Бихте ли "преглътнали", ако ви удари?

• 28 533
  • 412
  •   1
Отговори
# 75
Не теб; добре си спомням ника на гуспойцата, дето мисли, че жените си заслужавали боя.

И ще ме извиниш, ама въобще не смятам да понеса "форумска" отговорност за ситуация, в която съм била като 15 годишна. Забележи възрастта. И от двете злини, (а) да реве и търпи някой изрод, и (б) да се измъкне и избяга от насилника, пък макар и по детски и глупаво, аз знам кое бих избрала, да кажем за моите дъщери.

Цитат
ако човек застраши детето ми....бих си послужила не само със шамари, а с всичко останало, което ми е под ръка.

Да, ама ако детето ти е, да кажем, девойка, на -найсет години, те няма и да знаеш. Нито пък ще можеш да нашамариш насилника, даже и да знаеше.

# 76
  • София
Хайде, кажи го кой е никът, какво се криеш като шушумига! Обичайно си доста устата и агресивна, да не би сега да са ти вградили чип за дискретност и такт!

# 77

Ако обичаш да ми спестиш мнението си каква, според теб, съм аз обичайно, за да не се наложи да си изясним каква, според мен, си ти обичайно.

Но пак ако нямаш какво друго да правиш, ето:

има много жени, които имат крещяща нужда от напляскване.....

# 78
  • София
Що, изясни ми! Мен не ме е страх да чуя чуждото мнение! Пък и, какво толкова ужасно можеш да кажеш за мен, че да потресеш някого! Нищо!

# 79
Чета и се чудя - ок, афектиран бил, защото тя е виновна, че го е ядосала. А шамари на всеки, който го ядоса ли бие? На майка си, на шефа, на комшията, на случаен човек, който го е засекъл, например, и т.н.
Или само на жена си...

# 80
Eй ужасни сте , няма тема дето да не се разпърди от женски срадни Sick аааа правилно ама много правилно бият мъжете , баси завистливите к*чки дето ставаме и винаги си показваме женската простотия...пък уж нежни и мили сме Stopтралала.Алиса в станата на чудесата ли си или к'во си там ама на  Andariel няма да ти дам буква да напишеш с/у нея , щото разбираш ли ми е на сърце , пък ти и на сърце и на ъкъл не си ми

# 81
  • София
Течен шоколад, много мило  Hug!

Човече, вярно е това, което го пишеш, дали раздава шамари на всеки, който го ядоса. Искам само да уточня, ча някак, когато чужд човек те ядоса, по-склонен си да му теглиш на ума си една, защото отношенията ви са никакви. Обаче с близките всичко е много по-драматично заради намесените емоции и очаквания, а и близките някаш се отпускат и много бързо и лесно преминават границата на добното поведение. Класика е как един и същ човек се държи невероятно добре извън семейния си кръг, колко е мил и внимателен, направо няма по-свестен човек от него, а като се прибере вкъщи, и изведнъж сваля образа на възпитания човек, и излива върху близките си цялото напрежение и отрицателна енергия, която е насъбрал с чуждите. И ако го питаш един такъв човек защо го прави, най-вероятно ще се окаже, че той изобщо не се усеща или ще каже, че вкъщи иска да си бъде той самият, а не постоянно да се съобразява. Според мен така започват нещата, уж безобидно, пък с времето става като някакво танго - единият си излива, другият си излива, и двамата недоволни, започват да се заяждат и да си отмъщават..., и ето ти, прозвучал отнякъде шамар, пък дали от жената или от мъжа, май вече половата диференциация се размива. Просто мъжете повече са по физическите реакции (те затова се бият помежду си), а жените са по вербалните (затова се карат повече помежду си). Дали ще е шамар или унизителни думи, все тая!

# 82
Течен шоколад, много мило  Hug!

Човече, вярно е това, което го пишеш, дали раздава шамари на всеки, който го ядоса. Искам само да уточня, ча някак, когато чужд човек те ядоса, по-склонен си да му теглиш на ума си една, защото отношенията ви са никакви. Обаче с близките всичко е много по-драматично заради намесените емоции и очаквания, а и близките някаш се отпускат и много бързо и лесно преминават границата на добното поведение. Класика е как един и същ човек се държи невероятно добре извън семейния си кръг, колко е мил и внимателен, направо няма по-свестен човек от него, а като се прибере вкъщи, и изведнъж сваля образа на възпитания човек, и излива върху близките си цялото напрежение и отрицателна енергия, която е насъбрал с чуждите. И ако го питаш един такъв човек защо го прави, най-вероятно ще се окаже, че той изобщо не се усеща или ще каже, че вкъщи иска да си бъде той самият, а не постоянно да се съобразява. Според мен така започват нещата, уж безобидно, пък с времето става като някакво танго - единият си излива, другият си излива, и двамата недоволни, започват да се заяждат и да си отмъщават..., и ето ти, прозвучал отнякъде шамар, пък дали от жената или от мъжа, май вече половата диференциация се размива. Просто мъжете повече са по физическите реакции (те затова се бият помежду си), а жените са по вербалните (затова се карат повече помежду си). Дали ще е шамар или унизителни думи, все тая!

Peace Peace Toчно така мисля браво!

# 83
Течен_Шоколад, радвам се на констатацията, че "не съм ти на акъл". Но ако се напънеш, можеш да откриеш, че не си тази, която дава разрешение да се пише във форума.

Андариел, ще взаимствам израза на тази муцка по-долу. Не си ми по ъкъл. Така че няма да си губя времето да обяснявам.

Не сте по темата, обаче. За мен беше любопитно да прочета, как едно малко, но забележимо малцинство си прокарва вариации на темата, как имало извинения за бой на жените. Някои си го заслужавали; мъжете били по-така, по-физически; многото говорене било просене на боя и подобни бисери. Да се чуди човек в кой век живеем. А да, и най-фрапиращото разногласие- хем ще защитаваме децата със зъби и нокти, хем някои жени си просили боя. Ами ако децата са ви (пораснали) момичета и по нечие усмотрение те си просят боя, кой от двата ви велики принципа ще се поразклати, а?

# 84
  • София
Няма извинение, има обяснение! Не намирам извинение нито за бой, нито за психически тормоз!
 В днешно време жените стават почти толкова еманципирано-агресивни, колкото и мъжете. Отношението към децата не е като отношението към партньора. Партньора си никоя жена не си го е раждала, той на практика е чужд възрастен човек, с когото я свързват сексуалният нагон, определени емоции, както и битът в дългосрочен период. С децата я свързва първо кръвта, после майчинският инстинкт, детето й е най-скъпият и близък кръвен роднина, на всичко отгоре и беззащитен. Майките по подразбиране защитават децата си, но не винаги защитават партньорите си, макар да се смята, че са лоялни към тях.

Правилно, не съм ти на акъл, Алиса - доста по-умна съм от теб! И поне често имам какво положително, макар и странно нещо да кажа на човека срещу себе си, а ти само цъфваш от тема в тема, и търсиш конфликт!

# 85
  • Насред хаоса
Eй ужасни сте , няма тема дето да не се разпърди от женски срадни Sick аааа правилно ама много правилно бият мъжете ...
Shocked Правилно биели?! Че той да не ми се явява нещо родител, възпитател, нещо повече от мен, че изобщо да ме вкарва в пътя, още повече с шамари? Че мен баща ми не ме е бил, та от какъв зор  мъжът ми, ако съм дрънкала повече, отколкото можел да понесе. Кат се ядоса, да си удари задника в тавана и ще му мине, що ще удря жена си?! Не мога да повярвам, че има жени, които смятат, че жени си заслужавали боя ...

# 86
Не мога да повярвам, че има жени, които смятат, че жени си заслужавали боя ...
Да...аз ако бях мъж щях да си бия жената редовно , ако беше изтряскала невротичка , която крещи и тръшка и си мисли , че р'збираш щото е жена всичко и е позволено Wink

# 87
  • Насред хаоса
А аз ако ти бях жена, да не мислиш, че щях да ти оставам длъжна?! Той кат е мъж, да не би всичко да му е позволено?
Като не му се живее с истерясала невротичка, да я остави, бе! Що трябва да я бие, някой да не го е вързал за нея?!

# 88
  • София
Ама, да ти кажа, тези невротички не търпят мъжете им да ги оставят, а правят всичко възможно да ги задържат, че ги и шантажират, изнудват я материално, я емоционално. Получава се някакъв омагьосан кръг. То, не е лесно и за двамата така! Пак казвам, не оправдавам насилието, само се опитвам да осветля нещата от друг ъгъл.

# 89
Страхотно казано - Няма извинение, има обяснение!   bouquet bowuu
Точно така. Няма извинение нито за физическото, нито за емоционалното насилие. А за съжаление ако на някои мъже им е присъщо физическото насилие, то на някои жени им е присъщо емоционално то насилие. Няма извинение за нито едно от двете.
И не става дума за това, че жените си заслужават боя. Напротив. Става дума за това, че когато се държиш просташки, унижаваш или безцеремонно провокираш мъжа срещу себе си, понякога е вероятно да изядеш някой шамар - не защото така трябва, а защото в подобна ситуация изпростяването е двустранно. Това е всичко. Така че изводът е много прост - не е приемливо нито едното, нито другото.

Колкото до това
Цитат
ако човек застраши детето ми....бих си послужила не само със шамари, а с всичко останало, което ми е под ръка.

Да, ама ако детето ти е, да кажем, девойка, на -найсет години, те няма и да знаеш. Нито пък ще можеш да нашамариш насилника, даже и да знаеше.

Понеже прецених, че аз съм тъпата патка, която защитава насилието над жени заради примера с баща ми (нещо, което е невъзможно да се случи, защото самата аз съм била обект на такова в миналото, както вече споменах; а и многократен свидетел на това как дядо ми пребива баба ми), сметнах за уместно да обясня и причината за това той да удари жена. А именно жена, която застрашава живота на децата му, при това съвсем съзнателно. За това отбелязах, че ако бях на негово място вероятно бих реагирала по същия начин. Което отново идва да покаже, че нещата не са само черно бели - има много нюанси и много зависи от ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт