Консултация с логопед - тема 4

• 237 873
  • 860
  •   1
Отговори
# 210
Защо сте в потрес, дами? Не знам дали знаете, но д-р Пискова е психо-невролог. Ходихме на преглед при нея и освен хомеопатични лекарства , се налага и пълна промяна на досегашния режим на детенце. Не знаех до сега по-малкото часове сън, до какво могат да доведат....

# 211
Здравейте! Искам да попитам сина ми е на 1год. и 4мес. и думите които казва са ам (когато иска да яде) и бубба което не знам какво е,казва също така па па, общо взето почти нищо и не иска да повтаря нищо. Въпросът ми е трябва ли да го види логопед или все о6те е малък и има време да започне да казва определени неща като мама тате и т.н. и евентуално какъв може да е проблема му? Иначе физически е здрав и се развива добре с изключение на говора.

# 212
  • София
Здравейте! Искам да попитам сина ми е на 1год. и 4мес. и думите които казва са ам (когато иска да яде) и бубба което не знам какво е,казва също така па па, общо взето почти нищо и не иска да повтаря нищо. Въпросът ми е трябва ли да го види логопед или все о6те е малък и има време да започне да казва определени неща като мама тате и т.н. и евентуално какъв може да е проблема му? Иначе физически е здрав и се развива добре с изключение на говора.

Здравейте! Детенцето ходи ли на ясла? Ако не - кой го гледа? Как се обръща към Вас, ако иска да Ви каже нещо? Яде ли твърди храни? Има ли някакви алергии/как мина захранването? Ако се притеснявате, нека го види логопед, но за мен е още малък, ако няма други фактори, би трябвало да навакса....

# 213
Не ходи на ясла аз си го гледам вкъщи. Когато иска нещо посочва с пръст към това което иска или ме води там където иска.Яде твърди храни и засега не са му установени някакви алергии.Разбира всичко носи и донася различни предмети които му поискам, просто ме притеснява това че не иска да повтаря думи,когато той сам си иска си говори нещо още бебешко казва буквите п б н т р в комбинация с всички гласни. На логопед искам да го заведа при първия удобен случай,понеже сме в регион, където няма на близо,чак  Пловдив, но дотогава искам поне горе долу да знам има ли за какво да се притеснявам или не? Ще съм много благодарна ако някой ми отговори!

# 214
  • София
Не ходи на ясла аз си го гледам вкъщи. Когато иска нещо посочва с пръст към това което иска или ме води там където иска.Яде твърди храни и засега не са му установени някакви алергии.Разбира всичко носи и донася различни предмети които му поискам, просто ме притеснява това че не иска да повтаря думи,когато той сам си иска си говори нещо още бебешко казва буквите п б н т р в комбинация с всички гласни. На логопед искам да го заведа при първия удобен случай,понеже сме в регион, където няма на близо,чак  Пловдив, но дотогава искам поне горе долу да знам има ли за какво да се притеснявам или не? Ще съм много благодарна ако някой ми отговори!

Както и друг път съм казвала, за мен, по това, което описвате - няма проблем! Но това е консултация в нета!
Играе ли си с играчки, знае ли за какво се ползват различните видове играчки? Пее ли, танцува ли, впечатлява ли се от реклами? Щом Ви води до това, което му е нужно, за мен не изпитва нужда да говори /в повечето случаи/ - т.е. знае, че сте наблизо винаги и ще откликнете.  Hug

# 215
Да играе си с играчки,пее,танцува,познава играчките (като го питам кое е мечо пух,кое е кучето ,зайчето ги познава и ми ги донася, а играчките,които са музикални знае от къде се пускат и ги пуска сам),но нищо не назовава с каквото и да било име и не иска и да повтаря,за реклами не гледа и рядко да се впечатли от някоя,но като му пусна клипче на компютъра гледа и му е интересно.

# 216
  • София
Дарии, ще ходим при невролог, защото щерката е много припряна, нервна, не стои мирна изобщо, друго....като говори някакси си издава долната челюст напред. Логопедката иска Пискова да я види и евентуално да изпише някакви медикаменти, за да се успокои. В четвъртък ще пътуваме до Пловдив на преглед при д-р Пискова, дано няма лоши новини...
Защо сте в потрес, дами? Не знам дали знаете, но д-р Пискова е психо-невролог. Ходихме на преглед при нея и освен хомеопатични лекарства , се налага и пълна промяна на досегашния режим на детенце. Не знаех до сега по-малкото часове сън, до какво могат да доведат....
Съня, промяната на режима е едно - медикаменти друго. Аз лично бих сменила логопеда, ако това са причините за изписване на медикамент - успокояване на детето. Че на логопедката на моя трябва да и дадат медал значи Wink

# 217
Доника,разговора за медикаментите си остана между мен и логопедката. На д-р Пискова не съм казала нищо, тя прецени, че са нужни....освен че ще спим повече, ще сме без тв и без какаови продукти. А на този етап не си и помислям да сменям логопедката, защото сме при нея от около месец и виждам, че се работи, вкл. и това че, ни казва и какви упражнения да правим в къщи....а до преди нея водихме малката в един център, безплатно беше - 6 месеца, нищо, никакви резултати, не знаех дори какво правят в кабинета, питах - нещо да правим в къщи, каза ми логопедката - нищо не можете да правите...толкова изгубено време...

# 218
  • Sofia
Здравейте от мен,
Изчетох колкото можах темата и стигнах до извода, че е добре да заведа дъщеря си при логопед/дано не е доста късно/.Но искам да попитам, ако е възможно някой да ми препоръча такъв за кв.Люлин.

Предварително ви благодаря.  Hug

# 219
Привет,

нашето малко момиче е на 2.6 г и не произнася правилно Ш, С, Ц, Ж, Ч, Р, Л. Знам, че е малка още, но притеснението ми е следното: от голямото ни моме знам, че децата променят начина, по който говорят, т.е. подобряват го, на около месец или на някакъв подобен цикъл. И процеса на подобряване е постоянен - не се спира, не зацикля. При малкото ни момиче, няма никакво подобрение в начина на изговаряне от повече от 4-5 месеца. При изговор на Ш С Ц Ж Ч тя слага езика си между зъбите. Р и Л ги пропуска или ги заменя с нещо като Ъ. И така е от доста време насам, както вече казах.

История: дето е кърмено до 9 м възраст, нормално развитие, проговори на годинка и 1-2 месеца, много е общителна, контактна, има богат речник и обича да чете и да разправя истории, да съветва и да обяснява какво иска и защо Simple Smile

Обадих се в Логопедичния център в София и ще се срещаме с тях вероятно в края на юни, че сега били много заети. Казаха, че на първо време за през лятото ще ни покажат упражнения (според диагнозата, разбира се, която по телефона не е възможна). Аз обаче разбира се искам всичко да стане по-бързо Simple Smile

Четох разни форуми и logopedia.bg и особено статиите им за ротацизъм и сигматизъм, както и за артикулационната гимнастика. Наясно съм, че все още нямаме диагноза и аз не съм специалист, но си мислех, че няма да навреди, ако правим упражненията за устни и език, специално тези като стихчетата за "Малката Лиза устичка облиза..." и "Разходката на езика", поне докато дойде време за среща с логопед.

ВЪПРОСЪТ ми е: да ги правим ли и колко често да правим тези упражнения-игри и има ли и други игри, които могат да подпомогнат езичето?

Много благодаря на всички, които отговарят в този форум!   bouquet

# 220
Здравейте,
Синът ми е на 2 год.и 7 месеца.
Започна да заеква преди 2-3 месеца. Отначало само на първата дума от изречението , а сега вече на всяка дума.
Той започна да произнася думи много рано- още на 10 месеца каза дума с 5 букви .
Преди месец родих и си имаме второ детенце-момиченце.
Престоя ми в болницатата-5 дни и след това отделянето му при свекъра и свекървата- защото беше болен от бронхит, засили заекването.
Предполагам , че е преживял голям стрес.
Моля , препоръчайте ми логопед в Шуменска област при когото да го заведа.
Благодаря за отделеното време.

# 221
Здравейте! Интересувам се от логопед в град Пловдив. Дъщеря ми е на 6години и все още има затруднения с говора. Моля, който има опит с логопед да сподели. От Кичука съм. Видях днес на Георги Кондолов 5, че има логопедичен център. Който го е посещавал, ако може даде инфо или ми препоръчайте друг специалист.

# 222
  • Варна
 Здравейте,момичета!Бихте ли ми препоръчали добър логопед за гр.Варна.Дъщеря ми е на 7г. и не може да произнася правилно- ц и ч ,с и ш.Това и пречи при диктовките в уч-ще.

# 223
Моля,препоръчайте ми добър логопед в Бургас,може и на лични.

# 224
Кремена Петрова Peaceна лични телефонният номер Hug

Общи условия

Активация на акаунт