

• 82 694
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Бертичка благодаря! Hug всъщност на мен ми трябват да издържат на пране  Cry чудя се ако си направя печат  с текстилни бои дали ще се получи. Май трябва да опитам  newsm78,
ако някой има идей как да си направя печат за многоратна употреба да казва  Crazy

# 451
Бертичка благодаря! Hug всъщност на мен ми трябват да издържат на пране  Cry чудя се ако си направя печат  с текстилни бои дали ще се получи. Май трябва да опитам  newsm78,
ако някой има идей как да си направя печат за многоратна употреба да казва  Crazy
Ами те издържат на пране колкото текстилните. Да не мислиш, че моите са за еднократна употреба  Grinning
Аз веднага щом направих няколко етикета им ударих едно яко пране киснене във вряла вода и търкане на ръка, което е много по-драстично от прането  в перална машина Peace
Единствения риск е да не лепнеш ютията върху тях, но аз ги слагам на места, които не са толкова опасни, а и в краен случай дори да стане единствено ще развалиш еткета и ще трябва да изджагърташ от ютията ако нещо полепне. Риска с текстилните бои не е по-малък. Аз съветвам потребителите никога да не гладят върхи текстилна боя директно!
За съжаление няма друг вариант за хендмейд етикети. Аз бях направила и печат и пробвах с текстилни бои. Ето го резултата

Върши работа, но не е толкова детайлен, а за мен лично това е важно.
Ето ги и новите с трансферна хартия

За мен лично е в пъти по-добре.
Все пак като намеря време ще кача урок и ще ви го покажа   bouquet

# 452
  • София
Бертичка, страхотно е! Shocked
Сега почвам да сънувам печати с текстилни бои!

Аз да ви питам нещо, което умувам от много време и не мога да измисля как да стане - купих лятото 4 долни чаршафа от лен. Проблемът е, че те са с размерите на леглото, но не остава и сантиметър за подпъхване. Усетих се късно и оттогава само мисля какво мога да направя. Като цяло идеите ми се въртят около пришиване на 15-20 см лента с ластик по края и да стане чаршаф с ластик. Но дали ще стане? дали няма да разваля само чаршафите и да накълцам още плат newsm78

# 453
Бертичка благодаря ти, и разбира се детайлът е много важен.  Wink   Hug  Hug имам още два въпроса, 1. Това с трансферната хартия го печаташ на цветен принтер и след това залепяш с ютия, върху сатенена  лента ли го правиш или греша? и 2. Печата за текстилни бои от какъв материал го направи? Дано не ставам досадна, но трябва да си направя етикети, много ми е важно  #Crazy

# 454
Ех момичета ще ме накарате сега да качвам урока  Laughing
marrie , на мастиленоструен принтер ги бях отпечатала. Върху сатенена лента са, макар че ми се искаше нешо по памучно  Thinking Имам и една памучна, но не е много бяла и не изпъкваше така добре.
А печата е от гумичка  Mr. Green Тънкостите там са да оцелиш точната доза мастило (в случая текстилна боя) Peace

# 455
Бертичка страшна си много, много ти благодаря   bouquet   bouquet   bouquet

# 456
Бертичка, по въпроса за печатите, няма ли да стане с маркер за текстил? Ползвала ли си? Аз си мечтая за такива флумастри, но не знам дали стои плътно нарисуваното с тях.

# 457
mama Barba   newsm78 Не съм се замисляла. Не е ли доста трудоемко да рисуваш едно по едно всяко етикетче?
Много зависи и какво е логото на въпросния артикул де. Ако са някакви инициали мисля че с маркер е удачно, но не знам върху сатен как се разнася. Аз ползвам само бои от бурканчета и рисувам с четки.

# 458
Бертичка, благодаря за отговора! Много ми хареса костюмчето с чантичката.  Heart Eyes

# 459
Здравейте, момичета,
Шия шотландска поличка с прехлупване. Искам да я направя с ленти кожа с катарамки да се закопчава, дали някой има идея, дали се продават въобще готови такива, и ако случайно сте виждали да менасочите към магазин в София.

# 460
Мина фон В. гледам,че никой не ти е отговорил,та да се обадя аз .

Смело слагай лента+ластик,ако е матрак измери височината,изрежи лента с резервите и приший ластика директно на плата,без да го вкарваш в улейче ,със зигзаг.Така "излекувах " мой малки чаршафи,но при мен тъй ,като ми се досвидя хасето,сложих трико-имам в изобилие,и станаха перфектни  Peace
  дано обясних разбираемо,успех!

# 461
  • София
Мина фон В. гледам,че никой не ти е отговорил,та да се обадя аз .

Смело слагай лента+ластик,ако е матрак измери височината,изрежи лента с резервите и приший ластика директно на плата,без да го вкарваш в улейче ,със зигзаг.Така "излекувах " мой малки чаршафи,но при мен тъй ,като ми се досвидя хасето,сложих трико-имам в изобилие,и станаха перфектни  Peace
  дано обясних разбираемо,успех!
Много ти благодаря, iva.а smile3525 Много добре си го обяснила
нещо такова си представях, но исках да чуя някой, който го е правил вече Simple Smile
точно и това се чудех - мислех да вкарвам ластика в улей, но щом става директно, така ще направя, че по-лесно Simple Smile
Благодаря!

# 462
Здравейте момичета! Аз съм доста нова в шиенето,запалих се в последно време.Купих си платове,игли,конци и други.Решила съм да си шия рокля,като я направя-ще кача снимка. Търсих и курсове,но намерих само някакви по 660 часа с квалификация, а аз нямам такова време а и не смятам да работя като шивачка,просто хоби Simple Smile Спрях се на варианта да се уча от интернет,списания и книги от университетската библеотека (има доста)  Laughing Ще черпя опит и идеи и от вас Simple Smile

# 463
включвам се защото бистрихме тази тема   сега намерих курсове за 200лв  ето http://prodavalnik.com/shivashki-kursove-za-nachinaeschi-lyubitelski-i6295563     дано съм била полезна Hug

# 464
  • Перник
Здравейте, искам да ушия зимни олекотени, напр. 500 гр/м2. Някой да ме насочи от къде мога да купя дебела вата и плат хасе или нещо др. подходящо - за София. Четох в нета за някакви складове зад Метро-Люлин, но доста стари публикации и не мнам дали е актуална тази информация.

Общи условия

Активация на акаунт