Консултация с логопед - тема 4

• 237 878
  • 860
  •   1
Отговори
# 195

Най-добре е да влизаш с нея в кабинета при логопеда,за да виждаш какво правят и да го повтаряш вкъщи.Попитай самия логопед какво и как да правиш вкъщи.
Не бързай толкова-хубавите неща стават бавно!

не можело да влизам с детето. чакам във фоайето...или отивам след час да я взема.
но ще попитам какво можем да правим вкъщи.

# 196
  • Бу-у-урга-а-ас
tedka* ,
носи тетрадка, където логопедът да ти записва, върху какво работят, а вие да го повтаряте у дома. Предполагам, че детето е в първи клас. Купи от "Хеликон" помощни тетрадки и помагала за първи клас. Също има едни много хубави с картинки на изд. Фют - "Буквите". Истината е, че ви чака много работа у дома, особено ако искате по-бързо да приключите с логопеда.
По принцип не  е проблем родител да присъства, но има случаи, когато децата се стягат и се притесняват от тях - най-вече ако детето е с по-ниско самочувствие, а родителите са по-взискателни.

skrech, звучите гневно. Ако се гневите на детето си, няма да му помогнете. Помислете върху това, че то е на пет и все още му е трудно да се изразява, а Вие все още се чудите, дали е за специалист. Спешно си намерете логопед, който е възможно да ви препоръча и психолог, както и невролог. Нямате никакво време за отлагане.

# 197
да, тя каза че от др седмица ще имаме и домашни. иначе ми показва какво са правили след всеки час. иначе детеот не се притеснява от мен, по-скоро може би ще се разсейва ако и аз съм там, и затова логопедката така е преценила. виждам че и др родители чакат отвън. ще потърся книжката. Благодаря!

# 198
Моя син е на 3 години и половина , говори доста , но още по бебешки ,думите който изговаря правилно са изключително малко. Мисля , че има нужда от логопед. Погледнах списъка с логопеди , но не ми се отваря, ще се радвам да ме ориентирате за добър специалист в София.
Мислих си за токуда , някой ако има впечатления за там , ще ми бъде от голяма полза.

# 199
  • И аз не знам къде...
Здравейте,
Синът ми е почти на 5 години и от около година започна да запъва в началото на някои думи. Особенно силно е когато думата започва с гласна. Понякога повтаря първата сричка няколко пъти, а понякога проблема го няма.
Проговори още на една годинка и до навършване на 2 години говореше много и то "като възрастен". Сега от около година нещо се случи!
ЛЛ на детето твърди, че е защото мисълта му тече по бързо отколкото може да се изкаже и бърза да каже всичко което си мисли. Само, че това продължава прекалено дълго според мен!

Живеем в Стара Загора и ще бъда много благодарна ако ми препоръчате логопед в града!

Благодаря предварително!

# 200
  • София

Живеем в Стара Загора и ще бъда много благодарна ако ми препоръчате логопед в града!

Здравейте! Тук http://logopedico.com/logopedi/grad/06-stara-zagora/ може да видите колеги от Стара Загора! Успех!  Hug

# 201
Здравейте!
Преди известно време споделих  тук проблема, който имаме и направихме консултация с логопед. Без "чужда" намеса "проговарянето" само започна. Искам да попитам специалистите  как би се отразило ходенето на ясла?
През ноември опитах да дам сина си на ясла, но след 2 седмици се разболя и го спрях. Оставях го там за по 2 часа на ден. Причините са няколко - плаче много, не яде, не пие и съответно на обяд си го прибирах. Сега се "учим" отново да посещаваме детското заведение, но за момента резултата е същия. Интересува ме дали стресовата обстановка,  в която е поставен би попречила на проговарянето?

# 202
Здравейте, искам да се консултирам за къса подезична връзка. Бебо е не почти 5 месеца и не знам къде да го заведа. После не ми е ясно дали ще има нужда от логопед, като попорасне. Предварително благодаря!

# 203
  • И аз не знам къде...

Здравейте! Тук http://logopedico.com/logopedi/grad/06-stara-zagora/ може да видите колеги от Стара Загора! Успех!  Hug

Здравей и благодаря за вниманието   bouquet!
Аз исках ако някои е посещавал и има впечатления от конкретен логопед в града да сподели! Просто не знам към кой да се ориентирам!

# 204
  • София

Здравей и благодаря за вниманието   bouquet!
Аз исках ако някои е посещавал и има впечатления от конкретен логопед в града да сподели! Просто не знам към кой да се ориентирам!

Ами.... усет  Hug Всички сме учили едно и също. Знам за светила в областта, но знам и такива светила, които са забравили какво точно са специализирали....
Дано се включи някой от града и да помогне с лични впечатления  Hug

# 205
Намерихме си логопед, от две седмици го посещаваме, очарована съм. Праща ни при д-р Пискова в Пловдив. Някакви отзиви за нея?

# 206
  • И аз не знам къде...
Утре сме на логопед с детето.
Дано да съм избрала подходящия и да има успех детенце  Praynig!

anipepi82, защо ви изпращат на невролог?
Малко ме притесни!
Иначе аз съм чувала само добри отзиви за Пискова!

# 207
Дарии, ще ходим при невролог, защото щерката е много припряна, нервна, не стои мирна изобщо, друго....като говори някакси си издава долната челюст напред. Логопедката иска Пискова да я види и евентуално да изпише някакви медикаменти, за да се успокои. В четвъртък ще пътуваме до Пловдив на преглед при д-р Пискова, дано няма лоши новини...

# 208
  • София
Дарии, ще ходим при невролог, защото щерката е много припряна, нервна, не стои мирна изобщо, друго....като говори някакси си издава долната челюст напред. Логопедката иска Пискова да я види и евентуално да изпише някакви медикаменти, за да се успокои. В четвъртък ще пътуваме до Пловдив на преглед при д-р Пискова, дано няма лоши новини...
Направо съм в потрес Shocked

# 209
  • Най-сетне у дома
Направо съм в потрес Shocked

Shocked И аз.   

Общи условия

Активация на акаунт