СЕПТЕМВРИйки вече стягат си багажа, но за болницата не за плажа!

• 29 456
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Благодаря Августа! Много полезна информация. Да благодаря и на Една от нас, че обърна внимание на темата, аз я бях пропуснала.
В едната статия обаче препоръчват проходилките, а в другата ги отричат.
И друго ме озадачи. Как така първите месеци детето да спи по гръб с разтворени крака, като трябва да се слага настрани, за да не се задави като повърне. Аз дори ограничителна възглавница съм му купила.
В болницата повиват бебетата. Не много стегнато, но не са с напълно свободни крака.

Моята дъщеря не са я повивали носиха ми я с гащеризонче(Шейново).Проходилка не сме ползвали , проходи на 10месеца.

# 556
Vasilena P така сме с батковците трудно и по-рядко се разписваме,но се радваме че го направи  Simple Smile
Barbera преди дни писах по проблема със СУЕ моето беше 53 при същите норми и след позвъняване от моя страна на док той каза е и какво нямаш повод за притеснения. Rolling Eyes
velviamo страхотни покупки Hug

# 557
Благодаря Августа! Много полезна информация. Да благодаря и на Една от нас, че обърна внимание на темата, аз я бях пропуснала.
В едната статия обаче препоръчват проходилките, а в другата ги отричат.
И друго ме озадачи. Как така първите месеци детето да спи по гръб с разтворени крака, като трябва да се слага настрани, за да не се задави като повърне. Аз дори ограничителна възглавница съм му купила.
В болницата повиват бебетата. Не много стегнато, но не са с напълно свободни крака.

Моята дъщеря не са я повивали носиха ми я с гащеризонче(Шейново).Проходилка не сме ползвали , проходи на 10месеца.

В Тина Киркова все още ги повиват. Това не ми харесва в тази болница, но пък иначе имам доверие на лекарите там

# 558
velviamo страхотни покупки Hug

Присъединявам се  Hug
Какво стана с пъпките и сърбежа ... отминаха ли  Heart Eyes

# 559
В Тина Киркова все още ги повиват. Това не ми харесва в тази болница, но пък иначе имам доверие на лекарите там

Така е и преди 5 години беше така ,че дори като ми го донесоха в стаята и аз не издържах и исках да го видя а и той плачеше /понеже беше наакан - аз го смених /и съответно съм го повила както съм могла и ми се скараха чак  Naughty

# 560
Миленита, и в МД не повиват бебета, само с гащеризончета са. Това с повиването всъщност май е практика в Америка, ако не се лъжа и не знам точно как го правят, може пък и да не им прибират крачетата, знам ли  newsm78 Сега видях, че си писала, че в Тина Киркова ги повиват - не знаех...
Относно спането, всъщност от доста години вече на запад се препоръчва по гръб да спят, а не на една страна (ние както обикновено сме си изостанали), статистически даже така било по-безопасно за СВДС - факт е, че тук ги слагат настрани, но е и факт, че Камен от самото начало си се обръщаше директно по гръб и си спеше в прекрасната бебешка поза - краченца като на жабче и ръчичките настрани, свити в лактите и нагоре от двете страни на главичката  Heart Eyes
За проходилките по-скоро не ми е добро мнението от всичко изчетено и бях категорична, че аз такова нещо няма да купя, обаче мойто се оказа ужасно мързеливо и каквото и да го правех, не искаше маймуната да пълзи и това е  Rolling Eyes Да, обаче порастна и започна толкова да скучае, че в един момент просто се принудих и му купих една проходилка да си пърпори с нея и да се забавлява - само че го виждах, че много стабилно стои прав на крачетата си, иначе не бих рискувала  Naughty В крайна сметка пропълзя след като проходи - на 13 месеца - и такива ги има  Crazy

# 561
Barbera мойто СУЕ беше 60 последния път,но както са казали момичетата щом левкоцитите са в граница,всичко е ок,моя док каза че все пак съм бременна и е нормално да са завишени някои стойности.
Павел колкото и да го мъчех да го въртя ту на ляво,ту на дясно,все го намирах по гръб,и спрях да го слагам и да помня последния път на коя страна беше...На ортопед педиатърката ни каза да идем когато навърши 1 или 2 месеца(не помня точно),прегледа го с ехограф и нещо там му мери,понататък не съм го водила.Много мами се втелясваха без причина и като прохождаха децата им ги мъкнеха по Горна баня,за мен беше излишно,въпрос на собствена преценка.Не съм го слагала нито в кенгуру,нито в проходилка или бънджи-последните две просто отказваше и пищеше,след 1 опит-не го насилвах-няма смисъл,проходи си сам на около годинка.
Василенка как изкарахте празниците с малкия,разказвай.

# 562

Уф, не мога да го скрия  #Cussing out

skoklinata, имам чувството, че мъжа ми нарочно ме дразни. Понякога рева, понякога крещя. Един път го заключих отвънка, ама ми стана смешно и го пуснах веднага. Ей, с тез бошуващи хормони си бия и най-тежките тийнейджърски години...

hahaha hahaha hahaha уф ... ще ме уморите  Mr. Green Hug
Моя пък изобщо не смее да ме дразни, че знае скорпионките как издивяваме   Joy Joy Joy

Vasilena P радвам се, че се разписваш - да не те мислим поне  Hug
 Joy Joy Joy  Ох, като ви слушам как се карате и се сещам преди седмици как и аз бях така....сега се поукротих  и не се дразня толкова а може и както казва Фейтето моито мъж  може да се е оплашил нали и аз съм скорпионче  Laughing

# 563
Здравейте,става вече хладно навън и се живее   ooooh! ooooh! ooooh!

Относно Тина Киркова мойте приятелки родиха там скоро(в рамките на месец) и видях,че през целия престой бебета са със памперси и бодита Simple Smile Мисля, че това не е повиване може и аз да изпускам нещо  Blush

И да ви кажа ,че в крайна сметка термина ми не е на 10,а на 8 Simple Smile просто докторите ме изумяват вече
Онлайн калкулаторите още от самото начало ми показваха че е 8,но те твърдяха че е 10 и сега като идва време за 45дн.болничен той ми е до 8,а не до 10.  newsm78
при последна менстр.на 3.12.12 излиза 8 Simple Smile  newsm78 newsm78
Вече и аз незнам Sad

Пожелавам на всички ни по прохладна нощ Simple Smile

# 564
Бебе септември 2012 добре дошла на термин 8ми:).И моята последна менструация беше на 3 декември,а доктора по всякакви документи  го води 12.Даже последния път като ме преглежда вика абе по-рано ще е ама айде да не преправям документите.Негова работа;).Добре,че можем и сами да си следим.Аз гледах едно филмче и то станало 10.Отивам да разходя кучо по хладното.Утре и другиден ще е ужас,честно започва да ме хваща страх от тия жеги... ooooh!

# 565

edna ot nas - добра идея даваш с чайната  Mr. Green

Аз понеже вече съм го мислила как да стане тази зима и при мен карането на ски  Joy
Миналият път - първо дете, роди се насред зима, аз не мога физически да се оправя от раждането, стрес голям ми беше и не съм си и помислила за ски, сега обачееее ми се карат! Само че при нас още по-сложно - ще трябва и човек за Камен с шейната  Crazy

Скоклината, Августа, Ел Сол, ще има и повече да ви ядосват мъжете, аз обаче не съм намерила рецептата за спокойствие, така че не мога да помогна. А относно заключването на мъжа отвън, аз преди малко щях Камен да го заключа отвън - такава невероятна истерия ми направи тази вечер, че в един момент ми падна пердето и започнах и аз да крещя абсолютно като побъркана  ooooh! Леле, много е труден понякога този бебешки пубертет, представям си после истинският колко по-зле е  Tired Хайде, оплаках ви се и аз, макар че като цяло детето ми няма чести такива прояви, може би и затова не съм им свикнала...

Василена, нормално е да си така, при положение, че си с дребния по цял ден, аз направо не си го представям, мойто поне си е на ясла, та ми е по-спокойно  Party

Фейт, за мазането на дупето - аз съм противник на превантивното мазане - все пак си е химия, малко или много ,био не био, не вярвам аз, предпочитам да си му диша д-то. Мазала съм винаги само при нужда (подсичане, обрив) и досега не съм съжалявала за тази си практика. Мокри кърпички обаче практически не ползвам (освен при акане навън), бебешко дупе мия само с вода, а ако само е пишкал - директно сменям памперса и нито мия, нито мажа. 1 път на ден с мааалко шампоанче мия там, когато го къпя  Peace

Франческа, бях като теб с предната си бременност и се надявах да мога да вляза в 9 месец, а родих в средата на 39 седмица - успех и на теб  Hug

# 566
Barbera и аз с високото СУЕ док нищо не каза; за хемоглобина и моя беше 108 и пих 20 дни сорбифер дурулес. Другата седмица ще ме прати пак за кръв да видим дали съм го вдигнала.
Аз и в тина киркова съм на ОВ на 24-ти  Laughing За 2-ра има само 1 нещо, което не ми харесва, но като отида ще ги питам - искат 50лв за припознаване при условие, че при който и да е нотариус с попълнена декларация, цената е 6лв. Ние нали сме без брак и ще си вадим такава, но нямам намерение да им плащам подобна сума.
Аз имам сега да се чудя с тоя педиатър - ама май няма мами от моя район - Надежда/Обеля, за да препоръчат.

# 567
Наминавам само да ви кажа, че утре сутринта много рано потегляме за Варна. Да не се чудите къде съм зачезнала, ако имам възможност ще пиша  Hug

Лека вечер!

# 568
  • shumen
Момичета как сте?Аз днеска ходих на ЖК.Всичко с бебчо е ОК,но според доки съм наддала доста килца за месец-цели 3 и от началото до сега стават 7 общо.
Фейт слагай ми розов щъркел.Мома ще е засега.Ако има промяна ще сменяме пак ако трябва.
Утре се прибирам за седмица на Шумен,но ще се включвам пак и май там имам повече време при мама и тати.

# 569
Момичета сега си писах с моя позната юлска мама ,чийто термин е утре -14ти юли.Бебката и няма никакви признаци да се ражда за момента,а тя изгаря от нетърпение.Да стиснем по едно палче за нея:)

Общи условия

Активация на акаунт