Бихте ли "преглътнали", ако ви удари?

• 28 536
  • 412
  •   1
Отговори
# 315
...като отговори за себе си, дали приема като насилие повишаването на тон от страна на трети човек, например началника, колегата, приятелката или непознат на улицата, пътя или трамва...

Именно.
Не. Не го смятам за насилие. Просто защото не е такова. Подчертавам - когато някой си казва позицията с по-висок тон, без обиди и др. допълнения.

miss piggy, безсмислено е да разглеждаме изключенията, дето сигурно има 5 такива семейства в цялата страна, при толкова много насилие наоколо.
За описаните - ако изключим наистина мъж, който го мързи да работи, става дума за семейства, в които това решение е взето съзнателно и доброволно от двамата, хора които са узрели за идеята, а не такива, които ще си натякват в последствие.

# 316
  • Бургас
Течен_Шоколад , мъжете са силен пол, защото колкото и да си ненормална, те са тези, които могат да ти размажат физиономията без подходящо и неподходящо оръжие. Иначе във всяко друго отношение може да се поспори колко силен пол са.
А колко са психически тормозени е спорен въпрос - така или иначе това си е техен личен избор. Ситуацията от поста на miss piggy е рядко срещана. Докато жени в положение на зависимост и търпящи какво ли не са много повече.
Ами аз не искам пари и не мрънкам - унизително ми е. С такова поведение жената не унижава мъжа, а унижава себе си. Като е мухльо и не се старае да изкарва (айде влязох в кюпа  Laughing ), уравновесените разговори между зрели хора не помагат, да си търси други варианти - не да се принизява да се разправя. Щом им харесва на тези жени да се унижават, а мъжете ги кефи да са с тях...  Това не е насилие.  Simple Smile

# 317
  • София
Като е мухльо и не се старае да изкарва (айде влязох в кюпа  Laughing ), уравновесените разговори между зрели хора не помагат, да си търси други варианти - не да се принизява да се разправя. Щом им харесва на тези жени да се унижават, а мъжете ги кефи да са с тях...  Това не е насилие.  Simple Smile
Другия вариант в описания от мен случай, означава мъжът да напусне семейството и да вижда детето си два пъти в месеца.
Вие бихте ли напуснали мъжа си, ако това означава раздяла с детето?

# 318
  • София
Тук всички си напускат мъжете... на думи, обаче. Далеч по-малко са реално напусналите мъжете.

# 319
Тук всички си напускат мъжете... на думи, обаче. Далеч по-малко са реално напусналите мъжете.

Peace нали , малко като "много сме ,силни сме"ама в живота всяка си натиска трътката.

# 320
Просто може никоя в тази тема да не й се е налагало да го прави, защото мъжът й никога не би й посегнал?

Само предположение?

# 321
Или си траят , защото знаят , как всички ще им се нахвърлят да ги поучават , как те биха ги оставили  и как може да търпи.Реално в живота не вярвам жена да си грабне децата за един шамар Stop при положение , че имат 10годишен брак и са се разбирали до сега идеално

# 322
А бе, като се стига до шамари (обикновено това е само началото) не се разбират идеално...

# 323
  • София
Само за шамар, който не ти е отвъртял главата едва ли. Но за такъв, с цел да те смачка...

# 324
А бе, като се стига до шамари (обикновено това е само началото) не се разбират идеално...

не мога да се съглася.мисля , че не живеем в Тв сапунка където и след 100години се целувкат и обичкат чак да ти се догади Confused всеки има периоди в живота си , в които пропада и не знам е какво да прави , нещо като депресия , работата не върви , знае че заема него чака , и точно тогава е най-лесно за да си разтовари емоционално съзнанието да се изпусне и да посегне.мъже или жени нервите са си нерви и няма човек на земята ,който да ме обеди , че мъжете не страдат и не си изпускат нервите.

# 325
Има хиляди начини мъжете да разпуснат нервите си, без да маризят с юмруци половинката. Ако ще да изгори ипотеката, и да остане без работа, или каквото и да е - юмрук в лице/тяло на жена НЕ е и не може да е разпускане на напрежението.

# 326
Ох защо винаги говорите за юмруци не мога да разбера , плесница..шамар за това става въпрос , то стигне ли се до юмруци сори ама там вече си е чист бой.минаха 2 години някъде от както ме плесна моя , не ми е вдигал ръка от тогава , но и аз не съм изфирясвала както тогава.всеки греши б*си толкова ли е трудно да се разбере Crossing Arms

# 327
  • София
В случая от темата ставаше въпрос за юмрук, а и винаги е по-ефектно да се говори за юмруци, а не за шамар или вербално насилие. Крайностите, особено ако е в услуга на защитаваната теза, винаги са добре дошли като аргументи, защото шокират и е трудно да бъдат отречени.

Не казвам насилието да се извинява или смята за нормално, но и да не се залита в демонизиране на мъжете, защото и те душа носят, и тях ги боли от лоши думи също, колкото и жените ги боли. А мъж да изяде плесница от жена е дори по-унизително, отколкото да бъде набит от мъж, така че и в двата случая (мъж към жена и жена към мъж) е унизително и болно.

# 328
Andariel, първо за мен разлика между шамар и юмрук няма.
Второ - твоята теза не се бие с тази тема, то просто е друга тема, супер логични са ти доводите, и правилни, но това какво общо има?
Това жената да не унижава, мъчи и издевателства над мъжа си наистина търпи отделянето в нова тема, защото си има много мнения и споделяния и за нея. Но темата, дали жена би простила насилие над себе си не демонизира мъжете по никакъв начин, мисля.

# 329
  • София
Тази тема не е нито първата, нито ще е последната, в която се обсъжда насилието. Сценарият почти винаги е един и същ, затова аз обикновено пропускам писането в подобни теми - изрежда се цял поменик постове с "аз? Никога! Тръгвам си на минутата!". И по правило се оказва, че болшинството от отговорилите не са изпадали на практика в такава ситуация, а единици са жените, които са си тръгнали веднага с децата. За викане на полиция и извеждане на мъжа от къщи не помня да се е споменавало тук като практика. Не зная, може в подфорума на родители, отглеждащи сами децата си да е писано по въпроса, но аз там съм била може би 1-2-3 пъти и не съм попадала на подобно нещо.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт