Бихте ли "преглътнали", ако ви удари?

• 28 539
  • 412
  •   1
Отговори
# 330
Ударил е с първото, което му е хрумнало, шамар, юмрук, предмет, ритник, никаква разлика не виждам.

# 331
Andariel, права си и ти.

# 332
  • София
Тук всички си напускат мъжете... на думи, обаче. Далеч по-малко са реално напусналите мъжете.

.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 22:00 от Little Evil

# 333
  • София
това вече ми се струва патология отвсякъде. Такава жена трябва да бъде открадната от роднините си, според мен, защото сама никога няма да събере смелост. Малко като при сектантите или при някои наркомани - ако трябва и отвличане от близките, само и само да оттърват жертвата.

# 334
  • София
това вече ми се струва патология отвсякъде. Такава жена трябва да бъде открадната от роднините си, според мен, защото сама никога няма да събере смелост. Малко като при сектантите или при някои наркомани - ако трябва и отвличане от близките, само и само да оттърват жертвата.

Опитвали са се, аз съм се опитвала, върне се за малко и после пак бяга.

# 335
Доста често точно при такива жени няма кой да ги отвлече(спаси)...има разни "родители",които и те..сакън да не им е сама щерката.Нека търпи там да я бият само и само да не се върне пак под техния покрив и да я обсъждат хората.А и не рядко такива жени търпят,защото при родителите им е имало същото нещо.Та подкрепа няма..и тя сама трябва да си помогне,но сили намират мнооого рядко.

# 336
  • София
Много е лесно - тя не иска да си вземе живота в ръце...А ако наистина няма на кого да се облегне, къде да отиде, ако дори да работи - заплатата й няма да стигне за наем+консумативи, какво да говорим за храна и издръжка на деца?
Каквито и приятели да имаш, никой няма да тте гледа, барабар с децата ти с години, нито ще ти даде 1500лв заплата, примерно.  Wink
Лесно е отстрани.
Лично аз, ако ми се случи ще си тръгна, защото съм луда и инат. Но нито имам една керемида над главата си, нито мога да си позволя наем, ток, вода, храна и издръжка на мен и две деца. Давам си сметка за това. За това и стискам палци да не ми се налага такъв избор никога. Но продължавам да твърдя, че няма да седя при насилник.  Naughty Ако ще под мост да спим с децата.

# 337
  • София
Доста често точно при такива жени няма кой да ги отвлече(спаси)...има разни "родители",които и те..сакън да не им е сама щерката.Нека търпи там да я бият само и само да не се върне пак под техния покрив и да я обсъждат хората.А и не рядко такива жени търпят,защото при родителите им е имало същото нещо.Та подкрепа няма..и тя сама трябва да си помогне,но сили намират мнооого рядко.

В случая родителите 100 пъти се намесват и помагат, но тя пак си бяга...Като е решил човек да си троши главата, никой не може да го спре и да живее живота му вместо него. Жената е израснала в спокойно семейство...но това не й пречи да страда от ниска самооценка.

Имах и такава приятелка, техните я прибират, предлагат й пари, да отиде в друг град и пр. и тъпачката пак се връща, щото много го обичала.

Така че не е само до това да имаш на кого да се облегнеш...някои просто си ги влече и това си му е.

# 338
Не преглъщам лесно нищо, което ми присяда. Не шамар, а вдигната ръка ще ме отврати. Дали ще си тръгна, не знам, а това го твърдя от позицията на жена, която не се счита за беззащитна и слаба. Но и нищо не би ме задържало при подобен мухльо.

# 339
И аз познавам една, която търпи да я удрят и обиждат, защото го обичала и не можела да живее без него  ooooh! Била вече стара и щяла да умре сама ако го напусне, никой мъж нямало да я погледне  #Crazy
Иначе си има собствено жилище, има си родители, които се чудат как да й помогнат и заплатата й е над 1500 лв. Любов какво да правиш - бий ма, обичам те.

# 340
  • София
Е, за садо-мазо изпълнения няма да говорим.  Mr. Green Просто имах предвид, че светът е шарен, не  може да се гледа от собствената камбанария и да се преценяват чужди действия. Или бездействия.

# 341
Посягал ли ви е? Половинката.
Задължително ли е да е имал такъв пример в семейството си човек, за да стигне до там, че да посяга?
Бихте ли си тръгнали, или бихте простили подобен случай?

Не, не бих простила и преглътнала, няма да живея в страх да не ме намлати някой ден, защото един мъж посегне ли веднъж, никога не оставя само с един шамар, винаги ще повтори. А и това говори за него, че е страхливец, муньо, мухльо, слабохарактерен и не бих се задържала дълго при такъв екземпляр.

# 342
Снощи точно гледах серия от "Закон и ред".
Там се водеше дело срещу малтретирана жена, която беше платила на наемен убиец да гръмне мъжа и. Естествено, съдебните заседатели я оправдаха. Но...това беше прецедент за други такива случаи и едва ли не предпоставка за оправдаването и на други подобни случаи.

Та....ако родителите са наистина загрижени за дъщеря си, опитват се да я "отърват" от насилника....а тя продължава и продължава да се връща...щото го обичала. Бих предприела някакви мерки срещу насилника, за да се разкара той.

# 343
  • София
Не, не бих

# 344
...................Просто имах предвид, че светът е шарен, не  може да се гледа от собствената камбанария и да се преценяват чужди действия. Или бездействия.

Peace И аз точно това имах предвид, че светът е доста шарен.

.......... Бих предприела някакви мерки срещу насилника, за да се разкара той.

Не винаги е толкова лесно, особено ако родителите не са вече първа младост и принципите им противоречат на физическото насилие. Но кой знае в един момент и до там може да се стигне. Ако специално някой тормози моето дете едва ли бих била толкова принципна.

Общи условия

Активация на акаунт